Бременни чужбински мами - 22 тема

• 26 446
  • 735
  •   1
Отговори
# 450
боби  Hug и кураж! няма страшно щом нямаш разкрития и течове,а беба ще мърда разбира се! на моя приятелка дори серклаж и правиха и си има бебе,което е минало вече първия си рожден ден! хайде оправяй се бързо Praynig

# 451
  • FRANCE
Здравейте,
Боби кураж мила  Hug
Ние сега сме малко в Бг с девойката. Но моята акушерка ме сюрпризира с неприятна новина по телефона, резултатите от БХС не са добри и ще трябва май да се прибирам по спешност за амниоцентеза. Най-гадното е че тя не иска нищо да ми обясни , трябвало да ме свърже с лекар и той да ми отговори. така че ако има някоя френска мама която е има инфо за тази процедура ще съм и много благодарна.

Клер честит младеж.

Много Hug на всички че зверо се размрънка че е гладна

# 452
Клер, казах ти аз отдавна, че ще е мъж , лъв даже трябва да е , ако искаш на 7-ми, като нас с Хуничка. Хихихи пиша с палец, и държа с показалеци безимен хихи. Каксъм изпуснала залoзите, иии!
Мадам, на колко години си(сори з нетакт въпрос), ма мен само от годините ми беше лош резултата бхс, а има и т нар грешни негативни резултати! Не се шашкай, преживява се, тр позитивизъм и една седмица да лежиш, после да не претоварваш/ вдигане ходене гимнастика явно дълго, доктора мина визитацията, мислят, че може май доста съм щъкала в месеца следващ амниото .... Друсалс съм беба повечето май... Ще видим!
Стискаме ти палци за амниото! Няма страшно !!!!!

Последна редакция: ср, 24 фев 2010, 12:32 от bobi40

# 453
боби, случайно "еспионирам " по темите и видях , че си в болница! Стискам палци контракциите да спрат и скоро да си в къщи. Но, аз минала по този път, най-приятелски те съветвам да се приготвиш за три месеца поне здраво лежане и почивка. Веднъж появили се гадните контракции, винаги остават да дебнат иззад ъгъла и при най-малката умора, физическа или психологична, има опасност да се появят отново. Не да те плаша, знам, че ти лесно не се даваш Wink, но просто забрави всички физически дейности и така, чакане да мине времето му е решението.
(Аз имах контракции с Яна от 20 седмица, родих в 38 чак, но последните месеци и пет метра не можех да извървя.)

Лека бременост на всики бъдещи мами Hug и се извинявам, че така нахлух в темата ви

# 454
Боби, много се радвам, че си добре!  Hug Ще се присъединя към докторското мнение и на Мария К., че трябва да кротнеш на Д-то и да почиваш.  Grinning Като прочетох за шофирането и се сетих за моя проблем в първите месеци. Понеже прекарвах по няколко часа в колата сутрин и вечер и като се появи онуй кървене (кой го знае кво е било, можи и най-нормално да е). Ми обясниха, че всъщност при натискането на педалите използваш не само мускулите на краката, но и част от коремните, да не говорим, че позата не е една от най-подходящите и не е добре да се прекарва прекалено дълго в колата. От тогава вече няколко месеца не шофирам (или само в краен случай го правя). Имай предвид, че и това допринася към останалото.
Мария К., бе хора  Mr. Green нали затова се казва "Форум" значи всеки може да нахлува и обсъжда, що по всички теми се извиняват?  Grinning Мисля, че всеки позитивен и с разумни съвети или въпроси и теми за обсъждане е добре дошъл.
Мадам, много неприятна ситуация! Няма ли начин да разбереш повече или най-малкото да не се пришпорваш така изведнъж да се връщаш? Колко ще стоите в БГ?

# 455
  • France - Toulouse
Здравейте бъдещи мами,
Влизам да видя какво е станало с нашата френска мама Боби, почивай си повече Боби сега бебката е най-важна.

Покрай това ми влизане каква хубава новина научавам моята съседка мадам чака второ детенце, браво на теб мадам. Още ли живеете в мондонвил? Аз при първата бременност имах не много добри резултати от БХС 1/274, не влизах в групата за амнио, но моята докторка малко я беше страх и ме праща на специалист по генетика, а след това и на някакъв супер добър доктор, които прави ехографии, размина ми се амниото тогава, дано мога да съм ти полезна, пиши ми ако искаш кой ти следи бременността, къде ще раждаш, ако искаш мога да ти дам и координатите на специалиста по генетика и на ехографиста, лично мое мнение е, че специалиста по генетика нищо кой знае какво не помогна разпитва ме дали имаме в рода проблеми и разни такива.

Успех момичета и леко раждане на всички, това е най-прекрасното нещо на света!

# 456
madame, неприятни новини, но се надявам всичко да е наред и да е само фалшива тревога (каквито има много). Жалко че не ти казват нищо по телефона. Аз ако съм на теб бих се върнала бързичко във Франция, не за друго, а за твое спокойствие. Иначе само ще се притесняваш. Освен ако не решиш да ходиш на лекар в бг и да повторите изследванията. И това е вариант.

Боби, дръж се! Simple Smile Докато четох поста ти много оптимистично ми звучиш. Запази този дух!   bouquet

Я да питам американските мами, жито откъде си вземате? Прияло ми се е, но незнам дали ще нацеля такова като в бг да си приготвя с орехи и тн. Дано някой не му се прияде така като пиша.

