Машина за хляб-24 част

  • 60 135
  • 740
  •   1
Отговори
# 285
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Маята около 20 мин, а козунака час.

Един път ми се случи козунакът ми да втасва почти три часа.Всичко си беше по рецепта,обаче много трудно втаса,но все пак втаса,чаках го.Но,това по друга рецепта.
Може би е трябвало да изчакаш тестото да удвои обема си.

Денис,с твоя козунак какво стана?

# 286
  • София
  • Мнения: 8 495
Значи козунака едно от най-тежките теста и тука няма време, понякога маята се преборва с мазнината и захарта чак след час и нещо. Може би наистина следващият път да пробвате по-продължително втасване.

# 287
  • Мнения: 246
Благодаря Ви! Това ми е 1-ия опит, утре ще пробвам пак. Няма да се оставя, така ме хвана яд, с такъв ентусиазъм го правих.

# 288
  • Мнения: 161
сега ще ви покажа моя козунак които не знам дали е за показва всъщност , но все пак това е първият ми козунак.Но за  следващия път ще си взема тавички за козунак и ще го  изпека в фурната  защото този наистина доста се наду и достига капака на пекарната ,и това е другата снимка на която е разрязан

# 289
  • София
  • Мнения: 8 495
сега ще ви покажа моя козунак които не знам дали е за показва всъщност , но все пак това е първият ми козунак.Но за  следващия път ще си взема тавички за козунак и ще го  изпека в фурната  защото този наистина доста се наду и достига капака на пекарната...

Денис козунака ти е наистина превъзходен и няма защо да се притесняваш да го показваш. По коя точно рецепта го прави ?

# 290
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Благодаря Ви! Това ми е 1-ия опит, утре ще пробвам пак. Няма да се оставя, така ме хвана яд, с такъв ентусиазъм го правих.

Знам какво е. Hug
Значи,извади си продуктите предварително,поне някой-друг час,да са на стайна температура.Млякото можеш и после да го стоплиш леко.Няма да се притесняваш,половин победа имаш вече.Минала си веднъж през рецептата и ще ти е по-лесно.Няма и да бързаш,следи тестото,то да те води,не времето.В рецептата съм писала време,защото понякога ме питат за това,но то е само ориентировачно,важно е тестото.Успех ти пожелавам.

# 291
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Денис,браво на теб,много добре изглежда козунакът ти   bouquet .Като го опиташ искам да ми кажеш за вкуса?Аз като го направих и опитах,сякаш нещо му липсваше,беше ми малко сух,затова и на сегашните увеличих доста мазнината.Ти прави по рецептата с двете яйца,нали?

Аааа,и друго щях да те питам?Ти как направи козунака?В смисъл,остави цялата програма ли?

Последна редакция: сб, 16 яну 2010, 23:20 от max-mama

# 292
  • Мнения: 161
дядо хаджия козунака направих по тази рецепта  Бърз козунак

2 яйца-единият жълтък се отделя за намазване(имах един самотен белтък,та прибавих и него)
120гр захар
50 мл олио(може да се смеси със свинска мас)
180 мл прясно мляко
15-17 гр прясна мая
настъргана кора от лимон
брашно(около 500 гр)

Маята+1 разбито яйце+половината от хладното прясно мляко+мъничко сол+1 сл захар и брашно,се обърква до гъста каша и се оставя да втаса.
Яйцата се разбиват добре.
Захарта се разтваря в останалата половина от прясното мляко,ако трябва се затопля.
Като втаса сместа,всичко се събира на едно място,прибавя се половината от мазнината,лимоновата кора и се замесва меко тесто,като останалата част от мазнината се прибавя на няколко пъти.Веднага се оформя по желание и се оставя да втаса.Трябва два пъти да си увеличи обема.Намазва се с отделеният жълтък+мъничко прясно мляко и се пече в загрята фурна на 180 градуса,като първите 5 минути само на долен реотан,после се включва и горния.
Позвах програма-само месене,като я пуснах два пъти,за да се измеси тестото добре.

