Ваксини и Ваксинационни Програми

• 139 412
  • 1 217
  •   1
Отговори
# 645
  • Sofia
Е тя педката със сигурност ще ни каже за задължителните, но за теьзи по желание не я знам дали ще спомене , ако аз не я питам.
  bouquet
Хе, хе...попитайте какво ще предложат и ще обсъдим пак. Simple Smile
По принцип Ви липсват :
*Акт-Хиб
*Менингококовата ваксина
*Превенар, ако можете да я намерите в Бг.

Нямахте никакъв проблем с Инфанрикс-Имовакс, нали?
Не , нямахме проблеми Praynig
Атия , които са изброени могат ли да се сложат и по-късно?

# 646
По-късно->>по-късна защита.
Да, може да се сложат по-късно.

# 647
  • Bristol
Доиде и моят ред да се включа в темичката.
Тепърва предстои поставянето на ММР на беба и на...баткото!
Той е роден 97 год в България и до 4 години сме го ваксинирали по българската схема. До преди няколко минути бях убедена, че няма ММР и съм му записала даже час за поставянето и тук. Но случайно попаднах на инфо в нета, че тази ваксина била въведена у нас след 1992!
Цитат
От 1992 г. у нас е въведена имунизация със съвременна и високоефективна тройна ваксина срещу морбили, паротит и рубеола, а от 2001 г. с промяна в Имунизационния календар се въвежда и реимунизация на 12-годишните
Аз бях абсолютно убедена, че имаме само за морбили. Сега обаче гледам картона, имаме ваксина сложена на 13 месеца, но не мога да разчета каква е  Rolling Eyes почеркът е "докторски".
Има ли някой инфо кога е била въведена ММРа като задължителна в БГ и как я наричат на български или как я описват в картоните. Може би ако ми кажете името ще успея да разчета и какво са ми написали в картона.
Везните май клонят към канселиране на ваксинацията, докато не уточня дали я имаме  Confused
ПП Разчетох края на думичката ...movax. Това ли е тройната ваксина?!?!

# 648
# 649
Писмото е чудесно и много аргументирано.
То показва и многостранността на проблема.
Не ти ли е чудно, че при същото покритие с ММР в Европа, процента аутизъм е може би двукратно по-нисък. Само на факта, че тук не се внасяха multi-vial дози ли се дължи?
Добро писмо-това е вече нещо по-различно...

# 650
Мога да дам пример zа 2 страни,кьдето zнам проценти на ваксинирани деца.В Австрия НЕваскинираните деца са около28%.Предполагам това влияе сьЩо на ниския брой аутиzьм.В Германия има 32% НЕваксинирани деца.

Това zа мулти доzите е напьлно вьzможно и zа мен логично.Така дебатите се дьвчат с години и се пести време и пари.
Аz никога не сьм твьрдял,4е ваксината 100% раzвива аутиzьм,но Щом се дебатира и има сьмнения,един ден винаги 4етем zа крайния реzултат с zакьснение.За сьжаление много хора не обрьЩат внимание на предупреждения от подобен характер и си носят крьста доживот.

# 651
Здравейте!Вероятно въпросът ,който искам да ви задам е обсъждан тук многократно,но нямам време да изчета всичко Embarassed,та ще ви помоля за отговор. Grinning
На 22.май Яна ще стане на 3 месеца,тогава педиатърката каза,че ще правим ваксинацията за дифтерия,тетанус и т.н.Препоръча ми да си купя Инфанрикс и да сложим капките полио по касата....но за менингит нищо не спомена!!!няма ли да е по-удачно да взема Тетраакт-хиб и да направим капите полио???И защо на 3 месеца,след като четох,че се започват на 2 месеца???Тя иска да ги правим на 3,4 и 5 месеца ShockedСъвсем съм объркана и незнам какво да купя!Моля,за съвет....

# 652
3,4,5 е Бг схема. Не е проблем, тъй като минимално позволеният интервал между дозите за този вид ваксини, и за тази възраст на детето, така или иначе е един месец. Така че-нямате проблем с това.
Тетра Акт-Хиб съдържа цяла коклюшна компонента. Възможно е да има лека реакция след ваксинирането-зачервяване, лека болка, съвсем лека температура. Има обаче Хиб ваксината вътре.
Инфанрикс е с по-"пречистена" коклюшна съставка, но няма Хиб вътре-тоест, трябва да се слага отделно.

Ако можете да намерите Инфанрикс-ИПВ-Хиб, с една инжекция можете да сложите всичко нужно за 2,3,4 м дозите.

# 653
добре де защо инфанрикс-ипв-хиб е добра а пентаксим не е?нали и двете са петвалентни?

# 654
nadeto7 ние сложихме тетра акт хиб и беба плака истерично.по-добре сложете инфанрикс+имовакс полио през 1 седмица.ние сега на втори прием ще сложим пентаксим-в нея има дтк+полио+акт хиб и коклюша е ацелуларен.двуомяхме се между инфанрикс+полио+акт хиб но стават 3 боцкания а и инфанрикс е на глаксо а тетра акт хиб е на пастьор както и пентаксим.като информация за инфанрикс отзивите са най-добри така че си прецени

# 655
А Пентаксим-а какво съдържа?

# 656
дтк+полио+акт хиб

# 657
 GrinningДааа...сега видях,че сте писали какво има в него....сори за въпроса Embarassed

# 658
добре де защо инфанрикс-ипв-хиб е добра а пентаксим не е?нали и двете са петвалентни?
Защото Санофи имаха проблем с тяхната "Хекса" ваксина.
Аз лично (лично мнение) не я ползвам. Ще изчакам да видя добри отзиви (или липса на критика) за Пентаксим.

# 659
при хекса-та коя и е била 6-тата ваксина

Общи условия

Активация на акаунт