Устройство за четене на дигитални книги

• 75 912
  • 741
  •   1
Отговори
# 525
Здравейте,
kак се справяте със pdf файловете качени на четеца. Ужасно е ситно за нормално четене, дам ли му zoom ми се губи част от текста. Другия вариант е zoom in на всяка страница но и това дразни при книги над 500 страници. С CALIBRE не мога да ги правя по - големи и ползвах  един онлайн конвертор, обаче от там ми ги връщат с големи разтояния между текста и доста разместен на места. Повечето нови книги се качват във pdf формат, докато тези с rtf word,epub и тнт няма проблем но са малко.
Не знам какъв четец ползваш, но при Киндъла правя настройките само на първата страница и после виждам всички останали по същия начин.

# 526
Здравейте,
имам нужда от малко помощ.  Има ли начин да конвентирам книга от doc. , в подходящ формат за киндъл-а ? С Калибре нещо не ми се получава . Имам и друга програма за конвентиране -Mobipocket creator ,но все още не съм я използвала.
  И аз се  възползвах от сайта , благодаря , diva nova .
Най-лесния начин е да го направиш текстов (.txt) става с всеки ректор.

# 527
Здравейте,
имам нужда от малко помощ.  Има ли начин да конвентирам книга от doc. , в подходящ формат за киндъл-а ? С Калибре нещо не ми се получава . Имам и друга програма за конвентиране -Mobipocket creator ,но все още не съм я използвала.
  И аз се  възползвах от сайта , благодаря , diva nova .
Най-лесния начин е да го направиш текстов (.txt) става с всеки ректор.

ВИж това.
http://forum.myebook.bg/index.php?topic=39.0
Просто обръщане от док в тхт може да помогне, може и да не помогне. Трябва да нагласиш и кодировката.

# 528
Как се пуска музиката? Имах един текстови файл, през който го правех, но мисля че го изтрих.  Blush

Отговорете ми, моля. С Kindle съм.

# 529
Как се пуска музиката? Имах един текстови файл, през който го правех, но мисля че го изтрих.  Blush

Отговорете ми, моля. С Kindle съм.
Alt+Spacebar за пускане и за пауза/спиране. Alt+F за следваща песен.
Още за шорткътите.
http://blog.diannegorman.net/2010/09/kindle-3-keyboard-shortcuts-et-al/

# 530
  • В подножието на планината
  Благодаря, за отговорите! Успях с въпросната програма- Mobipocket Creator , да конвентирам книгата . Сега се сблъсках с друг проблем - не мога да променя заглавието на една от преобразуваните книги - изписва ми номер  когато е на Киндъл-а , но поне е там . Laughing

# 531
  • Там, където мечтите се сбъдват
Днес си поръчах Киндъл 3 и калъфче за него и съм много доволна. Благодаря на всички за съветите и препоръките Hug Вече го чакам с нетърпение Simple Smile

# 532
  • София
Честито, estelliana! Simple Smile
Аз да питам как си почиствате киндъла? Моят е само на седмица, но вече има пръсти по екрана. Дали да ползвам пронто, препарат за стъкло, влажна кърпа? Не е голяма драма, но при определен ъгъл се вижда....

# 533
И аз си мислех да питам тук за почистването  Grinning
Имам един спрей за почистване на монитора но компютъра, купих го от Office 1. Мисля да ползвам него  newsm78
Друг вариант е една кърпичка от специална материя, която ни дадоха, когато си купихме плазмения ТВ, но така и не съм я ползвала досега за неговия екран.

# 534
И аз си мислех да питам тук за почистването  Grinning
Имам един спрей за почистване на монитора но компютъра, купих го от Office 1. Мисля да ползвам него  newsm78
Друг вариант е една кърпичка от специална материя, която ни дадоха, когато си купихме плазмения ТВ, но така и не съм я ползвала досега за неговия екран.

Не исках да пиша повече, но ми се къса сърцето, като гледам какво сте намислили да правите с екраните...

САМО СУХА ФИБЪРНА КЪРПА  - нищо повече!

Остава и да ги пъхнете в миялната машина...

# 535
Toro, благодаря за съвета!  bouquet

# 536

Моят го почиствам точно с такава кърпичка, върши идеална работа Peace

# 537
  • София
И аз чистя моя с такава кърпичка  Peace

# 538
... кое е по-добре Kindle 3 Wi-fi или Sony PRS 600? Последният го имам от година, обаче ме дразнят отблясъците при определен ъгъл на четене, както и на силна слънчева светлина...

И аз съм с тази чуденка, имам Sony PRS 650 и много ме дразнят отблясъците, а същевременно много ми харесвам Киндела страхотен контраст и е по-лек, но сега видях  това, ще закупя и ще споделя резултата.

# 539
  • София
Можете да си поръчате от Амазон протектори за екрана - не са скъпи (около 1 лира за 6 бр.), а вършат добра работа  Wink

Общи условия

Активация на акаунт