Но вместо 2 яица използвах 3 иначе всичко друго спазвах по рецептата но го сложих на програма за Френски хляб.Изключих машинката 10 минути преди края като преди товапробвах с една клечка от метлата дали се е изпекъл отвътра козунака

# 293
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Денис,всъщност си направила козунак по нормалният начин,с многото втасвания.Но,няма значение,важното е,че се е получил.

Така като гледам снимката,мисля,че не си изваждала тестото за сплитане?

# 294
  • Мнения: 161
Денис,браво на теб,много добре изглежда козунакът ти   bouquet .Като го опиташ искам да ми кажеш за вкуса?Аз като го направих и опитах,сякаш нещо му липсваше,беше ми малко сух,затова и на сегашните увеличих доста мазнината.Ти прави по рецептата с двете яйца,нали?

Аааа,и друго щях да те питам?Ти как направи козунака?В смисъл,остави цялата програма ли?
Радвам се че ти е харесал козунака ми на външен вид.Обещавам че като го пробвам ще пиша как е на вкус.Да правих го по рецептата с 2 яица но всъщност сложих 3.Пуснах го на програмата за Френски хляб и когато започва печенето го намазах със жълтъка разбит с прясно млякои посипах със захар.Но спрях 10 минути преди края на програмата.Не съм го вадила да го сплитам.Но следващия път ще го направя със сплитане и във фурната но трябва да си взема тавички за тази цел.Но рецептата ти е страхотна, наистина стана много лесно.

# 295
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Денис,браво на теб,много добре изглежда козунакът ти   bouquet .Като го опиташ искам да ми кажеш за вкуса?Аз като го направих и опитах,сякаш нещо му липсваше,беше ми малко сух,затова и на сегашните увеличих доста мазнината.Ти прави по рецептата с двете яйца,нали?

Аааа,и друго щях да те питам?Ти как направи козунака?В смисъл,остави цялата програма ли?
Радвам се че ти е харесал козунака ми на външен вид.Обещавам че като го пробвам ще пиша как е на вкус.Да правих го по рецептата с 2 яица но всъщност сложих 3.Пуснах го на програмата за Френски хляб и когато започва печенето го намазах със жълтъка разбит с прясно млякои посипах със захар.Но спрях 10 минути преди края на програмата

Резултатът ти е страхотен,като се има на впредвид,че не е сплитано тестото.Чудесно изглежда отвътре(доколкото виждам на снимката).

# 296
  • Бургас
  • Мнения: 5 795
Благодаря за мненията   bouquet И аз се радвам да видя познати физиономии тук  Hug След това ще ви тормозя за акъли разни и помощ  Twisted Evil

# 297
  • Мнения: 2 214
След тамяна чак ме е срам да вляза при вас Embarassed
Ама щом се престаших, съжалих ooooh! пак ме подкокоросвате да направя козунак.
Хора аз машинката я взех да правя на мъжо пълнозърнест та да отслабва, аз не спрях кексове и козунаци да првя, той човека как ще отслабне питам ви аз Naughty Laughing

# 298
  • Географският център на България-Габрово
  • Мнения: 593
ПОЧЕРПЕТЕ СЕ ЗА МОЯ ИМЕН ДЕН И ЗА МОЕ ЗДРАВЕ.  ДНЕС Е СВЕТИ АНТОНИЙ

   

   

# 299
  • Мнения: 427
dunia53,честит имен ден!!!Много здраве,щастие и кулинарни успехи ти желая!

Момичета и момчета направо ми се замъгли погледа от вкусотии-едни хлебчета,пити,едно чудо.... ooooh! LaughingСтрахотни са!А Макс-мама пак е разбунила духовете с тия козунаци...дали ще устоя или и у дома утре ще се месят newsm78 Laughing

Общи условия

Активация на акаунт