ЯНУАРЧЕ малко се смее сладко-сладко - тема 2

• 31 847
  • 741
  •   1
Отговори
# 555
Здравейте, мами!
Да се обадя и аз, сигурно вече сте ме забравили.

Вече малката спи по-дълго, коликите се поуспокоиха, като почнах да давам двойна доза от Инфакола Confused и сега е мн по-спокойна. Ренкси, и Ани така прави, като мн я тормози коремчето. Освен капките, аз й го масажирам и така й помагам да пръцне или оригне и се успокоява.

Копнежче, мн съжалявам, че сте минали през тази гадост  Hug но сега е зад вас и от снимките се вижда, че малката принцеса разцъфва под любовта на мама и тате  Heart Eyes А нашата девойка също имаше нещо, което ние помислихме за кръв (бистра, ярка) в изпражненията и се притеснихме. Оказа се, че било нещо нормално, което се случва с урината и за няколко дена мина. Това обаче беше във втората й седмица. Цветът беше между червено и оранжево.

Евка, аз имам едно парче плат с връзки, което да слагам върху себе си, като кърмя навън. Още не съм го ползвала, сега зимно време имам достатъчно дрехи и пеленки за прикриване Simple Smile

И още нещо щях да пиша, ма забравих  newsm78 10 пъти по-зле съм с мозъчните клетки отколкото през бременността  Embarassed
Ето още 4 нови снимки от Анна София, вече на месец (кратък февруарски, ама месец!). Ще качвам още Simple Smile http://january2010.snimka.bg/baby/anna-na-dalechna.471404.17631091

# 556
Честита Баба Марта- да сме живи и здрави, весели и засмени
Честит имен ден и на Мартинка на Еола- да е жива и здрава, послушна и засмяна  bouquet
По- късно ще се включа, защото чакам Вики да се събуди за хапване Heart Eyes

# 557
Честита Баба Марта на всички майки и дечица! Желая ви да сте много здрави и засмени!   Hug
Tatitt, с огромно закъснение ти отговарям, че прах Сано има обикновено в по-големите детски магазини, в Пикадили, в по-добре заредените магазини за препарати  Peace Ти сигурно си си купила докато отговоря  Embarassed Мартина е прелестна!  Flutter
little rabit, при нас имаше съмнение за двоен бъбрек и ходихме на ехограф като Жори стана на месец. Оказа се че бъбречето е по-уголемено и ще ходим пак като стане на 4 месеца, но засега се успокоих, че е в рамките на нормалното. Ние бяхме при доц. Томова и съм доволна, но за Пловдив не мога да ти бъда полезна. Не се притеснявай предварително  Peace
Копнеж, веднъж и Яна имаше така кървави жилки в памперса. Аз определено се изплаших, но нашата педиатърка каза, че детето се било напрегнало и е нормало ако е само веднъж. Наистина не се повтори, дано и при вас е еднократно  Peace

# 558
Хайде и аз набързо,
Честита Баба Марта на всички  Simple SmileРУМЕНИ ЗАСМЕНИ,БЕЛИ И ЧЕРВЕНИ....... Simple Smile))
Страхотни снимки имате всички, няма по-хубави бебчета от наште наистина  Laughing
Татит и ние имаме същата рокличка от Next, невероятна е наистина, а Марина е голяма кукла - има уникални мигли  Heart Eyes
Копнеж дано всичко лошо остане за гърба ви  Praynig
Нашата погача ще е чак в неделя..
опс викат ме отново
целувки на всички  Hug

# 559
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Tatitt ти как се справи със запека. При нас вече седмица малчо ака на 2 дни с помощта на листо. А се напъва и мъчи ужасно детето. Много жално пищи. Казнайте при кой какво подейства. Аз ядох какво ли не - овесени ядки, сушени сливи ...., едва смогвам да ходя до тоалетна  Mr. Green а при него - нищо
Не сме никак, миличка.........  Rolling Eyes Ака на 5 дни по часовник. Не се променя и това е. Давам Биогая упорито, но.... Онзи ден ака на 3 дни и беше растроена.  Shocked Днес пак... беше и пети ден - изака се. Напъва се, но не много дълго и не изглежда да я боли....

Евка, мнго е красиво туй дете, бе, пу пу. Откога чакам да го видя тоя сладък чорапогащник обут.
Ама верно много сладка и тя, и чорпогащника и жилетката и роклата.  Flutter

Копнежче, Дара е жестоко сладка. И има като нашите оранжевки чаршафки.  Flutter

Минана - мерси много  Hug  bouquet. Всъщност не съм. Аз още си имам от Тео бйби-то, ама искамд а пробвам и Сано.

Нелито - можем да ги водим двете на раходка с роклите.

# 560
edna ot nas четох в интернет доста статии как от синьото сирене можело да се хване листериоза и много се стреснах.Освен това като студентка една преподавателка беше казала ,че плесента отделяла цял куп вредни неща (не всяка плесен,но ние няма как да знаем коя) Аз не че мисля да се отказвам от сиренцето, ама поне докато кърмя няма да ям.Макар че питах един гинеколог дали е опасно синьото сирене през бременноста и той каза че тогава всички във Франция са в голяма опасност  Laughing Но...страх лозе пази.
krasita1 питах в църквата и попът каза че и деня на раждането се брои.Това за чистата молитва,но и за погачата разбира се.
Днес ми беше кошмар.След две спокойни хранения пак се започна.Рев,рев.Суче и реве.И май проблемът е по-голям на дясната гърда.На другата не се дере така,а само промрънква.Не е напрегната не пуска силно да се дави  ,обаче бебка се съдира от рев и това е.А едва ли е прекалено слаба струята защото след всяко дръпване и преглъща.Не мисля че са колики или й се спи защото забелязах че на другата гърда не се държи чак толкова нервно.Накрая се изцедих и яде от шише след като беше изсукала лявата.Яде спокойно без рев и нерви.За капак цял слетобяд не можа да заспи и вече съм труп.Сега пак промрънква дано не се буди поне докато стане време за ядене.Мамо Це,и мен ще ме вземат в лудницата .Ще пием кафе на спокойствие поне  Mr. Green

# 561
  • В страната на чудесата
Здравейте и от мен! Не съм писала отдавна, но чета редовно. Времето пак ни изигра и заключи у дома.
При нас всичко е наред. Вики спи много малко, но не плаче, а се кокори и иска да се гушка.
За запека ЛЛ изписа Дуфалак, но ефект нямаше. Детето се мъчеше и и помагах с термометър. В крайна сметка купих разхлабващ чай на Ордеса и ефекта е поразителен. По-добре чай, отколкото лекарства. Пъпчици по лицето има и Вики, но не мажа с нищо. Не са много и бързо се скриват.
Ходихме на консултация с ортопед и хич не съм доволна. Погледна на апарата тазобедрените стави за 30 сек. и каза, че всичко е наред. Попитах го за позиционното изкривяване на стъпалата, а отговорът беше, че такъв термин в ортопедията няма Shocked Даже не ги погледна #2gunfire Обясних, че правя масажи на всеки 3 часа, а той ми каза '' Ако си нямате работа масажирайте, то минава само. Това не е проблем "
Мисля да потърся второ мнение. То наистина вече не се вижда, че е имало изкривяване. Но за мое успокоение искам да я погледнат и на апарат, за да не излезе след време, че не съм обърнала внимание Naughty Е оплаках се!
Снимките на всички са страхотни! И аз качих малко новички.
Ние се кърмим и нощем и завиждам на тези от вас, които правят големи паузи. Вики от 2 до 5 не спи. Тогава съм и толкова смешна, че се смее с глас ooooh! А аз спя права.
Имаше още да пиша, но забравих какво. Embarassed
Спокоен ден на всички Hug

# 562
Благодаря на момичетата писали по моя проблем.Уики мерси за линка -сайта на Хедра-полезно.

Значи така се наричало храненето на всеки час и половина-криза на растежа  newsm78
Дано мине до няколко дни-те минаха вече 4 дни...колко трае най-много?Добре че поне вечер спи от 21:30 до 6 сутринта-пу-пу.

Оф,времето е отвратително  #Cussing outНяма ли най-после да се оправи та да излезем.

Утре ще ходим да четат чиста молитва.Кажете караха ли ви някой да държи бебето отвън в предверието ,а само вие да влезете.Тук в Бургас ми казаха,че детето не може да влезе в църквата понеже не е кръстено  newsm78
Май се обсъждаше newsm78 ,ама нали с някои имаме месец разлика...и така става повтарянето на темите.

# 563
  • София
ЧЕСТИТА БАБА МАРТА,МОМИЧЕТА!

Копнеж,преживяли сте ужасни мигове,дано вече всичко е зад гърба ви! Hug

http://january2010.snimka.bg/baby/borislav-na-little-miss.465118.17639588 -малко нови снимки от нас!

Връщам се да ви чета,че ви изтървах края!

# 564
Привет от мен  Grinning
Отдавна не съм писала, но честно казано, хич нямам време. Използваме всеки хубав ден и сме постоянно навън с Мира, а отделно когато съм вкъщи почти винаги имам за превеждане и форумът остава на заден план. Освен това домакинстване, кърмене и т.н... знаете всички  Wink

Честито на всички пораснали бебета вече на цяааал месец! Нашата мецанка е качила 1,300 гр. и 5 см и в момента тежи 5,650 и е 57 см. Продължава да си е все така спокойна, пу-пу, през нощта прави пауза по 4-5 часа и успявам да се наспя идеално. Колики няма, ака редовно, понякога само се нервира, но бързо й минава. Вече се усмихва и се заглежда по шарени неща, нямам търпение вече да започнем да общуваме по-пълноценно с нея  Heart Eyes

