Отговори
# 600
Добро Утро  Grinning !

Белла , честит рожден ден   bouquet ! Бъди здрава и все така щастлива  Hug !

Честито и на всички с поводи днес  Flutter !

kendii
, представям си какво ти е  Tired ! Рая беше с висока Т миналата седмица, тази зверски кашля..... Гледах да са разделени със Стас, но в една къща е ясно колко може да ограничиш контакта  Rolling Eyes !
Дано всичко мине леко и по - скоро да е фалшива тревогата  Praynig !

Вече много ми се излиза, само побутвам каляската из къщи  Blush ! Чак на 16 сме на консултация, но ако времето е кофти, май и тогава няма да ме огрее  Tired !

# 601
  • Бургас
Здравейте и от мен! Ееех,доживях да седна на компютъра за малко!!!

Бела Честит рожден ден!!!  bouquet
Кендидано да се оправите бързо,че знам какво е Sad Катрин и тя е със сополки,непрекъснато и хърка нослето,пречи и и като яде и като спи. Отгоре на всичко е нетърпима от няколко дни,реве денонощно ,все ми е в ръцете и съня е мираж.
 Нашата първа консултация мина.Качила е 1400гр. за месец ,което ми се вижда много(явно прекалявам с дохранването,ама и тя нищо не отказва), а пък е пораснала само 2см.-което пък май е малко.Тази седмица намалих АМ и давам през хранене,че и по-нарядко,гледам да сме основно на кърма,та в понеделник пак ще отида да я изтегля и да видим как наддава.

Нашата лекарка ме притесни.Каза ,че има херния и трябва да слагаме лепенка около 2 месеца и ако не се прибере, следвало операция ShockedНякой ако се е сблъсквал с този проблем,моля за съвет.Плачът дали влияе на хернията,че Катрин така се дере-ужас.
Чудим се как да я успокояваме.

Честити месечинки,на бебоците днес!!!
 Лек ден засега от нас! Heart Eyes

# 602

2. Проблеми с носа - хем капя физ разтвор, хем чистя с клечка за уши, видимо няма сополки, а мънинкия грухти като прасенце Sad последните два дни се събужда така през нощта..като хапне пак си диша спокойно и си заспива. Или това са проблеми с гърлото?

3. Давене/гадене - като при преглъщане на косъм в гърлото, ако се сещате. На какво може да се дължи?

Тези 2 проблема и при нас ги има.Особенно нощем как се дави,все ме е страх че ще се задуши

Аз си мислех, дали не се изсушава много въздуха в спалнята..помня, като бях бременна и със позапушен нос, точно така съм се събуждала със сухо гърло и не мога да дишам.
но пък драмата с давенето остава, а тя се случва в течение на деня.

А, пропускам и гурелчетата, разбира се. Тях ги минавам с памуче с физ. разтвор, отвън-навътре, и си ги чакам да минат? те ли бяха показател за запушени слъзни каналчета?

Последна редакция: чт, 11 мар 2010, 11:47 от Светулка

# 603
  • София
Бела, честит рожен ден! Много здраве, щастие и късмет навсякъде и във всичко! А с най-хубавия ти подарък, само хубави емоции да ви спохождат!

Кенди, дано бързичко се оправите! Hug

Сашкова, мерси за кафенцето!  bouquet

Честити месечинки на Теодора и Ирена! newsm51

# 604
  • София
Аде, дай да те видим, де, няма само ние да се излагаме. Wink
Ето специялно за Мяуче - аз в цялата си кръглота: Mr. Green

Аз нещо да питам - нали скоро даваха при Гала за Банката за майчина кърма. Та казаха, че цената да си купиш е 1.80лв за литър. Не ми се струва много, макар да не знам цената на АМ, та питането ми е защо ако някоя майка не може да кърми или не й достига кърма педиатрите не й препоръчват да купува кърма, а веднага й казват да дава АМ? newsm78

# 605
Мацки като ви слушам се чудя дали и аз да не започна да варя чайчета за коликите. Направо не знам - давам Инфакол, ма нещо не помага много. А не иска да пие вода и това ме навежда на мисълта, че и чай няма да иска.
Освен това дреба вече не спи по цял ден - кокори се яко и иска внимание. Играчките много много не ги уважаваме, нооо тапетите  ми са райе бяло и кафеникаво - само тях зяпа и си се кефи яко.
За гукането - все още трудно, но като му говориш и пееш започва да се въодушевява и едни гърлени звуци издава отвреме на време  - някой път ще го изям - голям ми е сладур.
Ей ся тъъъъкмо заспа и халата влезе - сестра му. Та се разминахме пак със съня.
За гимнастиката - подарихме такава на зълва ми - бебчето не иска да излиза от нея. Занимава се с часове. Май наистина зависи от детенцето. Мисля и на дреб да му взема скоро.
Кенди, мила дано скоро се оправите и миете без антибиотик .Представям си как се чувстваш.... Hug Hug Hug

# 606
  • София
Аде, дай да те видим, де, няма само ние да се излагаме. Wink
Ето специялно за Мяуче - аз в цялата си кръглота: Mr. Green

Аз нещо да питам - нали скоро даваха при Гала за Банката за майчина кърма. Та казаха, че цената да си купиш е 1.80лв за литър. Не ми се струва много, макар да не знам цената на АМ, та питането ми е защо ако някоя майка не може да кърми или не й достига кърма педиатрите не й препоръчват да купува кърма, а веднага й казват да дава АМ? newsm78

До колкото разбрах за да получаваш кърма от банката се кандидатства. С предимство са недоносени и дечица с проблеми. Явно има недостиг и трудно стига за здравите дечица.

# 607
  • София
Честит рожден ден на Бела!!! Много щастливи мигове с малкото съкровища и аз ти пожелавам поне още една такава радост  bouquet

Честита месечинка на Теодора и мама Megelina и на Ирена и мама CurlyZ. Да са ви живи и здрави рожбите!

Моето бабче ще го оперират утре и ми е много криво Sad.
Радвам се, че ви има Hug

# 608
  • София
Добър ден... Hug

Мойта Алекс също е с гурелчета вече и на двете очета...даже едното и се поду тая нощ... Sad...следобед чакам педито да я види.
Иначе досега промивах с физ.разтвор и капех кърма, ама нещата не се подобриха, даже се влошиха... Confused

И тя отвреме на време грухти(все едно има храчка на гърлото) мисля си да не би да е хремава, но сополки не виждам. Най- вероятно е от сухия въздух.

Гука от доста време - ако звукът "ангъъъъ" може да се нарече гукане...  Laughing

Още сме изцяло на кърма, като гледам бузи е направила, но след 16.03. сме на консултация и ще видя какъв е резултата.
Иначе се качвам на кантара с нея и без нея и показва, че е 4кг. Ако е така, значи е наддала близо кило за 25 дена...  Rolling Eyes

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА БЕЛЛА...   bouquet... ЖЕЛАЯ ТИ ЗДРАВЕ, ЩАСТИЕ, ЛЮБОВ И МНОГО ЩАСТЛИВИ МИГОВЕ!!!

Отивам да ви чета, че съм ви изпуснала края... Whistling

Хубав и слънчев ден!

Последна редакция: чт, 11 мар 2010, 15:46 от Karolin@

# 609
Цитат

Аз  съм пропуснала, за какво иде реч, но знай ,че сме с теб, и всичко ще бъде наред!

Стиснати палчета от всички ни!!   newsm17

# 610
  • гр.София
Цитат

Аз  съм пропуснала, за какво иде реч, но знай ,че сме с теб, и всичко ще бъде наред!

Стиснати палчета от всички ни!!   newsm17
Стискам палци и аз, всичко да е наред. Praynig

# 611
  • България/Германия
Здравейте мамчета,

Имам малко време да опиша подробно моите неволи, свързани с кърменето. Всякакви съвети и предложения са добре дошли.

Малката се роди мъничка - 2620 гр. и след раждането имаше проблем да поддържа телесната си температура и беше 3 дни в термо легълце. Аз пък имах проблеми с много ниско кръвно, припадах на няколко пъти и първия ден не ми даваха да отида при нея. През това време й бяха дали АМ и по малко коластра от тази, която аз изцеждах, в шише. В крайна сметка започнахме да я слагаме на гърда, но през нощта не бях при нея и пак й даваха АМ.

Изписаха ни на 5-ия ден с тегло 2500 гр. Когато акушерката дойде да ни види, каза, че е много мъничка и няма да има сили да изпразва гърдите и да получава достатъчно задно мляко, затова да се цедя и да й давам да се храни на 3 часа, с идеята като наддаде малко, да опитаме пак да се кърмим. Сега мисля, че това е била огромна грешка, но тогава ми прозвуча логично и реших да се доверя.

Стигнахме 3 килца и започнахме да се кърмим. И тогава започнаха неволите - оказа се, че беби трудно захапва лявото зърно и почти не получава кърма от лявата гърда; от дясната сучеше добре, но заспиваше бързо. Плачеше почти непрекъснато, давах й гърдата във всеки момент, когато беше будна, но имах чувството, че суче на сухо и не гълта. Заради слабата стимулация започна да ми намалява кърмата, на консултацията се оказа, че за 4 седмици е качила 850 гр. (което е ОК), но за 10-те дни само на кърма едва около 200 гр.

Аз не издържах и започнах пак да се цедя и да й давам от шише. Много се успокоих, че детето получава достатъчно храна, а и от редовното цедене кърмата ми се увеличи пак. Сега се храни по 6 пъти на ден и изпива около 120-130 мл, а през нощта я кърмя. Струва ми се, че е позаякнала и суче по-добре, по-дълго, без да заспива и си мисля дали да не опитам пак да се кърмим. Та въпросът ми е: има ли някакъв шанс това да стане или по-добре да не опитвам, и как най-плавно да го направя? Дали да се опитам да заменя някои от храненията с шише с кърмене, докато минем изцяло на кърмене? Интересното, поне за мен, е, че малката суче с голямо удоволствие и сякаш не е отвикнала от гърдата, въпреки храненето с шише.

Има ли други майчета, които хранят бебетата само с изцедена кърма и какво мислите за този вариант? На мен ми омръзна това цедене, имам чувството, че се занимавам само с цедене и преливане на кърма в шишенца, докато дойде време за следващото хранене и после пак така  Confused Но ако трябва, ще го правя, за да може беби поне да получава кърма.

Много писах, но се надявам, че някой, особено Мяу и Шаманчето, ще се включат със съвет.  Hug Heart Eyes

# 612
[Честит рожден ден на Бела! Здраве и много щастливи мигове със вече нарасналото семейство!

Ел-п, стиснати палчета и от нас. Как се стреснах първо че прочетох бебче вместо бабче. Пожелаваме всичко да мине леко и бързо възстановяване после на бабчето ти.

Да се отчетем и ние с мерки и теглилки - С Боби бяхме на консултация в началото на седмицата - за един месец е пораснал с 3 см и 1 кг спрямо рожденното тегло и 1,2 кг. спрямо теглото с което ни изписаха. Това ме успокои че за момента кърмата явно му стига. Дано по-дълго да се задържим на кърма.

# 613
  • Bourgas, Burgas, Bulgaria
Добро утро!
Ел-п и аз помислих, че ще оперират бебчето. Дано с баба му всичко се размине.
Моят юнак е спокоен тези няколко дни.
Хапва обаче много малко. За пет минути и е готов. Вечер като хапне след банята се буди чак след шест часа. Яде седем пъти на ден. Не знам дали е достатъчно. И даже се притеснявам. Наддал е 700 грама от теглото на раждане. Аз не знам от кое тегло се смята първото наддаване. Той се роди 3500, изписаха ни 3200, на месечинката беше 4200. Та не знам това достатъчно  ли е за бебе само на кърма? След кърмене изцеждам само 20 грама. Иначе памперсите са добре напълнени. 

Иначе бебенцата могат да грухтят заради разни корички в нослето и ако е много сух въздуха в стаята. И Нико така грухтеше, обаче сега заради обрива държа по-хладно в стаята и вече не сумти толкова.

# 614
Ето снимки:
http://fevruari2010.snimka.bg/baby/mitko.408816.17763796

Малко ги качих където не трябва, но важното е че има.

Общи условия

Активация на акаунт