КУХНИТЕ - 29-та тема

• 98 789
  • 729
  •   1
Отговори
# 540
Бенита, предния панел можеш да го махнеш, но не можеш да го замениш с ПДЧ. Панела всъщност е капак, под който минават кабелите. Единсвения ти вариант е фолио, за съжеление....

# 541
  • Пловдив
 newsm78 Това било предложението на техника. Трябва пак да проверя, че е пре-предавано...
В момента миялната се ползва от майка ми и тя е говорила с техника...

# 542
newsm78 Това било предложението на техника. Трябва пак да проверя, че е пре-предавано...
В момента миялната се ползва от майка ми и тя е говорила с техника...
Ами, ако той знае как да го направи, нека го прави Laughing
 Ние на старата го свалихме, мислихме, мислихме и не го измислихме newsm78, после като я сменявах, много харесах една свободно стояща, която я нямаше във вариант вградена, пак мислихме, питахме и в сервиза и накрая направих компромис в миялната, заради пустия преден панел. Но от опит знам...рядко има пълно щастие в тоя живот Hug

# 543
flambe, това за щастието ... вярно е... може да вземем един шкаф за вградена, ама пусто като пуснеш по още един сант и не се побира вече на мястото... а това за парата добре че сподели, не знаех че може да е евентуален проблем
Някой ако знае за аспиратора, това , което питах снощи, да каже моля

# 544
  • Шумен
Бенита, тъкмо тръгнах да ти отговарям за луфта. До момента все си бях сигурна, че плота на кухнята ми е 93 см. висок, щото тъй я поръчах, и сега тръгнах да я меря заради теб и се оказа, че майстора ми я е направил на 90 см.   Twisted Evil Сега ти ще си виновна като ме заболи кръста от липсата на тези 3см..  Mr. Green Та идеята ми беше, че няма място за чекмедженца или каквото и да е да се уплътни мястото.

Кухнята на Джаста праста е страхотна.   bouquet

# 545
Да, дори и 5 см. да дойде луфтът, чекмедже не може да се постави. Най-много да успеете да монтирате една плоскост на релса, която да се вади и да се явява като допълнително плотче. Но наистина разстоянието, дори и за този вариант, трябва да е поне 5см.

# 546
Комодчето и мен ме впечатли  Mr. Green и кухнята е много пеиятна, изчистена...   bouquet

baibibi, този луфт се получава при 90см с плота и стояща  миялна, така ли? И аз имам някакви такива опасения... Защото и нашата нмиялна ще е стояща, но ще и махнем предния панел на капака и ще го заменим с ПДЧ, за да се слее поне малко с останалото. Та... и аз като меря ми идава някакъв луфт, който умувам как да използвам. Мисля да махнем плота на миялната, така нивото ще падне още около 2,5см, и ако останалото място е 3см... Мисля си за някакво плитичко чекмедженце... Все ще му намеря някакво приложение  Rolling Eyes Мисля да е функционално всяко сантиметърче  Mr. Green

И по този повод да питам компетентните... колко е най-малкия размер на плосък въздуховод за аспиратор? Аз попаднах само на едни размери в нета - 7,5см

benitta, това малко място може да се запълни с един изтеглящ се плот. Много съжалявам, че не си направих такъв в нашата кухня, понеже е доста малка. Иначе нямаме съдомиялна.

# 547
  • Русе
Парата наистина е проблем и не само при съдомиялната-и при некачествените уплътнения на фурни,при вградените кафемашини...и при високо вдигнатите аспиратори.
  Може да се избегне раздуването с алуминиево фолио (като тиксо е ) или с друг вид водонепроницаемо и температуроустойчиво фолио.

# 548
  • Шумен
Момичета, и да се оплача. Сега гледам, че чекмеджето ми под фурната вече се е раздуло.   Sad С 2мм. кант е направено. Голяма простотия. Няма и 2 месеца ползвана кухня и да започне да ми се скапва.   Close А да не говорим, че кантовете на масите ми се разлепят от преди 1 месец.  #Cussing out

# 549
  • Някъде на път....
kiva, много неприятно! Защо ли се получава така....  newsm78
Всъщност важно е как е лепен канта, т.е. начина на кантиране предполагам, иначе щом казваш, че канта е 2мм, значи е от дебелия поне.
Явно не е лепнат качествено, за да се раздуе за толкова кратко време....

# 550
  • Шумен
kiva, много неприятно! Защо ли се получава така....  newsm78
Всъщност важно е как е лепен канта, т.е. начина на кантиране предполагам, иначе щом казваш, че канта е 2мм, значи е от дебелия поне.
Явно не е лепнат качествено, за да се раздуе за толкова кратко време....

Ами може би и от парата от фурната, а и сякаш се стича вода от печката на самото чело на чекмеджето.

# 551
  • София
Кива, съжалявам за чекмеджето Sad

причината е от влагата, която идва от фурната и това е често срещан проблем. Независимо, че канта е 2мм, той не е достатъчен да предпази ПДЧ-то от раздуване, то поема влага и през ламината. Проблема може да е в самата фурна, но се прави едно нещо за да се намали риска от раздуване на чекмеджето и ти можеш да провериш дали е направено. Под самата фурна има дъно от ПДЧ и е добре то да се изреже или да се пробият 5-6 големи дупки по него. Извади чекмеджето и пипни с ръка дъното под фурната. След това се обади във фирмата, която ти е произвела кухнята, помоли ги да ти сменят челото на чекмеджето и като дойдат да ти го монтират ги помоли да ти демонтират фурната и да ти пробият дъното под нея. Това в случай, че не е пробито вече, а ако е... Кофти работа.. Каква марка ти е фурната?

Последна редакция: пт, 12 мар 2010, 13:37 от Манди Портокалова

# 552
  • Шумен
Кива, съжалявам за чекмеджето Sad

причината е от влагата, която идва от фурната и това е често срещан проблем. Независимо, че канта е 2мм, той не е достатъчен да предпази ПДЧ-то от раздуване, то поема влага и през ламината. Проблема може да е в самата фурна, но се прави едно нещо за да се намали риска от раздуване на чекмеджето и ти можеш да провериш дали е направено. Под самата фурна има дъно от ПДЧ и е добре то да се изреже или да се пробият 5-6 големи дупки по него. Извади чекмеджето и пипни с ръка дъното под фурната. След това се обади във фирмата, която ти е произвела кухнята, помоли ги да ти сменят челото на чекмеджето и като дойдат да ти го монтират ги помоли да ти демонтират фурната и да ти пробият дъното под нея. Това в случай, че не е пробито вече, а ако е... Кофти работа.. Каква марка ти е фурната?

Марката е Bompani. Имам дъно на шкафа и нямам дупки. Благодаря за съвета.   bouquet

# 553
  • София
kiva, коя фирма ти прави кухнята?

# 554
Може да отидеш и до склада на Кроношпан в Младост, стига да нямаш предразсъдъци към Кроношпан и лошата му слава.
Извинявам се, но отскоро се интересувам от кухни, та съм пропуснала - какъв е проблема с Кроношпан? Интересува ме живо, защото съм си харесала техен плот.

Общи условия

Активация на акаунт