Първи крачки прави вече МАРТенското ни човече

• 28 958
  • 733
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Бухта, покрай нашите неволи и аз се сещах за вас  Hug това с маслото ще взема да го пробвам  newsm78 , от аптеката ли се купува?  Blush А кортикостероиди за кожни проблеми на ръцете съм ползвала години  ooooh! , и още мажа с тях  Tired Имам много упорит проблем, даже не можаха да ми кажат какъв  Rolling Eyes Засега нямам такива страховити странични ефекти, освен привикването, което не е малко  Rolling Eyes Най-тъпото е, че като ходих единия път на дерматолог имах опасения, че съм бременна с Ивайло (и бях Rolling Eyes), та питах дали е проблем да ползвам КС, които ми бяха изписани от същия д-р, той каза, че не е Thinking , хем на листовката пише, че не е хубаво да се употребява от бременни жени.  Tired Tired Да е говорим колко пари са отишли по д-ри и л-ва.  Confused
Алекс-мама, честито ви прохождане!  Hug За другото - ако намериш как да се спасиш, свикрай. Защото аз откакто се е родил баткото съм почти само майка.  Rolling Eyes
Пропуснах - за кашлиците, Зеленко, аз покрай нашите подобни оплаквания натрупах стаж  Crazy И драматично звучащата кашлица може да не значи нищо, а сухата е по-лоша. Дано Калинчо е добре  Hug Пиши като ви прегледат  Peace

Последна редакция: нд, 10 яну 2010, 18:52 от Elwing

# 211
  • София
Здравейте пак от нас. Благодаря на всички, които ми дадоха акъл. Препоръчаха ни една лекарка тук и утре ще идем. Калин е по-добре, но понякога мисля, че ще си изкашля дробовете. Обаче пък състоянието му се покрива 100% с това на млада дама, която в последствие придобила няколко зъбчета наведнъж  Peace

Една чуденка - децата, които вече ползват уокъри - не се ли отпускат напред, уокърът да тръгне и те да паднат по очи? Под строга охрана ли ги ползват или просто Ния още не е готова  newsm78

И Калин не е готов според мен - не сте сами  Hug

Пък мен ролята "мама" напълно ме удовлетворява в момента и чак пък затъпяла не се чувствам  Hug  Само понякога малко забравям  Whistling

# 212
Здравейте, мами  Grinning

Много ви благодаря за многото инфо за кремчетата  Hug Леле колко мазила имало за едно дупе  Mr. Green Аз до сега и за Маги съм ползвала само Бочко и не съм имала никакви проблеми. Май наистина нещо са го развалили  Rolling Eyes
Ще взема да купя първо този Судокрем. Ако не стане с него ще взема да я заведа да я види педито. Че вече имам съмнение дали не е нещо друго, не подсечено дупе  Rolling Eyes
Иначе това за стоенето по голо дупе го знам и се мъча да го прилагам доколкото мога. Но тя на едно място просто не стои  ooooh! А без памперс по пода нещо ми се струва хладничко да я пускам да щъка. Та стоим така на повивалника макс 1-2 мин и се обуваме, че иначе съвсем съм я изтървала  Laughing
Животинче, аз така си и мислех, че сигурно нещо не правя както трябва с пудрата  Crazy До сега не съм ползвала и точно се чудех преди или след крема се слага  Laughing Ама реших, че е като с грима - първо фон дьо тен, после пудра  Laughing
За баните с калиев перманганат ще взема първо да мина през педито. Чеда не я натоварвам, ако се окаже, че е нещо друго  Rolling Eyes

Тони, дано стигнете благополучно  Hug

Честити столчета на всички  Grinning

За забавленията. Тя от много време си е на земята. Вече стои основно изправена и обикаля  Peace Само разстоянията между мебелите ги минава лазейки. Тя доста се заиграва с разни играчки за разлика от кака си, пу-пу. Но най-любимото в момента й е да си бута някой от двата уокъра  Peace Някой питаше не падат ли по лице. Ами тя започна да ги бута, когато сама се почувства стабилна и сигурна  Peace В момента, като го бута и реши, че й се изплъзва, дори си го придърпва обратно към нея. Няма проблем да си ходи с него. Не я охранявам. Но пак ходя по нея, защото трябва да завъртам уокъра да не се удари някъде. И като стигнем края на апартамента мрънка да й го завъртя обратно и пак почва и така може и 1 час да си ходи  Laughing

А за затъпяването в къщи си е така. И мен почна да ме хваща вече съклета и ми се връща на работа. А и напоследък взех да мисля малко повече и за себе си. Откакто се е родила Маги съм влезнала броени път в магазин ад си търся нещо за мен. Но напоследък ми мина манията да купувам за децата. Сега искам да си купувам неща за мен  Mr. Green И понеже в момента с тези кила отгоре не ми се купуват дрехи, си купувам джунджурийки - обички, червилце, часовниче, чанта, обувки  Party

За дупченето на ушите и аз мисля другия месец някъде или за годинката да е  Peace Като си спомня какви драми с каката, като й ги продупчихме след 2-рата годинка и вече разбираше  ooooh! Половин година не ми даде да й пипна ушите.