Относно кърменето навън - аз никак не се притеснявам, това е най-естественото нещо на света и не мисля, че някой би погледнал с лошо око на майка, хранеща детето си. Ако нямате специални блузи за кърмене, най-добре е да си потърсите такива с копчета или цип за по-лесен достъп до млекоцентралите, а и за да не ви изстива кръста ако вдигате блузата нагоре. Аз лично още докато бях бременна си накупих около 5-6 такива блузи и сега ми вършат страхотна работа. Специални блузи за кърмене прави една мама от Ла лече лига, но не се поръчват поединично, а последната "сесия" беше по Нова година, сега сигурно чак лятото ще прави нови модели. В Кърмаческия пускат редовно теми, ако има скоро новини, ще ви уведомя.

# 565
В крайна сметка купих разхлабващ чай на Ордеса и ефекта е поразителен.
Май трябва да опитам и аз този чай върху ВИКИ .Притеснява ме само,че в опътването,което е в сайта на ПАПАГАЛ  пише,че е подходящ за бременни жени.Нищо не се споменава за бебенца,от колко месеца е препоръчителен приема.Ето тук http://www.papagal.net/index.php?main_page=product_info&prod … 3125af9e4e0a4c7ee
Някой знае ли повече за този чай?

# 566
Привет,  Hug

за кърменето навън - миналата година видях една приятелка да кърми пред много хора, като си беше сложила перелина отгоре. Перелината не е много дълга, до кръста. Така никой не вижда какво става под перелината... Хем тя е от лека материя и пропуска въздух. Стори ми се доста практично.  Peace

# 567
  • БГ
Пу-пу-пу, чудесни момиченца си имате, мамита, да са ви живи и здрави и много да ви радват!!!   Hug

Днес и тук е мрачно, дори преди малко валя и май ще пропуснем разходката?!    Crossing Arms 

Mischievous, днес вече трябва реално да има превод от НОИ, аз в неделя си проверих статуса и гледам - изплатени, а в последната колона пише 02-03-2010, т.е. днес,    Shocked  а и някъде бях чела, че всеки вторник и четвъртък се превеждат пари от НОИ.   Peace

Мяу, привет! И на мен ми е все по-трудно да отделям време за форума - обгрижването на беб, домакинстване, а ти и работиш от къщи...

Момичета, тези които сложихте или предстои да слагате Пентаксим, как стои въпросът с наличностите по аптеките във вашия град? При нас ситуацията е много несигурна, в момента ваксината липсва, а отговора на фармацевтите е, че времено вноса й е спрян?!   newsm78  Чудя се вече какво да правя, на 16-ти трябва да слагаме първата игла и ако нещата стоят все още така, май ще прибегнем до Инфанрикс-а!   Thinking

Друга питанка, която ми е на дневен ред е към мамите на бебчета с тегло около 5кг - с кой размер памперси сте - 3-6кг или 5-9кг? Ние в момента сме към 5кг и сме с 2-ката, купуваме Джъмбо пакети (в момента имам повече от 1/2 пакет) и се чудя дали да не преминем вече към следващия размер?

Гледам за кърменето на вън говорите. Аз също съм на мнение, че детето ми е приоритет пред всичко останало, но в по-малките градове не е толкова лесно да седнеш на пейка и да нахраниш детето си.   Embarassed  Тук почти всеки втори ти е познат и честно да ви кажа не съм виждала  майка да кърми детето си навън. С баткото предвиждах около 1/2ч по-рано прибиране и така успявах да си го кърмя у дома, а когато бяхме някъде на разходка с колата, използвах нея като място за хранене.  Rolling Eyes

# 568
  • София
Здравейте много гадно времете днес пууу.

Имам въпрос  като малката се роди след обяда за 40 дни как броя от същият ден или от следващият? И ако е от следващият дали вместо на 4-ти мога утре да ида за чиста молитва. Ще ми се да е утре, тъй като сме запланували пътуване с таткото и ще сме близо до черквата, в която е кръстен голямият и сме венчани ние. Тя е далече та няма да мога на 4-ти да отида  Cry

sunrise7 каква е тази пелерина от къде е купена?

Някой спомена за блузи за кърмачки дайте линк да видя поне как изглеждат моляяя  Praynig

stefaniika ако съм в друг квартал май няма да ми дреме особено, ако намеря закътано място ама тук направо ме е срам откровенно казано. Няма и закътано местенце да се покрия малко. Писна ми да търча у нас да качвам количка 6 етажа и после пак да я свалям за на вън.

# 569
По Диема дават "Женени с деца" и Ал Бънди се възмущава от някаква жена дето си кърми бебето  Laughing Тъкмо ви чета че обсъждате този въпрос и по телевизора същата тема, ако пуснете още го дават, че почнаха реклами  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт