Първи крачки прави вече МАРТенското ни човече

• 28 958
  • 733
  •   1
Отговори
# 105
Шуши, "блажени са невежите" Wink
Това важи и за много от темите, които обсъждаме във форума.  Peace

# 106
  • София
Слънцето, благодаря! Ама много готина тази рокличка, бре, то имало защо да се радват всички  Peace

# 107
  • София
 Здравейте!
 Честито на патерици на всички именници от вчера и онзи ден и на рожденника - мъжа на Тони:)
 Пожелавам на всички болни бебоци да оздравяват бързо Hug
 Не се включвам тези дни, защото нито ми е работа да се включвам по споровете, тъй като не съм лично засегната и не виждам смисъл да се разводнява още повече темата. В тази връзка, зелено човече , Веселина  202uu А и по темите не мога да съм полезна, а по-скоро се информирам. Peace
 Честита прическа, Нинче, много ти отива и тази дължина Wink
 Слънце, а ти пробва ли, както те посъветваха някои мами с боди-потник?
 Васида, на мен също ще ми липсват постовете ти, надявам се да размислиш и да продължиш да пишеш Wink
 При нас също няма ново..Сега излизаме в парка, днес пак ще има кворум в парка Света Торица Mr. Green

# 108
  • Стара Загора
*Elle*  нямам боди потник ще трябва да купя. Имам от лятото, но те са и малки. Ще купя едно потник, ако не стане ще търся друг вариант!

# 109
За кислородната вода съм твърдо против каквато и да е употреба - много силен окислител е и предизвиква ужасни увреждания на ДНК. Ние в нашите експерименти я ползваме като модел на радиационно облъчване (уврежданиятаса сходни, аможе по-лесно да се дозира) в разреждане 1:10 милиона! Говорила съм с лекари по въпроса и те с половин уста признават, че в САЩ е забранена употребата за медицински цели, ама тук така са си свикнали...
ТаняТ, това за какъв ДНК материал става дума и при какви лабораторни условия?
Всъщност за кислородна вода ли говориш точно? 3%???
В Щатите можеш да си купиш тази концентрация във всяка аптека, препоръчват го точно за промиване на рани, дезинфектант, препарат п/в плевели и в много много други случаи.
Ето линкче за обща инфо: http://en.wikipedia.org/wiki/Hydrogen_peroxide
Иначе и ние в лабораторни условия сме използвали високи концентрации парацетамол за симулиране на чернодробна интоксикация у бели мишки, но концентрациите у хора и мишки са естествено различни, въпреки,че пак е илюстрация за ефекта в/у черния дроб  и до ден днешен ми е гадно да посягам към парацетамола.  Confused Но май по-добре да знаем по-малко работи, че иначе ще психясаме тотално от страничните ефекти на всяко нещо...

И ние сме с гумен накрайник на Ненедент, но за жалост не съм постоянна. Аз не мога да и изплакна пастата от устата, но се предполага, че пастите са безвредни...

# 110
А някой знае ли поверие за първа дума "ака"? Joy Щото нали, ако бебето каже "тати" - второто ще е момиче, а ако каже "мама" - ще е момче...а като каже "ака" - какво ще е? Дрисльо? hahaha Joy
И аз го знам обратното - ако каже първо "тата" - второто ще е момче, а ако каже "мама" - ще е момиче newsm78
Незнам дали не е съвпадение, ама Ели първо каза "тата" та Коко сега е мъж Laughing
Сега обаче Коко каза "мамааа", та третото живот и здраве излиза, че ще да е мома  Peace

slancetoo , Коко като видя снимката на Симонка, каза: "Леле, гадже, страшна си!"  Hug Hug Hug

При нас иначе няма много ново, Коко вече ходи, държан за ръчички, но ми се струва че ще проходи по-трудно от кака си - яко шубе го гони да се пусне hahaha. Не проявява интерес към лазенето за сега, дано се сети, че така ще му е по-лесно Simple Smile

bouquet

# 111
  • Стара Загора

slancetoo , Коко като видя снимката на Симонка, каза: "Леле, гадже, страшна си!"  Hug Hug Hug

Ааааа Диде сакън моля ти се. Толкова далече не си я давам момата!  Mr. Green

# 112
  • София
 ТаняТ, това, което знам за тази програма е, че парите по нея свършват толкова бързо, че няма смисъл да разчиташ на нея. Миналата година имаше предавания по телевизията и разни майки се възмущаваха... Така ще е.

# 113
  • Костинброд
Здравейте.
Най-накрая взех болничния на мъжо и документите за застраховката-и една снимка ми струва 18лв.,но както и да е.
Като разглобена съм,незнам колко километри навъртях днес и колко нерви изхабих обяснявайки на разни служители защо са на работа.
Така за споровете-не съм слабохарактерна и без мнение,просто знам кога да замълча.За някои от повдигнатите теми имам различно мнение но не го споделям с цел да не провокирам възмущение.
И за разведряване на обстановката да питам има ли свободна девойка за моя Алекс,че май само той си няма Blush

# 114
Благодаря за отговорите за програмата и линка към темата.

Мелинда, за кислородната вода става дума точно за водороден пероксид (Н2О2), което се предлага в 3% концентрация в аптеките. Ползвала съм го в концентрация 100 микромоларна върху клетки с различен произход (клетъчни култури и едноклетъчни организми) и ефектът е сходен (третирам 10-20 мин).
Мога да потърся научни статии по въпроса, но толкова отдавна е известен ефекта, че вече не се изследва, а се използва като контрола. Действието му е следното - силно реактивоспособен е и предизвиква скъсвания във веригата на ДНК, защото отделните нуклеотиди (мономерите) предпочитат да реагират с образуваните свободни радикали. Едноверижните скъсвания лесно се поправят от клетъчните ензими, но двуверижните са опасни, защото могат да предизвикат мутации. Доказано е, че една от формите на левкемия е предизвикана от двойноверижно скъсване и размяна на участъци между две хромозоми (ако не се лъжа, 18 и 14). Тази размяна може да се получи и при вирусна инфекция, ако вирусната ДНК се вмъква в човешката (няскои вируси го правят). В общи линии имунната система се справя с повечето такива клетки, но при отслабен имунитет можеда възникне рак. За това при хората инфектирани с ХИВ (СПИН) се развиват ракови заболявания много по-често от другите хора.
Темата не е приятна, та викам да не се задълбавам в повече подробности. Аз не използвам кислородна вода и предпочитам да информирам идругите, а всеки да си решава сам. Използват я за рани, защото убива бактериите (те са по-чувствителни на такива въздействия), но след като попитах директно една педиатърка, тя смънка, че не се слага В раната, а се почиства кожата около нея, която е здрава и така не може да проникне кислородна вода в кръвта. Друг лекар от болница Лозенец ми каза, че вИСУЛ я ползвали за промиване на рани, но когато билна специализация в Щатите, там вместо това ползват стерилен серум.

И за разведряване на обстановката да питам има ли свободна девойка за моя Алекс,че май само той си няма Blush

Честито за болничния! И Митко е ерген! Ще си ергенуват заедно  Laughing

Последна редакция: пт, 08 яну 2010, 23:05 от ТаняТ

# 115
  • София
Сия, тя и Зеленкото ти е писала де, ама и аз да си кажа - не се притеснявам да давам цял морков на Стела, защото той е много твърд и тя с двата си зъба не може да си отхапе парче, а по-скоро си чеши венците. Ябълка не смея да и дам, ей така сама да си я държи, че е по-мека и може да си откъсне по-голямо парченце и да се задави. Банан също може да яде цял - ей така директно, ама аз и го държа, естествено и следя да не глътне нещо по-голямо...
Света Тройческите мами, кога приемате гости? Сега е прекрасно времето, а и с метрото ще ми е удобно да ви "посетя"  Mr. Green То, по тая логика и до Младост мога да взема да "отскоча"  Mr. Green
Зеленко, аз съм ЗА клубче, дано само пак успея да намеря превоз, че нали е работен ден и тати сигурно няма да може да излеза от работа.
Мерси на всички за отговорите за глутена!
И само да уточня, че на въпросите по които не съм се включила, това е така, защото нямам инфо по въпроса (като например за програмата за детегледачки, зумафлора и т.н.).
Мирамар, и аз се радвам, че се включи - милата, не мога и да си представя какво щеше да ми е ако освен Стела имаше и още един дзвер. Ще се радвам пак да се видим на срещичка.
Нинче, честита прическа - голяма си мацка, бравос! Като се замисля от кога не съм ходила на фризьор - ужас.  Embarassed
Дез, аз по-скоро за диета си мисля, ама нека първо спра да кърмя, пък тогава. За тренировки - нямам възможност за момента. (то си ми личи де). Все се самоуспокоявам, че скоро вече ще направя нещо по въпроса.
Мънки, забравих да изкажа съгласие и за поста ти за кърменето и крайните позиции. Много точно си го написала и при все, че аз все още кърмя, също съм на мнение, че може да се стимулира кърмата до момент и не всичко зависи единствено и само от нашето желание, упоритост и търпение. Само не съм съгласна с теб, че жените от породата "млечна" никога няма да го повярват - предполагам, че би ме писала в тази порода, но аз самата съм имала моменти, когато абсолютно внезапно и по незнайни за мен причини (най-вече го отдавам на връщането на цикъла, че друго разумно обяснение нямам, и то след дълги разговори и с консултантите от кърмаческия и МД), и въпреки, че бях на 100 % на ясно, че най-добрия начин за стимулация е честото слагане на Стела на гърда, нямаше начин да я задържа там, защото когато тя дърпаше няколко пъти и нищо не излизаше, тя писваше убидена и така по няколко пъти и тя просто отказваше да пробва повече (явно усещайки, че резултатът всеки път е един и същ). Колко сълзи съм проляла (Зеленкото знае и винаги ще съм и безкрайно благодарна за търпението и загрижеността и, както и за приятелкото рамо Blush) и въпреки ясното осъзнаване на толкова повтаряния факт, че притеснението допълнително влошава ситуацията, едно нещо е теорията, друго практиката... Да, осъзнавах, че трябва да съм спокойна, е да де, ама не бях - исках да намеря начин да преодолея това затруднение, да вкарам в сила всичко прочетено за кърменето, да се самоубедя, че такива временни затруднения са имали и други мами.... Мен лично ме спасяваше много вода, сусам, жито и надеждата, че наистина това ще трае няколко дни и после всичко ще се оправи. Тъй, че и аз съм имала моменти на "нямане", което пак казвам все още не мога да си обясня, тъй че знам какво е. Фактът, че още се кърмим ме радва, но в никакъв случай не мисля, че има за какво да се изтъквам, бия в гърдите, афиширам излишно и не мисля, че разбираш ли, извършвам някакво огромно геройство (държа да спомена, че не намеквам, че някой от тук го прави!!!). Наистина, всякакви случки има в този живот и човек не бива лесно да отрича нещо, само защото той самият не го е преживял и затова му е напълно непонятно. Ох, отплеснах се, сори.  Embarassed
Елвинг, къде си, бе жено? Липсваш ми.  Hug Дано сте здравички и всичко е ОК.
Рила, честита ви първа думичка.
Слънце, успех в ББ!!! Ще стискам палци, колко готино ще ми е да ви гледам там. Дано! Според мен нещо с по-голямо деколте ще ст ане - аз съм имала няколко такива бодита и даже съм се дразнила колко са отворени.. Все ще намериш нещо по-отворено, според мен - с потниче е добра идея, мисля.За моите неща, ще ти пиша утре по скайпа, по-добре май от ЛС, че ще може веднага да се разберем.
Аденис, напълно си права и шапка ви свалям на мамите, които явно знаят кога да си замълчат.  Peace Peace Peace Мен точно това много не ми се отдава, но работя над себе си и се мъча да се самоусъвършенствам... някой хора май само ми помагат за процеса...  Mr. Green Peace А, за свободната мацка - не знам, бързо да си признавате!
Ох, айде, че пак се улях - лека ви вечер! Всъщност - не лека, а приятна! Лека се пожелава само на бременни жени и уморени мъже, ще добавя   Mr. Green

# 116
И Митко е ерген! Ще си ергенуват заедно  Laughing
И Борис и той горкан остана без девойка - никой не дава заявки  Mr. Green Ще са си тримцата заедно  Mr. Green

Май само аз не казах, колко е готина Симонка с новата рокля.  Heart Eyes Малееее как искам момиче само, да си го контя. Пък и Борис първо тате каза, а и аз знам, че като каже първо "та-та" ще е мъжко второто, пък ще видим живот и здраве. Laughing

# 117
Днес добра разходка си направихме с Ади,че и поспа навръщане.Утре сутрин сме в Инфекциозна пак,за кръв.Дано се съгласят да изследват и кръвната група,а може би се плаща..ще питам.

Това време не е у ред-днес видях голяма пеперуда на прозореца.. Shocked

cvetka-koketka хайде дано второто да е момиче! Peace Дарина каза първо "та-та",ама пишка йок.Мъж ми казва,че щял да кара до момче-шегаджия! Stop

adenis така е в Пирогов за съжаление,аз от там си тръгнах с една торба бумаги и епикризи,но голямо разкарване беше докато се разберат в администрацията кой за какво е там! ooooh! За другото-утре ще ти пиша. Hug

БОДЛИВКЕ да не се засечем викам аз в ББ Simple Smile

Aуу,ще бъде много яко!  bowuu Не знаех,че се каните да участвате! Sunglasses

22, според снаха ми, която е агроном, нищо полезно няма в зелената салата. Аз я обожавам и ми е много добре като не разбирам с какви препарати обработват почвите и зеленчуците.

И аз я обожавам,хич не ща да се замислям колко не-екологично чиста е и т.н.Даже сега съм си направила една голяма купа и чака да я опустуша. Grinning

22 и аз баш за това упражнение с бъркането на манджата се сетих,ама си викам дали има и други,на които им идват на ум такива неща..  Mr. Green

Бухта може и да си ми опонент,но май само ти забеляза голямата ми точка. Peace Ех,какво да направя-като ме питат редно е да отговоря,та така:

Бодливка, да те питам защо на едни потребители отговаряш с чисто злобни лични нападки, пък на други...хм, да кажем "нормално", като за тебе  Mr. Green Щото Мънки хубаво те насмете и си ти го каза "право куме в очи". Шу също няколко пъти ти направи забележка. Но не забелязах да обсъждаш техния умствен багаж. А се хвана за едно мижаво изреченийце на васида, която и без това пише 1-2 пъти за цяла тема  newsm78 Проблема е че някои си ги виждала на живо или че васида ми е приятелка. И покрай сухото трябва да гори и мокрото  Rolling Eyes

