КУХНИТЕ - 29-та тема

• 98 819
  • 729
  •   1
Отговори
# 480
Dipsi, със здраве да си я ползваш!
Ninochka, и аз съм почти на твоя хал. В момента се оглеждам за плот и гръб, и също харесах продълговатите плочки. Но си мисля, че плот е трудно да харесаш в интернет. Днеска ми беше първото влизане в магазин, точно с идеята да видя реално как изглеждат нещата. Видях за първи път плот от прословутия полигранит. И веднага се сетих, че някой горе беше написал, че все изглеждал като напрашен, ако не се лъска постоянно.  А аз определено не съм човек,който ще обръща много внимание на тази част Simple Smile После мъжа ми отбеляза, че и в магазина изглеждал леко напрашен. А покритията за плотовете - друго си е да ги пипнеш, или дори да видиш някои от тях как изглежда на по-голяма площ. За моята кухня вече съм писала - бяла е, и ще сменям плот, гръб и уредите. Мислех за оранжев плот и гръб, но като гледам оранжевото ми се струва твърде интензивно...

# 481
ПОнеже се заговори за абсорбатори, навсякъде из кухните в темата забелязах, че са монтирани на 60 см от плота, явно майсторите така съветват, а английския стандарт както и този в мн. списания е повече поне 65,70см. аз ще го направя така, защото мисля че е по удобно при готвене. Сложихме плочки, а не плот защото имаме керамичен котлон 2 на газ и  2 на ток. Четох че от гледна точка на устойчивот е добро.

# 482
  • София
Ninochka,ето ти един сайт ,малко са плотовете,но ...погледни:
http://www.rali-m.com/kaindl.html

# 483
  • Русе
ПОнеже се заговори за абсорбатори, навсякъде из кухните в темата забелязах, че са монтирани на 60 см от плота, явно майсторите така съветват, а английския стандарт както и този в мн. списания е повече поне 65,70см. аз ще го направя така, защото мисля че е по удобно при готвене. Сложихме плочки, а не плот защото имаме керамичен котлон 2 на газ и  2 на ток. Четох че от гледна точка на устойчивот е добро.
   За котлони на ток аспиратор се монтира на разстояние от 55 до 60см,за такива на газ минимум на 65см,това са стандартите за безопастност и ефективност.В твоя случай правилно си избрала да монтирате на 65-70см.

# 484
Ниночка, за мен чудесни плотове са тези на WESTAG & GETALIT AG Germany  thumbsup
Търговската им марка е GetaLit®.
Тук можеш да погледнеш видовете от различните им серии:
http://www.salex.bg/products.php?prodlineID=14

Имат гетанаксово покритие, много добри параметри по отношение на топлоустойчивост, надраскване и поддръжка и достъпна цена - 4 м. са около 150 лева при стандартна дълбочина 60 см. и дебелина 4 см.

# 485
Нашият приятел, който ще ни прави кухнята, ни даде днес вси4ки мостри, с които работи, за да ги разгледаме на спокойствие!
Просто ужас! Мъката  на избора    ooooh!
В крайна сметка се спряхме на два варианта и утре на дневна светлина пак ще ги обсъдим.

# 486

идеално сте се спряли на плочки вместо плот защото и иаз имам газ и керамика ,но никой не ми каза че има значение как се монтира газовият котлон на горение и сега немога да си ползвам голямата пита защото ще ми запали гърба на кухнята мисля някои вариянти на друг монтаж но е доста трудно , кофти се получи с това неудобство

# 487
Ninochka,ето ти един сайт ,малко са плотовете,но ...погледни:
http://www.rali-m.com/kaindl.html
Леле, страхотни неща има на сайта. Гледах представянето на механизмите на Блум и направо се замечтах... а като гледам, имат си представителство и във Варна, непременно ще ги нагледам. Особено ме изкефиха разпределителите за чекмеджета, но не са само те. Чекмеджетата, които се отварят с докосване... абе искам нова кухня май  Laughing

# 488
  • София
Незнам за английския стандарт, но аз съм си решила, че ще си солжа на 60см плот /без газ/ абсорбатор 75-80 или 90см. Но не по-малко от 75см абсорбатар. Сега имам на 60см и все имам чувството 4е нр хваща всичката пара.

# 489
  • There I was on a July morning
Незнам за английския стандарт, но аз съм си решила, че ще си солжа на 60см плот /без газ/ абсорбатор 75-80 или 90см. Но не по-малко от 75см абсорбатар. Сега имам на 60см и все имам чувството 4е нр хваща всичката пара.

На мен ми се струва, че ако е на 60 см ще хваща повече, отколкото ако разстоянието е повече. Thinking

Момичета, искам нещо да ви питам. Като готвят съседите ви, усещате ли миризми?
Моят абсорбатор има обратна клапа, свързан е към отдушник и въпреки това познавам кога се готви риба, пържоли и т.н.?
По-добър вариант ли е да се пробие външната стена и да се изведе навън или - не? Някой пробвал ли е и двата варианта?

# 490
мерси!!
разглеждам яко сега!

някой беше ли си взимал това двойно вградено кошче?? чудя се колко е дълго и дали зад него може да имат тръбите-сифон на мивката, т.е. да е под мивката шкафа? и ширина ме вълнува, а и цена Grinning в крайна сметка ще им звънна... то всъщност директно от тях купува ли се newsm78

Последна редакция: нд, 07 мар 2010, 02:08 от ninochka

# 491
Скубиду в майка ми е така  ooooh! всеки път се размирисва на някоя манджа. Техния е към комина и решават проблема като го пуснат на първа степен - така си тегли лекичко и миризмата не идва в апартамента, ама си е кофти щото все пак си бучи  Tired Ако ги изведеш навън, там със сигурност няма да ти замирише на риба и пържоли, но дали е позволено така  newsm78
В нашия апартамент единствено към комина може да се вържем, кухнята ни е в средата на апартамента  Outta Joint

Аз пък искам даруго да питам. Кухнята ще ми е мног малка- цялото помещение е около 4 квадрата   Embarassed Искам на пода да сложа една определена настилка, но не я знам каква е  Rolling Eyes Като в технополис в Младост- сива с блещукащи частици, блещука като пясък. На стъпване отгоре на нещо гумено ми прилича, но... Някой има ли идея какво е това и къде мога да го намеря  newsm78

# 492
ето какви плочки търся тънкки и дълги, но в други цветове, плс  Hug http://www.siko.bg/serie/6.html
а може и мозаечни дребни квадратни Flutter

# 493
  • София
Аз пък искам даруго да питам. Кухнята ще ми е мног малка- цялото помещение е около 4 квадрата   Embarassed Искам на пода да сложа една определена настилка, но не я знам каква е  Rolling Eyes Като в технополис в Младост- сива с блещукащи частици, блещука като пясък. На стъпване отгоре на нещо гумено ми прилича, но... Някой има ли идея какво е това и къде мога да го намеря  newsm78

потърси в гугъл за "винилова настилка" или "PVC настилка"

# 494

потърси в гугъл за "винилова настилка" или "PVC настилка"
Разглеждала съм виниловите настилки, просто не бях сигурна дали това беше такова  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт