Колко Ви е сметката за ток на месец?

• 1 121 425
  • 13 566
  •   1
Отговори
# 11 400
  • Бургас
и моята психологическа граница е 150лв., досега макс. сме стигали 130, което не  е много за най-студените месеци, все пак в месеците без или с малко отопление  си плащам по 70-80-90 лева, така че 50-60  лева разлика не ми се вижда много
на мен лично топлината от климатик ми е ок

# 11 401
  • волно калдъръмче
155 ноемврийска сметка. На фона на вашите  Shocked

emerald_eyes, в момента, в който спреш да ръчкаш дърве в чудото, идват белите мечки да играят хоро.

# 11 402
От много техници знам, че не е добре бойлерът да се изключва. Аз през деня го намалям. Вечерта има достатъчно топла вода за миене на ръце, чинии и при готвене примерно. Преди да влезем да се къпем евентуално го увеличавам. Но зимата си вдига разхода, защото водата по тръбите си е ледена.

Не знаех, благодаря че сподели.

Все пак ми се иска да го сменим с по-голям и да държи повече време топла вода. Днес го изключих, но ме нямаше цял ден,нямах и нищо за миене.

На мен много ми се ще лека полека да въведем някакви ограничения, без да са за сметка на комфорта.

# 11 403
От много техници знам, че не е добре бойлерът да се изключва. Аз през деня го намалям. Вечерта има достатъчно топла вода за миене на ръце, чинии и при готвене примерно. Преди да влезем да се къпем евентуално го увеличавам. Но зимата си вдига разхода, защото водата по тръбите си е ледена.
Не знаех, благодаря че сподели.

Моля! Hug

Абе, печка Чудо я виждам ефективна само с водна риза... но къщата все още ми се губи в уравнението. Laughing
Конвекторите топлят по-добре от духалката, определено. Тествах около седмица със стария конвектор на една приятелка. Консумират си еднакво - колкото им е мощността. Но на духалката й е по-трудно да вдигне градусите в помещението. Не знам защо.
Взехме вчера конвектор - Елдом 2500W, дигитален термостат (мислехме за Адакс, но в крайна сметка не ни излязоха добре сметките от бюджета Laughing ) . Моят писна, че сутринта като станал конвекторът работел, значи не бил спирал цяла нощ и харчел много. Rolling Eyes Казах му да вземе от устройствата за измерване на консумация, които се слагат в гнездото на контакта, и тогава да говорим пак. Почва да ми лази по нервите.   Rolling Eyes

# 11 404
Да, по-добре топли от климатика, но харчи повече.
Как преценяте, че топли по-добре  newsm78 Стояла съм в стая с конвектор и смело заявявам, че нашите климатици правят по-приятна топлина.
+1. Развали ни се климатика преди година, и докато оправят платката /влязла беше стоножка там/ се отоплявахме с конвектор. Не стига че чакахме поне час да отвърне малко, ами по цяла вечер ни беше студено. И според мен с климатик е по-топло. Уж го дават конвектора за стая 20 кв, нашата в случая е 17-18, и определено не ни хареса.

# 11 405
131 лв. , с два лева повече за същия период на миналата година.  Peace
Моят психологически праг за сметка за ток е 200 лв., миналата година имахме две сметки по близо 190 лв , платени през януари и февруари.
За мен като конфорт е без значение дали ще се отоплявам с конвектор или климатик, но на портфейла ми му е по-конфортно с климатик.  Laughing  Peace

# 11 406
110 лв за ноември, рекорда ни е бил 240 миналия януари  bouquet

# 11 407
  • София
177 11.11-11.12 - доволна съм, очаквах повече  Peace

# 11 408
  • Sofia
390лв. за декември.....множко ! Единственото обяснение е,че предишната ноемврийска сметка беше малка, и подозираме,че е нямало засичане,а повториха октомврийската . И сега-бау  ! -да наваксаме .

# 11 409
  • до най-прекрасния мъж
94 лв за периода 16.11-15.12 - очаквах да е малко по-ниска, но предвид големите студове, е ОК. Отоплението е с два климатика - единият работи на 19 градуса, а другият през деня на 18-19, вечер на 24. Целият вход е саниран, апартаментът е вътрешен и топъл /без отопление не пада сигурно под 17-18 градуса/, топла вода - бойлер. През половината от периода има целодневно човек вкъщи. Определено, спрямо минали години, сметките може да са същите, но вътре е топло.

Последна редакция: пн, 26 дек 2016, 13:14 от blue.angel

# 11 410
Последната е 140.48 лв за една много студена стая, която се отоплява на ток + бойлер  Grinning

# 11 411
  • на Мелмак
И аз съм със 140, без бойлер, но всичко друго, без икономии.
Доволна

# 11 412
56 за период 18.11-18.12.2017 доволна съм. Климатик, топла вода на ТЕЦ, всички обичайни ел. уреди. Като сравнение сметки без климатик около 40-45лв..

# 11 413
Ние сме с 2 климатика, които не работят денонощно и за ноември сметката беше 70 лв.

# 11 414
56 за период 18.11-18.12.2017 доволна съм. Климатик, топла вода на ТЕЦ, всички обичайни ел. уреди. Като сравнение сметки без климатик около 40-45лв..

Само с климатика ли се топлите?  Shocked

Общи условия

Активация на акаунт