Отговори
# 675
При нас разликата ще е голяма  цели 8г и половина Simple Smile Според мен и малката разлика и голямата си имат своите плюсове и минуси. Дали ще бъдат близки децата когато станат зрели хора няма нищо общо с разликата в годините. Понякога става така, че не се поглеждат, друг път са много близки...това нещо не мисля, че зависи от разликата в годините.
Не знам дали пола има някакво значение, но аз се радвам, че са от един пол, и с по-голяма разлика. Понякога струва ми се при децата с малка разлика и еднакъв пол се поражда нещо като конкуренция. Децата пък с голяма разлика имат вече по-друг тип взаимоотнощения. Едва ли ще имат много общи игри, по-скоро голямото става като закрилник на малкото. Нашата бъдеща кака от сега си представя как ще учи бебето на разни неща Simple Smile

Абе само да са живи и здрави..разликата е без значение Simple Smile

# 676
Аз съм съгласна на 1000%,ама за коя среща става въпрос тази в петък на 12.03 ли?Ако е за нея там съм!!! Heart Eyes Heart Eyes

Ами аз за нея си мислих,защото какъв по-добър повод от този  Simple Smile....но ако имате други предложения....  Heart Eyes

# 677
Анизи,може и Оксцилокопцинум или едно друго имаше на Боарон,специално за настинка.Питай в аптеката.Не е опасно за бебето-гаранция Peace

Лястовичка,аз лично ще се заредя и с късо и с дълго ръкавче.С ританки и с гащеризончета.Както и с такива дето Оффлой ги беше напускала.Те стигат почти до колянцето и лакътчетата и с едни чорапки,облеклото е супер.Зависи си от климата.
Adi,може ли да ми пуснеш подобни,че пак съм дремала като е пускала Оффлой тези дрешки. Simple Smile

Хубаво е значи да има и от двата вида.  Peace

# 678

Хубаво е значи да има и от двата вида.  Peace

И аз така смятам,че е по-добре.А вече като му дойде времето ти ще прецениш,нали за това е майчиният инстинкт  Heart Eyes
Не се съмнявам,че ще сме едни добри и безупречни майчета.   bouquet

# 679
Аз не говорех за "близоста",а за интересите.Няма как едно дете на 10 год и такова на 1-2 да са с еднакви интереси. Peace
По-голямата разлика е със сигурност по-добра и за родителя.По-голямото детете е по-самостоятелно и може и да помага.
По-малката разлика е потрудна за родителя,но интереса за децата е по-близък.

В крайна мсетка да са живи и здрави.Щом Господ ни ги е дал,няма по-голямо богатсво.

Лясточике,ей сега ще потърся Peace

# 680
  • Плевен
Аз мисля да се запася и с късо и с дълго ръкавче. И на мен ми се струва, че май няма да има много горещо лято с тоя сняг дето няма край, но нищо не се знае все пак.

# 681
  • в Кошера
Добро утро, т.е. ден!  Laughing
Кофти време, 30 мин чистене на колата  #2gunfire, поледици, парцали, сто ката дрехи....ама бебка като си ме подритва както тя си знае  Party и ми се сгрява душата  Heart Eyes

Аз съм съгласна на 1000%,ама за коя среща става въпрос тази в петък на 12.03 ли?Ако е за нея там съм!!! Heart Eyes Heart Eyes

Ами аз за нея си мислих,защото какъв по-добър повод от този  Simple Smile....но ако имате други предложения....  Heart Eyes

Айде да ме светнете за срещата на ЛЛЛ ли става въпрос, че тооооолкова много е изписано...не мога да намеря страниците вече  #Crazy Shocked

Аз ви предлагам да сефтосаме Сердика център (отваря на 16-ти) с една срещичка, пък дано се оправи времето дотогава  Praynig Всъщност, където и да е, само да се посъберем повечко  Wink

# 682
  • Sofia
Здравейте момичета,
Едва дойдох до работа. Но прибирането ми съм убедена, че отново ще е кошмар. Вчера чаках ЕДИН час автобуса си и накрая едва се държах на премръзналите си крака. Не знам как издържах. Добре поне, че днес не съм болна. Подготвена съм, че и довечера ще е така. Но докато мога ще си кретам до работа и обратно, след като се чувствам физически добре.
Аз пък в четвъртък ще съм на консултация и се надявам, че най-после ще разбера пола на бебчо. Освен с таткото, ще взема с нас и каката, че тя ми се обиди за последните пъти, че съм ходила без нея. Нещо с мъжлето ми не сме стигнали до консенсус за имената, ама не се кося, защото имам доста време, за да го убедя. Mr. Green
На бебчо и каката разликата ще е 6,5г разлика. Аз лично не исках да е толкова голяма, заради това дали ще успят да се сближат, но засега не го мисля и това. То си зависи от семейството и взаимоотношенията вътре в него.
Относно къси или дълги ръкави за през лятото, въпреки, че ще е новородено, не смятам да го обличам с дълги. Може би само първата, най-много и втората седмица ще го обличам с една идея в повече от мен и след това ще го обличам както себе си. Така процедирах и с каката и си мисля, че е по-добре за самото дете. Свидетел съм на много обличаните деца, че се изнежват и в последствие лесно и бързо се разболяват.
Хубав ви макар и снежен ден девойки...  bouquet

