Всички мартенки сме тука - няма скука и отлъка! (30)

• 26 794
  • 746
  •   2
Отговори
# 660
sstambii аз засега съм се насочила към нормално раждане, но с епидурална упойка. Утре ще гледаме бебчо и много силно се надявам вече да се е обърнал.
А къде ще раждаш!?

# 661
Цвети, спокойно мила  Hug и да не си платиш, пак ще ти изродят бебенцето, в ТК и Шейново майки масово раждат без да са избрали лекар и са доволни. Или ти искаш Янкова? Ако държиш да е тя и това ще те направи спокойна, действай. Важно е ти да си спокойна, пари се печелят, ще ги върнете. Аз съм в подобно положение със стволовите клетки - моята приятелка, която е хематолог, ми разясни надълго и нашироко за какво става дума. Това заедно с прочетеното по въпроса ме убеди, че няма да запазваме. Е да, ама моят лекар здраво ни агитира (той е свръзан с бизнеса за СК) и едва ли не трябва да се чувствам виновна от решението си

И аз искам нормално, а за епидуралната ще се опитам да я избегна. Ако не издържа, ще си поискам, няма да се правя на герой. Всичко зависи от това как ще започне и протече раждането

# 662
Добро утро, мами  Hug

Аз преди мъничко се събудих. Поолекна ми от вчера, но цяла нощ сънувах кошмари  Sad Поговорихме снощи с приятели и като че ли от спомените ми стана по-добре... Ще гледам да съм по-ведра от днес, защото бебчо също въобще не беше happy...

Цецинка, Ения, Деми много стиснати палчета за Вас и дано всичко да е наред, момичета!!!  Big Ups  Hug

Евче, съжалявам за зъбките ти  Sad - случва се при много бременни. И ние с Тоши си говорихме за бебо и Тоши каза, че в началото като решихме да си имаме детенце се е чувствал 100% готов, а сега е леко притеснен дали ще се справим и ще успеем да си възпитаме добре поколението  Laughing Според мен са нормални тези мисли и притеснения, защото се вълнуваме много  Hug Изпращам ти много целувки и прегръдки, мила  Hug  Hug  Hug Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes С теб съм!!!

Тинк, ти как си? Надявам се това да Ви е последната раздяла с любимия преди раждането на малката Ния  Hug

# 663
mama Iv  Hug  Hug  Hug

# 664
Здравейте и от мен и  Hug за всички.

Аз също съм се насочила към нормално раждане с епидурална упойка, още повече че ми беше обяснено как се прилага и съм все по - сигурна. Относно плащането за избор на екип и аз се чудя и май ще говоря с Док да и платя на нея / на ръка/ колкото каже, отколкото да избирам цял екип да плащам 900 лева за лекари, които със сигурност и половината няма да са на смяна когато тръгна да раждам... ох и при мен все едни мисли.

марисса защо си се разубедила да замразяваш СК, имаше момент, и още го има де, в който се чувствах виновна, че няма да можем да замразим. Кажи защо си се разубедила, за да си успокоя малко самосъзнанието.

# 665
  • София
sstambii аз засега съм се насочила към нормално раждане, но с епидурална упойка. Утре ще гледаме бебчо и много силно се надявам вече да се е обърнал.
А къде ще раждаш!?
Засега съм се насочила към Втора градска болница, без избор на екип, цената на епидуралната е 200 лв.

# 666
ЗДРАВЕЙТЕ И ОТ МЕН МОМИЧЕТА.
Първо се извинявам че толкова време несъм писала.
Нали от миналия понеделник съм болнични по-рано от колкото очаквах защото в ЖК ми мериха кръвното и беше 140/100 и казаха че е необходимо поне 2часа сутрин и толколкова следобяд да полежавам и то най вече на лявата ми страна така се подобрявало кръвообращението.
А високото кръвна било много опасно за бебчето защото ве получавало достатъчно кислород и хранителни вещества. Другото което ми предписаха бяха 3*2 магнерот явно магнеция спомага защото сле 3 дена пиене на такава доза кръвното ми се нормализира е разбирасе и лежането помогна макар че имах и доста неща да свърша служебни като се наложи така изневиделица да изляза в болничен. Между времнно ми пуснаха и кръвни изследвания но се оказа само че СУЕ ми е високо над нормата, желязото ми е съвсем малсо под норма 109, а захарта и всичко останало е в норма.

Сега вече се опитвам да свиквам с новия си режим със стоене в къщи, не че ми е лошо но има някои неща които трябва да свърша от вкъщи а като до сега съм ги вършила от служебното си място ми е малко все още странно да се настроя.

