Примерна схема за захранване - 23

• 23 819
  • 737
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Окич, ми то не е моята представа, а представата на една книга Embarassed
Между другото ето 2 линка:
http://www.babycenter.com/0_age-by-age-guide-to-feeding-your-toddler_1736045.bc#1
(тука впрочем пише, че месото на ден трябва да е колкото кубче 1х1 инч (1 инч = 2,54 см). тва ще си е тежко, хич да не е...)
http://www.wholesometoddlerfood.com/ - един сайт за хранене на toddlers (деца от 1 до 4 години)

http://www.mamaibebe.com/forums/viewtopic.php?f=8&t=6923 - това е превод на статията от Бейби Център. Почти коректен Wink

Кампанула, погледни поста над твоя точно Wink

П.П. Леееееко почва да ми писва от мерки, порции, дози, калории, грамажи, количества, обеми, пропорции, часове, бройки, съмнения и колебания. Искам да се отърсят от мене тея дивотии като вода от изтръскващо се куче и някой да ми каже как да си храня детето точно и това да е абсолютната истина.
.. Но знам, че ще продължа да рия....

# 646
Sorry,но сега се присетих да питам как готвите на пара- със специален уред или нещо друго, моля споделете  Praynig

# 647
  • USA
ДеизиЛ, аз ползвам ето такава http://www.amazon.com/Oxo-Good-Grips-Pop-Up-Steamer/dp/B000HCBDF … 670657&sr=1-2  кошничка за пара.Страшно удобна.Слага се в тенджерата с вода.

# 648
Зеленко и Стелфи   bouquet  Hug

# 649
ДеизиЛ, аз ползвам ето такава http://www.amazon.com/Oxo-Good-Grips-Pop-Up-Steamer/dp/B000HCBDF … 670657&sr=1-2  кошничка за пара.Страшно удобна.Слага се в тенджерата с вода.

Благодаря  bouquet- това найстина е добър вариант, вместо да купувам нещо по- голямо и скъпо

# 650

Благодаря  bouquet- това найстина е добър вариант, вместо да купувам нещо по- голямо и скъпо
А едно много наподобяващо това гледах за 15лв. в Кауфланд!  Hug

# 651
Уикенда не бяхме в къщи и едва сега успях да изчета какво сте коментирали през това време...
Вчера бебо имаши страхотен запек. Уж всеки ден ака, но в събота по-малко, а в неделя - напъване, зачервяване и рев... Сърцето ме болеше като го гледах. И това се получи от ръжената каша...
Това за дните без акане на кърмени бебета важи само за тези, които са изцяло на кърма. Не чакайте дни, че проблемът се задълбочава още повече. Аз да ви призная вчера изядох едно шоколадово блокче със сена. Разчитам малко да премине в кърмата... Иначе вчера и днес сме на изпитаните храни, които не ни запичат. Иска ми се да кажа "които ни разхлабват", но за съжаление такима няма ...  Cry
Оранжев-не оранжев - утре ще давам тиква...

# 652
Благодаря  Бубичка, Кауфланд ми е наблизо и ще погледна там! Flutter

# 653
Yana-barborana, чети етикетите, преди да купиш, това е единственото решение. Чисто ръжени сухари има Клевър на Билла, но имат сол.

Е много ясно, че съм го прочела преди да го купя. Но понеже чисти ръжени нямаше взех тези с идеята евентуално първо да въведа пшеницата с пшеничени сухари и после да дам другите, които имат и ръж.  Peace

Това, че имат сол тези на Клевър не ме притеснява толкова. То май във всички има  Joy Ще ги погледна, благодаря за идеята!

И в крайна сметка от десетки цитати пак не разбрах колко месо да давам на порция.  Whistling Да говорим в стандартни ледени кубчета: 1,2,3?  newsm78

# 654
Аз когато готвя гледам месото да е към 8-10% от общия обем на пюрето. Водя се от това, че в повечето купешки пюрета процента на месото е 8%. Peace

# 655
И аз да питам още нещо...след като трябва да давам всеки ден жълтък докато го въведа да спра ли месото през това време? Звучи ми доста натоварващо и месо и жълтък  newsm78

# 656
  • София
alegoria , докато се въведе жълтък се дава по няколко трошички, до достигането на 1/4. Не мисля, че това е натоварваща. Като стогнеш 1/4, тогава вече го редуваш с месо.
Yana-barborana , Косе босе казва, че първия месец се започва с 15 гр. месо, което момичетат тук определиха на 1 кибритена кутийка/ледено кубче и след това всеки месец се увеличва с по 10 гр. Но като стане на годинка не трябава да приема повече от 50-60-различни мненияпрочети последните страници
Queen L за дете на 12 месеца пюретат всички са с месо-  по тях значе всеки ден трябва да се яде месо. То вярно, че и месото не е много, де...така че и тази схема става Peace
Ох днес писах тук, колкото пиша за 3-4 месеца Embarassed

# 657

Също така онзи ден взех и пшеничени и УЖ ръжени сухари. Еми познайте - в ръжените има и пшеница. Няма ли само от ръж на пазара? Освен със сухар с какво друго мога да й я вкарам? Има ли такива каши???  Thinking Thinking Thinking

Яна, и аз търся да купя ръжени сухари за въвеждане на ръж, но не мога да попадна на чисти. Ще се радвам някой да ни насоччи към марка чисти ръжени сухари без пшеница. Готова каша само от ръж няма.

И за мен е актуална темата "ръж" и още не съм решила с какво точно да я въведа. Видях ръжено брашно и ръжени ядки. Ядките са на SORTE - някой взимал ли е от тях? Накисвам, варя и пасирам - нали такава е технологията? Само не знам дали няма да дразни стомахчето (до сега съм му давала само инстанти каши и не знам дали е добра идея точно ръж да е първата му каша, домашно приготвена от ядки). А защо наистина няма готова каша от ръж?

# 658
  • Видин
Аз ръж ще въведа с кашата на Милупа - 7 зърна. Няма да спазя написания от Косе Босе ред на въвеждане на глутеновите. Т.е. първо ще е овес, но после следват други неща, а не ръж  Peace Залагам на готови каши, не мога да се занимавам с правене  Outta Joint
Ох, моето е в нова фаза - не иска да яде от нищо друго освен от бурканче  ooooh! ooooh! ooooh! Преди кашата си я хапваше в неговата си купичка, но сега не отваря уста, ако не е в буркан. Кво е това чудо и кога ще се научиме да ядеме от чинии и купи  Crazy
Забравих да питам - в Лом има ли още от рапичното олио? Мъжо ще ходи след ден, два до там и да го пратя да ми търси ако още има  Laughing И какво друго има в био магазина?

Последна редакция: вт, 16 мар 2010, 08:28 от amanita

# 659
alegoria , докато се въведе жълтък се дава по няколко трошички, до достигането на 1/4. Не мисля, че това е натоварваща. Като стогнеш 1/4, тогава вече го редуваш с месо.
Yana-barborana , Косе босе казва, че първия месец се започва с 15 гр. месо, което момичетат тук определиха на 1 кибритена кутийка/ледено кубче и след това всеки месец се увеличва с по 10 гр. Но като стане на годинка не трябава да приема повече от 50-60-различни мненияпрочети последните страници
Queen L за дете на 12 месеца пюретат всички са с месо-  по тях значе всеки ден трябва да се яде месо. То вярно, че и месото не е много, де...така че и тази схема става Peace
Ох днес писах тук, колкото пиша за 3-4 месеца Embarassed

oki4, ами 8% от 190 гр са си 15 грама! Говорим за едно и също значи... А моята схема не е по-различна - давам 2 дена пюре с месо, после 2 дена без месо.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт