Майчинството счетоводно - 26

• 38 213
  • 741
  •   1
Отговори
# 660
Lady Brinne,

Много, много ти благодаря!   bouquet

Никой нищо не ми казва, аз чета и се образовам, ако нещо не ми е ясно, питам в НОИ или тук.  Sad

# 661
Мами, един тъп тъп та тъп въпрос, но все още без отговор. Как да разбера кога ТОЧНО би трябвало всеки месец да ми превеждат майчинството?  newsm78

# 662
  • Пловдив
Мами, един тъп тъп та тъп въпрос, но все още без отговор. Как да разбера кога ТОЧНО би трябвало всеки месец да ми превеждат майчинството?  newsm78

до края на 410 я ден ще ти го превеждат всеки месец до 5 то число

# 663
  • София-Младост

до края на 410 я ден ще ти го превеждат всеки месец до 5 то число
Елфита извинявай, но как избра точно тази дата?  Simple Smile

# 664
  • Пловдив
Ала-Бала ,обезщетението от 135 я до 410 я ден се превежда до 5 число-НОИ така са решили 

ПП е не съм я избирала аз-бих избрала да е винаги на първо число Crazy

# 665
  • В полите на Пирин планина
Здравейте момичета доста почетох и искам съвет, дали смятам правилно Laughing
термина ми е на 24.07.2010г, по мои сметки 45дни преди раждане е 9 юни и следователно за база ще ми се взема юни 2009г. до май 2010г.
ако си взема болничен от 01.05.2010г. до 30.05.2010 болничният ще се смята на база ноември 2009г. до април 2010г.
въпроса ми е ако си пусна болничен , кога ще ми го изплатят, и ако не са ми преведени осигуровките за месец април още как ще ми се смята болничният?

и 2. въпрос Laughing таткото има стаж по трудов договор повече от 12м., но от 2007г. се самоосигурява на ниския %, от ноември месец е на трудов договор на 4ч. на 220лв.заплата освен самоосигуряването. Има ли право на отпуск в такъв случай? и ако да колко Laughing?

Благодаря ви предварително и усмихнат ден на всички   bouquet

Това, че осигуровките не са платени не е от значение, а фактът дали са подадени данни в персоналния регистър. Болничните се представят в 2-дневен срок от изплащане на заплатите и/или начисляването им, ако не са платени. В срок от 15 раб. дни НОИ изплаща обезщетението.

Бащата има право на отпуск и обезщетение по трудовия договор върху 220 лева, както се изчисляват болничните / виж първа страница на темата /.

# 666
Здравейте,

Имам намерение да започна работа и да прехвърля майчинството на майка ми, която в момента е безработна и регистрирана в бюрото по труда. Знам обаче, че майчинството може да се прехвърли на роднина на трудов договор. Въпроса ми е ако я назначим в някоя фирма за 1 седмица дали ще мога и прехвърля майчинството?
Имах намерение да се възползвам от програма "Отново на работа", но доколкото разбрах трябва първо да се върна на работа и след това да подам документи и след това никои не може да ми каже колко време се чака, за да се разбере дали сме одобрени или не.

# 667
  • София-Младост
Здравейте,

Имам намерение да започна работа и да прехвърля майчинството на майка ми, която в момента е безработна и регистрирана в бюрото по труда. Знам обаче, че майчинството може да се прехвърли на роднина на трудов договор. Въпроса ми е ако я назначим в някоя фирма за 1 седмица дали ще мога и прехвърля майчинството?
Имах намерение да се възползвам от програма "Отново на работа", но доколкото разбрах трябва първо да се върна на работа и след това да подам документи и след това никои не може да ми каже колко време се чака, за да се разбере дали сме одобрени или не.
Можете с назначаване и след това прехвърляне.

# 668
Ала-Бала ,обезщетението от 135 я до 410 я ден се превежда до 5 число-НОИ така са решили  

Още един тъп въпрос, докато съм се престрашила да се излагам Embarassed  Mr. Green От кога се броят дните, тоест тези 410 дни майчинство от момента на раждането ли са, от 45-те дни преди него или?  newsm78

# 669
  • Пловдив
Yana-barborana ,нЕма тъпи въпроси,душа Hug
значи броиш ги от първия ден на 45 дневния

# 670
  • София-Младост

А няма лошо, явно съм пропуснала това при четенето... нали все пак трябва да изчакат подаване на данни в ПР от работодателя... или тях пък са ги задължили до 4-ти да са ги предали.  Laughing

# 671
  • Пловдив
... нали все пак трябва да изчакат подаване на данни в ПР от работодателя... или тях пък са ги задължили до 4-ти да са ги предали.  Laughing

за обезщетението от 135 я до 410 я ден НОИ не изчакват данни от работодателя,а го превеждат преди това.Нашата фирма превежда осигуровките на 10 число,а моето обезщетение е вече изхарчено.Имам досег с още около 15 майки-всички си го получаваме на една и съща дата,много преди работодателят да е подал данни

# 672

А няма лошо, явно съм пропуснала това при четенето... нали все пак трябва да изчакат подаване на данни в ПР от работодателя... или тях пък са ги задължили до 4-ти да са ги предали.  Laughing

Не се чакат данните в ПР. Така или иначе веднъж започнали тези обезщетения се изплащат до изтичане на 410-те дни, дори и лицето да прекрати договора си.

# 673
  • София-Младост

Не се чакат данните в ПР. Така или иначе веднъж започнали тези обезщетения се изплащат до изтичане на 410-те дни, дори и лицето да прекрати договора си.
А ако се върне на работа?

# 674
Е нали тогава в 3-дневен срок трябва да подаде Приложение 12  Peace

Общи условия

Активация на акаунт