Отговори
# 600
  • София
Даркан, браво на теб! Възхищавам ти се на силата!   bouquet

На момичетата с проблеми и притеснения - голямо гуш!  Hug

Аз пък както и да си кривя душата, не мога да се оплача от мойто зверче - вчера примерно яде само 5 пъти и почнах да си вкарвам разни филми (ама не мож го събуди това докато спи и това е). Днес пък се скъса да яде и да ака  Crazy и няма заспиване. Да не говорим, че толкова шава с краката, че е много трудно да й нахлузвам памперсите.  ooooh! Ама какво да го правя, зверче!  Heart Eyes

Да ви призная един лек кахър, не мога да кърмя в седнало положение.  Blush Още от болницата и двете свикнахме на легналата позиция и така си продължава и до днес... Опитвах да я кърмя и седнала, ама нито на мен ми е удобно, нито на нея...  Thinking Не знам как ще я караме като тръгнем по улиците, щото аз за дискретно кърмене в легнало положение не съм чувала  Mr. Green

Айде, зоват ми цицата пак!  Crazy Целувки на всички!

# 601
  • София
Ох, днес направо ми избиха чивиите smile3511. Ясен има колики. Заспива за 10-15 минути и после реве 2 часа. Аз в тези 15 минути с бясна скорост се опитвам да свърша някаква работа щото няма кои. Цял ден така. Успокои се следобеда и точно тогава се появи мъжа ми. Пита ме какво се оплаквам, много спокойно си било детето #Sniper ..и излезе по работа. Накрая си го отнесоха "Свидетелите на Яхова" (не знам дали се пише така), които звъннаха да ме зарибяват е най-подходящия момент. По едно време ми идеше да ревна с детето и да крещя по-силно и от него. Успя да се захласне 3 пъти и да се задави доста сериозно с вода ooooh!. Оцелях bowuu Жалко, че на успяхме да излезем Sad
Отивам да ви чета.

# 602
Стар, предполагам че ти си с кош като моя. Аз съм му сложила едно меко одеало на дъното и почти съм изравнила сгъвката и Димитър прекарва доста време там. Но има и нещо друго - кошниците на Макси коси са широки и децата могат да мърдат в тях и не са толкова сгънати, докато примерно на Чико са много тесни от анатомичните възглавници и бебетата седят върте като препарирани, не могат да мръднат.

# 603
 Бръм , мерси за отговора  Hug !

Моята кошница е
Maxi-Cosi CabrioFix  , със система за регулация, чрез която може да се нагласи дълбочината на столчето в зависимост от теглото на детето, но се чудех дали това е достатъчно ?!

# 604
Пораснаха ми ушите от толко комплименти ама то в нашата тема само сладурки и сладури има Simple Smile)
Тоя моя мъж ..щях да го  #2gunfire ..държа детето и ми мерише на кокос...и му викам,че нещо откачам няма как да мерише на кокос ,а той ми заяви гордо:"Ами от балсама за усни дето ми даде е ,намазах се с него и после я целувах по лицето"
Мих я 1 час ooooh! дано не и стане нещо,да вземе да се изрине #Crazy

# 605
Благодаря за подкрепата, ние се изкъпахме нахранихме и сега спи, а аз от притеснение няма да мигна тази нощ.
Пожелавам спокойна нощ на всички мами, бебета и татковци.

# 606
  • София
Ефи, радвам се за добрите новини при вас!  Hug
А иначе за педиатрите, аз и друг път съм го писала - хич не ме вълнува какво ми говорят за кърмене и захранване. Буквално ми минава покрай ушите и само кимам разбиращо и умно.
Най-важното за мен е да ми лекува адекватно детето когато е болно, да не ми изписва антибиотик за щяло и нещяло /близнаците например са на антибиотик заради кашлица  Thinking/. С хранането все някак ще се справя и сама.  Laughing

s.newa , голямо гуш и погал-погал от мен.  Hug Макс е почти изцяло на адапте вече, приключвам сагата с кърмата постепенно за да не се налагат хапчета. Понеже ми е за втори път съм със спокойна съвест, дет се вика - не могат два пъти да те осъдят за едно и също престъпление.  Laughing

Пипи, нищо няма да и стане, не се притеснявай!
 el_P, на мен отначало ми се случваше да си преквичквам с малкия отвреме-навреме.  Laughing Ушите ми бяха девствени откъм такова бебешко врещене и ми се видя тежичко. Няма нищо срамно, това напрежение все нанякъде трябва да избие.

# 607
  • До Балкана
Нямах време предишния пост, ама сега да си допълня "препоръката" от педито! Каза, че сока от ябълка и морков като се дава към него се добавя и една лъжица захар  Shocked. Щях да изтрещя направо - а не е нито възрастна, нито назадничава като я гледам, но е само на вид явно. Замълчах си, защото не исках да влизав в излишна полемика с нея, но мисля да си правя каквото си знам и каквото ще изчета тука тези дни - захванала съм се! Naughty
Гледам за фонтанчета си говорите. Такова нещо не съм видяла, но джверо ми погажда други номера - повръща през носа и устата едновременно и се дави като мало пиленце - направо откачам от ужас, но му свикнах - само дето тази носоглъдка после няма как да се прочисти и хърка като бенгалски тигър!  #Crazy после намокрям тънка туфлерка с физ. разтвор и ми промивам леко ноздричките, но се чудя как да го облекча!

# 608
s.newa&el_P Hug
И от мен голямо гуш Hug
с.нева,
Има ли вариант някаква миризма - на дезодорант или на крем/лосионза тяло да я дразни newsm78 Много е важно да си спокойна, че те нали много усещат.
Храни си я тази вечер с шишето,ако не иска гърда, пък утре дано Мяучето/Шамана да помогнат. Само недей да се отчайваш -ще
му намериш цаката!
Ел Hug,
Дано на Ясен да му поспрат коликите Praynig На мен пък днес си ми избиха чивиите, та и аз си ревнах преди малко, ама сега ми е добре и ми олекна. Сменях го преди малко малкият и като видях две жилчици - съвсем малки,но червени направо откачих. Добре, че беше Шаманич  newsm20 да ми даде едно рамо, че съвсем бях изтрещяла да го водя малкия по спешни кабинети. За красота педи не си вдигаше телефона #2gunfire, а мъжът ми е на работа до 11 днес, та съвсем бях откачила. Предполагам, обаче, че така се става мама Crazy
Йо-хо,
А ако пробваш с възглавница? Hug
Пипи,
На черното неможе да се каже бяло Peace - много ти е прекрасна принцеската! Heart Eyes Пък и макар с дъх на кокос Hug

# 609
Далче, а и още някой вчера беше питал - аз на ваше място абсолютно не бих дала нищо различно от мляко поне 4 пълни месеца. Не вярвах, че все още има педиатри, които препоръчват сокчета през втория месец, честно.

Има, има и още как smile3521, нашата е един от тях. И вода със захар ме съветва да давам и да кърмя през 3 часа, че да имало време да ми се напълнят гърдите  ooooh!. Най- лошото е, че не мога да убедя мъжа ми в своята (нашата във форума) правота. Той на всичкото отгоре ходи и сондира мнения от други лекари и да ви кажа досега не е попаднал на привърженик на кърменето. Sad
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 Чета и мислех да се оплаквам, ама като видях, че и други са сополиви реших да не го правя. Пръскам спрей и дърпам с един аспиратор- воднисти секрети много. Чак се дави от тях Sad. Дано бързо преминават тия гадости при дечицата, толкова са малки милите  Praynig!
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 Честито на всички с новите придобивки в гардероба- блузки, полички, панталонки. Аз ще покретам още малко с анцузи, и без това не ходя по- далеч от кварталната градинка, пък после ще му мисля.
Даркан, браво на теб. Винаги съм се възхищавала на майки на близнаци.
Стар, всички имаме такива моменти. Само да преминават по- бързо. Praynig
s.newa и аз имам сериозни проблеми с кърменето. Не се отчайвай, приеми мисълта и се бори до последно. Знаеш ли аз как се утешавам? Щастлива съм, че съм забременяла два пъти и съм родила живи и здрави дечица, пък те от глад няма да умрат. Наистина, дар Божи си е майчинството, другото са подробности.

# 610
  • София
Далче, физ. разтвор можеш и да капеш - по 2-3 капки на ноздра за да повлече назад повръщаното. На Макс направо си му е запушен носа и педката ми каза да го пръскам със Стеримар - това е пречистена морска вода във флакон под налягане и достига до най-недостъпните места в нослето и повлича секрета. Напълно естествен продукт е, става за новородени и бременни.

# 611
Еййййй,най-накрая и аз тук Hug
Пипи супер снимки Peace
Далче,с килограмите добре ама си сменявай мила педито newsm78
Таньорче,какви са тези фарингити бе душата Rolling Eyes,стискам палци за всичко най най Hug
Стар,що не свиркаш за намаленията по Варненските магазиниии,и аз нямам никакви дрехи(все още съм дебела) ooooh!
Аника 77,и аз имам твойта съдба,че грухти,сумти и хълца то е ясно,но с това повръщане оправия няма,и днес цял ден повръща Теодорка и съм малко притеснена вече дали наистина няма нещо общо с този рефлукс,щото лакома лакома ама....,то край няма Tired
Честити месечинковци на днешните сладурковци,да са ви живи и здрави !   bouquet
Синева,аз си мислех,че в този форум ти си най-големия оптимист,не се отчайвай Peace

Последна редакция: чт, 18 мар 2010, 22:20 от megelina

# 612
  • Бургас
Педиатъра на Димана също е от тия с даването на сокче на 2-месечна възраст.  Mr. Green Но аз не мисля да я слушам,а Юни месец ще я сменям.

Ох,нали ви се оплаквах ,че приятелите и познатите не искат да идват на гости,защото вярват в тая глупост до 40-тия ден.... Сега пък всички се юрнаха вкупом,та определям и мисля кой в кой ден от седмицата да дойде.
S.Newa наистина,искаме те с оптимистично настроение  Hug

Като стана дума за оптимисти ,къде се губи Шоколадчето?

Приключвам,че мнооого ми се спи.
Лека нощ !  newsm46

# 613
megelina  Heart Eyes, не на мене тия, дебела била, как пък не те е срам да се обаждаш, пууу ...

SuNnY SkY
, лека нощ !

Шоки наистина се губи, дано всичко е ОК !

балерина
, това със съпруга и лекарите ми е познато ! Еййй, като не съм на същото мнение с тях, по някой въпроси ( все пак имам форумско образование Mr. Green), направо откача. Аз щото държа на моето  Crazy. Много ли съм знаела, кога съм била завършила медицина ....В крайна сметка не ми се бърка много, доказала съм се  bowuu !

Ел, има и такива дни...  Hug !

Последна редакция: чт, 18 мар 2010, 23:15 от star

# 614
  • Bourgas, Burgas, Bulgaria
Момичета,
има ли някъде клипчета с гимнастика и масажи на бебета?

Общи условия

Активация на акаунт