Гледах!Хареса ми!Препоръчвам го!Искам да споделя... - ХXI

• 58 745
  • 731
  •   1
Отговори
# 585
А Tsugumi като спомена отново за "автобиографичния" елемент, замислих се, това да изливаш нещо свое в тази творба ли я прави ценна? Имам предвид нещо преживяно, това го прави биографично, нали? Защото примерно ако сътвориш нещо, което само искаш да кажеш/покажеш, но не ти се е случвало, дали това е истинска творба? Сещате се за Ренесансовия "занаят" на писането, където стига да се научиш ставаш "писател".

# 586
За мен серите са Батман са като Бергман за други  Wink  

veselinka , не знам как , но някак си съм съчетала и Батман и Бергаман в любимото ми кино  Grinning Факт е, че до момента си единствена, която споделя страстта ми към Батман, де  bowuu Много се радвам за което  Simple Smile Понеже следя коментарите ти, мога да кажа да кажа, че това е от редките случаи, когато мненията ни се припокриват  Sunglasses

Сигурно си спомняте, че едва едно денонощие след Бергман си отиде и Антониони (30-ти и 31-ви.07.2007г.) Няма да забравя думите на мой познат-голям кинолюбител и професионално свързан с киното: "Ето, отидоха си и последните най-големи. Какво ли ще се случи с киното сега? Ще има ли пак най-големи?" Ще има ли наистина такива с представка "най"? Според мен едва ли, защото и изкуството като много други сфери, е вече твърде широко поле за да има "най"  Thinking...  

Годар е единствения жив от великата стара школа така да я наречем, но не е правил нормален филм от 40 години и няма и да направи за съжаление

# 587
  • В светлината на слънцето
Кики, големи ще продължава да има. Не точно от онази школа и не толкова често срещани (предвид масовизацията на киното), но все пак ще се пръкват отвреме-навреме интересни идеи и хора, способни да им дадат крила. Аз поне съм оптимист. Дано да не греша. Grinning
---------
И съвсем не в тази връзка да кажа, че току що си дръпнах "План Б" (The Back Up Plan) (поради липсата на време утре да отида и го гледам на нормален екран и в същото време наложително да го видя във връзка с текущите ми задачи) и останах очарована. Много приятно и разпускащо филмче, добре заснето, Джей Ло за първи път не ме дразнеше, лек хумор и не на последно място - всички, които наскоро са раждали, в момента са бременни или пък на път да бременеят ще се припознаят в много от ситуациите. И понеже и аз съм наскоро минала по този път (както голяма част от потребителите на този форум) ми беше много забавно. Вероятно на други ще им се стори скучен, но за свързаните по един или друг начин с майчинските въпроси и тревоги, го препоръчвам най-горещо. Peace

# 588
Разбира се, че ще има. За всяко време си има най.

Благодаря ти за мнението,  Джуд bouquet  Като се замисля, има някои режисьори в момента, които много изпъкват над други, но все пак ще трябва времето да ги отсее и отсега не може да се каже...За да сме в темата, ето мисля си за Ларс Фон Триер сега, но дали пък мизантропията му и да, специално в "Антихрист" и мизогинията, не идват малко в повече  newsm78 Все пак, смятам, че е уникален творец и има своето място в съвременното кино...

Относно автобиографичния елемент, все си мисля, че винаги ще носи по-голям заряд и сила в сравнение с това, което е плод само на въображението. Най-малкото, защото носи по-голяма убедителност, а рационалният човек не иска несъзнателно да се оставя на заблудата (каквато създават голяма част от сериалите например), просто понякога го прави умишлено...

zico2, хм, така е за Годар, уви...
lulumba , и аз съм оптимист, но ме е страх да кажа, ето този и този ще са утрешните велики, ама това си е в реда на нещата, де  Laughing Едва ли някой ще се осмели в момента да посочи имената за утре. Нали трябва време, все пак  Simple Smile

# 589
Centurion - някой гледал ли го е ?

Няма как да е гледан. Освен на някое пиратска версия. На 27-ми излиза по кината, поне тук. Whistling

# 590
Абе аз щях да го гледам миналата седмица, ама пусти мързел... Embarassed Домързя ме просто да отида до киното и си намерих хиляди причини да се оправдая, но истината е в една дума: мързел. Embarassed А и не е от моите филми, та вероятно и това даде стимул. Thinking

# 591
  • София
Гледах The Book of Eli / Книгата на Илай (2010) снощи преди заспиване.
Дензъл Уошингтън е наистина много добър, то в коя ли си роля не е?  Гари Олдман си прилича на злодей, затова и да играе такъв ужасно много му отива.
Хубав филм, препоръчвам.

# 592
  • София
Дензъл Уошингтън е наистина много добър, то в коя ли си роля не е?  Гари Олдман си прилича на злодей, затова и да играе такъв ужасно много му отива.
Хубав филм, препоръчвам.

Мерси за препоръката,мнооого се чудех дали да го гледам.Най-вече заради негативните коментари под филма.Ами ще го гледам значи,мерси!

# 593
Хубав филм, препоръчвам.
На мен пък нещо не ми допадна, не знам кое точно. Просто някой филми ми харесват/въздействат, други - не. Този е от втория вид Laughing Peace

# 594
  • София
Робин Худ - не мога да скрия, че имах по-големи очаквания. кастинга, музиката, режисурата бяха чудесни, Ръсел Кроу винаги ми е доставял наслада за окото...но ми се искаше да има повече от оня заряд в "Гладиатор". днес обаче прочетох думи на Ръсел Кроу: ""Гладиатор" е отпреди 10 години и все още се излъчва в праймтайма. Един от онези филми, които снимаш веднъж в кариерата си, ако имаш ама наистина огромен късмет. Така че каквото и да правим, пак ще бъдем оплювани за това, че сме го направили - и ще се правят сравнения"
та и аз общо взето така направих. исках пак да видя оная епична история и да се разплача, да ме жегне, да ме накара да ида втори път в киното, още на следващия ден. и тук Кроу има отговор за чувствата, които са споходили вероятно голяма част от аудиторията и почитателите на дуета Кроу-Ридли: Ако "Гладиатор" беше метафора за смъртта, и вероятно отмъщението, този филм е за обратното - той е за живота, за раждането"

може би с мрачността си, с изключителната си драма "Гладиатор" е докоснал много хора и сега се търси паралел. аз също направих така. споделям го, защото е възможно да се случи с много от вас. и все пак филмът е хубав и запълващ времето си. просто е някак по-обикновен, отколкото ми се иска.

формата на Кроу е отлична, учудва ме как се е вкарал в нея, като преди време му гледах едни снимки в списание и беше с огромен шкембак Simple Smile

# 595
Aurora, чудусен коментар!  Peace Аз умишлено отидох на кино с мисълта да не търся сравнения между двата филма. Просто имах преди това под ръка интервю с Кроу, в което той обяснява точно тази връзка. Между другото част от сцените в "Робин Худ" са снимани на абсолютно същото място, на което са заснети и част от тези в "Гладиатор". И по време на снимачния процес екипът постоянно карал Кроу да разказва. По този повод той казва: "Преди 10 години оставих част от сърцето си в образа на Максимус, "Гладиатор" промени съдбата ми. И сега спомените се върнаха". Пак в същото интервю обяснява и за формата. За ролята на Робин Худ се е подготвял чисто физически в продължение на година, заедно с двама от актьорите, с които си партнира във филма. Поканил ги е в австралийското си ранчо и са направили ударна програма: джогинг, езда, стрелба с лъкове... И така една година по цял ден. Точно по време на тази подготовка Кроу признава, че се е влюбил в стрелбата с лък. Grinning

# 596

Но и снощи довърших "Сибирският бръснар" и съм под неговото въздействие -  действието се обърна на 180градуса от средата на филма. Толкова хубав филм, без излишни преувеличения и сладникави истории...

Сибирският бръснар е класика според мен. Невероятен филм е, гледала съм го два пъти (само) и бих го гледала още няколко пъти с удоволствие!

И да споделя скорошните си "попадения":

"Замръзнали"/Frozen - загубено време, адски тъп филм. Някъде тук го срещнах като препоръка, но веднагически след като го гледах го затрих от диска си. Жалък опит за психо драма, трилър...абе накрая нищо не излязло. Sick

Гледах и "Апокалипто" по телевизията. Не бях го гледала преди. Не ми хареса, въпреки, че го изгледах до края. Кръвта и жестокостта ми дойдоха в повече, пиърсинга на туземците също. Имаше сцени, които болезнено ми напомняха български филми, пресъздаващи кланетата в България по време на турското робство. Не че не го знаех, но ми беше тъжно отново да направя извода, че човекът като индивид не се е променил въобще за няколкото хиляди години "еволюция" - жестокостта, алчността и кръвожадността са водещите елементи за този биологичен вид.

# 597
Но и снощи довърших "Сибирският бръснар" и съм под неговото въздействие -  действието се обърна на 180градуса от средата на филма. Толкова хубав филм, без излишни преувеличения и сладникави истории...

" Четецът " въздейства по същия начин, вчера го гледах. Гледа ми се нещо със същите актьори.
Скоро гледах на кино и Мисия Лондон, заслужава си. Това за да не стане прекалено тягостна темата Simple Smile

Последна редакция: чт, 20 май 2010, 11:28 от катюнгелче

# 598
  • София
Дензъл Уошингтън е наистина много добър, то в коя ли си роля не е?  Гари Олдман си прилича на злодей, затова и да играе такъв ужасно много му отива.
Хубав филм, препоръчвам.
На мен пък нещо не ми допадна, не знам кое точно. Просто някой филми ми харесват/въздействат, други - не. Този е от втория вид Laughing Peace

Снощи си го пуснахме с мъжа ми и зет ми-аз го гледах до половината,а те до края-и тримата сме адски разочаровани.Не препоръчвам.
"Четецът" е велик филм,"Сибирският бръснар" също.Това са филми,които задължително трябва да се гледат Peace.

# 599
  • София
Съжалявам, че не се е харесала препоръката ми. Аз бях чела за филма и знаех какво очаквам.

Общи условия

Активация на акаунт