В 6-ти месец търколи се вече ЮЛСКОТО човече!

• 31 239
  • 746
  •   1
Отговори
# 390
Ето де ! Много ми харесва цвета точно като за бяло лястовиче.

# 391
  • в Кошера
Много идейни тези възглавници за кърмене бе... smile3501 мисля да си взема такава, защото ми се струва, че иначе ще остане "без ръце" човек  #Crazy newsm78
Софийските мами, които ходиха в петък на лекцията на 9 месеца, нещо пасуват  newsm12
Казвайте как е, че се чудя дали да ходя тази седмица  Mr. Green
Лястовичке, количката е много свежарски десен  Peace

# 392
Днес бях отново на фетална морфология - бебка имаше доста големи кистички на главата 18та седмица, заради които ходих на амнио (+ висок риск за даун от биохимичния скрининг). Вече ги няма, едната е изчезнала напълно, другата е много малка и ще изчезне скоро, много се радвам, че доста ни притесняваха  newsm44

Относно безсънието - абсолютно всяка нощ от 7ма седмица насам се събуждам между 3 и 5 през нощта. Когато знам, че съм на работа изобщо не мога да заспя до сутринта, а сега като съм болнични заспивам, ама спя до обяд. Ако съм цяла седмица на работа е кошмар, едва издържам след сряда Sad

Пробвах какво ли не - единственото което ми помага е топло мляко с мед. Ако дълго не мога да заспя пъхам чаша мляко за няколко минути в микровълновата и слагам малко мед, след това си го пия в леглото и обикновено заспивам (абе тоя мой мъж от нищо не се буди, а ми разправяше, че спял леко  newsm78).

Стане ли 7 сутринта спя като труп до обяд (ако не съм на работа, уф другата седмица почвам пак работа, ще видим как ще е, не искам да си вземам много болничен още)

Само да добавя - първа покупка Помпа за гърди Авент, имат 25% намаление до края на март  Peace

# 393
За фолиевата-аз я пих 1 год преди да забременея с ИВон,цялата бременност,1 год след това и сега пак 6 м преди да забременея.Демек имам прекъсване около 6-8 м.Сега ще си я пия цялата бременност,и докато кърмя-задължително PeaceНе мисля,че ми е навредила с нещо,а моят доки каза,че няма с какво да ми навреди,понеже храната с която се храним е меко казано-непълноценна.Нищо не е истинско и съответно не си набавяме нужните в-ва.Фолиевата к-на я има предимно в зелените храни и рибата,което ние рядко употребяваме,а и сезона е различен.

За такава възглавница и аз се запалих.Сега ги разглеждах в нета и намерих едни с Биопълнеж,ама ще проуча още малко Peace

Скарли,чудесна новина.Знаех си аз,че няма за какво да се тревожиш Hug

# 394
Честно казано никога не съм поръчвала нещо от чужбина и се чудя сега ако си поръчаме количка примерно от сайта ,който го е пуснала Лястовичката ,гледам ,че пише доставка 25 евро до бг,други допълнителни такси плащат ли се ,на кг или данък някакъв,тук на нашата митница.А що се отнася до избор на количка и аз съм се спряла на куини спиди или S3 na Chicco,но сега тази на АВС  ми хареса много 3 Tec

# 395
  • Тук и сега
Момичета, спешно помагайте какво да пия за силна кашлица. Направо е магарешка и като се задавя да кашлям не си намирам място. Притеснявам се дали няма от тези напъвания да се отлепи тая плацента или да вземат да започнат някои контракции.

Аз засега съм се спряла на Пег Перего Плико П3 Комплето модел 2009. В момента е намалена с 10%. 590 лв е и е с всички екстри освен сменящата се дръжка. И е 8.5 кг. Харесала съм си черен цвят, защото мисля, че няма толкова да се захабява и ще отива на всякакви цветове пелени.

# 396
Момичета, спешно помагайте какво да пия за силна кашлица. Направо е магарешка и като се задавя да кашлям не си намирам място. Притеснявам се дали няма от тези напъвания да се отлепи тая плацента или да вземат да започнат някои контракции.

Чай от мащерка, веднага ще те успокои. Хубаво е да добавиш мед, направи си чайче в термус и си го пий вместо вода  Peace
Аз така се излекувах преди няколко години от много дълбока кашлица без антибиотици. Оттогава само това си пия

# 397
За пореден път забелязвам да се препоръчва чая от мащерка, имайте предвид, че той е противопоказен по време на бременност!

Цитат
Чай от мащерка:

Не се препоръчва за бременни и кърмачки!

с 200-250 милилитра вряща вода се залива една чаена лъжичка сушена мащерка. Престоява 10 минути, прецежда се и се пие на два приема - сутрин и вечер. Подслажда се със захар или мед.

http://www.venera.bg/zdrave/article-95.html

# 398
murzel черна ряпа с мед  Peace
Задължително помага!

http://209.85.135.132/search?q=cache:xTDwseUA7mUJ:mama.btv.bg/fo … ct=clnk&gl=bg

# 399
Масло от мащерка (Thymus vulgaris)

Според някои изследвания може да е маточен стимулант; безопасна при умерена употреба.

http://www.biberonbg.com/info/herbs_and_pregnancy.htm

В момента приемам сироп против кашлица по лекарско предписание - съдържа екстракт от мащерка и живовляк и в упътването ясно е посочено, че не е противопоказен при бременност.

# 400
 Януари,февруари пиех чай от мащерка всеки ден,не забелязах лоши странични ефекти.
 Сигурно е опасно при свръх доза...... Thinking

При кашлица на мен много ми помагат инхалации.Колкото по-често,толкова по-добре.
  Компрес от нагрята сол в областта на гърлото и гърдите (не и сърцето).

Последна редакция: сб, 13 мар 2010, 23:33 от Селма

# 401
Масло от мащерка (Thymus vulgaris)

Според някои изследвания може да е маточен стимулант; безопасна при умерена употреба.

В момента приемам сироп против кашлица по лекарско предписание - съдържа екстракт от мащерка и живовляк и в упътването ясно е посочено, че не е противопоказен при бременност.

Маслото от мащерка е за външна употреба, чаят от мащерка се приема по друг начин, следователно и действието му е различно. Всеки сам си преценява, разбира се...

# 402
За билките следя ей този сайт, в който има доста информация (включително и защо е опасно), тук пише само за "масло от мащерка" че е безопасно в умерена употреба, а мащерката като чай изобщо я няма включена към опасните билки в горния списък:

В един брой на списание "9 месеца" имаше даже статия за мащерката като имуностимулатор.
Ама и с билките е като с лекарствата предполагам, може и да са безвредни, ама никой не ги е изследвал на бременни, така че нищо не се взема   Thinking

Най-добре иди на лекар, че е опасно, дано всичко е наред  Peace

# 403
   Сироп Мукоплант на д-р Тайс е доста ефикасен и при това безвреден за бременни. Peace

# 404
Весе, много е свежа за лястовичето таз количка, аз нещо не съм догледала по-напред в поста ти като си писала и показала Wink

Мащерката - аз зная същото като Клер, но всеки си отговаря за себе си. Просто внимавайте какво къде четете, твърде много платени статии има с реклами, които са нож с две остриета.

Scarly, поздрави за добрите резултати! Всичко ще е наред накрая и няма да се шашкаш! Спокойствието повече ще ти помогне да се наспиваш! Дишай дълбоко и чети позитивни неща!

Последна редакция: нд, 14 мар 2010, 01:27 от bobi40

Общи условия

Активация на акаунт