Всички мартенки сме тука - няма скука и отлъка! (30)

• 26 794
  • 746
  •   1
Отговори
# 510
Tasty честити покупки ще 4акаме снимки.И какво легло си харесахте?

Ами ние поръчахме на Дейзи дизайн леглото
http://www.dizainbaby.com/bg/toninew.php

и скринчето в същия цвят какъвто ни е обзавеждането в спалнята
http://www.dizainbaby.com/bg/skrin.php

и двете с дръжки маргаритки Simple Smile

Днес купихме и чаршафи с зайчета и още едни с патета Simple Smile

Да ви почерпя виртуално моя мъж днес ми е именник  Hug

Хайде малко остана скоро влизаме в 9 тия месец  newsm44 newsm51 newsm10

# 511
Смин, искам да задам въпросче относно кърменето, т.е няколко, които мисля че ще са полезни и на останалите тук?

1. Първите дни, когато тече коластра и от двете гърди  ли се кърми детето? Доста четох, че след като дойде кърмата се кърми на едното хранене от едната гърда, на другото хранене от другата гърда.

2. Втория ми въпрос е след всяко кърмене ли трябва да се доизцеждат гърдите?

3. Третия ми въпрос е относно нощното кърмене? Препоръчва ли се, до кога и дали да се дава вода през ноща?

Сърдечно благодаря, ако има хора на които тази тема не е интересна на моля да ме извинят  bouquet

# 512
Бъжева, Феникс благодаря за разяснението.
Утре ще я свърша тая работа.
Сега някой може ли да ме светне има ли начин да си взема козметика на Веледа он-лайн, понеже в моя град където и да попитам ме гледат като полезно изкопаемо  Rolling Eyes

# 513
Сега някой може ли да ме светне има ли начин да си взема козметика на Веледа он-лайн, понеже в моя град където и да попитам ме гледат като полезно изкопаемо  Rolling Eyes[/b]

http://www.framar.bg/product.php?cat=%CA%CE%C7%CC%C5%D2%C8%CA%C0 … C0&ses_cat=56

# 514
Смин, искам да задам въпросче относно кърменето, т.е няколко, които мисля че ще са полезни и на останалите тук?

1. Първите дни, когато тече коластра и от двете гърди  ли се кърми детето? Доста четох, че след като дойде кърмата се кърми на едното хранене от едната гърда, на другото хранене от другата гърда.

2. Втория ми въпрос е след всяко кърмене ли трябва да се доизцеждат гърдите?

3. Третия ми въпрос е относно нощното кърмене? Препоръчва ли се, до кога и дали да се дава вода през ноща?

Сърдечно благодаря, ако има хора на които тази тема не е интересна на моля да ме извинят  bouquet

Присъединявам се към питанията на Тасти. И на мен ще ми е интересен отговора им

# 515
Здравейте! Hug

Мога ли да помоля някоя мама с паролата на общия акаунт да сложи на моя термин едни сини гащички?Благодаря!

На мен ми останаха още малко неща да купувам,защото почти всичко си имам от баткото Колебая се дали да си купя комплект за изписване или аз да си направя,защото си спомням че с Криско половината от дрешките в него не бяха много функционални Но пък има толкова хубави окомплектовани  Thinking
Козметика ще ползвам на Бюбхен,от всичко което пробвах с баткото само тя ми зопадна най вече и тази на Веледа,но тук около нас изобщо никоя аптека не продава а пък на мен не ми се занимава да ходя да обикалям. Дано кожата на бебчо да я понесе добре С баткото прабабата ме караше да мажа с мас,но горкото после така гадно миришеше че бързо се отказах щом си замина на село Simple Smile
Шишета съм купила на Авент,пак поради причината че от всички ползвани марки с Криско най ми допаднаха те.
Също така съм решила да си купя електрическа помпа за кърма Медела и се пробвам да си я купя от ebay но засега безуспешно Тук много скъпо ги продават-почти 300лв но пък отзивите за тази помпа са страхотни Имам 4 вида ръчни помпи вкъщи но първия път не можех нищо да изтегля от гърдите с тях и сега въпреки че смятам да кърмя на поискване Дай Боже ще си купя като резервен план такава Simple Smile
Лека вечер на слазките тумбачета Simple Smile

