Наситени, ненаситени, Ω-3, Ω-6 и най-вече рибено масло - II тема

• 80 549
  • 776
  •   1
Отговори
# 330
Благодаря ти  bouquet Колко време се пие и колко се почива Peace

Не е необходима почивка, това не е нито лекарство, нито хормон. По твое решение. Ние го пием от септември и евентуално през август ще го спра за 2-3 седмици.

не се ли пие постоянно......това е храна от която се нуждаем ежедневно и ако финансовото ни положение позволява ,се пие цял живот без почивка (естественно ,ако ядем олио-няма смисъл да си даваме парите за Омега 3)

# 331
здравейте! Моят съпруг също е почитател на рибеното масло. Казва че се чувства още по добре и тонизиран отколкото, когато пиеше разни витамини. От доста време пие Триомега, купуваме го от аптека. По повод препоръката за прием, на него пише -профилактика1капсула. при други нужди 2-6кап в зависимост дали е хипертония, завишени триглицериди,кожни заболявания и т.н
Та на опаковката пише  кап-596мг. Омега три -500мг в съотношение стандартизиран за EPA/DHA= 33/22 Помощно в-во Вит. Е
Т.е Според мен в него няма Разни други добавки като пълнеж в капсулата за да стане 1000мг и да ме спечели с количество , а не с качество. А за мен е показен и факта че когато ги пие , не му се обострят и едни екземички по гъба.

# 332
Голямо дете, защо даваш чаена лъжичка от рибеното масло на dm? на етикета пише, че за деца над 4 години се дава 1 супена лъжица?

По финансови причини.

# 333
ясно  Peace помислих, че пак нещо съм чела-недочела в темата  Blush

# 334
Значи маслото от dm е за деца над 4 години Sad
Е това е, да искаш да даваш на детето си рибено масло съобразено с възрастта му и да нямаш никакъв избор Confused
Ако реша да се занимавам със собствен бизнес някой ден вече ми е ясно, че ще е внос на качествено течно рибено масло за деца от всички възрасти  Joy

# 335
За две годишно даваш дозата на половина, т.е. 1 ч.л.

# 336
Значи маслото от dm е за деца над 4 години Sad
Е това е, да искаш да даваш на детето си рибено масло съобразено с възрастта му и да нямаш никакъв избор Confused
Ако реша да се занимавам със собствен бизнес някой ден вече ми е ясно, че ще е внос на качествено течно рибено масло за деца от всички възрасти  Joy

за това си поръчвме онлайн он немай си къде newsm08

# 337
Ninia, благодаря ти за инфото за тази тема - зная я, питала съм 1-2 пъти там относно разни козметики. При положение, че има и алтернативни козметики (натурални, органик и подобни, като и сред тях има сносни като цена), предпочитам тях. Вече само с лечебна цел, бих си взела стандартна козметика. Засега, слава богу, не ми се налага.
Благодаря ти и за компактното инфо за вредните съставки. Само с изключение на едно недоразумение - относно бутилпарабена - на предната страница Пинки е копнал инфо за него, според което той е 100 000 пъти по-безвреден (по-слаб като действие) от естрадиола. Ето това:
In an in vivo study, the effect of butylparaben was determined to be approximately 100,000 times weaker than that of estradiol

Накратко: Бутилпарабенът е около 100 000 пъти по-слаб от естрадиола.
Затова пак повтарям, че при тези разминавания, и при положение, че нямам спешна нужда от конкретна козметика, мога да ползвам и такива, които въобще не съдържат подобни химически съставки, чиято вредност или не вредност, дори и в сайтове като този линк, който си ми дала, не може да се определи с точност. Не съм много наясно, но има разновидности, или примерно, когато са с биологичен характер е ок, но няма как това да се определи в тези сайтове или поне аз не умея да разпознавам тези "нюанси". Факт е, че 2 такива сайта често се разминават в оценките си. Rolling Eyes

