ЯНУАРЧЕТО дойде и радва вече мама, тати........

• 37 979
  • 738
  •   1
Отговори
# 465
Ох моята девойка ако знаете от кога спи,.....чак ме е срам да ви кажа да не ме обвините че не я будя  Shocked
Тя тая нощ нещо не беше на кеф та не сме мигнали, щом чак таткото се изнерви при условие че е най-спокойния човек дето познавам. Ама то памерси сменявахме, кърмихме се, от шише дадахме, водичка давахме, сешоара пускахме, нищо братче...един рев едно чудо като я оставим, а като я държиш на ръце разглежда и никакви признаци да запсива  Rolling Eyes

Обичанка с две ръце препоръчвам Судокрема за подсечено дупе  Wink

А кога се прави консултация с ортопед?  Rolling Eyes

# 466
ЧЕСТИТО НА ФЕВРУАРО-ЯНУАРСКИТЕ МАМЧЕТА!ЗДРАВИ И ЩАСТЛИВИ БЕБЧЕТА ИМ ЖЕЛАЯ И БЪРЗО ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ!
Барби това което сте преживели е кошмарно.Моля се на малкото слънчице никога повече да не му се налага да преживява такова нещо! Praynig
Дуде ,аз бебка я взимам от самото начало при нас.Така не се разсънва много нито тя нито аз.Гушкам я,кърмя я и се търкулваме.Освен това установих че спи много по-спокойно при нас ,отколкото в креватчето.Не се буди освен за хранене.А в нейното проплаква и се буди от време на време.
За предпазването като спра да кърмя мисля да съм на хапчета.С тях МЦ ми стана супер редовен и кратък.Направо се родих.Знам кога ще ми дойде и колко ще ми досажда.
Кошмара с биберона идва от една сутрин когато не пожела да засуче , а само ме ползваше за залъгалка.Обаче взе да надава рев и когато се изцедих ,изпи всичко от шишето.За сега удържам фронта като я успивам с пуснат сешоар (нещо белия шум не й харесва).Понякога се успива докато суче .Особено нощем,но тогава я слагам да спи при нас и това май й харесва.Моето главоболие се оправи с един хубав сън.Явно умората ми е била в повече.

# 467
Здравейте и от нас Simple Smile

Ей, че хубав сняг! Само като почне топенето не ми се мисли ooooh!

И аз от добър детски ортопед в София се интересувам...

Другият ми въпрос е каза ли ви педиатърът след 1-вия месец да правите упражнения и масажи? Защото моята е супер застреляна и дори като й споделих, че малката е с много суха кожа, каза че ще ми изпише нещо и чак вкъщи видях, че рецептата е само за Пентаксим-а ooooh! Та нищо не ми е обяснила, дори за ортопед не ме е насочила и мисля да я сменям...Освен, че чакахме за ваксината поне 40-50 мин в тъпата поликлиника, както ви споделих и съвета за сокчето... много й се събра!

Иначе, днес трябваше да отида на контролен преглед, но снегът ме възпрепятства, та ще остане за утре или вдругиден.

# 468
Zuzu_82 на нас неонатоложката от болницата на прегледа на 15-я ден ни показа масажи, които да правим след 20-я ден. За Пентаксима, вече казах, нямам мнение, доволна съм от Инфанрикс, която заменя ДТК-то. За сухата кожа ти препоръчвам двойно пресован преварен зехтин, баткото го мазахме до 6-я месец, той е с много чувствителна кожа, сега и бебето мажем. Важното е на зехтина да пише extra virgin.  Peace

За подсичането и аз като Герганчето съм много доволна от Судокрем, ползваме го още от родилното, оттам ни дадоха мостра и бебо не се е подсичал засега и мисля да продължа да го ползвам.

Контрацепцията още не ми е на дневен ред, ще му мисля после.  Simple Smile

# 469
Добър ортопед е д-р Алексиев от ГОрна Баня.Там водих Бетина.Сега и малката мисля там да я водя.
Имам въпрос към кърмещите мамчета.Фатално ли е,че не давам водичка след кърмене?

# 470
Здравейте и от мен  Hug
Тези дни само се опитвам да ви изчета, чак сега успях и да се включа.
Честито на всички нови майчета - да са ви живи и здрави бебоците   bouquet
Аз сега успявам да пиша докато малкото звере спи в кенгуруто в/у мен  Mr. Green
От 2 дена насам е с колики и се оказа, че кенгуруто за новородено е чудна работа, прекрасен лек срещу колики и му е толкова хубаво да си спи вътре, че чак му завиждам  Heart Eyes
Бебето не ми изглежда изобщо свлечено вътре или нещо да не е застанало добре, мисля, че върши същата работа като слинга и наистина на детето много му харесва, а на мен са ми свободни ръцете и хем сме си заедно, хем той е спокоен, хем мога и други неща да си върша, така че го препоръчвам  Peace
Иначе вечер като го оставим в леглото - след къпане и хранене - малко се налага да доприспиваме със сешоара, но засега е добре положението и си спи през нощта с нормалните 3-4 интервали за хранене само...
От днес съм сама вкъщи - така де - с Камен, но без татко му, няма как - минаха му двете седмици бащинство и се наложи да тръгне на работа, та ако ще имам следродилна депресия - сега е моментът - предполагам, че много ще зависи от това как се справям и той дали е нервен или не...
От около 5-6 дена го извеждаме с количката навън всеки ден, та ако ще и за малко да е и според мен много добре му се отразява - нослето му вече не хърка, явно си има нужда детето да подиша нормален въздух навън  Party За днес се чудя с тоя сняг  Thinking но може би поне за 15 мин ще го изведа все пак...
За предпазването от забременяване - взех и аз да се замислям по темата, макар че още поне 2 седмици няма да посмея да откривам сезона - още си ме боли, външните конци малко ги напипвам - явно бавно се резорбират... Да не говорим, че така се травмирах от раждането, че не знам как ще дам там някой да ме докосне, но то е ясно, че ще трябва психически да го преодолея този момент - колкото по-бързо, толкова по-добре Simple Smile
Барби, съжалявам много за всичко, през което е трябвало да премине твоята малка принцеса, дано наистина всичко лошо да е зад гърба ви  Hug
За подсичането - трябва ли превантивно да се маже бебето?  newsm78 Аз понеже не съм много фен на прекаленото мазане - смятам, че пречи на възможността на кожата да си се възстановява, хидратира и т.н. сама... Имам крем против подсичане, но не съм ползвала засега, с мляко за тяло го мажа 1 път на ден след къпане и това е всичко. Като го мажа с млякото, малко постоява и голо бебчето и му го мажа с леки масажни движения... Чудя се дали постъпвам правилно...
За ваксините - след 2 седмици като отидем при педиатърката, смятам да си поговорим по-обстойно по въпроса, включително и за невключените, но силно препоръчителни ваксини... Мисля, че сега е моментът да направя каквото мога за детето си и евентуално да го предпазя от по-сериозни проблеми в бъдеще, но пък нищо не съм проучвала по въпроса  Thinking
Мяу, направо мед ми капна на сърцето като каза за кърменето на Копнеж как аз добре съм го била обяснила - понеже за пръв път се сблъсквам и само на инстинкт го карам и подобна похвала от човек с опит като теб направо ме възгордя  Hug
Сигурна съм, че и по други теми исках да се включа, ама а де.... забравила съм вече  Blush
Пожелавам ви вълшебен зимен приказен ден с вашите съкровища  Heart Eyes

# 471
R&B&G никак даже Grinning

LeAn, няма какво да е учудва връзката м/у мигрената и магнезия-доказано има такава  Peace Въпросът е колко магнезий трябва да се приема-това вече се обсъжда с доктор Peace

Аулин не е добре да се пие по време на бременност и кърмене.

Имаше едни сайтове в темата на "очакващи бебета януари"..как да проверяваме кои лекарства са съвместими с кърмене...Копнеж, ако ти остане време-метни ги плс  Praynig в тази тема...не мога и аз постоянно да пиша едно и също през 3 страници Tired (и аз съм с главобол и съм крива Twisted Evil)...в таз връзка-ползвайте чат-пат Гугъл.

# 472
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Привет и от нас с днешна дата!

И аз нещо се зашаматих с тези ваксини. Снощи сънувах, че са ни сложили ваксина и звъня на МТВ да я питам това добре ли е  hahaha hahaha hahaha. Скъпа, пази се от нас  Joy

Застреляхте ме с тая спирала за 300 лева!  Rolling Eyes Многу скъпо беее!