# 516
Здравейте

не съм писала не помня от кога, май не съм честитила и новата година, пожелавам здрави и пухкави бебета на всички   babyuu

Честит рожден ден на Титито, имен ден на Антония и на всички други, които празнуват  smile3525

Разгледах ви покупките, много са сладки всички неща. Аз още нищо не съм купила, чак вече жал ми става, горкото бебе, ама като нищо не мога да харесам, а и извадих 5 големи плика дрехи от баткото, пък много мразя да трупам неща, които не се носят  Rolling Eyes чаках разпродажбите, те май вече ще минат, аз още се мотам  Tired

За бебешката козметика тук ако на някой му е интересно съветват да не се маже с нищо, във водата за къпане слагахме препарат, който се правеше в аптеката и беше много висок % олио с още нещо, без миризма. За дупето казаха да се маже само при нужда, т.е. ако се зачерви, но нямахме проблем и не съм мазала. Иначе се бях снабдила с прословутия Бочко, но го ползвахме с мъжа ми при леки рани.

За гладенето, аз знам, че се прави с цел дезинфекция, тук масово се ползват сушилни, които и дезинфекцират и доста от моите познати тук не гладят изобщо бебешките дрешки, аз гладих, но май до към 3ти мес, и сега мисля да не се престаравам.

Gugalinka, попитай консултант по кърменето за по професионален съвет, но аз кърмих и смятам пак да кърмя на поискване и помпа не съм ползвала (не ми е трябвала). Всъщност може би ще ти трябва, ако решиш да оставиш бебето на някой, екстра, от която аз не съм се възползвала Tired

И да похваля моето бебе, днес бях на среща по женски, мислех, че ще ставам, сядам, търкалям, пък изкарах повече от 3ч в сладки приказки в едно заведение и малкото не ме подритваше както обикновено  Heart Eyes

За сега това от мен, ще гледам да се включвам по редовно
лека нощ

# 517
zdraveite, mam4eta.
blagodaria za pozdravleniata za moiata mama da mi e jiva i zdrava, tolkova e dobri4ka. zatova edinia banditko 6te e krasten  filip- na mama fani. Simple Smile
4astit  praznik i na antonia Hug i na vsu4ki, koito praznuvat.
dnes niamah forum Sad
sutrinta mi predlojiha da si otida do nas za 2 4asa na obed. obadih se na van4o i toi pristigna, no za sajelenie ne uspiah. niama da poviarvate, 4e edva hodia. tolkova sam se obezdvijla, 4e nali vse leja. bolnicata e na 5 min ot nas i ne mojah da si otida. i az ne moga da proumeia kak taka stana s men, 4e povee ot do 00 ne moga da stigna..korema mi e ogromen i  mnogo e natejal. imam 4uvstvoto, 4e bebetata vseki moment 6te izpadat. 4udia se i maia kak gi udarjam, no sam sigurna 4e va6ata polojitelna energia i bog mi pomagat da pridalja napred.o6te 3 dni i sam v 33 sedmca. 
blagodaria vi, 4e nito za mig ne me izostavhte.    Hug Heart Eyes
ceci, ako bebeto e s glavata nadolu se 4uvstva pove4e tejestta, a i sega sa golemki i zaradi gravitaciata moje da se 4uvstva6 taka.
4estiti vi pokupki, mamita, sas zdrave da si gi polzvate ne6ticata, mnogo vi se radvam. 6te pomolia van4o da pusne malko snimki na na6ite ne6ta i na men, 4e ne ste me vijdali pove4e ot mesec. az va6ite 6te razgledam kato rodia, 4e tuk mi e baven neta i e gi otvaria.
ami tova e ot men. leka no6t i uspe6na sedmica. dai boje samo hubavi novini. Praynig Praynig Praynig

# 518
Благодаря на всички за хубавите пожелания . Аз въпреки че не пиша много ви чета редовно . Челси мила не само ти неможеш да вървиш , аз като поварвя 200 - 300 метра и не мога въздох да си поема. Ама така ще сме още малко . На всички много  Hug

# 519
добро утро,тази сутрин маи съм наи ранобудна.черпя во кафенце  food010
челсии малко остана,със сигуррност ти е адски трудно,но каузата е наи прекрасната на света и знам че ще се справиш.много гуш от мен и бебо Hug
аз имах тежка нощ неможах въобще да спя   1countingsheep ,ставах да се разхождам 5 пъти из стаята,накрая и малчо зе много да шава и още повече спомогна да немога да заспя.станах хапнах един банан и след това малко съм заспала и после пак се събудих #Crazy,ужас а така ми се спеше=и като взех да си мисля за бебчо нещо и още повече се ококорих,та ето защо съм толкова ранобудна... Tired

аз днес мисля ако не е много лошо времето да си взема някои нещица за моя багаж че само едни мокри кърпи взех и нищо друго нямам,но как го дава дъждовно ще видим

ще видя дали ще мга да подремна,ако не ще се подвизавам тук newsm46

някоя мама беше питала залек за кашлица,та ето един добър:100гр мед+100гр масло+2 ванилии-3х2 супени лъжички на ден.бързо помага и не е лошо на вкус.и в др тема една маам я препоръчваше та поне е изпитана рецепта Wink

Последна редакция: пн, 18 яну 2010, 07:53 от eniq

# 520
  • София
Добро утро.
и аз съм ранобудна. В началото си мислех как тялото си знае, че му предстои период на безсъние и затова ме кара толкова на сън - можех да спя по 12 часа, а сега май вече разбира, че този момент наближава и ме подготвя да свиквам с малкото сън. Само да спрат да ми се подуват очите и да ми треперят краката от недоспиване и ще съм съвсем готова за бебчо.  Grinning
Tasty0703, мисля че въпросите за кърменето са интересни за повечето от нас, дори така задавате въпроси, за които не съм се сетила, а ме интересува отговора.
Аз пък имам въпрос към мамите с опит - можете ли да препоръчате някои памперси и да кажете от къде ги купувате най-изгодно. Аз купих пакета за болницата и лошо ми стана от цената, а съм чувала, че в Метро били най-изгодни.
Хубав ден, сладуранки!!!

# 521
И аз грам не можах да спя тази нощ  Sad Все по трудно се спи спокойно.

Да ви се похваля вчера си купихме апаратчето за което ви пуснах линк че съм си го харесала Simple Smile
Накупихме и първите няколко бебешки нещица,много се радвам . Днес по късно пак ще излезнем на пазар .Имам чувството че колкото повече купувам ,толкова повече изникват още неща.Бях си направила списък ,ама той не ми помогна особено  Embarassed

# 522
  • Варна
Добро утро и от мен Simple Smile)) ahoney  eniq това с неспокойния сън и при мен е така, аз пък нощес ставах да ходя много до 00 не съм ви чела няколко дни пак сте изписали много:)) Утре ми е най-тежкия изпит стискайте палци дано го взема после вече тръгвам за покупки на беба още не мога да си харесам кошара Sad((((((((( надявах се да е от Дизайн бейби обаче магазина им е затворен тук в града Хубав ден от мен ще ви пиша утре  Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug  bouquet

# 523
Здравейте момичета, видах питанията ви  Simple Smile Ще ви отговоря днес по-късно или утре сутринта, че служебните ангажименти в понеделник са ми малко в повече. Хубав ден!   bouquet

# 524
  • София
Смин, аз също имам въпрос. Как трябва да си почистваме гърдите преди кърмене? На времето са го правили със спирт, но не съм убедена, че това  е добре. Има специални кърпички за тази цел, те подходящи ли са поне за нощното кърмене или когато сме навън? Мерси предварително.

Общи условия

Активация на акаунт