Изобщо не смятам,че някой ме е насмел-най-малкото Мънки.Абе аз на шефката си казах в очите какво мисля за нея,при все че още се водя на работа там и един ден ще трябва да ми разписва книжката,та тук ще се свеня пред независимите(т.е. дето нищо не зависи от тях). Mr. Green
В началото бях по-афектирана,сега вече дори ми е забавно да отговарям на постове,за туй не съм се "усмихнала" на Мънки.Пък и толкова съм свикнала с нейния шеговит начин на писане,че и една майна да ми тегли пак ще ме развесели. Laughing Шу също имаше питания,отговорих и мисля че се разбрахме.Само не разбрах ти защо адвокатстваш на васида..?И като ще си говорим метафорично за сухото и мокрото,точно малките камъчета обръщат колата. Wink Точно туй "мижаво изреченийце" свърши толкова работа,колкото и ако тя се беше разписвала по 3 пъти на ден.Значи броя публикации няма никакво значение,както и че ти била приятелка(това от теб го научавам).Както и не пречи,точно хора,с които сме се виждали на живо,да се изказват най-язвително и "компетентно",и то при положение че не са пряко засегнати.Теб като те настъпят извиняваш ли се.. Или може би всички хора,които си срещнала в живота си са ти били безкрайно симпатични,да бе..
И предвид,че ти се познаваш най-добре,може би ще е от полза за бъдещото хармонично съжителство на всички други в тази тема,наистина да преглеждаш постовете си преди публикация.Аз ще правя същото,нищо че съм от има-няма 6г.в този форум. Peace
Да не става като с разискването на тема "ясли".Добре че там не се изказах, та можаха да се сдърпат и други. Mr. Green

Тъй като това може да продължава до безкрай,но би следвало да се съобразяваме и с останалите потребители,ще замоля всички пряко или не засегнати,с недоизяснени въпроси, да се обръщат към мен на лични.

Айде че  бая дълго стана,а ми се стопли Абсолюта и изстина салатата... Laughing

Последна редакция: пт, 08 яну 2010, 21:21 от Бодливка

# 118
ТаняТ, не съм сигурна за какво точно питаш, но ако е за програмата, където могат пенсионирани баби да получават майчинството, то там се подава едно заявление в бюрото по труда, после се носят документи от майката и таткото (от работодателите им), след това се минава триседмичен курс и тогава можеш д аразчиташ на бабата. Ако обаче искаш да търсиш детегледачка чрез тази програма, май става дума за друго.

welcome Добре дошла на новата мама и нейната госпожица!

За крем за ръце ползвам един липо лосион на Ексипиал - голямо шише от 500 мл е и го купих по погрешка вместо хидролосиона. Много е мазен и е супер за ръцете, а и идва изгодно, защото е към 18 лв, а е доста като количество.

Паста за зъби ползвам тази на Ненедент след 4-ти месец с накрайника. Мия зъбите на Ники откакто стана на 6 месеца - сутрин и вечер. Е, първите месеци само по веднъж на ден за свикване, но вече ги мия съвсем редовно, защото са много. Но ползвам само накрайника на Ненедент, купила съм и четка (която е мека и се води след 6-ти месец), но смятам да я ползвам след годинката.

Рани промивам само с риванол, так азнам от педиатърката ни. Дори нямам кислородна вода у дома, никога не съм ползвала. Но не защото знам това, което казвате за нея де.

Тони, ми аз искам, ама мъжът ми се дърпа. Освен да търся донор (ако може да е татко на поне две момиченца), пък като стане факт, няма къде да ходи  Joy Само че ще трябва да пристроим полуетаж в спалнята, та да има къде д аги съберем и трите  Laughing

Бухта, пробва ли да сложиш на Ния под матрака висока възглавница, за да спи под наклон и да не й се запушва нослето? Честито за зъбчето! Ама как така е метално, аз нещо не разбрах - в смисъл цветът е тъмен ли, що ли  Embarassed Ако нослето е от зъбчето, най-вероятно ще мине бързо (и с Ники имах един такъв случай, 1-2 нощи се сополи и не можеше да диша, после отведнъж се оправи).

Вероники, и Ники от няколко дни е такава лепка за мен, че просто нямам сили вече. Хем имам кой да ми помага и съм като пребита вечер. Ако съм си у дома, не иска изобщо да е с друг и такива викове надава. А като го взема, иска да ходи постоянно (а не може милия, че му тежи шкембакът). Вече нямам сили, честно!

За споровете и аз да кажа за последно, че явно съм чест участник, и май ще си мълча и аз оттук нататък. Според мен не е причината това, че всеки се обижда за нещо. Аз не виждам как може ако съм забравила да честитя на някой зъбчето примерно и после се изкажа за нещо, някой да ми фръкне само защото се е обидил че не го отбелязвам... Според мен причините са няколко. От една стара тук има доста майки, които трудно приемат чуждо мнение и смятат, че тяхното е най-меродавно. От друга страна всяко по-различно мнение се счита за нападка. И от трета страна - както казах и по-горе, чете се между редовете. Аз лично мисля, че от всяко мнение може да се научи по нещо. Съща така смятам, че не съм длъжна да си мълча по разни теми, само за да не се обиди или да скочи някой. Имам мнение - казвам си го. Форумът е за това. Но определено смятам оттук нататък изобщо да не се обяснявам за мнението си и избягвам полемиките - ми чувствам се като на съдебната скамейка, сякаш трябва да се оправдавам, че мисля по един или друг начин, не дай боже да е различен от този на мнозинството. Със сигурност обаче темата ще е доста скучна, ако в нея обсъждаме само зъбчетата, гърнетата, пюретата и честитките... Лично аз обичам споровете, защото колкото и да е банално, вярвам че в тях се ражда истината. Но спор е едно, а да си нападателен, агресивен или прекалено саркастичен - съвсем друго.

Що се отнася до другата ни отчетна тема, понеже няколко майки споделиха, че там не било така. Ами и в нашата друга отчетна не е така. Пиша от 6-7 години в този форум, преди това в дир-ския... По много теми със се засичала със спорещи майки, с които сме си мерили ...., но в отчетната ни винаги е имало толерантност. Мисля, че това е ключовата дума - толерантност. И също така си мисля, че майките, които сме в тази тема с по-големи деца, не сме много толерантни към тези с първо дете от една страна (феномен, който го няма в другата ни отчетна тема, тъй като там има единици в по-големи деца), а от друга - имаме май нещо да делим помежду си - опит ли, коя е по-по-най ли... Не знам, това си е мое усещане. Може и да не съм права.

И тук искам съвсем искрено да се възхитя на поста на Животинче, който за мен беше пример на исказване от човек, който не е съгласен, но е толерантен и възпитан.

Що се отнася до кърменето, май май е по-добре да си мълча. Явно мнението ми по въпроса или дразни, или се смята за крайно, или и аз не знам какво... Мънки, сега да не помислиш, че е заради твоя пост. Просто той някак обобщи общата нагласа (според мен) към позицията ми за кърменето, която честно казано не зная защо е такава, тъй като аз точно във форума преди години получих най-много подкрепа и разбиране за проблемите ми с кърменето (да не си помислите, че и аз не съм имала проблеми), и ще съм винаги благодарна на майките, които тогава ми помогнаха (още им помня никовете, а с някои от тях поддържаме връзка и до ден днешен).

# 119
ТаняТ, не съм сигурна за какво точно питаш, но ако е за програмата, където могат пенсионирани баби да получават майчинството, то там се подава едно заявление в бюрото по труда, после се носят документи от майката и таткото (от работодателите им), след това се минава триседмичен курс и тогава можеш д аразчиташ на бабата. Ако обаче искаш да търсиш детегледачка чрез тази програма, май става дума за друго.

Тъй като бабата ни е с труден характер, а и на мен ми писна да търпя, ще се наложи да си търся детегледачка за година и половина, а после се надявам на детската градина. Намерих и един сайт http://detegledachki.com/index.html, но като гледам съотношението на регистрираните родители:детегледачки (Детегледачки: 410 # Родители: 2198) и там няма да ме огрее

Общи условия

Активация на акаунт