И аз мажа беба с преварен зехтин. Кожата и беше доста зле, нали е малко преносенка, но сега всичко е наред - оправихме се. Иначе за козметиката ползваме едно комплектче на Klorane - крема за подсичане е страхотен, а и от шампоанчето съм доволна. Не сме се подсичали засега.

Спомням си, че някой пита онзи ден каква е разликата между Вигантол и Вигантол Ойл! Ама не си спомням отговора  ooooh!. Някакви идеи!?

На нас никой не ни е показал масажи.......  Rolling Eyes. Но чакам една приятелка да ми покаже.

# 473
  • Варна
edna ot nas, какво кенгуро ползвате?

# 474
  • Mediterraneo
...в таз връзка-ползвайте чат-пат Гугъл

Започна се  Mr. Green Сега за кърменето, после за сокчетата, пюретата... едно и също ще се предъвква страници наред... Имам чувството, че всеки само пише, не чете и 2 поста назад  Tired
Присъединявам се към апела ти- ползвайте гугъл и търсачката на форума!!!

# 475
  • Стара Загора
Дудеславка, Инфакола го давам с капкомера на шишенцето директно в устата. Малко се муси малкия човек, ама няма как.
Забелязах обаче, че откакто му давам Инфакол акото му е станало зеленикаво. Дали на това се дължи, или е нещо друго ?  newsm78

Лета, можеш да се пие Парацетамол.Още в родилния дом ми даваха да пия, тъй като имах адско  главоболие.

Отивам, че "сирената" вие на глад  Laughing

# 476
Аз Инфакола го давам , като отвъртам бибата на шишето , сипвам капките вътре, давам да ги цокне и веднага я върта на шишето и и давам да си цока млякото Peace Много ми е удобно

# 477
  • София
Здравейте, мами! При нас нищо ново- ядене, спане и рев от време на време.
gogogo, и Ана се роди с позиционно изкривяване на стъпалцето. Водихме я при д-р Ефремов в Горна баня и при д-р Драганов във ВМА. И двамата бяха на мнение, че ще се оправи от сомосебе си за около месец. Даже като питах д-р Драганов дали да и правя масажи, отговора беше, че ако имам непреодолимо желание да го правя, а и опасност да вдигна кръвното, да го правя, ако не то само ще оправи. Така че малко се успокоих, а и вече видимо е много по-добре. За тези, които търсят добър ортопед, бих ги препоръчала и двама.
За предвазването не сме мислили още, а вече открихме сезона, но ние бързаме с второто, така че май няма май и много да го мислиме.
Искам да задам един малко глупав въпрос - за рефлукса, от към главата ли трябва да се повдигне матрака и колко?

# 478
  • София
Забравих да пиша за лежането по гръб на бебетата. След като педиатърката ни каза да я слагаме на страни и да и подпираме леко гръбчето, ортопеда пък ни каза, че най-добре за бебето е да лежи по гръбче. Тя така или иначе винаги се катурва по гръб та от тогава направо си я слагам така да спи.

# 479
Стайл, честит ти Тервел!!!!!!Много здраве, радост и щастие на голямото ви семейство!!!!  bouquet  bouquet  bouquet

Честито и на всички останали февруарски януарчета!

Момичета, направо се депресирам.....Нямам никакво време за интернета, за форума, за скайп и пр. Кога успявате да изчетете всичко ooooh!, Мяу, МТВ и другите мами да отговарят дори на въпроси към тях #Crazy......Аз направо се въртя в кръга - бебе - деца - чистене - готвене - пране - и пр. С №3 ми трябваше 3 месеца за да вляза в ритъм...Сега колко ли ще ми трябва? newsm78

Иначе около нас какво ново...Ами може ли това,че 3 дни Сами бе със запек, а на мен май ми свършват лохиите.....Възможно ли е Сами да се е запекъл от Колийф-а? Защото със Саб Симплекса и Еспумизана нямаше никакъв проблем......

По диагонала прочетох за предпазните средства......Аз съм привърженичка на спиралите...Но за тях май трябва да има поне 3 цикъла след раждане, че да се сложи......Трябва да няма и раничка, да се вземе цитонамазка, така че не разчитайте,че като отидете и веднага ще ви сложат спиралата....

Хубава, лека и неревлива седмица ви желая!

Общи условия

Активация на акаунт