В САЩ бохчата сме стъкмили,114 гозби наредили!(или другото лице на бейбибума)

• 37 291
  • 745
  •   1
Отговори
# 225
Честито, дами, Желева си оттегли кандидатурите. Силно се надявам да не е вече и външен министър. Медиите подават различна информация за последното.

Уж и оттам си подала оставката, но Бойко я отказал  ooooh!.

# 226
Здравейте от мен! Аз се загубих няколко дни. Ходихме до Вегас за дългия уикенд и празнувахме рождения ден на мъжа ми. Бях забравила как се пуши за световно навсякъде там, направо ми се умириса душата  Sick На всичкото отгоре се и разболях и като ме хвана една хрема и едно гърло, ужас. Все още не съм се оправила.
Това с делата срещу родителите на затлъстели деца ми стана много интересно, но нищо не можах да намеря из тукашни публикации.
А все още нямам дете, но съм на мнение, че родителите имат право да са в зъболекарския кабинет до 16 години.
Искам да ви попитам има ли някой от вас, който не си е ваксинирал детето?

# 227
Във връзка с диетите, вижте на какво попаднах в една друга тема:

"В Америка например има много заведени дела срещу родители, които имат деца с наднормено тегло, тъй като са се отнесли безотговорно. В Англия пък вече има седем случая, в които са отнети родителски права на хора, допуснали децата им да се разболеят от затлъстяване." http://bg.emilova.eu/index.php?option=com_content&view=artic … =38&showall=1"

В това има ли нещо вярно?  newsm78 Или аз много съм изпуснала, откакто не гледам новини?

Хахаха, д-р Емилова казала... Прочети надолу какви ги пише в сайта на докторката...

Не знам дали е вярно, че има заведени "много дела", каквото и да значи това, но със сигурност не е масова практика. От една страна какво да правиш, ако си самотна майка, която работи на 2 места и живее в опасен квартал? Слагаш децата при съседката да набиват чипс и да гледат телевизия, няма друго. От друга, има родители пък които просто ги мързи да си променят навиците и дават пържени картофи и кола.  Не е лесно.

Ева, аз вкарах моя рефлукс в релсите. С теб не сме ли говорили за това? Успех с диетата!

Последна редакция: ср, 20 яну 2010, 05:47 от Hear Again

# 228
Аз съм ултра екстремистка по въпроса за наднорменото тегло. Много малко хора наистина не са в състояние да направят нищо, другите просто карат по инерция и нямам грам разбиране към тях. За мен би било напълно в реда на нещата да има заведени дела срещу такива родители.
И да, има разлика дали са 5 излишни кила или 25. 5-те обикновено не са проблем. 25-те винаги са.
Напъвам се да се сетя за някой засегнат от нашата тема, но не се сещам. Дано да няма неволно обидени.

Хуничке, да се възстановяваш бързо!  Hug

# 229

Напъвам се да се сетя за някой засегнат от нашата тема, но не се сещам. Дано да няма неволно обидени.

За сега няма, но изчакай след бейбибума и цялото ядене из темата, може и да заформим агитка  Joy .

# 230

За сега няма, но изчакай след бейбибума и цялото ядене из темата, може и да заформим агитка  Joy .

Много сте младички двете, във форумна възраст.  Mr. Green Една потребителка напусна темата преди година-две, защото разказа история, в която тя отстъпила място в автобус на едра жена, мислейки, че е бременна. Едрата жена се обидила и потребителката изкоментира тук... И така, въпросната потребителка напусна темата.   Crazy

Пък по същество -  не ми се е налагало да избирам дали да си купя 3 туинкита или един домат, за да изкарам деня, затова и си мълча по въпроса кой е виновен и кой не за дебелината си.

# 231
Пък по същество -  не ми се е налагало да избирам дали да си купя 3 туинкита или един домат, за да изкарам деня, затова и си мълча по въпроса кой е виновен и кой не за дебелината си.

Съгласна съм. Най-евтината храна често е най-калоричната и нездравословна (fast food, snacks), така че някои хора нямат голям избор  Sad Неслучайно на затлъстяването тука му викат проклятието на бедните (не помня точният израз, но нещо от сорта беше).

