Автоимунен тиреоидит на ХАШИМОТО (11)

• 91 503
  • 791
  •   1
Отговори
# 405
ianica stefanova , успокой се мила  Hug Лекарствата , които се пият за щитовидната жлеза могат да се приемат по време на бременност и кърмене. Почти всички тук вече имат дечица, или са бременни.
Няма нищо страшно , аз от 15 години живея така  Hug
Сега очаквам и малко съкровище
Изчакай си изследванията и виж какво ще ти каже лекарката. Ние сме тук и ще те подкрепяме  Hug

# 406
Някой знае ли дали хашимотото влияе на пролактина?

# 407
  • София
Някой знае ли дали хашимотото влияе на пролактина?
Не, не мисля, на мен пролактина ми  е ок/ да чукам на дърво/

# 408
ianica stefanova , успокой се преди всичко! ТСХ не е в норма, но не е и прекалено вискоко, за да можеш да забременееш и износиш бебето безпроблемно,  лекарите препоръчват ТСХ до 2,00, лично моят лекар иска моето да стане 1,5 и тогава да забременявам. Предполагам, че за няколко месеца ще смъкнеш ТСХ-то, но ще се наложи да пиеш синтетичен хормон Т4, аз пия  Еутирокс. По принцип ендокринолога ще реши какво лекарство да ти предпише и в каква доза, а за да са добре хормоните трябва и ти да си спокойна!!!  Peace

# 409
  • София
Моето ТСХ пък беше 3,6и моите лекари-ендото + лекар от клиниката искат да го смъкна под 2,5 и да започваме, вече пия Лтироксин

# 410
Благодаря на всички за оказаната подкрепа и се радвам,че има такова място и хора които могат да те разберат,защото са го изпитали,а аз ще чакм с нетърпение резултатите,а те ще са готови чак вторник ooooh!,защото ги носели в Пловдив от тази лаборатория с която работи моя личен,в сряда съм на лекар и ще видим. Hug

# 411
сега и аз да попитам нещо, когато ходите на зъболекар, опасни ли са рентгеновите снимки на зъбите? На мен ми правят много често, даже миналата седмица хем ми снимаха болния зъб хем след 15 минути ми направиха и панорамна снимка и второ все ме питат искам ли упойка, и аз отказвам, защото не знам как влияят упойките на хашимото-то? Лятото когато се наложи да ми правят кюретаж след спонтанния аборт се чувствах адски зле след упойката, едва преглъщах, но тогава никой не се сети да ми изследва ТСХ-то, и аз си мислех, че сигурно е нормално, за първи път бях под упойка. newsm78

# 412
  • София
В края на декември ТСХ-то ми беше 6. Оттогава пия увеличена доза еуторокс и към края на януари беше 2. Някъде по това време (края на януари) съм забременяла.
Така че не, не пречи  Grinning

# 413
dianach , скоро една съфорумка (съжалявам , че не помня коя точно   bouquet) каза , че ако се прави рентгенова снимка, трябва да предупредиш , за да ти сложат яка.

# 414
Бърди,честито!
И мен ме интересува за упойките!

# 415
Ехее, браво Бърди, много радостна новина Hug

# 416
  • София
Мерси, девойки, ама малко под сурдинка, че е много рано още и страха е голям бъз  Grinning

# 417
  • София
Бърди честито и от мен! Hug

Аз миналата година попрекалих с упойките по зъбите-просто се хванах да ги оправя всичките, ремонта беше от м.септември, за снимките-незнаех че трябва яка ама незнаех и за хашимото-което едва ли ми се е пръкнало видиш ли сега през януари newsm78 тоест със сигурност съм го имала и нищо ми нямаше от упойките-хващаха ме перфектно без никакви проблеми след това...че и мъдърци вадих въобще тежката артилерия...

# 418
А какъв хранителен режим е препоръчително да спазваме? Моля ви, дайте с примери, защото аз примерно не знам кои въглехидрати са бързите  Crossing Arms
Бърди  Hug

# 419
  • София
Бърди, тихичко честито!   bouquet Лека бременност и живо и здраво бебче на финала!

И аз си искам упойка винаги при зъболекаря, не съм имала проблеми. Миналата година правих лапароскопия, пак всичко си беше ОК с упойката.

Общи условия

Активация на акаунт