За КС, майка ми си напати от капки за нос с таокав нещо. От тогава ми е забранила да ползвам такива продукти повече от 5 дни без прекъсване. То така си пише и в опаковктата. За капките говоря, де. Тя от край време е със запушен нос и си капваше Ксилометазолин. Накрая едно флаконче свършваше за няколко дни, за да й се отпуши носа. От там се оказа, че си е докарала зависимост към капките. Има изменения в лигавицата на носа, които периодично й правят проблеми и до сега.

вили, аз ФБ си направих главно, за да качвам снимки и да ги гледат приятелите ми. После се хванах с тази ферма, но нещо напоследък ми лази по нермите и съм я зарязала  Crossing Arms Всичко става много бавно, а трябва да свършиш сума неща. Но направят ли го платем да забравят съвсем за мен  Whistling

Хайде лека вечер  Grinning

# 213
 Здравейте и от мен! Тези дни бяхме в провинцията, та не съм се включвала, а и не съм чела всичко, признавам си. Simple Smile
Откакто се е родила Кали определено обръщам внимание и на себе си. Е, излизанията са ми сведени до минимум, но пак поддържаме някакъв социален живот.  Laughing Общо взето гледам да не бъда само майка, а и жена.
Хайде лека вечер!

# 214
  • София
 Еля, наистина на живо си по-хубава. Може би защото не си била гримирана или си била с по-лек грим като те видях, но изглеждаше много по-млада.
 Алекс-мама, впрягай таткото да помага. Без да натякваш, просто минавай покрай него и небрежно му оставяй детето по за малко, после за малко повече, да свикне. Като почне да свиква, излез за половин час с приятелки, после за час-два и така. Лека-полека, без да се караш, со кротце, со благо, пък ако е много упорит твоят човек и со малко кютек. Grinning И нашият татко в началото не беше разбрал, че има бебе, ама като ми писна на шапката... И да, бе, пропуснах да честитя първия проходил мъж.
 Тони-и-и, как е в Белгия?

Последна редакция: нд, 10 яну 2010, 21:20 от Дърта маймуна

# 215
  • Стара Загора

И аз това си мислех преди малко дали са пристигнали?  newsm78

Алекс мама къде се изгуби като на дърта баба цикъла? Честит ти проходил юнак. Да са му винаги здрави коленете и да не ги бели му пожелавам!

# 216
Не ми се вярва да са стигнали Тони - пътят е за два дни, а и тя каза че ще спят май или в Унгария, или в Австрия. Най-вероятно ще стигнат най-рано утре вечер. Дано всичко е наред по пътя (по принцип европейските пътища в тази част на Европа са подготвени за сняг, та сигурно е разчистено, особено магистралите, по които те ще пътуват).

Бухта, и Ники е така с уокъра, по тази причина все още го ползва основно за занимавка в седнало положение. От време на време го уча как се ползва, но засега не проявява интерес и умения да се справи.

Зелено човече, дано не е нещо сериозно с Калин.

Elwing, дано се оправите бързо.

Вероники, очето н аТео по-добре ли е?

Аз също се чувствам доста добре в ролята на майка Simple Smile И не се чувствам по-малко жена, дори повече. Не ми липсва натоварения работен ден, пълен със срещи и ангажименти. Харесва ми да съм у дома покрай децата. Е, отвреме на време поработвам, така че не съм загубила тренинг, но в никакъв случай не ми липсва многото работа.

Във ФБ не участвам в никакви игри - ползвам го основно за връзка с приятели, с които в момента не мога да се виждам толкова често покрай бебето. А и с такива, които са в чужбина. Също така доста информация получавам оттам - не знам при вас, но доста от моите контакти пускат интересни статии, клипове с нова (или стара хубава) музика, изобщо доста полезни неща. Имам и приятели, които снимат много добре и ми е адски интересно да разглеждам снимките им. Изобщо, за мен ФБ си е това, което е - социална мрежа. Сигурно затова не ми липсват толкова срещите  Mr. Green

Аз искам да питам как заспиват децата ви? Имат ли си някоя любима играчка или одеялце или каквото е там друго, с което заспиват? Ак оси имат - как си го избраха? Ако си нямат - как се самоуспокояват преди сън? Изобщо, всякакво инфо ще ми е интересно... Гого нямаше любим предмет за заспиване, освен циците на майка си разбира се (но понеже хфодех на работа, през деня баба му го приспиваше само с леко друскане на леглото в началото, а после без - лягаше и си бърбореше докато заспи). Сега и Ники е така Simple Smile - заспива с цокане, но напоследък гледам, че и той си бърбори и пее нещо, за да се унесе, но още не може изцяло да се успокои така и пак поцоква накрая.

# 217
  • София
СЗА, Илийката си смуче една възглавница. Само нея, други не ще. Няма да ти казвам каква е кафява по ъглите, но не мога да я пера всеки ден, защото всяко изпиране означава едно неспане. Търсих някаква подобна, за да го излъжа, че да мога да пера тази, но не намерих.
 Имат усет децата за техните си неща. На една приятелка бебката си дъвчеше пелената. И майтапът беше, че баба и беше уплела две еднакви пелени, обаче шилето си искаше неговата и другата не искаше да я погледне и пищеше като се опитат да и я пробутат. Как я разпознаваше, така и не се разбра.

# 218
Бухта, ние за уокъра сме хванати с едната ръка, а другата - за мама или тате.Още не се чувства стабилен и не смее да тръгне сам.

Аз искам да питам как заспиват децата ви? Имат ли си някоя любима играчка или одеялце или каквото е там друго, с което заспиват? Ак оси имат - как си го избраха? Ако си нямат - как се самоуспокояват преди сън? Изобщо, всякакво инфо ще ми е интересно...

Митко заспива с кърмене или гушнат на рамото ми и с песнички.

Феисбук и аз ползвам само за връзка с контактите ми, не играя на игри,че нямам време.

Болничките да оздравяват бързо!

Ох, от това хронично недоспиване и аз непрекъснато забравям...

# 219
Добър вечер и от нас.Дано Тони да пътуват добре и Рая да няма проблем с пътя.
А моята Радостина заспива сама без никакви неща.Слагам я,давам и бибката  baby_neutral ,гася и излизам от стаята.Така е от как се е родила.Не съм я приспивала никога.Снощи много плака.Имаше и температура.Заспала е в 5.30.Милата ми.Ама отгоре са тръгнали 4 зъбчета.Дано да избиват вече че ми е жал да я гледам как се мъчи.Болничките бързо да се оправят Hug
Слънце, малката Монка бонбонка е много сладка на клипчето.
Ели мила, снимките са много хубави.И искам да те видя вече и аз на живо.Чувам хубави коментари за теб.
А за Ф.Д. и пудри аз неползвам.Спирала малко и малко червило,че ми се напукват устните.И така.На ръцете не слагам крем,че много ми се потят,още от малка са ми така newsm78.
Аз влизам във Фейсбука,но не се рзправям с тези ферми.Нямам време,а нета го плащаме рядко и затова.Няма смисъл да почвам,като не се знае кога пак ще го платим.
Спокойна вечер на всички Hug и дано тази нощ мамината ми да спи.

# 220
Ох, на мен това с приспиването ми е болна тема  Tired Маги си я оставях в леглото още от началото и тя си заспиваше, когато иска. С Мира е много сложно положенето  Rolling Eyes
Преди заспиваше с цокане. Сега заспива с шишето, но след това трябва и да се дондуркаме. Шишето свършва доста бързо за разлика от преди с цокането по малко и по-дълго  Crazy И се почва едно дондурканееее  ooooh! Понякога и 15-20 мин. се подрускваме. Много трудно заспива и така  Rolling Eyes
През деня трябва да я оставя да се измори до дупка преди въобще да започна да я приспивам. Иначе не ми мърдат поне 30-40 мин. люшкане на ръце  ooooh! А пък тя си е почти 10 кила вече и ми тежи. Не мога да я дондуркам права и обикновено съм седнала на леглото. Но тя пък, като ме усети седнала и мрънка. Та в тази поза ни отнема още повече време приспиването. Абе мъка, мъка. Ужасна е, като й се приспи - само реве и нищо не иска. Само по малко вода приема и толкова. Но нито биба, нито играчка, нито одеалце, НИЩО не я успокоява. Реве в мен, докато я дондуркам поне 10-15 мин. и после може и да мине на мрънкане още 10мин. и накрая заспива.
Направо не знам как ще я караме така  Rolling Eyes А пък, ако я давам лятото на майка ми да я гледа до септември, съвсем  Confused

# 221
А искам да попитам как си слагате ваши снимки ,а на линииките гледам ,че някой имате.Искам и аз ама незнам как. newsm78 Дано не ми се смеете Embarassedмерси предварително Hug

# 222
  • Варна
Elwing,  Hug  да, от аптека го взех маслото. Имайпредвид, че днес през деня пак имаше няколко изблика на секрет, може наистина да е от него подобрението снощи.  Проблемът с ръцете на времето го оправи алерголог, след 10 кожни.

