Бременни чужбински мами - 22 тема

• 26 429
  • 735
  •   1
Отговори
# 675
Леле, Тинк, чакаме новини  Hug

Майка ми е преносила мен 17 (седемнадесет!) дни и накрая са предизвикали раждане - не е като да съм тръгнала самичка. Баща ми цял живот се шегува с мен, че ме е мързяло даже да се родя  Laughing. С брат ми са я предизвикали след 'само' 10 дни, защото явно им е било ясно, че няма смисъл да чакат.  Още на първата консултация се пазарих с докторката колко време ще ме чакат, но досега моята бременност няма нищо общо с тези на майка ми, та се надявам този кошмар - преносването и особено предизвикването - да ми се размине.

# 676
Добро утро,

Леле, Tink са вече в болницата! Стискаме палци и чакаме новини Wink да е наред всичко и да мине колкото може по-леко! Поне мисля, че е тръгнала с усмивка и облекчение за болницата!

Я аз да си кажа ...но да не ми се смеете, който е гледал албумчето знае де...аз още нямам пердета, което до лятото трябва да направя Wink поне в детската стая хихихи, че като ги захвана да знам, че му е време Wink

# 677
Тинк, виж каква ви е послушна принцесата!  Hug Стискам ти палци всичко да мине леко и да я гушкате вече!
Ей, това е то хубаво събуждане! Simple Smile
Хуничка, благодаря ти за отговора за звуците! И усещането е едно УооООуу, винаги на едно и също място от лявата страна където вири Д-то...
Боби, аз нямам идея какъв ще да е тоя панталон, за който говориш.
Ние пък с пердетата...кви ти пердета по Холандско...те обичат да се гледат хората! И това лято обикалях като луда крава магазините и едни грозотиииии, ви казвам, като чаршафи...лятото ще си купя от БГ! Но пък пак ме почва онова с прането  Whistling въпреки, че господина като чу акушерката да чакам 5 дни и да раждам взе, че се дръпна нагоре и нищо вече не предизвиква контракции.

# 678
Маги, в един по-преден пост пробвах да го обясня - за лятото най-удобното ми пособие (сатениран памук), но беше в разгара на молбите и увещанията ни да не ни местят темата и не си го мернала Wink
при нас има хубави пердета, но аз ако сложа в хола, ще затворя и попрережа пространството, но пък имам комарници (то пък нямаме комари де, но поне съседските котаци не влизат нощем да ни проверяват стаите. Сега мисля за хола да поръчам големи за двойните врати, но още го мисля Wink

# 679
Вярно доста е изписано от последния път, когато успях да се вясна преди да се трупясам да спя...ей, хормоните ми май влизат в норма и се връщат по местата си най-накрая  ooooh!
Аз карам на завеси само  Crossing Arms няма да ги слагам тия боклуци! Да не говорим, че всичко им е като от 60те, мебели, шарки, каквото се сетите.
Да ви разкажа къде живеем, вчера бях тотално разочарована от обществото. Та, нашата сграда е във формата на триъгълник и има голям двор, който е собственост на общината и към момента е запустял. Получихме миналата седмица писмо от комитета, че общината искала да прави детска градина там, аз се израдвах, но какво чета по натам, комитета не е съгласен, защото децата щели да бъдат изключително шумни, нямало да има мир и на всичкото отгоре това щяло да понижи цената на жилищата ни  newsm78. Вчера на вратата ми звъни една лелка, дето подмамва комшиите да се подписват срещу изсичането на няколкото дървета там, но всъщност ще използва подписката за да попречи на проекта за детска градина...беше много любезна с мен докато не почнах да й задавам въпроси относно целта, защо са срещу децата и т.н. и тя стана агресивна...искали пет ферма  Shocked. Питам я, добре, ми тая пет ферма ще привлича деца, няма ли пак да е шумно? И хубаво, ще правите пет ферма, ми кое е по-лошо да се събудите в 5 ч. от граченето на петел и грухтящи прасета или детски гласове? Тя се изнерви и си тръгна....но нещото което ме отврати беше, че вечерта спряла мъжа ми на вратата да го моли за подпис и му казала, че днес звъняла, но нямало никой в къщи и долно го излъгала за няколко още подробности  #2gunfire, той и показал тактично, че не й вярва и какво сме разговаряли по въпроса по-рано през деня и тя се изнизала.

# 680
Добро утро моми4ета,
от два дни ви 4ета и не мога да ви настигна.
Тинк леко и безпроблемно раждане Hug и 4акаме да се запишеш и да ни разкажеш.
Maggy77 наистина грозна постъпка от страна на тази жена, но такива хора не можем да ги променим. Дано да не наберат нужните подписи и да ви направят детска градина. Peace. А за звуците не знам какво да ти кажа, нямам спомен с дъщеря ми да ми се е слу4вало, а сега още не съм сигурна дали усещам беба или само си въобразявам.
bobi40 и мен ми стана смешно това за пердетата, но най ве4е защото в къщи тази работа я прави мъжо  Embarassed, той знае да шие на машина, аз не, та ако се стигне до преносване при мен няма да помага  Laughing.
ultra_hunichka не можах да разгледам снимките, от работа не ми зарежда страницата, а в къщи така и не стигнах до компа, но ще го направя. Много са ми интересни тези партита, нали тук няма, а ми се струват добра идея.
mickey_82 и ние за стволовите клетки клоним към не. Освен 4е не съм убедена в ползата им, не ми се струва редно за едното да го направим, а за другото не. Само се моля един ден да не съжаляваме. Confused
Моми4ета аз съм се настроила, 4е беба ще се роди по рано  ooooh!, голямата излезе 2 седмици по рано и сега се надявам да е така, защото хи4 не съм от търпеливите. Но най важно е да е жива и здрава, пък когато реши тогава ще дойде при нас.
Сега да ви попитам как се справяте с киселините. Аз днес съм при акушерката и ще питам, но ми се ще да 4уя как сте се справили вие.
Аз тези дни се сетих за още нещо, за еднократните помощи за раждане в България. Аз с дъщеря ми не знаех, 4е имам право на тях и така и не ги поисках, но сега като знам мисля да се възползвам. Не са много за първо дете са 200 лева, а за 2ро 600, но все пак на детето може да му се купят неща които ще ни трябват в Бг когато си ходим на гости. Хубавото е 4е тези пари могат да се поискат до навършване на 3 годинки на детето.
Моми4ета оставям ви, 4е трябва да работя. Много  Hug Hug Hug за вси4ки.

# 681
Рали, тези помощи в България не са ли за бебета родени там? Аз много бих се учудила ако има такива и за родени в чужбина българчета. То нали на акт за раждане си пише къде е родено бебето и не съм мислила, че бих имали такова право, ама знам ли!

За леглата Стокке зашо не ме предупредихте да си взема успокоителни преди да гледам цените , а? Нали и аз - да видя какви са, къде са и ... добре че съм легнала и само се облещих, не можах да падна. Сигурно са страхотно добър продукт, но ми трябваше време да се съвзема след цифрата от 829 евро! Аз в Икеа гледах преди - сега каталога - от 69 до 119, без дюшека, но дърво, не пдч.
Готовите мами с леглата, бихте ли споделили критерии за избора и какво сте избрали, както и очакващите докъде са с това перо?

# 682
лелеее много се развълнувах за Tink ! дано мине по "мед и масло" и да дойде да разказва скоро!

мики за стволовите клетки все още се чудя и мая,но каквото чета май повече ме разубеждава.може би ако имахме излишни пари щях да го направя,но нямаме,а не съм много сигурна колко ефективни са тези клетки наистина.....мноого спорни мнения виждам.и аз май се нареждам до чукащите на дърво и си плуя в пазвата да не съжалявам.

боби това с тинк направо ме убеди да запазя пердетата на детската стая за накрая.не съм ги купила още и слава/богу.ще ги купя по средата на юли някъде хахахаах

Rally_Y дай повече инфо за тези помощи,ако имаш....и на мен ми се вижда малко съмнително да дават на родени в чужбина българчета.

# 683
Здравейте,мам4ета!
Влизам само да ви кажа 4е на 25.02.се роди моята дъщери4ка Ира Марина.(2 .520 кг  48 см)Ве4е сме в къщи и сме добре.
Много целувки на вси4ки ви...

# 684
Бравооооо! Честита дъщеря! Много здраве и радост! Да се справяте добре, обаждай се тук има консулт за кърменето, а като се измисли вариант за бебешка чужбинска тема, ще се търсим там!

# 685
Marinela,  честито  Simple Smile! Да ти в живо и здраво момиченцето, разкажи после как е минало като имаш свободна минута!

bobi40, по въпроса за леглото - трябваше ни нещо максимално мобилно, за да можем да го местим от една стая в друга, да не заема много място, и да не ми се налага да ходим пак на пазар за легло след 6 месеца.

Обясниха ми, че новороденото бебе се чувства най-добре когато усеща граници около себе си, т.е. ако изведнъж де окаже само на голяма повърхност ставало нервно. Освен това в малко креватче му било по-топло и уютно / топлината на собственото му тяло се разпределя по малка повърхност.
 Peace Тези аргументи са само за инфо, не съм ги видяла доказани научно.

И така опряхме до Stokke. Няколко месеца го мислих, защото определено е най-скъпото креватче по магазините (и интернет). За сега много му се радвам и не съжалявам за избора, определено е друг клас в сравнение с обичайните ИКЕА продукти из нашата къща. Допълнителните джунджурии като балдахин, чаршафи и обиколник купих от eBay, нови, но на половин цена.

Единствената критика която чух до момента из форумите е, че не се люлее. Затова "заех" шест седмичното бебе на едни приятели за test drive. Добре се чувстваше детето цял ден, като ревна няколко пъти просто бутахме Stokke-то напред назад (то е на колелца) и човечето си заспа моментално.

Лично мнение - според мен на бебето ще му е все тая в какво креватче спи, важното е ти да си убедена в избора си.

# 686
Здравейте тумбачета! Ние днес бяхме на лекар слушахме тоновете на бебо и лекарката каза че е доста бързичко което било хубаво, а и всичките ми изследвания са СУПЕР като на не бременна! Колкото до леглото ние вече си го платихме ще ни го доставят началото на май и това е нашият комплект http://www.mamasandpapas.com/range/chloe/4952/  а и количка си имаме от доста време, че ни е подарък от едната баба http://www.mamasandpapas.com/product-skate-combination-city-scap … 158248800/type-i/  но е в черно и оранжевко!

# 687
Regina, много благодаря! Аз го видях, супер е и четох, четох ... Ако не е тайна колко е при вас, тук е 829 с два дюшека - един за кръглото положение и един за 120 см. На нас ни трябва също на колела, да се мести и да е мобилно винаги. Тежко ли е? Извинете за многото въпроси, но ми е много любопитно Wink

Челси, много е хубаво вашето креватче, сега ще чета и него!

# 688
Оооо колко вълнуващо - чакаме новини от Тинк Simple Smile
Дано всичко е наред и мине бързо!

Маринела, честито бебе! Да ви слуша много и да папка добре!

И аз така се бях настроила, че ще се ражда след термин, ама не стана точно така - и по-добре от гледна точка на чакането, но май за бебето е по-добре да е по-голямко Simple Smile

Ние с Моника сме добре, хапваме на странен "нережим" - защото подозренията ми се оказа верни - зверчето просто не доизяжда всичкото мляко - изпива предното и после я домързява - та сега стои на гърдата за да не се отучи съвсем и после си допива цедена кърма - абе сложна работа, ама поне няма нонстоп плач и спи повечко. Сега ще ида да я премеря, да видим колко е качила!

От стволовите клетки и ние се отказахме - дано сме били прави!

За креватчето - наистина обичат по-закътано и малко в началото. Мони през деня спи в количката - на която купихме допълнително матраче, че нещо стандартното беше тънко.

# 689
bobi40, няма проблем човек трябва наистина добре да си е написал домашното преди да се ръси  Simple Smile

При нас е точно еквавилента на 830 евро. Този комплект, с двете дюшечета  и удължителите, е за деца от 0 до 4 години. Първите шест месеца се ползва кръглата версия, после се слагат двете допълнителни решетки включени в първоначалния комплект и голямото, 120 см, дюшече. Нивото на което бебето спи може да се регулира, т.е. когато започне да се изправя можеш да наместиш дюшека на по-ниско ниво. После когато детето само иска да излиза от креватчето (към 3 години) едната странична решетка се маха и нивото слиза още по долу, така че детето да е самостоятелно.

Колелцата са 4, всяко от тях си има отделна спирачка. Ако и 4-те са пуснати заковава на едно място и не мърда. Ако и 4те са свободни е маневрено като количка за коктейли  Simple Smile
Можеш да оставиш само едната или двете спирачки, така че да е наполовина мобилно и тогава наистина се изисква сила за да го мръднеш. Колелцата се махат когато вече не ти трябват.

След 3-4 години трябва да се купи нов дюшек, ама до тогава я камилата я камиларя си мисля аз, може да живеем на друго място, още едно бебе да имаме, мога и да продам креватчето (вървят мн добре втора ръка).

Не е тежко - към 20-25 кг, даже аз с изсецнатия си гръб го повдигам с лекота през праговете от една стая в друга и магически минава през всички врати. Измери си вашите ако решиш да го купиш!

Произведено е в Словения, и дебело подчертават че не са използвани никакви опасни лакове. Всяко Stokke с има сериен номер , с който го регистрираш в на сайта на Stokke и автоматично получаваш 7 години гаранция.

Аз бях хвърлила око и на едно друго от подобен тип - Leander, датско, нещо като комбинация от Stokke и това на chelseasw6. Обаче няма колелца, а искам да местя бебето в кухнята или в по-слънчевите стаи.

Питай ако ти хрумне някоя друга подробност!

Последна редакция: пт, 05 мар 2010, 17:03 от Regina

Общи условия

Активация на акаунт