Правителството планира двойно намаление на отпуска за майчинство!

• 18 683
  • 390
  •   1
Отговори
# 225
Съгласна съм с magnoliamm ... Не може да си стоим и да преглъщаме поредната гавра "в името на излизането от кризата"....Просто това не е начина. И господа "експертите" да вземат да си свършат работата, за която от нашите данъци им се плаща....

# 226
Нямам думи за тези "мерки" - по-нагло, цинично и вулгарно нещо не бях чела.
Нямам роднини пенсионери, но  и аз виждам как изглеждат пенсионерите по улиците - толкова ми е жал, толкова са бедни и свити, докато разни евро пенсионери се перят по курортите ни.И сега да им облагат парите, доколкото знам те не им дават пенсиите, които им дължат , а са им сложили  тавани, а сега искат да им облагат парите , а и да им забранят да работят за да си помогнат - защото ако работели щели да ги карат да плащат и да им спират пенсиите. Направо нямам думи.
Ами за майчинството - не знам какво да кажа...Много съм разочарована от това правителство - аз имах някакви надежди за него, но то какво излезе?

# 227
# 228
# 229
Като ги гледам, какви ги вършат, сега ще се вдигне много пушилка, героите-финансисти ще се покрият за известно време и накрая ще вземат да излязат с решение, да не се намалява майчинството с цели 6 месеца, а "само" с три примерно и да стане 9. И така, понеже са едно много готино правителство, "от тях да мине, ще се съобразят с народа" и ще се надяват, че ответни действия няма да има. Вече няколко пъти го играят този сценарий (сещам се за закона за подслушването в интернет). Да, ама тоя път няма да стане. И с един ден или с един лев да ми орежат майчинството, за което съм работила десет години и последните пет целенасочено съм планирала, точно, за да ми стигнат парите, тоя път излизам да протестирам, ако ще да съм сама пред Мин. съвет.

А Бойко, ако "само ни проверява", да внимава, да не изгори в учебния пожар...

# 230
# 231
Цитат

"В заключение обаче се заявява, че в условия на криза, всички ние трябва да осъзнаем, че се налагат фискални ограничения за стабилизиране на бюджета, които макар и с временен характер, ще доведат до търсения позитивен ефект."

Аз друго искам да попитам - нали кризата започнала да отминава, нали вече се виждала светлина в тунела и втората половина на годината вече всичко ще е цветя и рози?
Нали така говори същият този човек за икономическата ситуация?!
Е, в такъв случай, защо за някакви си 2-3 месеца да правим всички тези еквилибристики?

# 232
  • До хладилника, който обичам
Joy Естрагон, добър въпрос.

# 233

Аз пък не бих се учудила, ако накрая Б.Б еднолично реши, че "той" няма да вземе от парите на майките и се окичи със заслугата, че лично е допренесъл майките да вземат каквото им се полага /че да може да му се държи висок рейтинга/.

Аз също заявявам, че и един лев или едни ден да ми вземат от майчинството, отивам да протестирам - ще си изпъча корема пред МС и даже да почна да раждам, няма да мръдна от там!

# 234
Този документ няма печат, няма подпис, няма "изготвил"... Не вярвам КНСБ да си играят да го "набират", но все пак не ми изглежда много достоверен някак.  newsm78

Естрагон, мнооого добър въпрос!

# 235
  • Бургас
Бу,този документ не доказва нищо,написани мерки,но от кой до, кой,няма нищо ясно.
Estragon,точно това се чудих и аз,нали се очакваше да излезем от кризата от пролетта,какво става вече и аз не знам.
Някой слушал ли е в Гърция имаше ли ефект от протестите?

Последна редакция: ср, 17 мар 2010, 14:32 от Mira 1919

# 236
  • До хладилника, който обичам
Бу,този документ не доказва нищо,написани мерки,но от кой до кой,няма нищо ясно.
В линка под него агенция Кросс заявява, че й е предоставен от КНСБ. Синдикалистите не ми вдъхват доверие, но този лист все отнякъде е дошъл...

# 237
момичета много яко се ебават с нас обикновените хорица

# 238
  • София
Като ги гледам, какви ги вършат, сега ще се вдигне много пушилка, героите-финансисти ще се покрият за известно време и накрая ще вземат да излязат с решение, да не се намалява майчинството с цели 6 месеца, а "само" с три примерно и да стане 9. И така, понеже са едно много готино правителство, "от тях да мине, ще се съобразят с народа" и ще се надяват, че ответни действия няма да има. Вече няколко пъти го играят този сценарий (сещам се за закона за подслушването в интернет). Да, ама тоя път няма да стане. И с един ден или с един лев да ми орежат майчинството, за което съм работила десет години и последните пет целенасочено съм планирала, точно, за да ми стигнат парите, тоя път излизам да протестирам, ако ще да съм сама пред Мин. съвет.

Не ни проверяват само - ако видят и най-малка възможност ще го приложат. Освен това е твърде вероятно да направят викокоплатено майчинство 9 мес., а да ни орежат това след първата година.

# 239
Цитат

"В заключение обаче се заявява, че в условия на криза, всички ние трябва да осъзнаем, че се налагат фискални ограничения за стабилизиране на бюджета, които макар и с временен характер, ще доведат до търсения позитивен ефект."

Аз друго искам да попитам - нали кризата започнала да отминава, нали вече се виждала светлина в тунела и втората половина на годината вече всичко ще е цветя и рози?
Нали така говори същият този човек за икономическата ситуация?!
Е, в такъв случай, защо за някакви си 2-3 месеца да правим всички тези еквилибристики?
Отговарям на риторичния въпрос, от позицията на средно статистичен гражданин на РБ. Ми щото лапнахме голяма лъжица, и ПР-а нещо ни куца. Днес добра новина, утре секирата и след още един ден, пак добра новина. Вече ще псувам направо. Мамка му това смешно човече не знае дори какво е ПР пък какво остава да ръководи Финансите. Явно няма ГСМ и му липсват каквито и да е комуникации за да може да планира успешно каквото и да е.

Общи условия

Активация на акаунт