Веси, не знам дали Ксилометазолинът е точно кортикостероид, но случката с майка ти е същата като моята. Аз нямам вече проблеми след онези капки, но много внимавам, ако съм хремава, какво и колко време слагам.

SZA, Ния вечер заспива с една малка пееща овца, но без песните. Слагам, завивам, давам овцата и изчезвам Simple Smile Да си призная честно, аз й я натрапих - просто нея й давах като я слагах да си легне, откакто ни я подариха (овцата, не Ния Grinning). През деня спи в хола, където пък получава един слон. Мисля, че спокойно може да заспи и без него, даже ако не иска да заспи го бие и хвърля. В момента, в който е готова за сън ми хваща ръката, слона, нейната ръка или каквото и да е и започва едвам едвам да си го милва с едно пръстче и накрая се отнася. А по-рано държеше да си сложи нещо на лицето - или въпросния слон, или одеалото. Попромени си навиците. Сега, понеже много се опъва да не би да я приспя през деня, се надвесвам над нея от дивана, давам й ръка или я люшкам и затварям очи, все едно аз спя. Това много й помага.

На мен си ми е добре да съм майка, дори не ми се връща на работа. Не отделям много време за себе си, но знам, че това е лоша организация от моя страна. До голяма степен "вина" има  и компютъра - все нещо чета, търся, темата следя и т.н. По обед, когато Ния спи, бих могла да си отделя време, но обикновено отива пред лаптопа - уж да си изпия кафето и се зачитам и. .... то станало време Ния да се събужда.  И във връзка с горенаписаното, аз във Фейсбук контактувам с приятели, предимно в София или чужбина. Игри НЕ играя.

Веси Петровска, кликни върхи линийката ми и ще отидеш на страницата, там следвай инструкциите. Май бяха на руски.

# 223
  • гр.Плевен
Сиа, и аз още не съм слагала Михаела на гърне, не че нямаме, но тя от скоро си седи здраво на дупето, преди все се обръщаше на четири крака и не й беше конфортно да седи. Искаше да пълзи или да стои права. Мисля скоро да я поканя, но ако не го хареса ще отложим за по-късно.

За заспиването - с каката не помня как беше, май че си заспиваше самичка. Като стана на около 4 години искаше вечер приказка, а от 5-годишна иска и да я гушкаме докато заспи (въобще започна нещо да се вдетенява вместо да пораства, но може би това е вид ревност към бебето). А Михаела е голяма атракция - преди да започне да се обръща от гръб на корем като й се доспеше започваше да си дърпа възглавничката и да си завива главата с чаршафчето. Даже в големите жеги я завивах с чаршафа като й се доспеше, после я развивах да не се изпоти. По-късно започна само да си мачка чаршафа и заспиваше докато си пие млякото. А от месец и половина вече заспиването е малък кошмар - в момента, в който приключи с млякото се обръща скоростно по корем и веднага се изправя в кревата и започва да го обикаля, докато капне съвсем. Накрая се тръшва в леглото, завира се в някой от ъглите му и заспива в най-невероятни пози. Дано като поникнат зъбите започне да заспива по-нормално, че с две не искащи да заспиват рано дечурлига не знам какво ще правим... Grinning

# 224
  • София
Аа, то сега излезе, че се оплаквам или съм недоволна от майчината роля - нищо подобно не исках да кажа, и работа не ми се почва  Embarassed , просто понякога издишам.  Embarassed А и съм от типа хора, които като са захванат с нещо, с друго не ги бива да се оправят качествено и в момента съм главно мама. Не знам дали това не ми е само оправдание всъщност на мързела  Embarassed Как ще я караме занапред, не знам  Laughing
ФБ аз го харесах точно по тази причина - свързвах се с много хора, с които не бях контактувала от години. Обаче една приятелка каза - "айде, стани ми съседка по ферма, не е задължително да играеш". Да, ама не  ooooh! А колко време ми изяжда  Crossing Arms, направо ме е яд на себе си. Стане ли платено обаче ще ми улеснят живота  Simple Smile
За капките за нос - и този проблем го имам. Но не съм пристрастена към тях, просто защото се научих да живея зимно време с нон-стоп запушен нос  Crazy
Веселина, браво, че не сте имали "дупни" проблеми досега. Мога да изброя поне 10 мазила за такива места  ooooh!
За приспиването - винаги е на ръце. Имаме диван с пружини - сядам на него и се друскаме  Mr. Green Навън заспива или в количката (много рядко), или се люлеем двамата на една детска люлка (не се смейте Blush) , като заспи - слагам го в количката  Whistling Кофти става само като има други деца на люлката, а на него му се спи  Simple Smile Любими неща няма, нито биберон ползва. Батко задължително искаше да държи нещо в ръка, независимо какво, най-често косата ми, а бибката беше неотменно в устата му.  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт