Отговори
# 285
Глупи, мерси мила, че ме мислиш за 'експерт' по кърмене, нищо че не съм  Hug  bouquet Правилно си й казала. Да слага детето през час на гърдите!! Ако дава чай, вода, сок според мен да спре временно, тъй като заради това би могло да намалее апетита на бебето (тъй като се засища) и съответно кърмата на майката (понеже суче по-малко). Да прави горещи нагревки под душа колкото често се сети на ден и леки поглаждащи масажи от основата към ареолата. Чай за лактация разбира се. Да си хапва добре (в случай, че нещо не се храни много). И да НЕ се шашка ако не изцеди много на ръка или с помпа, тъй като това НЕ Е критерий колко в действителност яде детето.  Naughty По-добра помпа от бебето няма (за това мога да споделя личния си опит, ама да не занимавам сега мамите, които са ни слушали историята 10 пъти  Mr. Green ) Действително критерий е наддаването, но според мен не винаги... Нека пробва всичко това и дано да има ефект! За АМ-то и захранването наистина не мога да кажа има ли право лекарката или не, но и на мен ми звучи странно защо пък да не може директно да захрани, пък да си му дава мляко, което и без друго ще трябва да прави  Shocked  newsm78  #Crazy

Сега видях колко хубаво ти е отговорила и Силвето!  Peace

# 286
 Hug19 мамчета сме за 8 март, на човеко му бях казала да направи предложение за 16 (толкова бяхме тогава) и ето кво ми предлага:
Куверт по 13,20 лв на човек, като ще има следните плата:
-   4 салати  капрезе
-   4 зелена салата с яйце
-   4 салати венеция
-   4 салати на шефа
-   4 плата с френски сирена
-   4 пилешки хапки в корфлекс
-   4 обикновени пилешки хапки
Сори, ако има гладни!
Та понеже сме 19 ще направим малко повече от нещата и ще се увеличи сигурно с 2-3 лв. Tочна сметка ако приемете менюто.
Пиене отделно всеки по избор да си поръчва и да се напива, която мама не кърми и за кърмещите да пийне! И пак линк към ресторанто http://www.delsole-bg.com/ (има менюто)
Думайте , нрави ли ви се менюто или ис кате всяка сама да си поръчва???

Янче, Силви,Магаре, много се радвам , когато чета хубавите съвети , които сте дали на Глупи! Напълно споделям!  Peace

Последна редакция: пт, 05 фев 2010, 18:00 от italiana

# 287
  • Бургас
Глупи , моята кукла на 5м. и половина е 6 килограма ! И аз мисля , че трябва да кърми на всяко поискване на бебето ......аз бих започнала със захранването а не да вкарвам АМ. Миналата седмица като бях болна имах чувство, че са ми празни гърдите.....с повече течности , много орехи и чай се пооправиха нещата, но ако тръгна да цедя повече от 20мл. не мога.....чудна работа...

Терпсихора, честито ви зъбче  Hug

Деси  старозагорско, успех с ученето ....и аз уж започнах по малко да чета за изпити ама нищо не ми влиза в главата.....

Румик, тази помпа наистина я хвалят много , но аз  не съм я пробвала. На Деси носът също е много запушен в момента . Спи на възглавница с наклон, вечер преди лягане и слагам капки и заспива спокойно, но снощи към 2 ч. се събуди , направо задръстена. Ще пробвам и аз това със свинската мас , но първо ще трябва да си я набавя от някъде. А като се замисля - в момента и слагам и Нисита /унгвен...такова мазничко/ то май същата работа върши.

Днес времето беше много хубаво , ходихме с Деска до офиса където тя се изака едно хубаво и шумно за поздрав на колегите и всички ни се смяха Simple Smile после си направихме разходчица и айде пак в къщи.
Сега си играят с баткото си ама той много я носи и мята ....също като кукла , чак изтръпвам на моменти  Laughing а тя пък така го щипе и скуби, че и той вика ....абе малка лудница става Simple Smile
Ей на ся я изправил на крачета и я държи само за ръцете и я подрусва да танцувала  #Cussing out а тя се кефи  #Crazy

Оххоооо и така ви завиждам благородно за сбирката Simple Smile много да се нащракате и после и ние да ви гледаме Simple Smile

# 288
Наздраве на тези, които ще празнуват  Grinning
И да ви се похваля: беба е по-добре, дано да се задържи така  Praynig
Глупи, и мойта беба качи само 150 г. миналия месец, не е страшно. А никога не успях да изцедя нещо - нито първия път, нито сега. А децата ми се ОК. Успех на сестра ти.

# 289
  • София
Глупи, и аз съм на мнението на Янчето и Силвето! Може и по брой напишкани и наакани памперси да се ориентира дали бебчо хапва добре. Ако я притесняват, че са по-малко тогава да си увеличава лактацията  Peace А принципно и аз съм го забелязала по моя, че не расте реципрочно - дърпа или настрани или нагоре  Joy Тия дни го гледах заслабнал и си викам сигурно е порастнал и вадя метъра и 3 цм си е дръпнал пича  Joy
Янче, душо не си ме разбрала правилно, казах за куверт само че не мога да се включа, а иначе не ми пречи да гледам другите как си манджат и пииват  Joy Даже имам някакви притеснения, че някой ден като мога да ям всичко ще съм толкова ненаситна, че ще кача поне 5 кила   Mr. Green
italiana, мерси за инфото да се настроивам на какво трябва да устоя  Joy Надявам се да ми е позволено да се отцепя от колектива, но е за доброто на бебчо  Praynig
А, да ви се похваля че се изакахме сами  Grinning Сравнително добре сме, тъй че утре може да пробвам да го захраня с оризЪ.
И на мен ми доставя удоволствие да почиствам ушички и носле, но се ограничавам максимално, защото знам че не е полезно да се бърника. Тъй че само Стеримар Simple Smile
Много се зарадвах за Венивет. Много мило ми стана. Да са живи и здрави и много щастливи  Hug Може да я махнем в другата тема от първа страничка като мама на ангелче.

Последна редакция: пт, 05 фев 2010, 18:10 от ra_iv

# 290
  • Бургас
ра-ив, аз пък ти се възхищавам на упоритостта и издържливостта относно диетата!!! На твое място не знам дали бих се справила  Hug

# 291
Италианче: ееее меню ТОЧНО като за мами, които трябва да отслабват - яко салатки  Joy На мен ми харесва!!!   bouquet  newsm10 Така де, няма да ходим да се наплющим, а да се видим   Hug Само предложение, от нещата, които трябва да се увеличи бройката може да са хапките, понеже са адски вървежни, особено с биричка  Grinning

Ра Ив: ааааааааа  ooooh! Яна пак не разбрала   bouquet Нищо, от солидарност не се отмятам от предложението да ям това, което и ти  Mr. Green

Рени: браво, че бебка е по-добре. Ех този кофти сезон, много бебоци се разболяват. Дано ние удържим фронта...  Sad

Магаре: звучи много весело при вас, предвид неволите покрай очето. Много се радвам, че се опитвате да не го изживявате твърде много, а да сте оптимистични и весели. Деската го усеща  newsm51

# 292
Момичета страхотни сте  Hugбладодаря за съветите

честити месечинки на всички пораснали бебоци. Присъединявам се към пожеланията на Ивуша, тя все хубави неща пожелава Simple Smile))

Да се похваля, днес излъгах Марти да седи в количката и не само седя ами и заспа. А той от поне 3-4 месеца не иска да седи в количката Simple Smile) за мен е голяма победа и сега не мога да се събера от кеф   Hug

# 293
  • Sofia
Хей, браво за Венивет, така се радвам ...  Grinning Тя беше влизала в една наша темичка да се похвали, че пак е бременна. Много се радвам, че този път всичко е приключило добре.  Grinning

Румик, незнам какво да ти кажа за тези вакуумни помпички. Ние имаме такава, стои си нова неразопакована. Казвали са ми, че колкото повече дърпаш с нея, толкова повече секрет се образува и затова не съм ползвала. Но не ми се е и налагало де, София 2 пъти засега е имала хрема, но секрета й беше заден, навън нищо не е изтичало. Може би ако много се беше задръсила, щях да прибягна и аз до помпичката.

Рени, много гадно.  Sad Аз затова примирам от страх и ужас, като дойде време за ваксина. Хич не ги харесвам тези ваксини ... Дано бързо се оправи бебка  Hug

Терпсихора, честито ви зъбче!  Laughing
Да, по-полезно е да се варят на пара зеленчуците, както беше писала Захира по-горе - така се запазват витамините. Аз съм си купила точно такова приспособление за варене на пара и съм много доволна. Струва 6 лв.

Биа, права си, сами та както си знаете. Така си е най-добре!  Naughty Ние от първия ден сме си отделно, в началото също бяхме на квартира, после си купихме наше си жилище и така, нещата се нареждат. Но съм си много спокойна и знам, че където каквото оставя, там и ще си го намеря, ако искам гола ще си се разхождам вкъщи цял ден, ако искам ще готвя, ако искам няма и ще караме една вечер на сандвичи ..., като се караме с мъжа ми няма да се съобразявам кой ще ме чуе и какво да обяснявам ... и така нататък. Сами си е най-добре!

Италианка, аз съм съгласна с менюто. Харесва ми. И както казва Яна, добре ще вървят тези хапки с биричка ...   Laughing Laughing Laughing

# 294
  • В друго измерение
Захира - аз не съм спец по захранването, но според мен добре си направила, нов зеленчук/плод може да се въведе и в комбинация с вече въведен такъв. Ти картофа си го била въвела с тиквата, сега ранните моркови в комбинация с него. Според мен е окей. Но фактът, че Анди се е обринала, а и други бебета също, за мен говори еднозначно, явно има нещо. Аз не бих повторила с това пюре.

Терпсихора
- честито ви зъбче! Здравичко и беличко да е, а други все по-лесно да излизат!   bouquet

Трейси
- мила, пожелавам ти бебче!  Hug

Глупи - думи нямам, егати съвета, но както тук казват: докторите не разбират от кърмене! Затова има професия консултант по кърмене! Добре са те посъветвали другите момичета, никакво АМ, спиране и т.н. Само по-често на гърдата и това е. Сега е нормално бебета да наддават по-малко. Сестра ти може да се обади и на Ла Лече Лига Бг за съвет и помощ, там има много компетентни момичета, а доколко разбрах от приятелка, ходят и по домовете!

Рени
- незнам дали знаеш, но по принцип страничните ефекти от ваксините се увеличават с всяка следваща доза. Дано ти е добре бебка, че тия ваксини са малко руска рулетка, аз не ги одобрявам изобщо, свела съм ги до минимум и не спя по една седмица, когато на моето бебе му предстои ваксинация.

Незнам защо педиатрите в Бг не използват графиките на СЗО, има за момиченца и момченца. Просто се отбелязва теглото и дължината на бебето за съответната възраст и се вижда в какъв процент е, дали върви нагоре и дали теглото е пропорционално на дължината. Същото се прави за главичката. Тук така правят, никога не са ми казали, че сме наддали малко, просто я мерят, слагат данните на графиката и коментират дали е добре или зле. И ние качихме малко за 2 месеца, ама никой не ми е направил проблем, вървим си нагоре, седим си в 50-тте процента, дължината съответства на теглото, бебето е жизнено, докторите доволни и така.

Ра_ив - вие с диагноза АБКМ ли сте? Имам много добра приятелка, нейното бебе е с такава диагноза, направо и се възхищавам, 7 месеца не спря да кърми, а е само на свинско, ориз, картофи и пиле, мисля...

Леле, искрено ви завидях ви за 8 март!  Hug И аз я знам тази пицария, ходила съм там, но само навън съм седяла, вътре не. Доста е приятно.

# 295
  • Кърджали
Глупи, и според мен щом сестра ти се притеснява, можеда я слага често често на гърда. И на тази възраст децата наддават по - малко. Кати в последните два месеца наддава по 400-500 гри лекарката казва че е много добре, даже петстотинте грама сега и се сториха малко множко Simple Smile
Кати днес успя да седне сама. Играеше си, зазеше си, и по едон време почнали реклами. Пък тя как ще пропусне рекламите.Обръщам се към нея, и я гледам седнала е. По - късно седна още веднъж.
Оф, аз така се бях наплашила, че май е станал гаф, дзаже тест за бременност бях взела. Вече се успокоих.

# 296
Ей мами, що ми се хилите бе  Party То тука всеки ден е такъв, прекрасен и спокоен  Mr. Green
Бяха ни на проверка и ни изтеглиха 6,920 на см не са ни мерили но преди седмица бяхме 66 щиглеца на мама той  hahaha
Имаме пак да обикаляме и навън едно слънице-хапещо сигурно, но поне не ръми като вера... Ох голямо мрънкане, отивам да го облека и навъъъъънннннн   bouquet
НЯКОЙ ДРУГ ДАВАЛ ЛИ Е МОРКОВ И КАРТОФ НА ХИП???

Повам да си мисля че на самата марка и има нещо, а аз от утре с него започвам???

Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 29 нови отговора.   Mr. Green

# 297
Янче, да - породени означава децата да имат много малка разлика ( не е  задълже да са родени в една година, но да са с много малка разлика). Оф, как ви завиждам за събиранетоооо. да можеше и аз да дойда.
Магаренце, дано бързо се оправите с оченцето.
Терпсихора, честито ви зъбче. И браво на Сашко, че се обръща вече  Hug
Ивушка, пак много се хилих с твоя пост. И да, наистина има прилика мжду Дари и Дани  Hug
Глупи, те са ти написали подробно момичетата, но и аз да добавя. Да яде жито и такива стимулиращи лактацията. Да не дава АМ, това са пълни глупости, дето й е казала докторицата.
Лидия, незнам за пюрета нищо, още не сме захранили.
Александра, браво на Кати, че вече сяда сама. Ама как ще пропусне рекламите я  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Айде мацки, аз се мятам да готвя.
Мерси за пожеланията за бебче  Hug

Последна редакция: пт, 05 фев 2010, 19:28 от tracy_t

# 298
  • София
Хей, стига сте помпали жената с кърма, може да си има достатъчно Simple Smile Не е задължително всички да са лакоми като китчета  Joy

Aлекcандрa, браво на Кати  Hug

ра-ив, аз пък ти се възхищавам на упоритостта и издържливостта относно диетата!!! На твое място не знам дали бих се справила  Hug
Мила, на никой не му е лесно, кой алергия, кой ревливо и неспокойно, при вас оче и така, но мисля че на тези майки които не могат да се наспят им е най-трудно  Sad
Ра_ив - вие с диагноза АБКМ ли сте? Имам много добра приятелка, нейното бебе е с такава диагноза, направо и се възхищавам, 7 месеца не спря да кърми, а е само на свинско, ориз, картофи и пиле, мисля...
Най-лошото е, че не сме само ние - има доста майки на същият режим и те стоически издържат, но май само аз мрънкам  Grinning Надявам се да удържа до 9тия месец, тогава може би да мога да почна да ям някой неща и да са съвместими с кърменето  Grinning

# 299
  • В друго измерение
Бяха ни на проверка и ни изтеглиха 6,920 на см не са ни мерили но преди седмица бяхме 66 щиглеца на мама той  hahaha

Aaaaaaa Лидия, моля ти се, ние сме с 80 гр повече от вас,  Laughing на същата дължина, доки вчера каза, че сме перфектни! Вярно, че Макси е момченце, но според мен си е много добре детенцето. Най-странното е, че Савана явно на снимки и на скайп изглежда пухкава, защото само ми казват ''явно добре си папка?!''

Александра - браво на Кати!  Hug

Ра_ив
- ами то доста бебета има с тази диагноза май в Бг....направо шапка ти свалям и на теб, милата, оплаквай се спокойно, то това не е истина!  Hug

Момичетата от Борово и Красно село, ето тук един уебсайт, които едно момиче в кварталната тема беше пуснала.
http://www.krasnoselo.net/gallery.php - ех, как мило ми стана!

Препоръчайте ми интернет доставчик, може да е ADSL, но ако може без да купувам модеми или да ми го дават без пари в замяна на договор. Може би най-добре кабелен, но с добро качество. Мерси!

Последна редакция: пт, 05 фев 2010, 19:43 от -‘•̬●’- Ambitious -‘•̬●’-

Общи условия

Активация на акаунт