Ирак, но от дистанция - безумна дестинация за Вашата ваканция !

• 37 814
  • 747
  •   1
Отговори
# 330
Намерих две снимки подобни на великденския хляб с яйца и пита-слънце на Науруз, но не са много точни. Ще намеря оригиналните в архива, ама иска време.

утре ще ви разкажа за украсите, че сега ме гони умората.

# 331
  • София
Намерих две снимки подобни на великденския хляб с яйца и пита-слънце на Науруз, но не са много точни. Ще намеря оригиналните в архива, ама иска време.
...

Хадил от едно и също тесто ли се правят двата хляба ?

# 332
дядо хаджия, как е малката ?
За хляба с яйцата, който е сладък:
чаша и половина брашно
1 яйце
малко по-малко от половин чаша олио
малко по-малко от половин чаша захар
1ч.л. мая
сол
за замесването се използва прясно мляко
получава се относително меко тесто, което оставяш за около час, после пак замесваш, оформяш и печеш - оформлението е плитка, като козунака  с две или три сварени яйца.

за слънцето трябва да е кюрдската рецепта, а тя е горе-долу същата:
350 грама брашно
3 с.л. захар
4 с.л. олио
1 с.л. масло
1 яйце
половин ч.л. канела
сол
прясно мляко за замесване

отгоре се намазва с жълтък и малко канела.

# 333
  • София
дядо хаджия, как е малката ?
...

Малката го докара до антибиотик. Иначе е весела.

Не разбрах кое точно е специфичното за крюдското тесто - канелата ли ? Щото пишеш трябва да е кюрдско.

# 334
да канелата и формата на слънце. задължителна е за Науруз.

# 335
  • София
да канелата и формата на слънце. задължителна е за Науруз.

За това слънце на Науруз разказвали ли сте вече ?

# 336
разказвах в Магребската за Иранската нова година - кюрдите също я празнуват - това е Науруз и между другото и Първа пролет.

# 337
  • София
разказвах в Магребската за Иранската нова година - кюрдите също я празнуват - това е Науруз и между другото и Първа пролет.

Да не е онова дето си правите там зеленина от жито или го бъркам  друг празник.

Ние пък ще си правим зеленина от киноа.  Laughing

# 338
  • Varna
Ей, тия хлябово също като нашите бе  smile3501 Аз много се радвам когато видя, че имаме някои общи неща със хора от други националности Grinning
Ще сложа козуначени кифлички за закуска тогава newsm47

И прясно мляко

# 339
http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=373399
Направо съм потресена,сигурно има доста измислени терористи,инквизирани по този начин,сетих се за случаите в Ирак

# 340
http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=373399
Направо съм потресена,сигурно има доста измислени терористи,инквизирани по този начин,сетих се за случаите в Ирак

Няма да отворя линка, защото след коментара ти очаквам нещо шокиращо Confused

Делте, мерси за вкусната закуска Hug

Къде сте всички? Дядо, как е внучката? И моите са отново кашлящи и сополиви. Искам да е лятооооооо Simple Smile

# 341
  • Varna
Нямам думи да изкажа възмущението си, от това което прочетох Криси. На тоя трябва по същия начин да му покажат какво е изпитвало малкото човече. А там за Гуантанамо, ние нищичко не знаем, ама нищичко. Цял ден ще си мисля за това и ще ми е свито във душичката.
АСТАРТА Hug

# 342
Маку  Шаку   я  жамаа  Hug

надявам се   Хадил   че си добре   както и  цялото ви семейство    bouquet

Ясинчо      ти с  какво  гражданство си  бе  лельо  че си  обикалял  така света   Laughingмного  успехи и на следващите изпити  Peace  така   един   човечец  наскоро педагог  каза  че   ако  родителите  или  възпитателите  ти, което понякога се  припоквива  ,че  не е важно  кой родил  а  кой  е възпитавал и  е  поемал грижи като  малък , та каза  човека   ако  Родителите  дадат на децата  много обич   но не са строги  след време   настъпва  хаос   във възпитанието   
ако   Родителите    са прекалено строги ,т е  страхуват се децата от родителите но  не дават  обич  към децата си,след  време децата си  отиват  от  тях

мога само да поздравя  леля ти  за това че  още  те е страх от нея  и  я  обичаш  и   я   уважаваш

Дядо   я да  ти  се  накарам  тук сред свои   Crossing Arms  ама  много си  скръндзав   Mr. Green  аз   ти  пуснах  една  пита  мароканска  слънце  и  викам си  ейсега   ще се  сети сам  и  ще  изплюе камъчето  за  рецептата  на бабата  на  зайката  от  лелята    Blush ама  не 

сън не ме хвана  да  разбера  каква е рецептата  че то  в  оная схема нищо  не схаванах  Crazy

гледам  питки сте спретнали   

в  мароко  питки  при раждането на  пророка  не се пече , освен че   марокитата    хляб  от  магазина рядко хапват  а  все  на  домашен  налитат  Flutter

аз   през ден  го сведох  минимума   за печене на хляб  че  нямам много време   

а  сега да не кажете  че и аз съм скрънза   пускам и тук една  мароканска пита Слънце

нашето лечение   върви добре за тези които се  интересуват  ще видим и анализите как ще са  но  ин ша  алла  хаир  на всички     bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

Фи   амани лилля  Praynig

# 343
  • София
...

аз   през ден  го сведох  минимума   за печене на хляб  че  нямам много време   
...

Мииии аз затова гледам много да не пускам рецептите, че се съобразявам с времето ти.  Laughing

Впрочем за коя точно рецепта иде реч, че ние тука сме се превърнали тия дни в кулинарни археолози и само изравяме от някъде стари тефтери и ги възстановяваме.

# 344
Сетих се да питам,какво стана с онзи журналист,който замери с обувки Буш,осъдиха ли го,изобщо каква е ситината за тази история

Общи условия

Активация на акаунт