Шоколадов сладкиш с майонеза

• 276 356
  • 1 547
  •   1
Отговори
# 510
Днес и аз съм решила да направя този сладкиш.
Никога не съм разтопявала шоколад в МВ, прочетох че има и фалове, и да попитам на колко градуса и за колко време трябва да наглася МВ.

# 511
Днес и аз съм решила да направя този сладкиш.
Никога не съм разтопявала шоколад в МВ, прочетох че има и фалове, и да попитам на колко градуса и за колко време трябва да наглася МВ.

Аз нагласих микровълновата на 80 процента мощност и на 15 сек разбърквах сместа. Шоколадът като се размекна добавих и маслото. Получи се идеално.

# 512
  • София
Добрееее аз имам едно питане...
вчера си купих от Илчовски 94 шоколадов кувертюр, досега не съм ползвала.
Исках да го използвам за заливката, разтопих на водна баня хубаво шоколада, след това прибавих маслото, оставих да изстине, обаче след половин час беше се втвърдило страшно много, не можах да си извадя лъжицата hahaha
Щях да ви питам веднага за съвет, но ни бяха спряли интернета Tired, така че разтопих пак, сложих малко бял шоколад, мляко и стана що - годе добре, обаче този кувертюр има малко вкус на пандишпан... Confused
Къде съм сбъркала според вас ?

# 513

Ето го и моя сладкиш.Още не сме го опитали, но аромата му е  eat
Глазурата я направих от натурален и млечен шоколад 50:50 и няколко капки уиски.

Последна редакция: нд, 14 фев 2010, 15:15 от Nefertity

# 514
Днес направих сладкиша и стана страхотен! Много е вкусен и вече почти не остана. Използвах кафява захар, но сложих малко повече, а за покритието натурален шоколад. Получи се много балансиран вкус. Моята фурна е с вентилатор и пекох само 20 минути! Ако го бях оставила повече, сигурно щеше да изсъхне, а така е много мек и сочен Peace Съжалявам, че нямам фотоапарат да снимам.

Sladka hapka    bouquet

# 515
Ето разрез на моята тортичка, снимките не ги бива много, имаше гости и хич не беше удобно да се размахвам с фотоапарат, така че щраках бързо между рязането и слагането в чинийките и това излезе. Но може да ми вярвате, че беше невероятна вкусотия! Всъщност това е известно вече. Grinning Тортата се изяде, някои успяха да повторят, други - не. Съжалих, че не направих двойна доза.
Сладка хапчице, хиляди благодарности за хубавата рецепта!  bouquet  bouquet  bouquet

# 516
  • ГОре на черешата...
Ухааа, Лабрекс, неустоима е Peace!

# 517
Ухааа, Лабрекс, неустоима е Peace!

Да си призная нескромно, преглъщам на собствените си снимки. Embarassed Ама, като знам каква беше, нали днес я ядох. Мисля, че в близките дни ще спретна още една за домашно хапване.  Grinning

# 518
labrex...ох как вкусно изглеждааа! Да те попитам, ти две дози ли направи или една и я разряза после на две за крема и колко см ти е тавата?

# 519
Мале, малеее, Лабрекс, и снимките си ги бива, и тортата е страхотна   bouquet
Като я гледам май и у нас пак ще се прави, а уж заявих, че закривам вече сладкарския цех до 8-ми март  hahaha

# 520
labrex...ох как вкусно изглеждааа! Да те попитам, ти две дози ли направи или една и я разряза после на две за крема и колко см ти е тавата?

Minaaa, за съжаление само една доза направих, а имах идея да са две. Защо се отказах, и аз не знам, щеше да е с 4 блата. Пека във форма за торта с диам.26 см., после режа на два блата, слагам крем и.готово. Толкова е бърза и лесна, а пък толкова вкусна тортичката, пък и самият сладкиш.

fio , и аз заявих, че  затварям и сладкарския цех и ресторанта, ама...........няма да стане. Диетата пак се отлага. hahaha

# 521
Лабрекс, с онази джаджичка, с която се похвали, че си купила от Кауфланд ли разряза сладкиша на две?

Много добре изглежда тортата ...  Crazy

# 522
Днес и аз направих сладкиша и мога да кажа, че наистина е много вкусен.
За   да бъде в унисон с празника на любовта го аранжирах със сърчица от сметана.   bouquet

# 523
Лабрекс, с онази джаджичка, с която се похвали, че си купила от Кауфланд ли разряза сладкиша на две?

Много добре изглежда тортата ...  Crazy

Мишелин, точно с нея, много ми е удобна и хубаво реже - става бързо и равно. Купих кутия за торта и на майка, предпоследната в магазина, остана само още една, така че и кутията пробвах - идеална е. Оставих я в багажника и си пътувах спокойно, без да дундуркам торта в скута и да я мисля накъде ще се смачка. Grinning

# 524
Днес го направих пак- във Валентински вариант,
но замених тъмния шоколад с млечен.
Уникално вкусен е сладкиша, даже аз си хапнах,
а изобщо не обичам сладко.

Отново благодаря за страхотната и бърза рецепта   bouquet

Забравих снимките... в действителност изглежда много по- добре.

http://bebetoaz.snimka.bg/sveti-valentin/tortite-za-sv-valentin- … g.105020.17408374
http://bebetoaz.snimka.bg/sveti-valentin/tortite-za-sv-valentin- … g.105020.17408368

Общи условия

Активация на акаунт