Юлски бебета - тема 22

• 22 744
  • 745
  •   1
Отговори
# 330
Сърничке, само за тиквичка се сещам

# 331
Честити месечинки на:

Марина на ckarabei
Борис на puzzle
Александра на Ani_1981
Яна на matzko
Дария на toni4ka_86

# 332
Сърничка, това е само по устничките - млечницата не е ли по езичето или не - не съм запозната защото не се е налагало.
И така ако е мога ли да я държа без да я заведа на лекар до сряда или трябва да се консултирам с педи?

# 333
  • София
Мама Диди, Hug! Ами педката така ме посъветва. Но като казвам яде, не значи, че си поема количеството, което трябва. Йоана продължава да хапва 100-120 гр. мляко в най-добрия случай, а от пюретата и по-малко. Вече не знам кое е правилно и кое не. От много мнения съвсем се обърках  Sad.

Марулка, не умирай, моля те  Laughing Laughing Laughing! Грешката не е от незнание  Wink Wink Wink!

# 334
Сърничке, само за тиквичка се сещам
smile3555 вярно  Hug Гледам обаче, че в пюрето на Хип (тиквичките на пазара в момента са престъпно нитратни) тиквичка и картоф има и ориз, в тази връзка искам да попитам, другият месец ще започнем и месо и смятам пак на Хип да взимам и пак е с ориз. Как да го въведа тоз ориз? С това пюре може ли или трябва каша да дам, кашите ние лично ще ги въвеждаме последни, та не ми се иска да давам все още...

Мама Диди, и аз не съм запозната с таз млечница, но както го описваш, знам ли, ако не мине за един ден може да я заведеш на лекар, поне звънни информативно.

# 335
Добро утро мамчета  Praynig
За урината,моя позната ми каза,че нейната педи и казала да сложи памук-цял пласт дълъг и да го сложи на  памперса и после да изтиска.Било стерилно така.

Абсолютно нестерилно е така, но пък урината, която се изследва не е стерилна. Въпреки това е по-добре да я оставиш за половин час голичка и като започне да пишка да хванеш струйката в шише.

Сърничке - тиквичка, зелен боб, авокадо. Броколите може да ги пробваш, щом понася добре карфиола, може би няма да са й проблем.

# 336
Усмивче, за твоето дете най-правилното мнение е твоето  Hug

# 337
Здравейте момичета,
През цялото време съм ви чета, но нямаше как да пиша. С  известно закъснение честита Коледа и Нова година,  пожелавам ви  здраве, щастие и много обич и топлина в семейството! Здрави и щастливи бебоци!
Днес  слагам край на коледните празници – при мен  те започнаха на 24 декември,  продължиха с посрещането на Нова година, ЧРД  на мъжа ми, после беше Коледа по стар стил, а в събота направихме кръщене на Александри, и снощи изпратих последните гости.
Пътувахме много, срещнахме се с доста приятели и потрошихме много пара, но си изкарахме страхотно и аз се заредих с много положителни емоции. Бебо беше с нас, като смяната на средата въобще не му се отрази, спа навсякъде, смее се на всеки, закача се, пипа всичко  и така.
Не сме се захранили, но вече пием по малко вода.  Аз го давам смело и безотговорно, давам изворна вода с най-обикновена  метална лъжица за кафе,  нищо не изварявам, за захранването си купих  ръчна преса на намачкване и сега чакам да му излезе поне едно зъбче, за да му дам каквото имам.  Научих  го да си спи в леглото и  да си играе и забавлява сам в кошарката, от второто съм много горда и доволна, защото така ми остава време, което отделям за себе си.  В кошарата правя импровизирано гнездо с възглавници, навързала съм играчки по пръчките, изразяла съм разни фигурки от картон, които седят от външната страна, и така мятам бебо и той  започва  едно говорене, местене, протягане за дадена играчка и го взимам чак когато започне да мрънка за цицка.
Относно био продуктите, ще кажа че в BG има много алтернативи за тяхното набавяне. У нас във всяко село има баби с градини, които и да искат няма как да торят земята. Не може да нямате такива роднини и приятели.  Ние, както съм ви писала пътуваме  и имаме доста такива  баби  по разни села и паланки,  от които си купуваме – био продукти:  имаме си баба от  Странджа, която прави мед, друга от с. Гинци гледа картофи, тази година от с. Шабла си купихме чушки, един дядо от Копривщица пък гледа прасета. Създали сме си цяла агентурна мрежа, която си я поддържаме и непрекъснато си имаме еко продукти. Сега даже не е необходимо и да се пътува, има доста куриерски фирми.
Друг начин – доста манастири имат стопанства, където се произвеждат еко продукти. Ние правим така купуваме и носим захар, ориз, олио, кафе и правим натурална размяна,  всички остават доволни, ние си тръгваме с пълен багажник, а на монасите не им трябва да ходят да си ги доставят. Даже им се обаждаме и питаме от какво имате нужда.
В био магазините купувам само разни брашна, друго не. Дано не съм ви станала досадна.
 Благодаря на всички, които ми честитиха  6-тата месечинка на Санди.
Успешна и хубава седмица! Hug

Миласара, поздрави на  Бангкок от мен. Там ми е първото излизане в чужбина, не ме питай как се бях ошашкала, но така стана, че после живях там една година. Изпий една студена бира за мен и опитай супата  „томи ям хум”. Пиши на кой курорт ще ходите? Приятно изкарване от мен и ще чакам твоитеотзиви!

Последна редакция: пн, 11 яну 2010, 11:32 от @mi

# 338
@mi, честито ви кръщене!
За съжаление ние нито роднини нито приятели имаме с био продукти...
оле спирам вече да пиша

# 339
На кръщенето подарих на всички майки това стихотворение на Блага Димитрова, поздравявам и вас с него:

ДА БЪДЕШ ЖЕНА

Да бъдеш жена-това е болка.
Когато ставаш девойка, боли.
Когато ставаш любима, боли.
Когато ставаш майка,боли.
Но най-непоносима на земята е болката
да си жена, непознала
всички тия болки до една.

# 340
  • София
Здравейте,
@МИ - много хубаво стихче.
Джил, супре, радвам се, че Инето е добре  Hug
Марулче, скоро да оздравява вашия татко  Hug

Уфф и друго щях да пиша, ама така се сдухах, кофти ни почна седмицата - Малчо така падна от дивана по очи  Cry Cry Уж все съм до него, все го гледам, ама така яко тупна...серцето ми спря - мръъънн

# 341
Ох, Фелисити... тепърва ще има да падат. Нали е спокоен и не се е ударил много?

За съжаление (мое), Калина пак има 37,2 тази сутрин, просто я усещам как е по-топличка. Не изглежда болна и няма признаци за настинка, ама сега цял ден ще ме човърка дали всичко е наред.

# 342
Джил, аз бих звъннала на педи... макар, че преди няколко теми имаше спор има ли и не тепмература от зъби.. може пък при вас да има.. Бързо ще се оправи Инето, сигурна съм! Просто, защото и Преслава имаше 1-2 дни такава Т /че и малко по-висока/ и изведнъж престана да я вдига. Нищо не съм й давала, беше точно както казваш жизнена, игрива... нищо друго освен Т.  Hug

Сърничке, и аз съм за тиквичките.. и аз съм купила същото пюре и ще го дам след морковите /които започваме от днес/ Няма да въвеждам ориз отделно... ще дам направо това пюре  Peace

Фелисити..  Hug

@ми, благодаря! Честито християнче!

Честит рожден ден на 3дес Simple Smile   bouquet

Дарка, няма как да е стерилно.. как ще изстискаш памука? Ръцете не са ти стерилни.. или трябва да купиш... знам ли.. стерилен инструмент Simple Smile Аз съм решила да събирам урина като я оставя голичка и я дебна с колектора Wink

Честити месечинки на всички!

Аз отивам да паркирам Преслава на балкона, че не е спала от 7 сутринта, а аз имам да чистя!

# 343
  • София
Felicity,а честито  Laughing,знам какво ти е.Няма как да се избегнат тия падания,просто не забравям да си напомням,че са за добро.След като София 2 пъти падна по нос от високото гърне,на челото цял ден и стоя червено,се оказа,че сега се клатушка,но като стигне до момента на падане ,се изправя сама.А аз много се притеснявах да не се повреди в акъла или да стане орел с ориз.
Джилиян,те сега нали не могат добре да си регулират телесната температура.Това 37,2 не е ли нормално  newsm78?Мерила съм температурата 2 пъти до сега.
@mi ,привет ,добре си го написала за продуктите.На пролет ще ги мисля това кръщене ,ще разказваш в подробности.При нас се оказа,че имаме само домашна тиква.Картофите са с "клъвци",а морковите,въпреки,че стоят в пясък в мазето,са изгнили  Joy.Ще готвя днес тиква,а за другата седмица нямам избор,ще купувам.

# 344
Аз мисля,че до 37.5 е нормална температура  Peace
Йоан много често ми е вдигал Т до 38-38.5 /при положение,че сега са му изникнали всички зъби-без мъдреците/,която успявам да смъкна максимум за 24 часа.Когато му никнеха зъбките,си спомням,че имаше или висока Т,или сополки,или разстройство,а понякога и 3-те неща накуп  Sad

Общи условия

Активация на акаунт