Последна редакция: пн, 15 фев 2010, 02:56 от desi_sunshine

# 338
  • София
Здравейте
Имам нужда от съвет дали правилно давам на децата,които са на 2,8м ескимо-3/за големи/давам по половин чаена лъжичка по време на хранене сутрин?Може ли да го пресипя в по удобно шише,ще го държа пак в хладилника?Има ли значение на кое хранене ще го давам?
Благодаря ви

# 339
Мили дами, защо се въртим в кръг и дъвчем пак едно и също?

По колко рибено масло да се дава, защо не се почива, защо децата имат нужда и от олио, а възрастните нямат и трябва да го заместят със зехтин, кое рибено масло е стандартно...

Разберете, все пак четенето е по-лесно от писането, а много от вас предпочитат вместо да четат, да им се напише...

За дозировката - днес ще ви го кажа по друг начин (дано да е по-лесно) - оптималното доза за деца за стандартно рибено масло е 0.15 г/кг тегло. След достигане тегло от 20 кг дозите остават постоянни ~3г до достигане на пубертета, после 3 г за жени, 4 за мъже.

Отклонения до 2 пъти нагоре са напълно приемливи! Рибеното масло не е опасно при предозиране.  Това е.

Не се опитвайте да "съчетавате" моите препоръки, с това дето пише на шишето. Не става.

marila - твоят мъж явно пие Ескимо 3. Там капсулите са по 500 мг, но състава е посочен за 3 капсули. Иначе си е стандартно рибено масло.

desi_sunshine - няма никакви разминавания. Ако ще се мажеш ти - парабените са без значение. Ако ще мажеш детето, трябва да внимаваш. А аз съм длъжен да предупредя. За ксеноестрогени споменавам няколко пъти.

Ива&СиЕ - единствено има значение колко рибено масло са изпили децата ти през последните шест месеца. Сутрин, вечер - няма значение.

Шишето, естествено, няма значение, щом седи в хладилника.  Дозата е приемлива. По таблицата за годините - 2-2.5 г днивно.

# 340
  • София
Мерси PinkPanther Hug
Ами те пият от 2 месеца ЕМК на Акв.Сорс-сега исках да го сменя, а и не съм го държала в хладилник  Embarassed.Колко време да го приемат ескимото?

# 341
PinkPanther , съпругът ми пие точно ТРИОМЕГА което е на Борола. Но се порових и в сайта им а звъннах и до офисът им в София.  Т. е в една капсула се съдържа достатъчното количество за профилактика омега 3. без да са внесени пълнежи. Само вит.Е като антиоксидант за стабилизиране.

# 342
marila - като се върнах по-назад, констатирах че сте почтатели на Борола. Там не искам да се бъркам, но терминът "достатъчно количество за профилактика в съотношение DHA/EPA= 22:33" нищо не значи. Нормалното рибено масло съдържа 12 % DHA и 18 % ЕРА, което си е същото съотношение. А в рибеното масло пълнители никой не слага. И всяка капсула от 1000 мг съдържа 120 мг DHA и 180 мг ЕРА. Без да го разреждат или сгъстяват. Аз пия по 4 дневно.

Ако цената му ви устройва - много добре. В полезността му никой не се съмнява.

# 343
Докато чакам Ескимото взех днес перличките на Фитофарма, но се обърках от написаното на етикета.
Там пише по 5 перли дневно а перлата е 3.75мg, не е ли много това за 2г. дете?
По мои изчисления 0,15 мл. х 14 килограма са 2мл. а перлата е 3.75мg newsm78

Последна редакция: пн, 15 фев 2010, 16:47 от Сенди

# 344
  • В сънния Люлин, прибулен...
Сенди 3,75 мл КАКВО?
и КОЛКО EPA и DHA има в една перличка?
После чети какво е писал Пинко за дозирането.

Да не мислиш, че на всеки ще смята дозата?

Общи условия

Активация на акаунт