ДГ 130 ПРИКАЗКА в София кв.Западен парк- мнения и впечетления

• 5 078
  • 19
  •   1
Отговори
Детето ми е 1ва група в тази детска градина и досега не мога да кажа нищо положително... за мое голямо съжаление!
Може би имахме големи очаквания!?
Първо искам да подчертая, че детето ми вече е ходило на ясла, така че не сме съвсем заблудени относно детските заведения.
От родителската среща стана ясно, какви НЕ са задълженията на Госпожите!
Всяка вечер когато взимам детето си в стаята Госпожи и Лели гледат серияли, не позволяват на децата да се мият(нито преди хранене, нито след тоалетна), за да не се мокрят. Вече няколко пъти Госпожата ме лъже за неща, за които вече знам как са се развили без изобщо да и пука. Намусени, не поздравяват, не посрещат децата...така си е от първия ден! Последното, което разбрах е, че не разрешават на моето дете да ака в градината, цитирам "защото не било послушно"...въпросната градина е с клекала!
Много ми се иска нещата да се оправят с времето, но започнах да се отчайвам.
Споделете, ако имате някакви наблюдения, добри или не без значение...

# 1
Здравейте.Имам две деца и двете са възпитаници на 130ЦДГ"Приказка",големият е бивш а малкият настоящ  в1гр.Много съм доволна от отношението на всички там.Бях много щастлива когато приеха и малкия,защото знам че там ще получи най доброто, както стана с баткото.Засега очакванията ми се оправдаха.

Последна редакция: пт, 15 яну 2010, 14:15 от petia72

# 2
Моята дъщеря е в първа група в същата детска градина. Честно казано аз съм много доволна. Наистина нещата са много индивидуални- очакванията и разбиранията са различни. Може би аз много се измъчих в яслата, но нещата тук са съвсем различни. Детето ми не е боледувало вече няколко месеца. Много е спокойна, в яслата тя често казваше, че лелите( тя викаше така на всички) са лоши и бият дечицата.Сега сама я питам понякога- бият ли те, карат ли ти се, наказват ли те...Винаги отговорът е НЕ, лелите са добрички.
 Наистина клекалата и за нас са проблем, често едните и дрешки са напишкани, но абсолютно винаги е преобута и суха - нещо, което много често не беше така в яслата.
 Преди често я прибирах нахапана, надрана, нащипана от други деца- голям стрес и за нея и за мен, сега изобщо няма подобни инциденти.
Аз я водя рано сутрин- в 7.15 я оставям, винаги има някой- най-често леля Сима. Изобщо не съм съгласна , че не поздравяват или се отнасят по някакъв начин грубо. Напротив, винаги когато съм имала въпрос, са ми отделяли време и са ми обръщали внимание. За ралика от яслата- там много често съм седяла до 7.30 на двора пред заключената решетка, докато сестрите пият кафе.
 Ето така аз виждам нещата от моята камбанария, сравнявайки с това, което вече съм изживяла.Изобщо и не споменавам всички песнички и стихчета, които малката научи в градината.
tikara, защо не се опиташ да поговориш спокойно с учителките и лелите за това, което те безпокои?

# 3
  • София
Моето дете ходи в тази градина, но в друга група.
От г-жа Петрова нямам никакви впечатления, но г-жа Савова е замествала много пъти в нашата група. По мое впечатление-нормален, усмихнат човек, намери пътечка към сърцето на Иво (който е много консервативен в отношенията си към учителките и не допуска всеки) и той я приема много добре. Аз самата се стремя да контактувам максимално с учителките-говоря с тях всеки ден, опитвам се да разбера повече неща за начина, по който минава денят на детето ми. По една или друга причина, не мога да кажа същото за много родители на деца от групата ни. Сутрин идват и оставят детето си без дори да погледнат в групата, без едно "добро утро" за госпожата, вечер извикват детето, обличат го и си тръгват, без да обелят една дума. Не казвам, че ти си от тях-в никакъв случай!, но, все пак-учителките са хора и се отнасят с нас така, както се отнасяме и ние с тях.
Що се отнася до посрещането на децата-и нашите учителки не посрещат на вратата. Не очаквам и да го правят. По-добре да са вътре и да наблюдават останалите 20 деца, отколкото да чакат моето на вратата. Да, посрещали са го, поемали са го, "приласкавали" са го сутрин, когато плачеше и не искаше да се разделя с мен (имахме един кошмарен период миналата година), за щастие, влизането на Иво в групата вече не е събитие.  Simple Smile
Леля Сима познавам съвсем бегло, тя е нова и някак си по-затворена. Иво казва, че е добричка и обича децата.
Леля Звезда е моят абсолютен фаворит. Изглежда строга и децата много се респектират от нея, но тя, като цяло, играе "лошото ченге". Много бързо овладява ситуацията, в същото време-изисква от децата и успява да ги научи на елементарни неща, които майките в къщи, по една или друга причина, не са успели. Тя наистина не е "лелка", а "помощник възпитател"-с много търпение учи и възпитава. Знае недостатъците и положителните страни на всяко дете и умее да го подхване. Иво казва, че му е приятелка.
Сериали в нашата група не се гледат. Поне не и когато съм била там, за да взема Иво. Телевизорът в повечето случаи е изключен, а ако работи, е пуснато детско филмче.