# 457
Боби,Бог да ви пази с бебека!Чакаме те отново сред нас!!! Peace
Клер smile3525честит ви момък!
Мадам,не се стряскай от сега,изчакай да говориш с лекар.Наистина  е неприятно,а и това спешно пътуване...Извинявай за питането,но не е ли по-добре да се консултираш с лекар в Франция?
Ренатка,добре сме,таткото се прибра и съм по-спокойна!Надявам се да споделиш мнението си относно кенгурата,ако не греша ти се беше сдобила с такива!
Колко много от вас момичета са на финала...Много се радвам за всички и ви стискам палзи!  bouquet

# 458
Боби кураж, не се давай на контракциите  Hug

Мадам, лека и на теб. Имаше във френската тема някой, който беше минал през амниото, дано ти помогне. Но ти не се стресирай, лекарите обичат да се подсигуряват.

Каролина, нашето зверче не е много по спането - явно съм прегрешила нещо, защото аз съм супер поспалива Simple Smile
Освен това се тормозим още с кърменето мързи ли я, не може ли да суче много - не знам, но ако я оставя седи с часове на гърдата. Снощи се пробвах колко ще издържи - от 17ч до 21ч с почивки по 5 - 10 мин Sad Не знам как да се справя, ще се консултирам пак с някой.
В този ред на мисли - една пост-натална тема ще е супер, въпреки че аз с удоволствие чета за вълненията на още бременните Simple Smile

Лек ден на всички   bouquet

# 459
Благодаря за поздравленията за Крали Марко ( с големия пищов  hahaha ) . Добре, че братовчед му е Марио, иначе като нищо щяхме да го кръстим Марко.

Като споменахте за постнатална тема и проблеми с кърменето бихме могли да привлечем Пепеляшка ( от немските мами), тя хем е чужбинска мама, хем е консултант към Ла Лече Лига и би могла да ни отговаря на питания в темата. Ще взема да пиша на Дивиана да координираме малко нещата, да видим дали можем да отворим тук темата и дали ще стане работата с Пепеляшка, какво ще кажете?

Боби дръжте се с малката!!! Дано скоро ви изпишат, а ти ще се специализираш в онлайн пазаруването, никакви обиколки повече  Peace .

# 460
Bobi, само така позитивна те искам! И да кротуваш! Много гуш от мен.

madame, за амниоцентезата успех ако я правиш, най-малкото за твое успокоение. И не се стряскай от резултатие на БХС, защото това е само процент на риск, много пъти с лоши БХС се раждам съвсем здрави бебета (обратното е възможно също). Със сигурност обаче амниоцентезата показва дали има наличие на  генетични заболявания или не. При БХС няма диагноза, а само вероятност, докато при амниоцентезата е сигурна работата.

Ивенце, успех с кърменето! Дано се нагодите по-лесно. Имай търпение.

Снощи класът за кърменето беше много интересен. Пуснаха ни и 2 филма да гледаме. Казаха, че първите 2 седмици е най-важно майката единствено да кърми и да почива. Нищо друго. Контактът кожа до кожа е изключително важен. На едното филмче даваха бебета, които сами си намират гърдата. Като ги поставят кожа до кожа на гръдния кош на майката и те сами с главичката търсят гърдата и стигат до нея. Съответно майката придържа бебето накъдето тръгне то. Много интересно. Говориха също за това как първите дни бебето изобщо не се нуждае от много храна и точно тогава (най-вече 2-рия ден) се прави грешката да се захрани бебето с АМ. Важно е да се гледа резултата в памперса. 1-ви ден - 1 пишкане, 1 акане; 2 ден - 2 пишкания, 1 акане; 3 ден - 3 пишкания, 1 акане; 4 ден - 4 пишкания, 2 акания и така прогресивно се увеличава. Бебето първите дни след като се роди има нужда повече да спи, отколкото да се храни, защото и то е уморено от родилния процес и се нагажда към дишане, хранене и околна среда. Още доста говориха, дадоха ни и материали и така. Останах доволна. Заслужаваше си. И на мъжа ми му беше интересно също.
 Hug на всички ви!

# 461
Хуничка, точно така е кърменето, ама мене сестрите в болницата ме объркаха. Аз си бях спокойна и не виждах проблем, ама ми гракнаха 4 срещу мен и дадоха на бебето АМ. Сега ме е яд, но тогава бях толкова объркана и уморена, че не реагирах много. Пък и не очаквах, че и тук правят такива глупости Sad

Затова е добре всички да си имате едно наум Simple Smile

# 462
Хуничка, къде ходихте за този клас по кърмене?

# 463
Мента, мерси за снимките! Много си хубава.  Hug

Клер, честит Марко Кокорчев.  Grinning Не съм Хуничка, но да споделя, че класовете по кърмене и/или раждане, организирани от болници са доста по-евтини отколкото такива, организирани от разни "външни" фирми, институти и асоциации. Гледах миналата пролет програмите на няколко фирми и на моята болница за сравнение даже.
Поне из нашия вилает е такава тенденцията. Можеш да се запишеш дори и да не раждаш в тази болница.
Боби, дано се размине всичко благополучно.  Praynig

sunshine_83, жито като българското е Soft White Wheat Berries. Аз първо се бях подлъгала и купих Hard Red Wheat Berries, но то е доста твърдо и се вари 2 часа. Точно тази марка при нас поне се намира във всеки супер, даже и в делитата. Има и други обаче. Важното е да гледаш да е софт, а не хард.

# 464
момичета аз се срамувам ,но какво е това АМ? адаптирано мляко ли?

Общи условия

Активация на акаунт