ЯНУАРЧЕ малко се смее сладко-сладко - тема 2

• 31 842
  • 741
  •   1
Отговори
# 540
Честита Баба Марта! Много здраве и късмет на всички ни!  Hug

Таттит, Марина е същинска кукла с тази рокличка Heart Eyes А какви мигли има, малеееее - чаровница и половина Flutter
еола, честита ти именичка! Да е много здрава и щастлива!

И аз исках днес да използвам и да отидем на разходка, но докато сколасам с всички други неща, времето се намръщи...

Майчета,
да ви попитам нещо... Днес, докато сменях памперса на Дара, тя отново се изака. Дотук нищо необичайно, прави го редовно този номер. Но забелязах, че в новите изпражнения има 2-3 кървави жилки.  Shocked А в самия памперс нямаше такива (във вече изходеното). Звъннах веднага на педиатъра, той каза, че можело да се получи, ако акала прекалено често. В смисъл самото дупенце някъде да се е разранило. Аз лично не видях да има такова нещо, или поне външно.. Каза ми да й направя оризова вода (което аз не съм направила и не смятам да правя).
 Отивам да се ровя в Гугъл, но да питам дали някоя от вас се е сблъсквала с такова нещо? В последния й памперс пък всичко си беше ОК - нямаше кръв... ще я наблюдавам, но ако знаете нещо по въпроса, споделете  Praynig

п.с. (На АМ е, а не на кърма).

# 541
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Татит, много сладка Марина, как не си се изкушила да я накичеш с фибички по тая буйна грива, много обичам бебета с голяма коса  Heart Eyes

Joy hahaha Joy Изкуших се, ама нямах купени и време не остана за излизане вчера. Но веднага ще се поправя! Мерси   bouquet Hug

Копнежче, радвам се, че вече сте добре.  Heart Eyes И все по-добре да ставате. Чакаме нови снимчици! Спомням си, че докато ровех да чета за запека, четох нещо за кървави жилки..... Но Дара явно не е запечена.....  newsm78

Еола, честита именничка и от мен. Дано да е винаги усмихната, весела, щастлива, здрава и с червени бузки!  Hug

Барби, ние и по три часа откарваме даже. Марина си умира да е навън. Спи си, стига аз да ходя... А съм седнала на пейка, а е отворила очи и ме е погледнала с укор!
И аз се чудя с тази вода.......  newsm78

Teddy -  Hug

Ела79, Марина с смуче юмручето само като е гладна, така че аз просто я храня. Иначе не го прави!

# 542
Здравейте...то и аз един късмет..тъкмо се оправих с почистване и пране нахраних Никола и се приготвихме да излизаме и то времето взе че се развали Sad , но така мога да ви изчета ....
Имам въпрос относно погачата..какво правите с вързопа който имате. Нашият седи на шкафа вече почти две седмици и си нямам идея какво да го правя...чакам някой да каже  Hug

# 543
  • София
http://january2010.snimka.bg/baby/cvetelina-na-evka.467348.17628412

Качих и аз малко нови снимки забравих да напиша в предишния пост  Crazy

# 544
здравейте на всички майчета,честити ви рожби-да са ви живи ,здрави и много послушни.
аз съм от мартенските мами,наскоро родих и искам да ви питам за 40 ден на бебето.брои ли се датата в която се е родило детето?

# 545
ЧЕСТИТА БАБА МАРТА!!! Hug  ДА СМЕ ЗДРАВИ, БЕЛИ и ЗАСМЕНИ!!!  НИЕ, ДЕЦАТА, РОДАТА и ЦЯЛАТА МАХАЛА Mr. Green
Много бързо пишете, направо като килим я тъчете тази тема-щрак-щрак  Mr. Green

Момичета имам едно питане.Снощи след банята сложих Тони да суче и тя сука около3-4 минути.И после започна да се изпъва и да реве.Суче ,изпъва се и реве.Чувам че преглъща значи има мляко.Смених гърдата ,пак същото.С помпата изцедих има си .Не са ми напрегнати гърдите ,потича лесно -докато е на едната от другата си тече свободно.Педи каза че били колики и да и дам Инфакол ,а след половин час пак да пробвам да я накърмя.До сега и да е имала колики никога не е правила така.Накрая вече дори като я отделих от гърдата пак доста рева.Изцедих каквото е останало и го дадох в шише,изяде го без проблем.Преди следващото хранене дадох Инфакол ,но пак същото положение.Сутринта сука два пъти нямаше нищо.И одеве пак се почна.Изсука едната гърда и чак накрая се  размрънка ,а на втората от самото начало взе да се извива и да реве.Направо не знам какво да мисля .Случвало ли ви се е? newsm78
На мен така ми прави, когато адски й се спи, а аз й давам да суче. Просто я оставям за кратко, тя си поспива 20-30 мин максимум и после яде като  локомотив. Peace Научих си урока още от каката, и тя така правеше. Пробвай, ако искаш да видиш дали сънят не е причината за това дърпане и при вас! Hug

Поздрави на всички, ние днес изпреварихме дъжда, хвана ни на прибиране Mr. Green

Последна редакция: пн, 01 мар 2010, 16:14 от LeAn

# 546
Tatitt ти как се справи със запека. При нас вече седмица малчо ака на 2 дни с помощта на листо. А се напъва и мъчи ужасно детето. Много жално пищи. Казнайте при кой какво подейства. Аз ядох какво ли не - овесени ядки, сушени сливи ...., едва смогвам да ходя до тоалетна  Mr. Green а при него - нищо
Евка, мнго е красиво туй дете, бе, пу пу. Откога чакам да го видя тоя сладък чорапогащник обут.
И нас дъждът ни прибра преждевременно.

# 547
Здравейте в дъждовния 1 март - да сте всички здрави и засмяни и дечицата също разбира се  Hug
Ренкси, при мен е същата работа - аз това си го самодиагностицирах като колики - съвпада с нервността и рева от колики - иначе в часовете от денонощието, когато няма колики, яде спокойно... Оставям го понякога да се понареве малко на спокойствие и продължавам да кърмя, но в общи линии цака не съм му намерила досега...
Камен днес реши да яде под дъжда в парка - аз не се смущавам да кърмя навън - правя го дискретно и никой нищо не вижда от моите чарколяци  Joy За мен първи приоритет е детето да е нахранено и да е възможно най-много време навън...
И на нас ни беше вчера погачата - много приятно се получи - като имам време ще кача някоя снимка в албумчето ни Simple Smile
Благодаря на Сънрайз за инфото за забелването - аз съм на същото мнение (че НЕ трябва, защото природата има причина да му е измислила така анатомията), обаче усещам, че ще си имам сериозни спорове с педиатърката и, което е по-лошо - с таткото  Thinking Та не съм убедена че ще спечеля борбата, защото не се чувствам специалист по мъжки атрибути, но ще видим... засега нищо не и правим на пишката...

# 548
# 549
  • София
Здравейте...то и аз един късмет..тъкмо се оправих с почистване и пране нахраних Никола и се приготвихме да излизаме и то времето взе че се развали Sad , но така мога да ви изчета ....
Имам въпрос относно погачата..какво правите с вързопа който имате. Нашият седи на шкафа вече почти две седмици и си нямам идея какво да го правя...чакам някой да каже  Hug

Предполагам, че говориш за вързопчето с паричките от погачата ? На мен ми казаха, че престоява 24 часа на най-високото място в къщата и след това паричките се харчат само и единствено за детето  Peace Дано да съм била полезна Simple Smile

Леле моето човече днес направо ме побърка, цял ден е кисела, яде през 2 часа, сигурно 10 памперса от сутринта сме сменили и повръща.. цял ден реве... само навън спа 1 час и половина и това беше...  Sick

# 550
  • София
olemale благодаря  Embarassed

edna ot nas сподели как точно го правиш това кърмене на вън дискретно ако не нахалствам  Embarassed какви дрехи са ти  удобни  за да не се вижда всичко от корема до врата примерно

# 551
Евка, аз го извеждам опакован в едно чувалче с цип - вадя го от количката с чувалчето и го гушвам пред гърдите си, тогава си разкопчавам капачето на сутиена и си вдигам блузата нагоре (бебето е пред мен през цялото това време и крие всичко, а чувалчето създава още повече обем, та най-много да ми се види отдолу малко коремчето), тогава го слагам на гърдата и самото бебе продължава да крие всичко докато суче - предполагам се разбира какво правя, но не се вижда почти нищо от мен, а ако си изтегля малко нагоре и дънките, за да прикрия корема, и той не се вижда даже...  Peace
Исках още нещо да пиша, ама а де  newsm78

# 552
Евка, още нещо се сетих, което днес открих - понеже ми духаше гадният студен вятър на голия корем, а имах върху блузата едно такова спортно с цип, та закопчах ципа му само малко долу, за да не ми се подава коремът, нагоре разкопчано  Hug
Аааа, сетих се какво исках да питам - някой каза, че не ядял любимото му синьо сирене, може ли да попитам защо не може да се яде като се кърми? Защото аз си хапвам... Докато бяхме бременни знам, че не може заради токсоплазмозата, но нея предполагам няма как да я предадем чрез кърмата, май само през плацентата можеше  newsm78

# 553
  • София
Tatitt, Еvка - леле какви са ви джиджани бебките! Много хубави - пу-пу!
Копнежче - каква е миличка бебка! И как чаровно се усмихва! Hug

Аз все забравям да ви питам нещо - от една седмица незнам дали е криза на растежа или какво е, но бебка плаче много и то на моменти много истерично! И пъпчето й е станало на топче и изпъква много като реве! Иначе не е така изпъкнало, но се притеснявам! Може ли така да стане пъпна херния? В четвъртък сме при педито и ще я питам де, но свекървата ме наплаши нещо и реших да ви подпитам и вас?

А относно кърменето навънка - имате ли представа къде продават блузи за кърмачки, но не онлайн а на живо, за да може да се пробват все пак?

# 554
olemale, пробвай с компот от сини сливи.аз изядох един и малката се скъса да ака.

wicky,според мен недей да чакаш четвртък.обади се на педито и питай.най-вероятно му няма нишона пъпчето на детето,но за всеки случей аз бих звъннала.да си спокойна Peace

Общи условия

Активация на акаунт