# 232
И така, въпросната потребителка напусна темата.   Crazy

Клер, ще трием ли докат' е време.  Joy

Туинки не знам какво е, но звучи като нещо, което бих опитала.  Mr. Green

# 233
Туинки не знам какво е, но звучи като нещо, което бих опитала.  Mr. Green

Ох, не ти трябва. Репутацията му е че е толкова изкуствено и processed, че може да оцелее ядрена атака  Joy Имаше даже един страхотен епизод на Family Guy където след ядрена война се изхранваха с туинкита, защото нищо друго не беше останало. Не знам по другите щати каква му е славата, но поне тук се счита за една от най-долнопробните, евтини и нездравословни храни, даже е нещо като символ на нездравословните преработени десертчета.
(ох, каква антиреклама му направих  Embarassed Опитай го ако искаш де, просто се почувствах длъжна да споделя  Grinning )

# 234
Туинкито е пандишпаноподобно с крем и, ако се съди по тези, които съм опитвала, има дъх на гранясала мазнина ли, стар маргарин ли, абе на мазнина на ръба на развалянето

Мойта е лесна, аз имам aversion към сладко засега, другите бременни да му мислят Mr. Green.

# 235
В един друг форум (съвсем извън пределите на бг-мамма) скоро се разрази бясна дискусия на тема красиви жени. Изказаха се мнения, защитаващи окосмени крака, стрии, рошави коси, излизане по анцуг и домашни чехли, излишни килограми вкл. (съвсем, ама съвсем не от бедни или финансово затруднени потребители) като нещо естествено и красиво и видиш ли едва ли не излезе, че жена, която се обезкосмява, гримира и облича добре е посредствена последователка на мейнстрийма.
Споделям само. Иначе Дидитка, права си, така определят затлъстяването.

Джут, мерси, тъкмо прочетох в Уикипедиа за туинки. И са барнали една апетитна снимка...  Mr. Green

# 236
О, аз на сладко не прощавам, но тункито е абсолютен барф  Sick
Обяснението на Juturna пасва с моя икспириънс  Laughing
Аз съм щастлива последователка на мейнстрийма и не претендирам да съм естествено космясала или миришеща в такъв случай.
Ау, ама за големи гадости за заформи темата нещо  Joy

# 237
Покрай това Туинки ще сънувам кошмари  Sick .
Juturna  и аз за сега съм от твоя отбор, но не се знае до кога  Joy .

# 238
Туинкито е пандишпаноподобно с крем и, ако се съди по тези, които съм опитвала, има дъх на гранясала мазнина ли, стар маргарин ли, абе на мазнина на ръба на развалянето

И на мен ми е граниво. Присъединявам се към необичащите туинкита. Но това ме подсети... като си заговорихме за гадости  Mr. Green Миналата година направих гениално откритие на тема мазнина  ooooh! Много неща, пържени или готвени с олио тук ми миришеха на граниво, и все се чудех защо готвят тия хора с развалено олио. Особено пуканките в офиса - отврат! А уж олиото ни е в срок на годност. С малко четене и проучване, и едно документално предаване за производството на олио, разбрах че всъщност нормалният мирис на канолата, когато достигне температура на готвене, е много близък до мириса на граниво слънчогледово олио!!! Канолата била използвана като машинно масло в началото, толкова не ставала за ядене, но с много преработване и селекция са постигнали ядлив резултат. Който обаче при готвене все още си смърди, и май и след готвенето остава. Кой знае, може и в туинкитата да има готвена и осмърдяна канола. (ох това ми звучи като да съм го писала някъде из форума преди... извинявам се ако се повтарям  Embarassed )

# 239
А, ясно, пак не живея в тая Америка, за която пишат по българските вестници.

За наднорменото тегло - по принцип съм съгласна с Хиър. Има бюджети и бюджети, живеем в страна, където евтини плодове и зеленчуци няма, но пък комбинираните фаст-фууд менюта под два долара - с лопата да ги ринеш. Освен това като един recovering workaholic с поне 15 излишни кила вече се отнасям с дълбоко разбиране към офис-коремчетата. Ако живееш сам и работиш по 70-80 часа седмично, времето за пазаруване и готвене просто не съществува. Пък и да готвиш само за себе си е тъжна работа. Мой опит и мнение, разбира се.

Общи условия

Активация на акаунт