За здравното осигуряване

• 46 684
  • 575
  •   1
Отговори
# 435
И на мен ми изпасваше,че съм с непрекъснати здравни права.Ноооооо -цък.
Когато  отидох  в НАП ,там  ми излязоха  пропуските за последните 2 години  Wink и си ги платих,като поп.

# 436
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
 А при мен е обратното - всичките са ми платени, а не ми излизат и съм неосигурена. Ходих до НАП да се разправям и сега чакам да ги оправят. Доста е кофти да си си платил, да си спокоен, че си изряден, а да се окаже, че системата не те отчита.
 Поради разни причини до 2007 почти никакви осигуровки нямам и мислех да ги оправям и тях (въпреки, че за няколко години аз нямам вина, че не са платени), но след тази история вече не мисля да давам каквото и да било, аз да плащам здравни осигуровки и да съм неосигурена. С тия пари дето съм ги дала мога преспокойно да си се лекувам на частно.

Последна редакция: чт, 25 фев 2010, 11:26 от Не съм

# 437
не плаща нищо държавата.И аз по интернета в сайта за здр.осигуряване ми излизаше,че съм с непрекъснати здр.права.Сега като ходих в данъчното ми излезе,че не съм плащала за 7 месеца.Обаче умните глави там ми извадиха справка и че не съм плащала за  октомври и ноември 2010 г. Rolling Eyes

# 438
Когато  отидох  в НАП ,там  ми излязоха  пропуските за последните 2 години  Wink и си ги платих,като поп.

Това при подаването на Декларация 7 ли ти го казаха? Как реши да провериш след като справката ти е била, че си с непрекъснати здравни права?

# 439

Това при подаването на Декларация 7 ли ти го казаха? Как реши да провериш след като справката ти е била, че си с непрекъснати здравни права?
Да с Декларация 7,една позната е в НАП и я помолих да види за какво иде реч.Всичко си излезе по час и минута -  кога са внасяни и  от кога  не.Оказа се ,че счетоводителката не отишла да да си дооправи нещата.
Проверих понеже знам,че не съм внасяла никакви пари и в един момент,като се събере голяма сума ми става много мъчно.  Wink

# 440
На сто места четох и на сто места различни истории.
Направо научна фантастика тая декларация.
Все пак и тук да поппитам:
МИналата година не съм осигурявана от февруари до май.
след това имам 2 месеца осигуровки внесени(юни,юли) и пак прекъсване до настоящия момент.
Каква начална дата да посоча декларацията?
Да не говорим,че точни дати в никакъв случай не мога да има дам.Това ми е по справката от нои.

# 441
Аз съм на трудовата борса,като са ми плащали обещетение до 31.01.2010 г.От февруари месец трябва да се самоосигурявам.До кога трябва да внеса тази декл.7.Друга декларация трябва ли да попълвам и кога трябва да си внасям парите за здравното осигуряване.

# 442
НуЦа, ако за юни и юли са ти внесени от работодател здр. вноски - пишеш начална дата 01.08.2009г. Ако за юни и юли сама си си ги внесла / не си работила през тези два месеца/, пишеш начална дата 01.02.2009г.

Ru_mi, Декларация образец 7  се подава в срок до края на месеца, следващ месеца, в който е възникнало обстоятелството за внасянето на здравноосигурителните вноски от лицата, които не са осигурени на друго основание. За теб обстоятелството възниква на 01.02. Следователно до края на март подаваш декл.7 Друга декларация не подаваш. 16,80 лв. се внасят до 10-то число на месеца, следващ месеца, за който се отнасят.

Последна редакция: чт, 25 фев 2010, 20:59 от lu_lu

# 443
lu_Lu благодаря ти за отговора,притесних се,че утре ми е последния срок.......

# 444
Здравейте имам едно въпросче. От 1седмица се мъча да си проверя здравните осигуровки на страницата на НАП и до днес не се получава.Моля някой ако знае някакъв линк чрез който мога да си проверя осигуровките, ще ви бъда много благодарна.Пробвах по най-различни начини е............не става! smile3512

# 445
# 446
Пак същото-изписва ми This Connection is  Untrusted.Аз ли не правя нещо както трябва?

# 447
  • София по рождение
аз подадох прословутата декларация вчера и жената нап ми извади справка колко имам да плащам в момента. Само, че в момента аз нямах толкова пари. До 25 02 ако платя е тази сума. Питам се сега , като днес е 26 лихвата ще е друга. Ако например платя лихва с 1 лв. повече, т.е. неточната сума нали няма да има проблем? Не ми се ходи отново в нап да ми изчисляват лихвата
 #2gunfire

# 448
да, игнорирай съпбещнието , дай му изключение и ще видиш справката

# 449
  • София и там където не се пуши
аз подадох прословутата декларация вчера и жената нап ми извади справка колко имам да плащам в момента. Само, че в момента аз нямах толкова пари. До 25 02 ако платя е тази сума. Питам се сега , като днес е 26 лихвата ще е друга. Ако например платя лихва с 1 лв. повече, т.е. неточната сума нали няма да има проблем? Не ми се ходи отново в нап да ми изчисляват лихвата
 #2gunfire

Плати, това което ти е казала тя - останалото не си разбрала. Това не е проблем.
Наистина преди около 4-5 години платих за старо време суми при това без лихви и никой до ден днешен не ме търсил за тях.

Общи условия

Активация на акаунт