А миналата седмица успях да ходя и на една платена лекция за дишането по време на контракции, при преглед по време на контракции и дишане при самото раждане. Става въпрос за нормално раждане. Искам да кажа че лекцията беше страшно полезна и се надявам да ми е от голяма полза. Има и специално дишане за да не се получат разкъсвания когато започне да излиза главата на бебето.
Ето и контактите - http://www.ma-mabg.com/kontakti.php
Тези курсове ги води Елена Василева -акушерката водеща в бейби мола лекциите

И аз също съм всеоще в безтегловност относно това кой ще ме изражда ама вече престанах да се притеснявам за това само съм решила че това ще стане в Майчин дом. А и както ме успокои Акушерката Елена щом съм второ раждане и то нормално - страшно няма всеки доктор ще успее да си свърши лесно работата и дано да бъде така. Joy Joy Joy

Е това от мен за сега че стана цял роман Joy Joy Joy

# 667
А да забравих да пиша и за епидуралната.
След лекцията в бейби мола аз съм за това както го обясниха там това е все едно да отидеш на зъболекар и да ти бият упойка.
Аз за мен ако има време за това и наистина много ме боли, макар че като се има в предвид че предишния път съм ръждала безтова и не беше кой знае колко страшно, бих я използвала.
Но си мисля че и след курса за дишането и няки други допълнителни упражнения,  които да се прилагат по време на нормалното раждане няма да ми се наложи да се използва.
Но на който му е ниска границата на чуствителност на болка е по добре да я използва упойката хем няма да си навреди на нервите хем няма да психяса и персонала около себе си Joy Joy Joy

# 668
  • Sofia
Здравейте! Аз съм супер щастлива
1. нашия татко се прибра от другия край на света (нямаше го 2 седмици и много ни липсваше). Малко перипетии е имал по летищата но си е вече в къщи.
2. пристигнаха ни мебелите вчера. Най-важното е че за детската стая имаме гардероб, легло и една "секциика" за книжки и играчки и скрин. Надявам се бебешкото креватче да дойде до края на седмицата.
3. получих много подаръци за малката и то все летни което е супер тъй като нямаме нито една лятна дрешка.
Сега отивам да чистя мебелите и по късно ще гладя дрехи и подреждам. Аз наследих МНОГО дрехи и съвсем малко ще купувам поне за новородено. Може би само нещо за изписването и чорапки ми трябват. Иначе ми остават някакви дреболии да накупя (пелени, сушилка за шишета, още един комплект чаршафи и тн) и сме готови. Смятам дори тази събота и неделя да се заема с нещата необходими за 2те чанти за болницата. Там малко ми е мътно но гледах вчера това сте обсъждали (там за превръзки и бикини). Сестра ми пък миналата година като раждаше им бяха дали памперси за възрастни. Тя каза че били много удобни. Не знам.

Аз ще раждам в Майчин Дом без избор на екип но с епидурална и присъствието на таткото (ако до тогава не си промени мнението).
Лек ден!

# 669
Здравейте, мамчета.
Ения, стискам палци всичко да се нормализира, миличка, и по-леко и бързо да мине престоя, че знам колко е неприятно.
Дари, радвам се, че се чувстваш по-добре днес.
Евче, много целувки и прегръдки и от нас с малката мушмурочка.
На всички, които имат нужда стискам палчета.
При нас е навалял един сняг.Чак обявиха бедствено положение.Пуснаха училищата, общинските служители.Ще се стои вкъщи днес.
Аз имам едно въпросче към Смин, Бу или който може да ми отговори.Та въпосът ми е в началото, за да се стимилира лактацията, ако е много малко кърмата и не се нахранва детето, препоръчва ли се изцеждане/стимулиране с помпата.Понеже моя приятелка, която роди със секцио в началото почти нямаше кърма и започна да се цеди колкото може с помпа и до някаква степен това и помогна.За съжаление си кърми детенцето само 50 дни.После от стрес ли от какво й спря съвсем кърмата.

# 670
STELLEE,
май сме били на една и съща лекция при Елена Simple Smile.

# 671
hiki_miki
Ха така и да не се обадиш  Joy Joy Joy аз ходих в четвъртък

# 672
Simple Smile Да в понеделник за раждането и в четвъртък за дишането по време на раждане Simple Smile
А сега като казваш, че си била на лекциите и установих коя си Simple Smile!

# 673
Simple Smile Да в понеделник за раждането и в четвъртък за дишането по време на раждане Simple Smile
А сега като казваш, че си била на лекциите и установих коя си Simple Smile!

Мен лесно ще ме установиш коя съм онази дето  ВСЕ МНОГО ЗНАЕ Joy Joy Joy
лОШОТО Е ЧЕ АЗ НЕ МОГА ДА ТЕ УСТАНОВЯ ТЕБ Joy Joy Joy

# 674
Ето ме пак и мене... малко си поспинках сутринта, че много ме уморяват тия нощни будувания...

Дари  Hug Hug Hug Много си ми миличко, мерси, че попита! Ми не ни е последна раздяла... сега до 30ти януари и после от 7ми до 25ти февруари... много ми е мъчно, но няма как. Важното е, че мама ще си е при мене за втората раздяла, така че двечките ще си правим компания и няма да е толкова тежко. Радвам се, че си се поуспокоила, че и на бебче не му е добре като се тормозиш.  Hug

Стволови клетки и ние няма да замразяваме, само защото не останаха парички и за това. Малко ме е яд, но нямаме избор. Тук струва към 2000 евро замразяването и просто няма от де да ги извадиме.  Tired

Стелле ти хубаво имаш работа, ама гледай да почиваш, че това кръвно не е шега работа!  Hug

Rosi17 честито и за покупките и за таткото!

Общи условия

Активация на акаунт