за детските градини и таксите

• 8 260
  • 179
  •   1
Отговори
Здр.,аз съм от гр.Добрич.Тази вечер прочетох в нета регионалните новини и видях статия,че ще увеличават таксите за детските градини и млечната кухня.В момента таксата е 35лв,а искат да стане 50 лв и едва ли ще дават на децата нещо повече за ядене или нещо по различно.
На мен лично ще ми е трудно да покривам тази такса в момента,имам две деца които са на детска градина и макар да плащам такса и половина пак ми е трудно.Отделно искам да кажа дето госпожите ни изнудват постоянно все за нещо-ту за ламинат,ту за дограма ту за играчки или килим,за детски кът и т.н.Преди да забранят  да се събират пари от детската градина ги искаха госпожите,а сега след като не дават"управниците" същите тези  госпожи прилъгват родителския колектив или някои родител и си прокарват идеите  уж,че не излиза от тях .Мене лично госпожата на малкото ми дете ме изнуди и злепостави пред родителите които бяха дошли да вземат децата си,че трябвало е досега отдавна да дам 25лв за ламинат,стана ми много неудобно,взех пари назаем за да мога да ги дам,защото все пак те ми гледат детето цял ден.Отделно и за другото дете давах пари,а да не ви говоря ,че за тетрадки и помагала дадох по 35лв,а те все още са в малка група.Замислям се какво ще стане в първи клас какви ли пари ще ми искат и как ще си гледам децата.Детските дето ми ги плаща държавата не ми стигат да си платя таксата за детската градина,
 Защо по време на криза в България  се вдигат  цени,данъци,такси,колкото по народа е беден  то толкова повече  държавата ни рекетира.
Питам се докога българина ще търпи и ще плаща каквото му поискат,утре  вдруги ден  сигурно ще  ни наложат  и данък за въздуха дето го дишаме.
   Търся начин или идея как да се вдигнат хората и да си потърсят правата.Всеки път гласуваме уж за различна партия ,а всъщност те хората в парламента са едни и същи.
    Питам как можем да си помогнем сами и да си оправим държавата ,защото тези хора дето сега ни управляват ще ни вкарат в калта още повече.Обръщате ли внимание,че кражбите и обирите зачестиха.А питате ли се защо?............

# 1
В софия от този месец таксата е 60 лв. Въпреки всичко аз не мога да си издържам детето с 60 лева на месец ако си е у дома, та не виждам ако аз не мога как в детската градина ще могат. Така или иначе субсидията от държавата не е малка.

# 2
ти имаш едно дете а аз имам две .Извиняваи, но твоето  дете само 60 лв на месец ли ти струва,вечер не се ли храни,а събота и неделя.Дрехи не купуваш ли ,като излезете не иска ли нещо да   му вземеш?
И ако в София безработицата е малка то тука в Добрич голяма.Лично на мене ми е трудно да плащам висока такса и изнудването на госпожите.

# 3
  • Варна
Във Варна таксата е 50 лв. вече повече от година. Мисля че това е приемлива цена, обаче на мен не ми искат никакви допълнителни пари, купувам му разбира се флумастери , моливи и т.н. помагала.

Обръщате ли внимание,че кражбите и обирите зачестиха.А питате ли се защо?............

Заради кризата предполагам.

# 4
И ако в София безработицата е малка то тука в Добрич голяма.Лично на мене ми е трудно да плащам висока такса и изнудването на госпожите.

Разбирам драмата ти, но помисли и ти логично - таксите не са виновни, че доходите на хората извън София са толкова ниски.
Пробвай да сметнеш и сама - за две деца и 20 дена в месеца по 8 часа най-малко, колко ще ти струва, ако плащаш за детегледачка, храна, отопление, осветление, вода, други консумативи, играчки и пр. Осъзнаваш ли каква голяма част от стойността се поема от държавата, тоест от данъкоплатците, много от които даже не получават детски, защото се осигуряват на реални заплати?
А и посещението на детска градина не е задължително. Ако намериш по-евтин вариант, никой не те спира да го ползваш.

# 5
  • София
Не разбирам, защо хората протестират срещу това, че трябва да хранят децата си?!? Държавата осигурява покрива, отоплението, водата, тока, оборудването, персонала 12 часа на ден. От родителите се иска да плащат само храната - по 3 лв на ден и пак недоволни. Все пак, щом детето ходи на градина, вероятно родителите ходят на работа, следователно трябва да могат да поемат този минимален разход за детето си. Все пак, една кутия цигари и едно кафе са поне 4 лв Rolling Eyes
Освен това, детските надбавки покриват по-голямата част от таксата.

# 6
За две деца в едно ОДЗ нямате ли намаление? При нас второто е на половин такса.

# 7
Защо по време на криза в България  се вдигат  цени,данъци,такси,колкото по народа е беден  то толкова повече  държавата ни рекетира.

Защото мнозинството гласувА за малоумници, затова.

# 8
  • София

Тя кризата не е само за народа - за държавата също. И съответно, държавата трябва от някъде да вземе пари. А ние, понеже сме много умни, не съумяваме да вземем парите, които другите държави (ЕС) искат да ни дадат, за това държавата трябва да ги събира от данъкоплатците.
Освен това, номиналното вдигане на цените се нарича инфлация и тя е естествено следствие от кризата - за това винаги, когато има криза, цените се вдигат, а не намаляват.

# 9

Аман де! Таксите във Варна се увеличиха точно на прага на кризата... Ама нали Станишката каза, че няма да има криза и видш ли нашия кмет се подлъгА. А?

# 10
      Питам как можем да си помогнем сами и да си оправим държавата
Единственият начин да ти помогне държавата, е да си помогнеш сам. Търсиш нова работа, сменяш професията, доучваш, сменяш града и държавата ако се наложи.

# 11
  • София
Рокси, както винаги съм супер съгласна с теб  Peace

# 12
  • Варна
Lara и Рокси, авторката пита как да си оправим държавата, а не как държавата ще и помогне. Смяна на държавата явно не е решение. Laughing

# 13
  • София
Не разбирам, защо хората протестират срещу това, че трябва да хранят децата си?!? Държавата осигурява покрива, отоплението, водата, тока, оборудването, персонала 12 часа на ден. От родителите се иска да плащат само храната - по 3 лв на ден и пак недоволни. Все пак, щом детето ходи на градина, вероятно родителите ходят на работа, следователно трябва да могат да поемат този минимален разход за детето си. Все пак, една кутия цигари и едно кафе са поне 4 лв Rolling Eyes
Освен това, детските надбавки покриват по-голямата част от таксата.

Lara, лошото е че тези пари, които даваме родителите не се знае къде отиват.
Но не са за храна. Т.е. - детето ми няма да почне да получава мляко, вместо чай.
Ах, да. Сетих се! Close
Просто общината намалява участието си за сметка на родителите!!!
Това е истината.
Не получавам детски. И не пуша.

# 14

Аман де! Таксите във Варна се увеличиха точно на прага на кризата... Ама нали Станишката каза, че няма да има криза и видш ли нашия кмет се подлъгА. А?

Очевадно си пристрастна, няма да споря с теб.

Общи условия

Активация на акаунт