Машина за хляб - 25 част

  • 50 799
  • 738
  •   1
Отговори
# 630
  • Мнения: 9
da vi se opla4a ,4e i kozunaka ne mi stana  Mr. Green,vsi4ko mi stava testeno i kori4kite super tvurdi ,muja mi samo mi se podigrava i kaza ,4e ni6to ne stava ot men Laughing, no az sum uporita ,6te prodaljavam s opitite Simple Smile
С какъв модел на Панасоник си? Защо не задаваш коричката на слабо препечено или средно? И хлябът ли не става?


Мога ли да използвам стевия вместо захар? Ще стане ли нещо? Вчера мъжът ми донесе течна стевия и сега се чудя къде да я използвам Simple Smile
s panasonic sd255,dnes 6te se probvam za hlqb,a kori4kite stavat tvurdi ,kato peka vav furnata

# 631
  • Мнения: 2 132
da vi se opla4a ,4e i kozunaka ne mi stana  Mr. Green,vsi4ko mi stava testeno i kori4kite super tvurdi ,muja mi samo mi se podigrava i kaza ,4e ni6to ne stava ot men Laughing, no az sum uporita ,6te prodaljavam s opitite Simple Smile
С какъв модел на Панасоник си? Защо не задаваш коричката на слабо препечено или средно? И хлябът ли не става?


Мога ли да използвам стевия вместо захар? Ще стане ли нещо? Вчера мъжът ми донесе течна стевия и сега се чудя къде да я използвам Simple Smile
s panasonic sd255,dnes 6te se probvam za hlqb,a kori4kite stavat tvurdi ,kato peka vav furnata
И аз имам същата. Спокойно можеш да правиш рецептите от книжката. Всичките стават Simple Smile


Момичета, а хлябът с айрян може ли да се пусне на бърза програма на Аляска?

# 632
  • София
  • Мнения: 3 249
Хм, Макс Мама, ще поръчам на майка ми да ми купи маджун тогава, щом има на пазара. В неделя ще ходим да вземем баткото, че им е на гости Simple Smile На времето баба правеше лека и пръст...

# 633
  • София
  • Мнения: 1 762
Трапезица , аз не съм най- голямия специалист, но то неволята учи. Значи аз никога не слагам само такова брашно. Задължително поне една чаша бяло или типово. Когато замеси дългата програма трябва да наблюдаваш тестото. Аз забелязах, че когато меся с други брашна диетични трябва да добавям повече брашно  Peace Връщам се на това- да наблюдаваш тестото. Трябва да стане хубава топка, както са показали на първата страница. Това значи да добавяш брашно. По малко, изчакваш да видиш резултата и после пак, докато стане хубава топка. В никакъв случай не трябва да е, като за кекс. С течение на времето ще се научиш да постигаш нужната твърдина с различните брашна.  Peace

# 634
  • Мнения: 55
хляба с айрян на Polin p-такъв хляб не съм виждала-страхотен и на вид и на вкус/само че не е диетичен/При мен опря в капака и тази част остана неопечена.Допекох във фурната на вентилатор само отгоре 5 мин. и го изгорих отгоре.Значи ли това,че тази рецепта е голяма за моята Зелмер.Всичките хлябове до сега съм правила пак с 500 гр. брашноДа намаля ли с 3-4 с.л.айряна/съответно и малко брашното .

# 635
  • Мнения: 2 214
хляба с айрян на Polin p-такъв хляб не съм виждала-страхотен и на вид и на вкус/само че не е диетичен/При мен опря в капака и тази част остана неопечена.Допекох във фурната на вентилатор само отгоре 5 мин. и го изгорих отгоре.Значи ли това,че тази рецепта е голяма за моята Зелмер.Всичките хлябове до сега съм правила пак с 500 гр. брашноДа намаля ли с 3-4 с.л.айряна/съответно и малко брашното .
И малко маята тогава.

# 636
  • Мнения: 55
Дядо хаджия,Г-жа Стихийно,благодаря ви.Сложих между 1/6  и  1/5 кубче жива мая.СЛЕДВАЩИЯ път ще се поправя.Този хлНОяб е само за представяне пред гости-страшно ми хареса.Когато се науча да качвам снимки ще покажа и аз нещо.Но като гледам колко сте добри-не смея.

# 637
  • Бургас
  • Мнения: 5 795
След първоначалния късмет на начинаещия и хубавите хлябове, се записвам с втори неуспех - подсмрък Embarassed Днес исках да опитам типов хляб и си сложих всичко по рецептата, че и шарена солчица даже за разкош. В началото ми се видя, че маже при месене и добавих брашънце (уж достатъчно според мен, но само според мен както се оказа), след което имах друга работа и оставих машинката да си върши работата. Усетих се чак като почваше да пече и поглеждайки вътре, ми се прирева - ами то едно такова кексово почти тесто  ooooh! Пусто като не знам да го вадя и меся пак на ръка ли ли и пак да го пускам да се меси и втасва... и го оставих да се пече, знаейки че ще е провал  Tired В крайна сметка хлябът стана горе-долу, ама вътре е мокър и ще трябва да го препичаме  Embarassed Сега вече прочетох и знам къде е проблемът, ама уж по изпробвана рецепта  Rolling Eyes

# 638
  • Мнения: 55
bradata,топката става хубава,когато брашното е колкото трябва.АЗнапълних 1 чаша/с вместимост 240 мл/с брашно и хогих да я претегля на електронна везна-беше точно 146 гр.Смятамя 150 и слагам 3 чаши и 1/3 и става то4но.Само дмес на този с айряна добавих 2-3 с.л.брашно,защото може яйцата да са били малко големи

# 639
  • Бургас
  • Мнения: 5 795
Аз, аз, другарко, може ли аз  hahaha (едно време нямахме мъже за учители и така съм си свикнала) От яйцата идва разликата, в зависимост дали ще решим да закръглим към 1 или 2. И тук ми идва въпросът - в какво ще се изрази разликата между двата хляба - с 1 и с 2 яйца съответно  Thinking

# 640
  • Мнения: 12
хляба с айрян на Polin p-такъв хляб не съм виждала-страхотен и на вид и на вкус/само че не е диетичен/При мен опря в капака и тази част остана неопечена.Допекох във фурната на вентилатор само отгоре 5 мин. и го изгорих отгоре.Значи ли това,че тази рецепта е голяма за моята Зелмер.Всичките хлябове до сега съм правила пак с 500 гр. брашноДа намаля ли с 3-4 с.л.айряна/съответно и малко брашното .
Лидан, май ще трябва да ти идваме на гости, че да видим този страхотния хляб... Още ли не си го снимала или вече свърши ? Cry

# 641
  • Мнения: 161
Хляба с айрян е наистина неповторим и в нас от два дни само такъв хляб се прави , днес дори го направих и без яице защото видях в последния момент че нямам

# 642
  • Мнения: 767
Да ви представя последния хляб, в който сложих счукано ленено семе - след прочетеното тук, го хвърлих. Blush Има и фини овесени ядки, 5 вида брашно, в това число и ленено, тиквени и слънчогледови семки, самардала. Изключително вкусен. Хлябът с айрян, който усилено се коментира е красив, вкусен, но нездравословен и според мен е за представителност. Прощавай, Полин!  love001 Смятам да изпробвам хляб с булгур - сварен предварително.
 Искам да ви се оплача - вчера реших да направя питката с кисело мляко на max mama. Омесих страхотно тесто, оформих прекрасна питка и вече виждайки постнатите тук снимки, с доволство зачаках втасването във фурната.Имах и други задачи и понякое време като видях, че питката е пораснала порядъчно, увеличих температурата. Когато надзърнах след десетина минути, щях да ревна - питката ми се обезформила и розите се раздалечили грозновато. smile3511 Гълъбите се озориха.  smile3514

# 643
  • София
  • Мнения: 17 651
Хм, Макс Мама, ще поръчам на майка ми да ми купи маджун тогава, щом има на пазара. В неделя ще ходим да вземем баткото, че им е на гости Simple Smile На времето баба правеше лека и пръст...

Маджунът не е ли нещо, с което се уплътняват прозорците към дървена дограма? Мирише вкусно и е отровно...

# 644
  • Мнения: 55
milka 2,половината хляб вече го няма.Още не съм се научила как се качват снимки,но като имам повече време ще се науча.А за гости-няма проблем.

Общи условия

Активация на акаунт