Ако има нещо, което те притеснява-говори с учителките.
Ако не се оправят-директорката е на разположение. По мое впечатление, тя държи на реда в градината, добре си организира нещата, и ако постъпи оплакване-няма да го подмине.

# 4
Дъщеря ми е в тази детска градина.И тя е в друга група,излишно е да казвам колко съм доволна от г-жа Талева,г-жа Димитрова и леля Звезда.Искам да си кажа мнението за г-жите от 1-ва група.Познавам ги и от лятото когато бяха сборни групи,много приятни и отзивчиви,г-жа Петрова е винаги готова за какъвто и да е диалог,а г-жа Савова е малко по сдържана но много мила.И като съм почнала в този дух не мога да не спомена и леля Данче,леля Ели,Сима и г-жа Калева.Пропуснах само да напиша,че дъщеря ми е в 4група.Харесвам детската градина и персонала в нея.Хора нека се ценим и без излишна дребнавост.Успех на всички!   bouquet

# 5

Не мога да  разбера какъв ви е проблема!!! "СЕРИЯЛИ" и вие гледате,клекалата не са ги поставили госпожите,лелите или директорката! А вие как разбирате за развитието на нещата? Децата често си измислят! С диалог се постига повече отколкото със скандали. НЕ СТЕ ПРАВА! Може би проблема идва от вас и вашето отношение! Моето дете го приобщиха за 4 дни и сега то иска да ходи при госпожите,лелите и децата! Много съм доволна от отношението им! Сменете подхода и всичко ще се оправи!

# 6
Дали гледам серияли в къщи или не, не засяга никого! А дали Вие си позволявате на работа да гледате серияли?!! Едва ли!
Както и да е доволна съм, че сериялите изчезнаха, макар да не знам на какво точно се дължи това. Искренно се надявам, да сте прави и аз просто да изпадам в някаква паника от промяната ясла-детска градина.
Но детето ми никога и не се е помисляло, че може да не му се разрешава да ака... децата имат силно развито въображение, но не откриват "топлата вода", обикновенно повтарят неща, които вече са чули някъде, нали?
А не съм човек, който вдига скандали ако проблемите продължават има си канален ред по  който да се поставят за разрешаване.
Продължавам да съм резервирана...но и оптимистка  Simple Smile

# 7
... като чета коментарите започвам да се чудя, аз в тази градина ли си водя детето?!
Благодаря на всички за мненията.
Ако някой се е почувствал лично засгнат, моля за извинение, просто споделях впечетления от градината като цяло...

# 8
Tikara,доколкото разбрах детето е в 1ва група а вие давате мнение за цялата градина.Според това което прочетох от предишните ви писания вие не сте били доволни и от яслата и ме навежда на мисълта че дори и нещата да са добри вие пак ще си хленчите.

# 9
Всяка вечер когато взимам детето си в стаята Госпожи и Лели гледат серияли, не позволяват на децата да се мият(нито преди хранене, нито след тоалетна), за да не се мокрят. Вече няколко пъти Госпожата ме лъже за неща, за които вече знам как са се развили без изобщо да и пука. Намусени, не поздравяват, не посрещат децата...така си е от първия ден! Последното, което разбрах е, че не разрешават на моето дете да ака в градината, цитирам "защото не било послушно"...въпросната градина е с клекала!

Дори да се приеме, че оценката за отношението на лелките към жената е субективна, то немиенето на ръцете си е нещо реално. Детето ми ходи на ясла и още не може да ми обясни какво се случва там, но когато нещо се изцапа - дори да е много малко тича на мивката и се мие. За мой срам ще призная, че в подобни ситуации вкъщи използвахме мокри кърпички (за по-бързо, а и не се налага да я преобличам защото се е намокрила  Embarassed ), очевидно е, че този положителен навик да се мие ако се изцапа дори малко, е придобит в яслата благодарение на леличките там (за което съм им безкрайно благодарна). Така, че децата са много ясен индикатор за навиците които им се създават в ясли и градини, а децата в градините вече си говорят и могат и да обяснят.

А това с акането е доста неприятно и ми се струва, че също не е измислица на детето ... (все пак те си фантазират на база реални преживявания и случки). Все едно дете на три години което не е телеманиак да излъже, че са го отвлекли извънземни - ми то ощ не езнае, че има и такава опция  Wink

Дано се намери приемлив вариант за разрешаване на нещата (особено това с ходенето до тоалетна)  Peace

# 10
Това с акането ми звучи много смешно,не дали на детето да ака ми нали ще се наака в гащите и ще им се отвори повече работа,да го измият,да го преоблекът,че то кога им остава време да си гледат "СЕРИЯЛИТЕ".Вече почвам да си представям как не дават на децата да АКАТ и всички са НАСРАНИ Laughing.Смешно и несериозно е.

# 11
Но как така не му дават да ака!? Пак ти казвам- моята също е там. Преди два месеца, докато и растеше последният кътник, имахме чуден запек- ад под небето, то не бяха клизми, то не беше чудо.Леля Сима всеки ден сама я водеше и я подканяше, седеше с нея...после ме уведомяваше жената. Оттогава аз често питам малката дали е акала в градината- понякога да, понякога не, но никога не се е оплакала, че не и позволяват да отиде до тоалетната.
 Ти говори ли с учителките? Те как ти обясняват това, че не му дават да отиде до тоалетната?

# 12
Това с акането ми звучи много смешно,не дали на детето да ака ми нали ще се наака в гащите и ще им се отвори повече работа,да го измият,да го преоблекът,че то кога им остава време да си гледат "СЕРИЯЛИТЕ".Вече почвам да си представям как не дават на децата да АКАТ и всички са НАСРАНИ Laughing.Смешно и несериозно е.

Смешно е, но само ако не се случва на моето дете  Naughty Ако се скараш на дете или ако то реши може да не ака доста дълго. Моето дете година и половина ВСЯКА сутрин си пие млякото и ака до 10 минути. Лятото се опитахме да махнем памперса. Пишкаше в гърне или в гащите, но реши, че няма да ака и край. Стискаше си и по цял ден, докато не сложим памперса за сън и веднага се изакваше в него ( а беше и по-малка тогава). Реших, че няма да тормозя детето - да си ходи до първи клас с памперс ако се чувства добре  ooooh! В момента в който върнахме памперса "ритуала" със сутрешното акане се върна и си продължава и до днес. Та хич не е трудно да накараш едно дете да не ака, достатъчно е както аз не прецених добре нещата с моето дете и лелката да е викнала веднъж на детето, дори без да има намерение да го наказва или нещо подобно и това е - детето се стресира и решава, че ако не ака няма да му викат и готово.

Не обвинявам лелките от въпросната градина. Сигурно цялата ситуация е била безобидна на пръв поглед, просто децата са много различни - на някои и по цял ден да им крещиш няма да те чуята, а други само като ги погледнеш накриво и са готови да ревнат. Сложни човеци са децата  Wink

И ние ще кандидатстваме за тази градина, не че имаме голям шанс да ни приемат, но все пак ми става по-добре като чета положителни отзиви.  Peace

# 13
  • София
madchen, наесен би трябвало първа група да поемат г-жа Талева и г-жа Димитрова. Те са учителките на моя син. Ако детето ти е при тях, смятай, че е орисано от добра орисница.  Hug  Няма да навлизам в повече подробности, защото темата, все пак, не е за тях.

# 14
Благодар за хубавите думи   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт