СТРАСТИ - градините в СОФИЯ - текущи класирания, преместване, записване

• 56 182
  • 1 433
  •   1
Отговори
# 1 290
Е да, но това ще е дискриминация към хората с едно дете...
В смисъл всяко семейство си преценява колко деца може или иска да има.  Rolling Eyes А някои семейства не могат да имат второ дете дори и да искат такова Sad
От гледна точка на семействата с едно дете, наш си е проблема, че сме решили да имаме две или повече деца. Ние сме преценили, че можем да се справим  Whistling

# 1 291
Според мен трябва да има и бонус ако в семейството освен кандидатстващото за градина дете има и друго, ненавършило 12 години, защото определено е сложно с две малки деца да се оправяш, а не всеки може да си позволи бавачка, или има на разположение баба. Ако не се лъжа и по закон родителите са задължени да не пускат деца под 12 години без придружител на дълги разстояния, така че няма как да стане с едно ходещо бебе под мишница и ученик, който да трябва да разнасяш по училище, английски и т.н. занимания.

Бях и все още съм в такава ситуация. Но честно казано не бих искала бонус. Всяко семейство с две деца има сходни логистични проблеми. Независимо от възрастта на децата.
Ами аз съм " за " и те да ползват бонуси, защо не ? С две малки деца при всички случаи е по-трудно отколкото с едно.

Имаше остри дебати по въпроса и доста страсти. Имаше и петиция, в която ставаше въпрос и за правата на семействата с едно дете. Аз лично смятам че е добре да се поощряват семействата с едно дете да станат с две и т.н. И това няма да стане ако ги делим на принципа дали имат само едно или две деца.

Вярно че две се гледат по-трудно от едно, но когато имах само едно дете в интерес на истината имах доста повече проблеми откъм жилище, финансови възможности и т.н. И то поради простата причина че бяхме млади и тепърва започващи кариера.

# 1 292
  • София
Според мен трябва да има и бонус ако в семейството освен кандидатстващото за градина дете има и друго, ненавършило 12 години, защото определено е сложно с две малки деца да се оправяш, а не всеки може да си позволи бавачка, или има на разположение баба. Ако не се лъжа и по закон родителите са задължени да не пускат деца под 12 години без придружител на дълги разстояния, така че няма как да стане с едно ходещо бебе под мишница и ученик, който да трябва да разнасяш по училище, английски и т.н. занимания.

Извинявай, ама да не ги пуска на дълги разстояния тогава. Някак... прекалено ми идва, не мислиш ли? Тук има хора, които губят доходите си, които искат да имат достъп до ОДЗ просто понеже имат нужда от доходите на двамата родители и не могат да си позволят да изгубят работата си... а ти тук говориш за водене на английски и не знам какво още? Ако това се случва в извънработно време - така или иначе и яслата няма да работи. Освен това - единият родител ще гледа бебето, другият ще види 12 годишното... където си иска. Някак не е много мило.

# 1 293
По повод не регламентирания прием в детските градини- бях пуснала жалба до зам. кмета на Столична община, още ноември месец обадиха ми се по телефона да им разкажа подробности и толкоз иииии отговор още нямам.
Въпросната градина имаше нулев прием за нашия набор за миналата година и вече знам за две деца приети по втория начин, като едното е и в групата на чакащите в ИСОДГ. Направо безобразници smile3515 всичко продължава по старо му.....
Принудихме се да кандидатстваме в друга градина и невероятно но ни приеха и всеки ден караме детето на 20км, като единствената ми надежда е да успея да го преместя септември....

# 1 294
По повод не регламентирания прием в детските градини- бях пуснала жалба до зам. кмета на Столична община, още ноември месец обадиха ми се по телефона да им разкажа подробности и толкоз иииии отговор още нямам.
Въпросната градина имаше нулев прием за нашия набор за миналата година и вече знам за две деца приети по втория начин, като едното е и в групата на чакащите в ИСОДГ. Направо безобразници smile3515 всичко продължава по старо му.....
Принудихме се да кандидатстваме в друга градина и невероятно но ни приеха и всеки ден караме детето на 20км, като единствената ми надежда е да успея да го преместя септември....

Би ли пуснала на мейла на СНБМ жалбата. Ако не е проблем де. Да питаме какво става. Все пак това е първата официална жалба по този въпрос за която научавам.

Не че и на нас ни отговарят на писмата. Кеф ти брой на деца в групите, кеф ти договор на ЕСПА. И нашите са от ноември месец, но до момента - цък. Само знаем че по първото е поискано инфо от директорите. Явно два месеца са недостатъчни за справка от няколко реда. За ЕСПА пък знаем че са попитали ЕСПА дали може. Нищо че закона казва че в такива случаи не се иска съгласие на третото лице.

На мен ми прави впечатление следната формулировка в Правилата - "1.2. Тези правила се прилагат за децата, които ще се приемат през месец септември за яслени групи и първа възрастова група в общинските ОДЗ и ЦДГ в Столична община". Така както е написано излиза че Правилата не касаят текущия прием. Прилагат се за децата с прием от септември, но какво гарантира че се прилагат за децата които се приемат след това.

# 1 295
  • София, под Карлсон

Да, със сигурност с две деца е по- сложно, ама тогава трябва да има бонус и за бременна майка, а също и за такива като мен дето искат не едно, а три деца, ама въпреки, че съм редовен данъкоплатец, въпреки, че се осигурявам на пълен доход съм го зарязала на 100км от мама и татко, понеже нямаме бонус в точките и респективно място в ДГ... Никакви бонуси, НОВИ ГРАДИНИ!!! това е простата истина.... #Cussing out

# 1 296
  • София
За кои правила става въпрос Ели, че нещо явно не съм в час днес.Ама то в тоя сняг и с болен бебок Simple Smile

# 1 297
Е да, но това ще е дискриминация към хората с едно дете...
В смисъл всяко семейство си преценява колко деца може или иска да има.  Rolling Eyes А някои семейства не могат да имат второ дете дори и да искат такова Sad
От гледна точка на семействата с едно дете, наш си е проблема, че сме решили да имаме две или повече деца. Ние сме преценили, че можем да се справим  Whistling

Съгласна съм , но по тази логика би трябвало и многодетните да нямат допълнителна бонус точка. Това на практика дискриминира семействата с едно и две деца Simple Smile. И ние искаме трето дете, но нямаме жилищна площ и средства да го гледаме Peace

Не ме разбирайте погрешно - не съм ЗА допълнителна точка за семействата с две деца - против съм тази точка да се дава на многодетните семейства. По мое мнение този социален критерий не е много справедлив, защото обикновено на трето дете се решават финансово стабилни семейства, тоест те не са социално слаби, за да им се присъждат социални точки (изключвам многодетните от малцинствените групи).

# 1 298
Вярно че две се гледат по-трудно от едно, но когато имах само едно дете в интерес на истината имах доста повече проблеми откъм жилище, финансови възможности и т.н. И то поради простата причина че бяхме млади и тепърва започващи кариера.
И този момент го има, съгласна съм. Ти си единствената, която успя с нормален тон да изложи доводите си, няма как да не се съглася.

Извинявай, ама да не ги пуска на дълги разстояния тогава. Някак... прекалено ми идва, не мислиш ли? Тук има хора, които губят доходите си, които искат да имат достъп до ОДЗ просто понеже имат нужда от доходите на двамата родители и не могат да си позволят да изгубят работата си... а ти тук говориш за водене на английски и не знам какво още? Ако това се случва в извънработно време - така или иначе и яслата няма да работи. Освен това - единият родител ще гледа бебето, другият ще види 12 годишното... където си иска. Някак не е много мило.
Кати, поеми си въздух, дишай спокойно. Първо на първо английският не е в извънработно време, освен това дори да приемем, че не е задължителен не мога да не пусна детето си на училище, защото по-малкото ми дете е с 39% температура, някак неприемливо ми се вижда. И не знам защо реши, че ние не се борим за доходите си и можем спокойно да си позволим лукса единият от нас да не работи. В заключение ще добавя, че хич не ми пука кое ти се струва мило и кое не, можеш да водиш диалог и без да влагаш хъс на побесняла тигрица.
Нека да звучи нереално, но бих отстъпила място на по-нуждаеща се от мен майка, стига обстоятелствата да не ме притискат. Точно поради тази причина и кандидатствах за ОДЗ много след стартирането на кампанията, защото реших, че ние към момента нямаме чак толкова крещяща нужда от ясла.
Голяма революция стана, голям пОтрес и вълнения. Извинете Simple Smile

# 1 299
  • гр.София
Катюнгелче,мислех,че имаш само едно дете.
 За воденето-на малкото осигурявах ежедневни разходки в необичайни часове,за да придружаваме голямото до уч-ще и обратно. Оцелява се, да знаеш Hug

# 1 300
  • София
Ей момичета започнах да се замислям дали искам второ дете като чета какво пишете Simple Smile Истината е, че според мен няма как да се даде и 1 т. за семейства с 2 деца, друг е въпроса защо се дава  такава на семейства с 3 деца-това си е личен избор и не мисля, че трябва да се счита за социален критерий.

# 1 301
blanc , Heart Eyes Благодаря ти ! Ние с теб ако не се лъжа живеем съвсем близо, ако не сте се преместили може и да преплитаме краката на сантиметри една от друга по тротоарите, ама покрай дребните диванета понякога и майка си ще подмина hahaha Ако живееш все още в този район, за който ми писа преди време може да обърнем по едно някой път, да се посгреем, а в моя случай и да се поразгреем за кървавата битка за места в детските градини Mr. Green cheers

# 1 302
  • София
И този момент го има, съгласна съм. Ти си единствената, която успя с нормален тон да изложи доводите си, няма как да не се съглася.

Кати, поеми си въздух, дишай спокойно. Първо на първо английският не е в извънработно време, освен това дори да приемем, че не е задължителен не мога да не пусна детето си на училище, защото по-малкото ми дете е с 39% температура, някак неприемливо ми се вижда. И не знам защо реши, че ние не се борим за доходите си и можем спокойно да си позволим лукса единият от нас да не работи. В заключение ще добавя, че хич не ми пука кое ти се струва мило и кое не, можеш да водиш диалог и без да влагаш хъс на побесняла тигрица.
Нека да звучи нереално, но бих отстъпила място на по-нуждаеща се от мен майка, стига обстоятелствата да не ме притискат. Точно поради тази причина и кандидатствах за ОДЗ много след стартирането на кампанията, защото реших, че ние към момента нямаме чак толкова крещяща нужда от ясла.
Голяма революция стана, голям пОтрес и вълнения. Извинете Simple Smile

ААА... няма какво да се извиняваш ти питаш и предлагаш , а тази напада всеки един с отговорите си щом нещо не Й хареса претендирайки , че дава най справедливо мнение , ще кажа за сетен път , че тук е форум и всеки има право  на мнение и предложение , но след всеки пост напоследък се вижда "компетентно" мнение в синьо със заядлива струя - дразнещо е !И аз влязох с МИР  тук за да споделя моите страсти и позиция - правилна или не - моето дете е вън от ДЗ , а не нейното поне като не е съгласна с нечие мнение да не пръска сол в раните,а да подмине ... ние самооо даваме предложения за обсъждане на РГ в което не виждам нищо лошо!Успех!!!

# 1 303
Е то само и само, за да се заяде от безсилие според Кати, charitta и reniris бяха едно и също лице, така че не й се връзвайте много, жената наистина избива комплекси, давайки мнението си тук.

# 1 304
  • София
Е то само и само, за да се заяде от безсилие според Кати, charitta и reniris бяха едно и също лице, така че не й се връзвайте много, жената наистина избива комплекси, давайки мнението си тук.
Mr. Green как ли в момента и двете сме на линия - две мами с еднакви мнения и стил  ... 

Общи условия

Активация на акаунт