Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво е значението на TSH и какви проблеми могат да възникнат от неговите отклонения?
Какво представлява линията на честта и кога се появява?
Какво представлява уртикарията и как може да повлияе на бременността?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво е значението на TSH и какви проблеми могат да възникнат от неговите отклонения?
TSH, или тиреоид-стимулиращ хормон, играе решаваща роля в регулирането на функцията на щитовидната жлеза. Отклоненията в нивата му могат да показват проблеми като хипотиреоидизъм или хипертиреоидизъм. Нормалните стойности са между 0,4 и 4,0 mU/L, а по време на бременност трябва да бъдат между 1 и 2 mU/L. Отклоненията могат да доведат до симптоми като слабост, сърцебиене или промени в теглото. В такива случаи е важно да се консултирате с ендокринолог.
-
Какво представлява линията на честта и кога се появява?
-
Какво представлява уртикарията и как може да повлияе на бременността?
Уртикарията е кожно състояние, характеризиращо се с появата на червени или бели подутини, известни като уртики. При някои бременни жени може да се развие уртикария. Въпреки че обикновено не е опасно за плода, в някои случаи може да бъде свързано с други усложнения на бременността. Важно е да се консултирате с лекар, ако имате уртикария по време на бременност.
-
Какво представлява амниоцентезата и защо се извършва?
-
Какво да правя, ако мебелите, които съм поръчал, не отговарят на очакванията ми?
при мен засега всичко е наред,беба не спира да ритка
....корема ми расте не с дни а с часове
дано всичко е наред до края че на моменти ме хваща параноята и започвам да си мисля глупости "ами ако еди си какво стане"или"ами ако точно пък на мен се случи",уж съм много голям оптимист и съм доста позитивна,кви са тез хормони незнам,голям рев някой път 
?Аз не искам много да "влизам във филма" че после няма да се спра,имам предвид че не искам много да се превземам и да прекалявам....
на всички които чакат резултати или им предстои амнио