Машина за хляб-29 част

  • 47 184
  • 739
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: X
записвам се да ви следя Peace

# 31
  • София
  • Мнения: 3 249
Имаше един период, когато и на мен ми се къдреше хляба. Почнах да си го правя на кратката програма - там е идеален. Онзи ден ми се наложи да ползвам отложен старт - стана си пак страхотен - и аз не мога да си дам обяснение...А, и се специализирах и аз в поръсването на ядки отгоре  Laughing

# 32
  • София
  • Мнения: 6 232
запис и от мен

# 33
  • София
  • Мнения: 8 491
Да питам аз ,може и да повтарям на някой въпросите ама възможно ли е от кафявата захар козунаците да не ми се получават баш на конци   newsm78 или това е от друго ?

Не би трябвало или поне не от вида на захарта, а по скоро от количеството.  Да не пиша обаче сега романи от какво идват тия конци, че мисля че вече на няколко пъти е писано.

# 34
  • Мнения: 124


Значи върнах се в предишната част да прочета отново реептата и там не намирам нищо притеснително. Много се притеснявам, че програмата за пълнозърнест хляб вероятно има и подгряващи функии и това води до конденз на капака, който пъсле се връща върху горната кора и я обезформя. Затова ако ще го правите пак този хляб, наблюдавайте капака. Ако се е образувал конденз го премахвайте със суха салфетка. Ако може пък да обърнете внимание, кога се появява това разрошване на кората може пък да констатираме и друго.
При мен разрошването на кората се получава след последното премесване. Преди това си е гладък и бухнал, а след премесването става такъв и спада леко.
Но това няма отношение към вкусовите му качества - само външният вид не ми харесва Rolling Eyes

lidan, Доника, ще пробвам с по-малко мая, на бързата програма. Благодаря Hug

# 35
  • На черешата
  • Мнения: 8 394
 Така, от 2 дни съм горд собственик на машина за хляб.
Вчера направих първия по тази рецепта  http://kuking.net/4_1404.htm , обаче коричката му стана доста хрупкава. Бях я настроила за 2 степен на запичане. Нормално ли е да е така, или някъде нещо бъркам?  newsm78

# 36
  • София
  • Мнения: 8 491
Така, от 2 дни съм горд собственик на машина за хляб.
Вчера направих първия по тази рецепта  http://kuking.net/4_1404.htm , обаче коричката му стана доста хрупкава. Бях я настроила за 2 степен на запичане. Нормално ли е да е така, или някъде нещо бъркам?  newsm78

Имаше мнение тук в тази тема, че при престоя на хляба, кората омеква. А иначе бихте ли споделили с каква машина се сдобихте.

# 37
  • Мнения: 767
Лидан, ето от тук я копнах
http://gourmandine.ro/retete-aluaturi-dulci/coronita-cu-ciocolata/, лошото е,че почнах едно, накрая довърших с това и резултатът е задоволителен. Embarassed Поне хлябът ми стана фантастичен! Blush

# 38
  • На черешата
  • Мнения: 8 394
Ами и сутринта си беше доста хрупкава за съжаление, а спазих всички пропорции в рецептата. Има ли вероятност просто този хляб да е такъв, да пробвам с друг ?  newsm78
А иначе машината е тази http://www.techno-mix.com/DREBNA-BYALA-TEHNIKA/KUHNENSKI-ELEKTRO … INEX-OW-5003.html , Мулинекс 5003

# 39
  • Мнения: 124
Ами и сутринта си беше доста хрупкава за съжаление, а спазих всички пропорции в рецептата. Има ли вероятност просто този хляб да е такъв, да пробвам с друг ?  newsm78
А иначе машината е тази http://www.techno-mix.com/DREBNA-BYALA-TEHNIKA/KUHNENSKI-ELEKTRO … INEX-OW-5003.html , Мулинекс 5003
И моята машина е подобна. На мен винаги хлябът ми става с хрупкава коричка. Но като престои (аз го съхранявам в найлонова торбичка), вече не е хрупкава.

# 40
  • София
  • Мнения: 6 232
аз към със същата машина и,наистина,коричката става доста хрупкава,дори на най-слабо препичане-за мен не е проблем,понеже така я обичам, но половинка само мрънка и, за това,вадя хляба десетина минути преди края на програмата и го покривам с кърпа. Ако преседи в машината след края на програмата към половин час, докато само го поддържа топъл,пак ми омеква кората.

# 41
  • На черешата
  • Мнения: 8 394
аз към със същата машина и,наистина,коричката става доста хрупкава,дори на най-слабо препичане-за мен не е проблем,понеже така я обичам, но половинка само мрънка и, за това,вадя хляба десетина минути преди края на програмата и го покривам с кърпа. Ако преседи в машината след края на програмата към половин час, докато само го поддържа топъл,пак ми омеква кората.

 Благодаря, ще пробвам малко по-рано да го извадя. Проблема е за малкия човек с клатещи се зъби.  Mr. Green

# 42
  • София
  • Мнения: 8 491
аз към със същата машина и,наистина,коричката става доста хрупкава,дори на най-слабо препичане-за мен не е проблем,понеже така я обичам, но половинка само мрънка и, за това,вадя хляба десетина минути преди края на програмата и го покривам с кърпа. Ако преседи в машината след края на програмата към половин час, докато само го поддържа топъл,пак ми омеква кората.

 Благодаря, ще пробвам малко по-рано да го извадя. Проблема е за малкия човек с клатещи се зъби.  Mr. Green

По скоро го оставете в машината да престои известно време след изпичане или като го извадите и поизстине малко го завийте с една кърпа или пък полиетиленов плик.

Жена ми например като го извадя топъл го ръси от всякъде с вода и го загъва с една дбела хавлия. В зависимост от хляба понякога го маже много тънко с масло.

# 43
  • Мнения: 5 152
Разбрах и аз защо вчерашния ми хляб беше рошав  Laughing  до преди последното премесвене си беше добре и после се разроши, иначе този път го опекох добре.

# 44
  • София
  • Мнения: 8 491
Разбрах и аз защо вчерашния ми хляб беше рошав  Laughing  до преди последното премесвене си беше добре и после се разроши, иначе този път го опекох добре.

И какво е станало след последното премесване та се е разрошил ?  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт