Отговори
# 675
Aluin, кураж и воля, мила! Аз съм свидетел на тъгата на една майка, чието момиченце е родено с порок на сърцето и след много перипети днес вече е щастлива баба. Ще успеете, мила, ще се преборите!  Praynig

# 676
  • в огледалото на живота
еlica11,абе режете ги тез нокти докат спят бе.. Rolling Eyes...направо ги скалпирахте тез деца,аз издебвам мойта като се събуди,тогаз е кротка,дава усмивки и веднага докат кротува иначе става една,майко мила. #Cussing outЗа снимките ще погледна сега,явно съм пропуснала нещо..

# 677
  • София
Честит имен ден на всички празнуващи! Специални поздрави на oska и tonybonyHug
Пожелавам им много здраве, радост и щастие всеки ден, и много внимание и обич от всички около тях!

tinitka и аз на това се надявах още от началото, но явно нашите са по-упорити. Надявам се, че до 3-4 месец ще сме приключили с този проблем, при някои до тогава се появявали пъпчиците.

elly мерси за съвета. И нашата педиатърка ни беше казала за такава вода, но Боян не иска изобщо да я пие - бута шишето. Щом обаче при вас е имало резултат - ще бъда по-настоятелна като му я давам.

# 678
Ето че и аз се добрах до компа.Ние вече се прибрахме от гостито и след дългият ден(пътуване и събиране а после и оправяне на багаж и всичко вкъщи)вече се опънах да си почина.

честит празник на всички които празнуват днес  bouquet

Алуин с теб сме мила и вярвай в доброто Praynig

ех тези ноктенца но те наистина трудно се режат

# 679
Миленка, сега чак ти видях въпроса Embarassed

Нямаш много варианти - ти нали кърмиш newsm78
Пий парацетамол, слагай си топли компреси на челото - по бабешката метода - ако имаш торбички с морска сол можеш да загряваш и да слагаш, можеш да си направиш инхалации с лайка (в тенджера вариш лайката и като при парна баня се забулваш с кърпа, но дишаш през носа). Можеш да пийнеш и нещо противовъзпалително - нурофен стопколд напр, но преди по-дългата пауза от кърмене (напр преди нощната пауза).
Можеш да си вземеш и Биопарокс - да се впръсква през носа - той е вид локален АБ и не се резорбира в кръвта, но все пак ако можеш да минеш без него е добре. Наблюдавай се - ако почнеш да вдигаш Т или секретите станат зелени - добре е да те види лекар, за да изпише подходящо лечение.

# 680
Да се отчетем и днес - за щастие спокоен ден беше бебо спа... Вчера с татито гледахме до 3ч по нощите Аватар и на мен днес цял ден ми се спи ужасно и съответно това правих. Имах и гости по обедното време, та си осмислихме деня. БЕше минус днес и не го извеждах. Спа само вътре. Чак толкоз смела не съм  Grinning.

Елица
- кофти много за кожичката при ноктето - дано мине бързо - ние правихме с тампон с реванол компресче - с марля или бинт завръзваме напоен в реванол памук и отгоре залепяме с лепенка - за да не е директно на кожата - и така за около седмица мина. Но при нас беше на крака на палеца и имаше опасност нокътя като расте да се впие в кожата. За щастие му мина - макар че беше леко подуто и зачервено, затова ни и уплаши да не се е инфектирало. Дано бързичко ви мине!

Миленка, дано се оправяш скоро - синусите са кофти да настиват... Ласи добре те е посъветвала

Честит имен ден на Оска и Тони бони!   bouquet

Тинитка, казват че децата изсускват основното за 10 минути точно, останалото е цицане и цокане просто... а и щом спи така добре, всичко е наред - и че имаш кърма е чудесно! ако ти е в излишък може да си правиш запаси - но пък цеденето ще я стимулира още повече, така че просто нищо не прави  Grinning
При нас също кърменето напоследък е 7-10 минути - после сам пуска и си спи по 3 часа. Кърмя само от 1 гърда. Явно така успяват да се напълнят достатъчно и следващия път от другата. Има някои периоди, в които вечер е по-нервен и давам на 2 часа примерно. Иначе си изгради режим сам вече и е като часовник - точно на три часа ревва... освен като е навън - там спи по 4 часа без проблем. Нощно време идеално спи от 00 до 6ч. Сам се вкара в релсите - но на мен наистина ми е по-удобно така като знам кога какво да очаквам, така че съм му благодарна  Grinning

# 681
Ласи, благодаря за отделеното време!Аз нямам Т нито хрема , просто си ме боли челото около синусите и това е!Пробвах го тоз метод с нагряването на морска сол ,  ще видим дали ще даде резултати.
Колибри браво за установения режим ние още се лутаме между 3 , 4 и понякога 4 и половина часа през деня.Вечер спи по шест часа ,но някой път непробудно и мама се наспива друг път мрънкоти от коликите.
Фролик мерси за инфото за шампоана!
Лека и безколикова нощ ,мамчета!

# 682
  • София
Привет и от мен,
успях да ви изчета най-накрая и сега съм спокойна.

Първо искам да изразя подкрепата си към алуин, искрено се надявам нещата са се оправят Peace

тинитка, нищо друго не ти трябва освен твоя картон и картона на бебето. Хубаво е да си знаеш и датите, за които са ти били предишните 2 болнични Peace

milenaeneva, има едно чудничко лекарство п/в синузит, Синупрет се казва, на билкова основа е, на мен специално много ми действа, но незнам за кърмачки дали става newsm78

Collibri, толкова позитивно звучат винаги постингите ти Hug

За нас какво да ви кажа- бяхме на консултация + ваксина: Лили е вече 4 кг и 52 см, т.е. качила е 850 г за месец. Хапва през 3 часа, като нощем пропуска Peace

Много ме дразнят тия гадни пъпки и обриви, дето й излизат по лицето, направо вече съм се видяла в чудо #Cussing out Някой ползвал ли е А-дерма екзомега по този повод и има ли ефект?

