Колко Ви е сметката за ток на месец?

• 1 121 322
  • 13 566
  •   1
Отговори
# 11 715
Вероятно си права, но те не са уточнили. Споменаваше се, че само водата е на ТЕЦ Peace За отоплението, освен климатик, дума не се обелваше Peace

# 11 716
  • оттам, откъдето започва България
Да, много са бавни Енерго-про. Дори чак на 23 януари излезе в сайта по клиентски номер сметката. И то за декемви. За период  /2дек. -2 януари/     -  Цели 20 дни се мотат да въвеждат данните и смятат, супер бавни са!

Нашата за същия период излезе три-четири дни по-рано. Защо толкова се мотат, не знам.

Дидка, на електронна фактура по-рано ли излизат, защото на хартия са още по-бавни, ако изобщо я има.  ooooh!
Не знам, не ползвам електронна фактура. Аз също проверявам от сайта им.

Що се отнася до сметката на Пролетно цвете, мисля че си е нормална за един климатик, особено ако са работещи като нас и през деня остяваме на 18-19 градуса. Сега погледнах на родителите ми /пенсионери/ сметката, която трябва да се плати до 10-ти февруари - 79 лв. е, но те денонощно държат климатика на 23-24 градуса, защото са на първи етаж. А през лятото плащат 25-30 лв. без климатик. 
П.П. Освен това Пролетно цвете плаща и топла вода 35 лв., та си идват на място нещата мисля.

Последна редакция: нд, 29 яну 2017, 11:46 от didka pitka

# 11 717
  • волно калдъръмче
Вероятно си права, но те не са уточнили. Споменаваше се, че само водата е на ТЕЦ Peace За отоплението, освен климатик, дума не се обелваше Peace

Добре е да се уточняват параметрите на жилището.

196 за декември. Етаж от къща с вътрешна изолация, хубава дограма. Топлим 2 стаи - едната с климатик, другата с конвектор. Климатикът не спира, конвекторът чат-пат се изключва. В третата спалня има маслен радиатор, който не гори непрекъснато (за около два часа вечер и после го спирамe). Готвя основно на газ. Множко ми се вижда.

# 11 718
И аз съм като теб...233 лв. Климатик нон стоп,маслен нан стоп на първа и духалка чат-пат. Газ на котлона,но ток за фурната и скарите. Миналата година пак толкова си беше за този месец,а за следващия беше 260 Mr. Green

# 11 719
Аз все още не мога да проумея как плащам по 80-90лв на месец предположение, че сме с парно на екопелети и бойлерът се загрява само и единствено чрез него през деня. Другите уреди които работят са хладилник, фризер ( енергоспестяващи), телевизор, 3 лампи, а и готвя на газ. Изключвам уредите които не се ползват директно от контакта. Никога не съм плащала по-малко от 80лв. дори и лятото. Накрая ще пусна климатици 24/7 да горят  ... Sad

Аз пък не разбирам как плащат по-малко и от теб хора, които дори се топлят на ток с климатик newsm78
Имам предвид поста на Пролетно цвете малко по-горе...
+1
Камината нали и тя има помпа, сигурно и тя харчи, а иначе и аз лятото плащам 70-80. С колеги коментирахме сметките за ток, моята от 210 беше най-ниската.

# 11 720
  • София
Аз със 88-левовата сметка, южен, с ТЕЦ само тръби, климатик и маслен радиатор....та новата ми сметка е 132. Tired

# 11 721
Тета за втори път  се чудиш на моя сметка , да обясня пак, защото не си запомнила.. Да, апартамента ми е добре изолиран с хуба дограма.
Помещението с климатик е около 50 кв.м.,изложение ю/з, тръбите са в  стените, западната стена е външна.
Ползваме всякакви стандартни електро уреди, без съдомиялна и сушилня за дрехи.
За справка сметките без климатик са ми около 35-40 лева. През денят температурата е около 22, нощно време 19 гр..Ако още нещо те вълнува питай.

# 11 722
О Blush ти ли беше с вътрешните тръби,сега се сетих Mr. Green
Ще ви науча всичките аз,ама сте много Laughing

# 11 723
О Blush ти ли беше с вътрешните тръби,сега се сетих Mr. Green
Ще ви науча всичките аз,ама сте много Laughing
Да, аз бях.
ТЕЦ за декември 35,00лв. Общо ток и топла вода 110 лева.

# 11 724
  • София
Ми нормално си е. Ние отопляваме хол 50м2 с три стаи на климатици, два бойлера за топла вода, апартамент, последен етаж за 260 лева миналия месец. Съседите под нас са платили 350 само за газ. Отделно сигурно и токът им е 40-50 лева. И те и ние сме с малки деца...

# 11 725
  • София
Ох, тези деца. Сигурно само аз не съм усетила разлика в сметките преди или след детето.

# 11 726
  • София
Ми преди не се прибирахме, сега не излизаме  Mr. Green
Преди два пъти месечно включвахме котлона за яйца, сега работи по 4-5 пъти на ден  Naughty
Топлата вода, която загряваме с ток е три пъти повече. Отопляваме още една стая допълнително и още 1000 неща. Не виждам как не се усеща в сметката за ток присъствие на дете/бебе....

# 11 727
При ТЕЦ не се усеща разликата (около 5-8 лв.), но на ток има, защото отоплението на допълнителна стая + топлене през деня + бойлер е от значение.
При ТЕЦ и да си вкъщи, и да не си, общите части си теглят и се плащат, другото (от радиаторите) е малка част, затова не се усеща осезаемо.
Има разлика и дали детето е малко или голямо. Едно е да изкъпеш бебето с няколко литра в коритото, и съвсем друго да влезе един тийнейджър и да се заплесне под душа  Mr. Green

# 11 728
И аз съм към ЕнергоПро. Засичането ни е на 3то число. Сега погледнах в пощата си, плащането е минало на 21ви. Нямам идея иначе какви са сроковете за плащане. Откакто прекарах всичко директно през банката, спрях да ги мисля тези срокове, че то едно ли е... Даже и кога ни засичат случайно разбрах.

# 11 729
  • ПЛОВДИВ
Относно огромните разлики в тока - и аз не си го обяснявам. Както съм писала по-горе - от 16.12 до 15.01 - 98лева
2 стаи - 40 квадрата топлим с климатик, който работи нон стоп. Нямаме ТЕЦ и т.н. Готвя всяка вечер, суша камо на сушилня, мия на миялна, 2 телевидора , бойлер, хладилник с фризер. Жилището е с ПВЦ и външна изолация, но е ново и все още нямаме съседи навсякъде около нас. Вътрешно е.

За сравнение майка ми се отопляват с парно на дърва, готви предимно на газ, няма миялна, сушилня и т.н и плаща целогодишно по минимум 70-80 лв. без значение от сезона, а понякога стига и 100.

Да не говорим , че преди 5 години като студентка топлехме 1 стая със съквартирантката, умирахме от студ, не готвехме, нямахме ТВ дори и 3 месеца зимата платихме по 450 лева ток за 1 духалка.

Аз започвам да си мисля, че от голямо значение са самите уреди - явно новите са мноооого по-икономични.

Общи условия

Активация на акаунт