Последна редакция: вт, 09 мар 2010, 11:41 от svetlana79

# 683
даа, така е Simple Smile няма как да са им еднакви интересите на децата с голяма разлика. Ето аз сега си правя сметка, че когато малката стане на 5, каката ще е на 13-14.. тотална разлика в интересите Simple Smile Имаме едни съседчета с такава разлика. Ами бих казала, че каката е като втора майка. Постоянно навсякъде е с малката. Аз майката не съм виждала, само двете ги виждам. Определено много се обичат макар, че нямат общи интереси. Дори се чудя на каката, как има желание да се грижи за малката, все пак е в пубертет, обикновено децата в тази възраст..поне аз си мисля така имат съвсем други вълнения, които сякаш трудно се съчетават с такава грижа към малката сестричка. Но явно си зависи от децата.

Но определено е много хубаво да гледаш как децата си играят заедно Simple Smile Това му е хубавото на малката разлика Simple Smile

П.с  - между другото, аз ве4е толкова съм забравила бебешките вълнения, че сякаш сега ще ми е за пръв път, и много се вълнувам Simple Smile

# 684
  • София
Става въпрос за срещата-лекция на 9 месеца в ЦУМ,МОже да се съберем и да се видим там.за 12.03.мисля,че става въпрос.А какъв е този Сердика център,че аз съм пропуснала за него?

# 685
  • Пловдив
Моите момичета, живот и здраве, ще имат разлика 2год и 2 -3мес.  За дрешките смятам да се запася както с леки бодита и гащиризон с къс ръкав, така и с по-дебели дрешки, защото плановете ми са да се кача на вилата непосредствено след раждането, а в планината вечер си е хладно  Peace
Аз имам едно питане към мамите, които са ползвали колички 3 в 1. Относно  коша за новородено -  всички ли е възможно  да се закрепят в кола или само твърдите, като на Чико, Пег Перего и подобните?

# 686
  • в Кошера
А какъв е този Сердика център,че аз съм пропуснала за него?

Нали откриват два нови МОЛ-а. Сердика център - бул. "Ситняково", и Карфур (през април, ако не се лъжа  newsm78) - на Цариградско...

# 687
  • в Кошера
Аз много се чудя какви дрешки да накупя  newsm78, нали съм си лаик в тази област, НО като чета мненията на опитните, май ще взема бодита с къс и дълъг ръкав  Rolling Eyes Thinking Не знам дали е удачно да се обличат къси панталонки примерно, ама то ще е юли все пак  Rolling Eyes newsm78

# 688
Моите момичета, живот и здраве, ще имат разлика 2год и 2 -3мес.  За дрешките смятам да се запася както с леки бодита и гащиризон с къс ръкав, така и с по-дебели дрешки, защото плановете ми са да се кача на вилата непосредствено след раждането, а в планината вечер си е хладно  Peace
Аз имам едно питане към мамите, които са ползвали колички 3 в 1. Относно  коша за новородено -  всички ли е възможно  да се закрепят в кола или само твърдите, като на Чико, Пег Перего и подобните?

според мен не е добре да се ползва коша за новородено за колата, защото той няма колани за бебето. Ако нещо стане, при евентуален сблъсък, рязко спиране, завой.. или нещо такова бебето първо ще изхвърчи от коша. Затова са направени столчетата за кола (или кошничките за новородено). На мен една продавачка в един магазин, взе да ми обяснява, как нямало нужда да си купувам столче за кола, че коша за новородено (зимния кош) щял да ми свърши същата работа. Това е абсурдно, ако гледаме сигурността на бебето. Аз лично съм наплашена защото съм преживяла една катастрофа и знам как лошото идва изневиделица...

П.С -  градското движение съвсем не е лишено от такива моменти. На нас на два пъти ни се случва на колата пред нас да и падне колелото. Единия път така катастрофирахме много жестоко, а другия просто се разминахме с много силен и рязък завой, при който аз така си фраснах главата в стъклото..чеее... #Crazy

# 689
  • в Кошера
nlight, и аз така мисля, но ме притеснява факта, че не е хубаво съвсем малките бебоци да се слагат в шезлонги и въпросните кошници, защото не са равни  newsm78 докато коша за новородено си е съвсем равен...знам ли?!  #Crazy newsm78
От друга страна пък, като е съвсем малко все някой ще се вози отзад с него и ще го придържа...

Общи условия

Активация на акаунт