За килата- в момента съм минус 10 кг от преди да забременея, нося си дрехи, които ми бяха тесни преди. Но това е, защото не качих нищо по време на бременността.

За цикъла- цъфнах точно на 35 ден след секциото.

За уважаването- порядъчно още на 20тия ден Mr. Green Този път даже избързахме- след нормалното раждане на каката се уважихме на 30 тия Mr. Green

Коликите- има, но са търпими, давам капки следобяд и вечер, но като че ли най-много се повлия от чайчето Бебезан.

Sunnyflo, Лилия имаше запек по едно време, но успях да го регулирам с овесена вода и не стигнахме до Фризовом или термометър Peace

Не се сещам друго засега, прегръдки на всички Hug

Последна редакция: нд, 17 яну 2010, 23:51 от Marleen

# 683
  • София
tinitka забравих да пиша по твоя въпрос с кърменето. 2 седмици след като ни изписаха от болницата, Боян започна да суче само по 10 минути и после сам се дърпаше. В началото и аз мислех, че много бързо се наяжда и дали му стига, но като го гледах как спокойно си спи до следващото кърмене след 3-4 часа, го приех за нормално. Явно това, че беше лаком и сучеше здраво, му е помогнало да се снабди с нужното му количество за 10 минути. Затова мисля, че и ситуацията при вас е същата.  

Marleen на нас наскоро ни изписаха крема за тяло А-дерма Екзомега, но още не мога да преценя дали ни влияе на пъпките. Елф и Ласи бяха писали по-напред, че са много доволни от него и е подействал бързо.

Последна редакция: нд, 17 яну 2010, 23:52 от sunnyflo

# 684

Добро утро! Хайде на закуската и кафето че дълъг ден ни чака!
Миленка бързо да се оправяш

# 685
  • в огледалото на живота
Добро и от мем!Евита,супер закусчица,мюсли млекце,кафе,чудесен старт за деня!При нас вали,вали,бяла приказка,чудесно е ! Whistling

# 686
  • София
Добро утро момичета! Честит имен ден на всички именници! Благодаря зя кафенцето!
Благодаря за отговорите относно болничния и кърменето! За болничните - видях, че моя личен картон най-акуратно са написани датите от кога до кога са издадени първите болнични, така че няма да има проблем. За кърменето - и аз реших, че явно му стига, защото тази сутрин едната ми гърда беше на камък, той просто нямаше как да захапе зърното и аз отцедих с помпата от нея 120 милилитра, които ги изяде за 6-7 минути, а съм сигурна че от мойта гърда тече повече, отколкото от шишето. Абе някои мами се оплакват от липса на кърма, а други, като мен, от много кърма. Само ме е яд, че не мога да помогна на моята сестра - на нейното бебче, което се роди 15 дни преди моя син, не му достига кърмата и тя му прави АМ, но са в друг град, далече от София и няма как да му давам от моето. Но това да е проблема, а и както е казала Колибри, ако изцежда повече, ще стимулирам производството на повече кърма, а тъкмо влязох в някаква поносима и търпима граница.
Относно яденето - ям си от всичко, но в умерени количества. Сутрин си пия и кафе - не му влияе, спи си детенцето юнашки. Почти няма колики, а и не е имал, слава богу този ад го избегнахме. Една или две вечери леко се превиваше и сърцето ми се късаше, представям си на майките със сериозни колики какво им е.
Относно пъпките, продължават да се появяват и изчезват от само себе си. Мисля си, че и това ще отмине.
Хайде лек ден от мен!

# 687
Момичета и аз много искам да си направя албумче на Бобче и да споделя с вас радостта на семейството ми , но за жалост просто незнам как да си направя отделно албумче Embarassed Имам вече снимчици и ви моля някой да ме открехне как става номера, че се оказа май че съм босичка по въпроса Grinning

# 688
добро утро,

колибри, вчера и аз гледах аватар. много хубав филм. само дето ме тресна страшно главоболие от 3 д-то.

ели, ти хубаво правиш ам с вода от овесени ядки, но в тях не се ли съдържаше глутен?

мойто малък мъж вчера е бил примерен, докато ме е нямало. изплюскал всичкото мляко и спал сладък сън. вечерта адски ме цепеше главата и се подредих да го кърмя в 8 и уж да поспя с него. но не би...откарахме до 3 и кусур с рев, дондуркане, кърмене, повръщане, преобличане, бръмчене със сешоара и пр. накрая ревнах от изтощение  Crazy и го дадох на мъжа ми да го приспива. той пък успя да го умае до  сутринта. какво е това чудо не ми е ясно - денем е кротушанко и пълна душичка, нощем става същинско дяволче фют  Tired същински доктор джекил и мистър хайд  Tired

айде спорна седмица.

# 689
Добро утро. Минавам да почерпя виртуално, че Стела днес става на един месец.
Честит празник на всички именици, живи и здрави да са.
Денерис, и ние сме така. През деня спи по 3 часа с прекъсване за мляскане, вечер като я нахраня в 11,30 и откарваме до 3. И това от скоро, преди нямах дерт. Сега сутрин съм като цапната с мокър парцал, не знам къде се намирам.
Хубава седмица на всички. При нас вали сняг и е стууууд.
Аватар не съм гледала, ама май и ще пропусна, не е мой тип.

Общи условия

Активация на акаунт