На КОЗУНАЦИте моля.......

• 94 802
  • 751
  •   1
Отговори
# 60
да ви попитам и тук, ако някаои е правил или знае
може ли да се направи козунак с кисело мляко, както е рецептата за питка с кисело мляко на макс мама
половин кофичка кисело мляко, 2 яйца, олио, захар, бра6но, половин кубче мая
само 4е да кажем да се сложат 4 -5 яица и 250-300 гр захар
т.е. да се увеличи мазнината,  захарта и яйцата
дали пак така 6те си бухне и 6те стане добре
и с едно втасване както стртахотно втасва питката?

# 61
За сега само записче. Hug

# 62
  • София
Мама Цоцоланка благодаря за хубавата тема.  bouquet
Връщам се да ви чета.

# 63
  • София
Здравейте,
имам въпроси относно правене на козунак в машина за хляб. От скоро имаме машина за хляб и в нея съм правила само бял и ръжен хляб, а сега искам да се пробвам за Великден с козунаци.
Въпросите ми са следните:
 - как се процедира - продуктите се слагат в машината и там се прави само тестото, а след това се пече във фурна? На каква програма трябва да се сложи - машината е Молинекс OW 5000. Има програма за тесто, която е около 1 ч. 30 мин.
 - втасването в машината ли става или там само се меси тестото. Правила съм веднъж тесто за пица и това, което излезе беше втасало?
 - вероятно след като го направя на плитка ще трябва още да втаса и след това да го пека в печката ??

аз съм абсолютен начинаещ с козунаците,но,с машината станаха чудеса-за такива конци само съм си мечтала CrazyМоята е Мулинекс 5003 и станаха  и на трите програми- започнах с тази на сладък хляб, правила съм и на френски и,се престраших само да ги замеся там, а, отделно втасваха във фурната. Мисля,че въпросът е да си намериш точната рецепта. В машината обаче,дозата ми е за около 500 гр брашно,защото като втаса,стига до ръба на  контейнера, а, като започне да се пече е на косъм от капака,с 1 кг сигурно ще стане страхотия по реотаните  newsm78

# 64
И аз ще се пробвам тази година с домашни козуначета, затова се записвам да следя всичко. Благодаря за темата.  bouquet

# 65
Макси , страхотни кифли и възелчета си направила  Crazy, направо ги подушвам.
Златни, апетитни   bouquet.
Дано беболина ме остави тези дни да замеся половин доза   bouquet
Ако не ще ти идвам на гости   Wink

# 66
  • Разград
Поли,никви грижи. Hug
azals,и на мен много ми е интересно дали ще стане с това тесто.Тази седмица мисля да пробвам,ще пиша после.

# 67
Много изкусителна тема...
Мама Цоцоланка поздравления  bouquet

В най-скоро време ще пробвам и аз кифличките на max-mama.

Unknown lady страхотно изглежда твоя козунак, може ли и рецептата. /може и да я има някъде публикувана, но аз не я видях/.

# 68
  • на брега на реката
да ви попитам и тук, ако някаои е правил или знае
може ли да се направи козунак с кисело мляко, както е рецептата за питка с кисело мляко на макс мама
половин кофичка кисело мляко, 2 яйца, олио, захар, бра6но, половин кубче мая
само 4е да кажем да се сложат 4 -5 яица и 250-300 гр захар
т.е. да се увеличи мазнината,  захарта и яйцата
дали пак така 6те си бухне и 6те стане добре
и с едно втасване както стртахотно втасва питката?
Свекърва ми от години меси козунаците с кисело мляко и са много хубави. Опитай с по-малка доза да видиш дали ще ти хареса !

# 69
  • София
Записвам се и аз  Simple Smile
Не може да се пропусне такава вкусна тема Wink

Ето снимка на първият ми опит за козунак от преди месец. Малко го попрепекох, но следващия път ще съм по внимателна.

# 70
# 71
Страхотна тема Hug

Миналата година не можах да се справя с четворната плетка, но пак ще опитам. А сега видях и шесторна Shocked Това няма да мога да го направя никога Laughing

# 72
Страхотна тема Hug

Миналата година не можах да се справя с четворната плетка, но пак ще опитам. А сега видях и шесторна Shocked Това няма да мога да го направя никога Laughing

Аз наскоро пробвах за сефте четворна плетка и ще ти кажа как се упражнявах. Взех четири парцалчета и седнах пред монитора, гледам указанията за плетката и плета.  Laughing

# 73
lubopitko и аз, май, така ще направя Laughing Но с шестица няма да пробвам, че ще си завържа пръстите, без да искам Laughing

# 74
Позволих си да разгледам снимките в подписа ти. Страхотни неща си направила, та една четворна плетка ли ще ти се опре?  Hug Wink

Общи условия

Активация на акаунт