® E-bay - тема 45

• 38 915
  • 763
  •   1
Отговори
# 570
Помогнете ми, вече няколко продавача ми отказват да изпратят до адреса на куриера в Англия една стока. Искат да се вземе от тях. Знаете ли дали може да се изпрати стоката на адреса на куриера и да се платят разноските по транспорта при получаването на пратката при куриера.
Не знам какви са в Англия условията на куриерските служби.

# 571
  • Варна
Ако в обявата пише pick it up или нещо от рода беше, значи може само от адреса на продавача да се взема, не праща, дори и да е адрес в Англия.

# 572
  • Разпиляна във въображението
All items will marked as gift and low value to avoid a tax and duty. But we don't responsible for charge a tax as don't intend. - това пише търговеца, от който искам да си купя тефтера. и Това - we always ship to address on Ebay that you written.

Това означава, че ще е с ниска стойност, но задължително ще го изпрати до английския адрес - правилно ли съм разбрала? Има ли възможност да си променя адреса?

# 573
  • Варна
Miriel , дколкото разбрах - винаги изпраща на адреса който ти е в ибей. Ако искаш да е в БГ предварително го запиши в адресите си и после, като плащаш и ти покаже адреса - можеш да го промениш.

И аз да питам - Продавача вижда ли, всичките ми адреси, защото един китаец упорито ме пита на кой адрес да прати, като при плащането ми беше отбелязан само българския  Rolling Eyes Явно го вижда по някакъв начин, защото ми изписва двата пълни адреса...

# 574
  • София
И аз да питам - Продавача вижда ли, всичките ми адреси, защото един китаец упорито ме пита на кой адрес да прати, като при плащането ми беше отбелязан само българския  Rolling Eyes Явно го вижда по някакъв начин, защото ми изписва двата пълни адреса...

Когато свърши търг, продавачът получава информация за спечелилия и съответно за неговия адрес - тогава мисля, че системата му изпраща Primary пощенския адрес. А при плащането получава адресът, който ние си избираме. Peace

# 575
Здравейте Simple Smile Може ли някой да ми даде акъл как да постъпя. Пиша тук май само когато имам проблем и БЛАГОДАРЯ на всички които ми помагат. Получих боти които не отговарят на описанието си, нито са нови нито са от велур а от мъхест плат наподобяващ велур. Та въпроса ми е как да процедирам с търговката. Писах и съобщение, че стоката която съм получила не отговаря на описанието и искам да и ги върна. Да тя е съгласна да и ги върна, но на мен пощенските за да и ги върна ми излизат към 6-7 паунда, а защо да ги плащам аз. Ботите с доставката платих 8,2 паунда излиза че съм вътре. Попитах я за пощенските на връщане ще ми ги заплати ли или поне половината и ми отговори да, но аз не вярвам.
ИСКАМ съвет да пусна ли първо диспут и тогава да и ги върна или как да постъпя ? Страхувам се да не би като и ги върна и тя да не плати нито пощенските нито да ми върне парите за ботите.
Съжелявам но не можах да ползвам емотикони за по-добра визия.

# 576
dan4eto77 ако ботите са били юсет даже и да пуснеш диспут , няма да го спечелиш , защото приемаш стоката за употребявана .

# 577
Беше посочено NWOB  Rolling Eyes
както и SUEDE
и поне да се беше постарала да си почисти подметките  Naughty
Яд ме е че ни правят на глупави.
И аз продавам в Ebay но като искам да продам за повече пари си посочвам или reserv, и си плащам данък в/у по-високата сума. А те продават нови от нач. цена 0,99 а пощенските стигат и до 10-15 паунда, нали и ние можем да ги проверим на техния сайт  newsm78

# 578
не знам как се процедира  Rolling Eyes Първо диспут и после и ги връщам или как  newsm78
Да не и ги върна и после нито боти, нито пари върнати за тях а на всичкото отгоре и набутана с пощенски за връщането  #Crazy

# 579
Първо диспут, точно за да не останеш и без парите, и без ботите. Разбирате се да ги върнеш, и тя да плати пощенските. Изпращаш ботите с проследяващ номер задължително.

# 580
БЛАГОДАРЯ ТИ МНОГО ЗА ОТГОВОРА  *AvvA*in*Love   bouquet
Надявам се да се справя със ситуацията  Rolling Eyes

# 581
Ставам досадна , но и на друг може да е от полза  Rolling Eyes дали е възможно пратка до Англия с наложен платеж и или пощенските да са за тяхна сметка. Иска ми се но не ми се вярва.  Thinking

# 582
Ставам досадна , но и на друг може да е от полза  Rolling Eyes дали е възможно пратка до Англия с наложен платеж и или пощенските да са за тяхна сметка. Иска ми се но не ми се вярва.  Thinking

Забрави го това.

# 583
  • София

Няма шанс Naughty
Също ако ще връщаш нещо - имай предвид, че номерът, който ще ти дадат от БГ пощи не може да се проследява до получателя в Англия - нямат договор с Royal Mail. Така че ако онази реши да се заяжда, може да твърди, че не е получила пакета и ти не можеш да докажеш нищо.

Имах такъв случай и ПейПал реши, че номерът ми е непроследим. Затова приеха, че не съм върнала нещото и пих една студена вода Tired
После пусках жалби до нашите пощи и те ми възстановяваха част от парите, но пак се набутах с 20-30 лв Crossing Arms

# 584
Леле  #Crazy сега просто не знам струва ли си да се занимавам и да рискувам  Confused

Общи условия

Активация на акаунт