Майчинството счетоводно - 26

• 39 388
  • 741
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Здравейте, момичета, Елфи, не пиша в нашата тема, защото си мисля, че тук е мястото на въпроса ми, исках да попитам, сега в момента мъжът ми ползва майчинството, което му предоставих, а аз се водя на трудов договор и си имам платени осигуровки, искам да си взема обратно майчинството, а той ще започне да се осигурява в своята фирма, какви са необходимите документи, които НОИ трябва да получи от мен, от него или от работодателите ни и до кога най-късно трябва да си прехвърля обратно майчинството, за да не се налага той да получава 240 лв, детето се роди на 06.02, а терминът ми по документи и болнични и т.н. беше 10.02, много благодаря предварително за отговора  Hug

# 121
Прочетох съответните членове в КТ, но все още не мога да се ориентирам достатъчно.

Моля да ми отговорите кое е за предпочитане - да използвам полагащия ми се 6-месечен неплатен отпуск за отглеждане на дете до 8 години или да се върна на трудов договор, при положение, че уговорката с работодателя е аз да си плащам дължимото на държавата (здравни и пр. осигуровки). В какъв размер ще бъдат вноските в двата случая????

# 122
Здравейте,на 18 декември ми изтече последният болничен от педиатъра.Какъв е крайният срок,в който трябва да получа първите майчински?Заплатите ни се изплащат на 10-то число.Благодаря предварително!

# 123
  • Варна
Прочетох съответните членове в КТ, но все още не мога да се ориентирам достатъчно.

Моля да ми отговорите кое е за предпочитане - да използвам полагащия ми се 6-месечен неплатен отпуск за отглеждане на дете до 8 години или да се върна на трудов договор, при положение, че уговорката с работодателя е аз да си плащам дължимото на държавата (здравни и пр. осигуровки). В какъв размер ще бъдат вноските в двата случая????

Ако си неплатен отпуск дължиш само здравна осигуровка, която тази година е около 20 лв.
При условие, че дори като си на трудов договор си поемаш осигуровките, размерът им зависи от заплатата на която се осигуряваш.

# 124
Допустимо ли е съпругът да ползва неплатения отпуск за дете до 8 години едновременно с майката, която е в майчинство?

# 125
две ли са децата?

# 126
Здравейте!
Прочетох тук, че ако след изтичането на майчинството прекратя договора си по взаимно съгласие мога да се регистрирам в бюрото по труда и да получавам обезщетение. Въпроса ми е колко месеца  и каква сума ще получавам, зависи ли от трудовия ми стаж? А ако го прекартя по друг начин как се отразява на сумата от бюрото по труда?
Ако пусна детето си на ясла 2 мес. преди да ми изтече майчинството, ще загубя 240-те лева на месец нали?
Благодаря предварително  bouquet

# 127
Едно- явно не може  Laughing , а при две - да. Така ли?

# 128
Едно- явно не може  Laughing , а при две - да. Така ли?
Ами при две ти взимаш за едното, мъжът ти за другото и сте си двамата вкъщи Laughing

# 129
Мога ли да прехвърля майчинските си на бащата на малката при положение,че е безработен и от 2 месеца е записан на бюрото по труда?Искам да започна работа и нз как става това прехвърляне.Ако не мога на него на кого мога..всмисъл какви са изискванията за човека на когото искам да прехвърля майчинските.Благодаря ви предварително?
п.с.каки документи се изискват?

# 130
  • Пловдив
Пумукъл ,не може да се ползва не платена за гледане на дете до 8 г,ако детето е под две години.

# 131
Някой може ли да отговори на моят въпрос по-горе? Party

# 132
  • Пловдив
Gaci_mama ,края на януари би трябвало да получиш първото обезщетение по декларацията 135-410 дни.Извади си Пик код,за да следиш нещата на страницата на НОИ
След това всеки месец ще ти превеждат до 5 то число-до 5 февруари парите за целия януари

# 133
Здравейте имам следният въпрос.Подаването на декларация 2 за дните от135 до410 за майчинство еднократно ли се подава или всеки месец.Благодаря.

# 134
  • Пловдив
Здравейте имам следният въпрос.Подаването на декларация 2 за дните от135 до410 за майчинство еднократно ли се подава или всеки месец.Благодаря.

еднократно

Общи условия

Активация на акаунт