Снегът навън се стопи,ОКТОМВРИйчето ще ходи на разходки!

• 27 407
  • 737
  •   1
Отговори
# 570
             Честита Баба Марта!
Да сте живи,здрави,бели и червени!
 bouquet

Няма да коментирам последните страници,защото няма нужда,мисля. ooooh!

Ние сме добре,тези дни не съм писала,че сме насам-натам,в хубавото време.Днес ще бродим пак,че като видях прогнозата до петък,лошо ми стана. Crazy Само дъжд.

Да ви се похваля,издържах детоксикацията и днес се захранвам.Имам смъкнати 4кг.,надявам се да задържа поне 3кг.след захранването.Не знам дали от детокса,или е съвпадение,но ми дойде цикъла и съм малко неприятно изненадана.Все се надявах да позакъснее още.По принцип е добре,че е дошъл,хормоните се понаместват.

Саши е добре,станал е голям бонбон.Смее се е писка непрекъснато.Иска си на ръце и ако сме си у дома,се разнасяме непрекъснато.Навън спи много и затова гледам да излизаме всеки възможен момент.Още сме със зимния кош,че времето е нестабилно,но всеки момент ще му стане къс.
Нощем бебочко спи много странно.Заспива към 20ч. и спи непробудно до 23-24ч.Папка и после се буди чак към 3.20.Ама след това следва едно непрекъснато събуждане и се куква в 7-7.30,което ме съсипва.Много ми се спи сутрин. Simple Smile
Мисля вече да стягам столчето за хранене.бебко още няма готовност за захранване,но го наблюдавам.Не че съм голям ентусиаст де. Whistling
Имам още 1/2 тиква и днес ще я сваря и замразя.Дала съм задачка на свеки да ми намери домашни картофи както за нас,така и за бебчо.Мисля и кашата да си я правя аз от био ориз.Трябва да си купя термо съдове за съхранение,като ходим навън.От Дани имам един малък удобен термос ,както и термобокс за топла водичка,ако се наложи да бъркам манджи навън.
Я да ви питам тези,които полвате шишета на НУК дали бебетата ви цокат добре бибите им?Моя сплесква бибероната и не може да пие от шишето.Чудех се дали при нас е този проблем или и вашите деца се затрудняват.Плами също сподели,че и Гугата се затруднява с бибите на марката.Иначе смуче без проблем биберон-залъгалка на НУК.
Онли,компреса със зелево листо не ти ли помага?А пробвала ли си това,което сподели Стайли,за тампоните окситоцин в носа.
Това засега от мен,че пиша с лява ръка. Grinning

Раде,колажът е страхотен.Браво на теб!!! Hug

Последна редакция: пн, 01 мар 2010, 09:57 от ДесиХ3

# 571
ЧЕСТИТА БАБА МАРТА! Hug
ДА СТЕ БЕЛИ И ЧЕРВЕНИ!  Hug

Раде, колажа е много хубав! Hug

и аз се включвам рядко, но ви чета редовно!

# 572
Честита Баба Марта!!!Здрави и засмени дечица!!Деси,абсолютно същото се случваше с биберона на НУК и при нас.Смених с МАМ(дано не прозвучи като реклама)-има по-особена форма и Алекс  го прие много добре.Не съм се отчела-на последната консултация тежеше 7500,64см.Тоест пак е наддал близо килограм и е друпнал с 3 см.От време на време и той ръфа като куче,киселее и иска на ръце(последното постоянно),но поне спи нощем-от 23.30 до 7.00.Хубав ден на всички и хайде на разходка.Пропуснах-много хубав колаж!!!!

# 573
Добро утро!
Честита Баба Марта! Живи здрави, бели и червени, румени засмени Hug
Атадарче, колажа е страхотен  Hug
Уж го даваха 16 градуса днес, а при нас в момента е голям студ. Надявам се скоро да се стопли и изчезваме навън Peace

# 574
Честита Баба Марта ,момичета и дечица!Да сте румени засмени!

Честити месечинки на *Jeny*,miracle82,rali-83,milenda,Alexa_ и yulka509!

-silvana- ,мерси за кафенцето...точно и моето си пия сега... Peace
atadar,много красив колаж  Hug
ДесиХ3 ,браво за детокса  Peace.Дано скоро бебо да нормализира съня си ,да можеш да поспиш.  Hug
Xриска и при нас е доста студено...още....едни облаци едно чудо,не знам изобщо дали ще се стопли днес newsm78.

Приятен ден момичета   bouquet

# 575
Честита баба Марта на всички мами, бебета и татковци !!!
Нека с този празник поставим началото на мноооого хубави пролетни празници!!!
Раде, страхотен е колажа- страхотна изненада!!!  Hug
Имам една молба- да качи някой Коледния и този колаж в някой от албумите, за да си ги смъкна, че си правя албуми на Габи за спомен (аз не знам как). Благодаря предварително.

# 576
Тук грее слънце,сигурно е хладно,ама ако вярваме на прогнозите,то трябва да е над 10 градуса.Все пак няма да се излъжа като вчера,когато бях по жилетка и изклинчих.

# 577
Добро утро и Честита Баба Марта.Да сме бели и червени,здрави и засмени.
Браво за колажа,страхотен е.

Деска,На НУК има различни шишета-по-широките и по-тесните,незнам кои ползваш.Аз ползвам широките биби.Но между залъгалката и бибата от шишето има разлика във външния вид-залъгалката е  по-кръгла някак,а бибата на шишето-по издължена,според мен.Една от причините  да не цока е или самата биба да е износена/т.е по-мека/ или просто му трябва време да свикне.Аз ги сменям на 2 мес и различно цока.Може също много бързо да цока и да не прави вакуум и бибата да се сгъва.Примерно Бобо, от както дохранвам е с НУК биба,но залъгалката не я иска.Явно усещат разликата,или греша.

Браво за детокса,предполагам че и Ронка се е справила.

# 578
Добро утро и от мен и честита баба Марта на всички майки и бебчовци....

Днес имаме месечинка/ Мередит, мерси за поздрава/ и ви черпя виртуално по случая, но без картинки...не знам как става постването Embarassed

Деси, и нашето чавенце прави като Саши, заспива към 20 ч , спи много спокойно до към 12 -1 през нощта и после се почва едно въртене, събуждане, прореваване и се събужда окончателно към 5-6-7, различно . Снощи беше върха, такива звуци издаваше насън, че двамата с баща й гледахме и слушахме шашнати, чудехме се какво ли може да сънува едно бебе...Даже я записах с телефона си и ще ви пусна по-късно...Все едно слушах лаене и скимтене на малко кученце....Та в тази връзка исках да ви питам вашите бебета издават ли някакви звуци на сън?

За шишетата на НУК - ние имахме едно с биберон,който е сплескан/ ортопедичен май го водят/ - ами голяма трагедия с него, много се давеше Ели като пие от него и го смених..Аз ползвам шишета на Д-р Браун и на Томи Типи и нямаме проблеми с тях.

Атадарче, колажа наистина е страхотен ...

Хубав ден, момичета!
И аз се надявам да се включват повече от редовно пишещите майки преди....Много по-весело е така....

# 579
ЧЕСТИТА БАБА МАРТА

# 580
Честита баба Марта Simple Smile
Ние успяхме с голямата ми щерка за два дена, да научим само 4 реда от стихотворението за детската Simple Smile
Бабо Марта, тук ела
със голямата метла,
облаците измети,
слънцето да заблести.
Пак да разцъфтят цветята,
да играят вън децата.
Здрави, весели, засмени
с мартеничките червени!

Деси, искам да те питам, след като спряхте антибиотика на Саши, имаше ли още хрема и кашлица. И как да му се невиди борите тази хрема  newsm78
Марина е с чист дроб, и без температура, обаче носът и яко хърка, и от там кашля по цяла нощ. През деня не чак толкова, защото не лежи толкова.
Слагам физиологичен, дърпам с помпата, слагам капки и нищо. Днес отсвирих всички капки и слагам малко витамин Ц в нослето. Да видим. Ианче е спокойна, смее се, гука, обаче този нос, хърка ли, хърка Sad

# 581
Ще взема да купя шише на Томи Типи.Моите на Нук за широките,малки,стъклени.Тамън две имам. ooooh! Едното със силиконова биба,другото с каучукова.Почти не са ползвани,за да се износят,явно просто не се справя с тях детето.
Сумати кърма опропастих с тях.
Джоя,Саши си хърка и се дави от рождение.След бронхита и лекарствата май понамаляха секретите при нас.Аз вече нищо не му слагам,най-много физиологичен разтвор понякога,ако е много зле положението.Почти съм сигурна,че е наследил нашите стеснени канали на носа и нощем,като изсъхме въздухът в стаята/понеже сме на климатици/,се започва драмата.

# 582
Честита Баба Марта! Живи и здрави Simple Smile

Деси,не съм доволна от Томи Типи. Авент или Чико според мен трябва да избереш. Малката отказа да се хрни от тях, та купувах нови. Надявам се по-късно поне малко да го поутребяваме.

Два дена давам по 2-3 лъжички тиква и много добре и се отразява на метаболизма...то какво беше 3-4 дена без изхождане. Не го броя за захранване, да се оправдая, че не съм толкова зла майка  Laughing По-добре от другите методи, а и скоро ще направим 5 месеца, така че ни е време, повечето признаци за захранване са налице.  Заредила съм се с домашни картофи, имам още една тиква. Другата я разрязах и е прибрана сурова в камерата. А имам и жълта, но тоьи тип цигулки са по-безвкусни...та се чудя да я пазя ли? Вие какъв цвят тиква давате?  newsm78

По-късно още ще пиша, отиваме сега по задачки Simple Smile

# 583
ЧЕСТИТА БАБА МАРТА

Честито и на всички бебчета с месечинки  Hug  bouquet

Атадар, страхотен колаж, сърдечно благодаря  Hug  bouquet  bouquet

# 584
Ел-Пл,аз имам бяла тиква,кестен й викат при нас.Цигулката можеш да я даваш в съчетание с други зеленчуци,за да не е безвкусна сама.

Общи условия

Активация на акаунт