Мартенското ни дете от сега си мисли за море!

• 29 510
  • 743
  •   1
Отговори
# 270
  • София - Рим и обратно
Диде, не можа ли на лични да си зададеш важния въпрос, а не сега да се създава излишно напрежение и тъпи спорове 10 страници. Още повече, че Бодливка явно ще заведе детето си за тържеството само Rolling Eyes Да не говорим, че ако ходиш на работа, никой не те пита болно ли ти е детето и не можеш да отсъстваш за всеки сопол. Ако няма на кого да го оставиш, ще си носиш АБ в пликчето и в градината, като стой та гледай. Та така че болни в групите винаги ще има, ще се разболява и твоето и моето дете.

Слънце, мерси за слънчевата прогноза   bouquet. Рила, и на теб, макар че твоята е с повече дъжд  Mr. Green  bouquet

# 271
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА МАЛКИТЕ СЛАДУРИ ТЕО И КАЛИ!!! bdbaloni baloni

Стаси, Вероники весел празник newsm51 smile3525

Е, от нас толкова,защото сме болни и мрънакщи и двете.

# 272
Честит рожден ден на Калия и Тео. Да са много здрави, щастливи и усмихнати деца. Да радват мама и тате и да пълнят сърцата им с гордост.

Кафе с мед и на мен много ми хареса коментара за каишката. Laughing
 Аз си чакам мъжете да си ме приберат. Кацнали са вече, само трябва да мине да си вземе ракията и луканките от консула в Лондон и пристигат.
А дребното взе че заспа.
Нашия режим по принцип е с две спанета. Ако я будя за училище, си ляга към 9:30 - 10:00 и спи до 11 - 11:30, после или заспива кум 14:00 до 15:00 но я будя, или като се приберем към 16:00. В общи линии милото спи когато може, и режима и се мени според режима на батко и. Жал ми е ама няма как. Аз и затова не смогвам много да я извеждам, защото си иска да си спи в кревата.

Ох отивам да си оправям багажа че с дребното, аз прибирам, тя вади Laughing, а тъкмо заспа та....

ПС. Стаси малката е страхотна Heart Eyes

# 273
Честити рожденници от изминалите дни, да са живи и здрави! Честита пролет!

Вероники, специални целувки на Тео за РД! При нас пък синът на брат ми се роди на рождения ден на прабаба си (т.е. нашата баба) Simple Smile

Гери Мур, тренингът за Агресията и децата е за родители, организират го от детската Simple Smile Но е добра идея да има такива и извън детската, темата е доста интересна и винаги актуална. Сега като чета повечко и виждам как всъщност социалният модел на родителите се отразява в децата в някои случаи пагубно. Но аз винаги съм смятала, че детето е огледало за поведението на родителите, и ако нещо в поведението на децата не ви харесва, се опитвам да се сетя какво сме правили ние с татко им, за да се стигне до там Simple Smile

Зелено човече, каква ви е диагнозата за "грапавите" места? Аз ползвам Нахтхерцен и за мен, и за Ники, не знам има ли ефект, но поне няма дефект Simple Smile В интерес на истината като цяло е добър балсам, при Ники участъците са по-незабележими, при мен също има ефект, но само докато се мажа - като спра и положението се връща. Явно трябва повече време и упоритост. Вземи интензивния балсам, по-добър е.

Окич, Ники спи през деня един път сутрин между 10.30-11.00 и 12.00 за около час и половина, после следобед още толкова между 14.30-15.00 и 17.00. От няколко дни, обаче, се разхождаме и пеша навън по площадките и ми прави впечатление, че като се поизмори, спи следобед по два часа, че и повече. Вечер ляга към 8.00-8.30, сутрин става около 6.30-7.00.

Ваксината на 13 месеца (морбили, паротит, рубеола) трябваше да ни я слагат днес, но я отложихме, тъй като баткото беше с висока Т вчера и онзи ден. Иначе вероятни реакции към тази ваксина може да има между 2-рия и 6-тия ден от поставянето й. Във ваксината има яйчен белтък и затова е добре децата да са захранени с него преди това, за да се знае има ли реакция.

За гърнето, да похваля и аз Ники, че вече няколко пъти си казва за акането Simple Smile Е, някой път е преди да седне н агърнето, друг път е като вече е напълнил памперса, но все пак е напредък. До преди няколко дни мислех, ч ее случайно, но вече съм сигурна, че не е Simple Smile Да видим как ще се развие това умение де.

Елоком е кортикостероид, Тридерм също. Поради редицата странични ефекти на стероидните крамове, напоследък се препоръчва да се ползват първо хидрокортизонови кремове, а ако се налага в последствие - по-силни.

Кафе с мед, за времето виж и ето тук, много познават.

Дидето, в нашата детска градина деца с лекарства НЕ приемат. Освен това почти всеки ден или н адва дни минава сутрин медицинска сестра и им гледа гърлата, ако има някой със зачервено, вечер казват на родителите да го водят на лекар на следващия ден и не го приемат. Като цяло не приемат видимо болни деца. Това обаче не е довело до по-малко вируси и болести. Не се шашкай, така ще си изградят имунитет. Все пак не само градината е място, където можеш да с езаразиш - във всеки супермаркет има много повече хора и рискът е по-висок.

Снимки не съм имала време да гледам, а и да качвам, но съм сигурна, че всички пораснали бебоци са прекрасни. Я да питам на фотосесията в Борисовата някой попадна ли да се снима при MardiGras? Че да поразгледам и аз снимки Simple Smile

Айде като съм започнала такъм дъъъълъг пост, да похваля и мойто гардже колко сладко приказва вече. Вече съм горда майка на казващо "мама" момченце, толкова ми е мило и сладко. На татко си отдавна казва "тате", но вече всички в семейството си имат имена - батко му е Гъгъ, баба му си е баба, дядо му - деде, прабаба му е Пу-пу (викаме и Полю), вуйчо му (Павел) е Па, Мечо Пух е Пъ... Голям смях е. Освен това пее на един микрофон "Ааааа" и танцува докато пее, много е сладък. Казва и повечето животни, сочи си като го питаш очите, зъбите (май ни избива 13-тия), ушите, носа, главата... Като падне някъде и се удари, бие мястото и казва Да-да (което трябва да значи На-на). Тъй като се отпуска вече да ходи доста сам, много е смешен както си ходи и като заподскача от един на друг крак ама много бързо и така подскачайки се придвижва напред Simple Smile Става прав сам вече от седнало и клекнало положение. И най-вече, има страхотно чувство за хумор, просто не е за вярване - нямам спомен Гого да е имал такова от толкова малък.

Много целувки на всички бебоци и до след 1-2 седмици от мен, че имам мноооого работа.

# 274
  • София
Слънце, браво за добрия резултат - много се радвам за теб!
На патеричка, ЧРД на ТанчетоР - да е все такава чаровна, позитивна и прекрасна мама и съпруга. Много щастие и любов.
Малко на патеричка, ЧРД и на Вики, Теодора и Ангела, Ади - зло да ви забрави и много да радвате всички наоколо. Чакаме снимки!
Честит празник на днешните рожденници - принцеската Кали и невероятния Тео - да растат щастливи и безгрижни дечица и все така умни, будни и чаровни. Честито на гордите мами!!!
Окич, много се радвам, че сте се снимали при Калина. Ние бяхме при нея в неделя - жалко, че не сме били заедно - щеше да е забавно.
Ние със Стела изкарахме невероятен уикенд. В събота бяхме на зоологическата - голяма радост беше. В неделя първо се включихме в акцията в Борисовата, времето беше прекрасно, цял ден разходки там, а после до 11 вечерта бяхме при Калина. Ужасно съм възхитена от работата и, шапка и свалям - уникална е, просто - думи нямам! Професионализъм отвсякъде!!! От все сърце ви препоръчвам да си направите сесия - няма да съжалявате, убедена съм. Всъщност, за мен няма по-добър подарък за РД то на бебоците!  Peace Нямам търпение да видя снимките. ЕДИТ - видях тези на Кали - Стаси, разкошни са. Окич, чакаме и вашите...
Имаме си трето зъбче. Дали поради това или не, но две нощи след това спа превъзходно - будене чак към 5 ч. - не можахме да повярваме. То било голям кеф да не се будиш цяла нощ!!! Дано да продължи.
Тони, благодаря, мила. Много ми стана готино. Още не съм ги гледала снимките.... Весело изкарване на прощъпулката (кога ще е последно?) и въобще седмица заедно с баба и дядо. Представям си как и се радват Peace
Elwing, това с бивните много ми хареса. Кажи кои са момченцата? Да не е някой друг от нашата тема? Аз уж много се оглеждах, ама не видях други...
ТаняТ, семинарът ти случайно да беше този уикенд в Боровец? Върти ми се нещо в главата...
Крисче, Стаси, бързо да се оправят малките красавици. И Никола също - много ми е мъчно за всички болнички. Ох, тя и Глафира писала Sad И Силвана - ужас. Бързо да се оправяте всички!
И ние ще празнуваме РДто в събота, че и в неделя.  Mr. Green
СЗА, лека работа и да пишеш по-често, че много ми липсват постовете ти. И само да те попитам за ваксината - искаш да кажеш, че е добре да захраня с белтък (не жълтък) преди ваксината, така ли?  newsm78 Мислех да не го давам до 1,5 год поне....
Айде, че и аз написах километричен пост.... Ама, така е, като още нямаме асансьор Sad

# 275
Честити рождени дни на Кали и Тео! Да растат все така умни и добри дечица за гордост на родителите си  Hug Стаси, Вероники честит празник   bouquet
СЗА и на мен ми липсват постовете ти  Hug Хм, и аз не съм давала белтък  newsm78
Много болни дечица има. Бързо оздравяване им желая  Hug

# 276
Здравейте!!!

Честит Рожден Ден на Кали и Тео!!! Пожелавам им много здраве и късмет!
Честит Рожден Ден и на рождениците,които пропуснах да поздравя!!!

Всички болнички да оздравяват вечеееееееее Praynig Hug Hug

# 277
  • гр.Плевен
Честит рожден ден на Калия и Теодор! Да растат здрави, весели и послушни за радост на мама и тати!

# 278
  • София
Честит рожден ден на Калия на stasi8510 и на Теодор на Вероники , както и на бабата на Вероники Tada newsm59 Tada

Вероники, тортата е много хубава  Hug

СЗА, толкоз ми беше нервно от ваксината, че хич и не чух диагнозата, затуй и писах  Embarassed Embarassed Embarassed и без това Калин не дава много да го мажа, та  ooooh! Факт е, че пътувахме, отделно в Панагюрище ни поканиха да видим един гълъбарник и зайчарник, а тук перат с друг прах за пране и аз, идиотката, въобще не се сетих да проверя преди да изперем дрехите на Калин... а белтък (в храна) дадох точно него ден... и аз ще се радвам по-често да се включваш  Embarassed

Брей, заинтригувахте ме с този ББ  Whistling

Всички болни да оздравяват  Hug Hug Hug

# 279
  • София
а белтък (в храна) дадох точно него ден...
ох, таковата,  Embarassed Embarassed Embarassed може да е смешно, ама не знам какво означава него ден, сори  Blush Би ли споделила, защото наистина не го знам този израз. И с какво го даде - смисъл директно белтък от сварено яйце или в нещо друго - какво?
Лека нощ на всички - ох, как си мечтая и тази нощ да не се будим  Praynig

# 280
dideto не съм длъжна да се отчитам,но щом питаш ще ти кажа.Заведох Дари за тържеството,госпожата дори я искаше в 10ч.за репетицията но не смогнахме по-рано.Половината деца бухаха зловещо и гъгнеха,но все пак тържеството беше невероятно!
От яслата та до сега не съм видяла някоя майка да си праща детето с АБ да посещава групата,нито пък аз съм го правила.Не е редно разбира се, и сигурно за доста родители е практика.Като не ти харесва практиката във вашата градина-има други!А нима в частните ясли и градини децата не боледуват?! Там вероятността детето да си дойде с АБ в раничката според мен е доста по-голяма.
И въобще питането ти много ме учуди,с второ дете си все пак и би трябвало да са ти ясни нещата с имунитета и отглеждането в "стерилна" среда.Както се казва,който го е страх от мечки,да не ходи в гората.

Рила мерси за съвета за чая от липа! Peace

Шу Hug

Честит Рожден Дне на Кали и Тео!  nbirthday  ura  party002

# 281
  • София
Вероники, чрд и на баба ти! Хубав подарък си има  Simple Smile  Hug
СЗА, нас ни снимаха MardiGras и firebird  Simple Smile
Роси, в списъка видях Мирамар, но не съм ги засичала там. Браво за спането, дано да е така занапред! Искам и аззззззззз  Crazy Laughing
Нашата ваксина се отложи, заради сополите и пневмонията на баткото  Rolling Eyes Това за белтъка не го знаех  Embarassed , а на Ивайло не помня да съм давала белтък преди нея  Crazy Blush
Кафе с мед, дано да хванете хубаво време  Hug
И да кажа, че най-накрая имам скайп  Crazy , заради снимките се регистрирах, ani-teo съм там, ако иска някой да ме добави.  Simple Smile

# 282
  • Варна
Хайде преди да е минало полунощ -  честит Рожден ден на малките Кали и Тео! Да растат умни, весели и здрави деца, за радост и гордост на родителите си!
Вероники, ти ли сътвори това влакче!?!?!?!? Ако си ти - бравооо  smile3501

Аз не успявам да видя снимките на Стаси Sad Много ви завиждам  за сесията в Борисовата.

За съня денем - при нас е болна тема. Напоследък става в 6-6.30. Понякога успява да заспи пак до към 8, но все по-рядко. После се започва едно кривене и търкане на очи, докато не я изведа навън. Ето, днес пак така, но спа само 40 мин. и после беше зла  Mr. Green И след сума ти разкарване, заспа в колата в 18.30 и един час карах безцелно, за да поспи. Не е за пръв път така, същия номер ни прави и в количката - заспива 200 метра преди блока и с баща й я бутаме из квартала по тъмно две вечери подред. Де да можеше да си направи един по-стабилен сън по обяд, че да рахатясаме всички, но не би! Sad Много ми тежи това, защото като е наспана е истинско слънчице и си я искам все такава. 

# 283
Добро утро!  Mr. Green

Днес, в 12,27 порастваме с една годинка! Честито на Илия на nani_v! Да е жив и здрав рожденника, много да те радва, да има безгрижно и щастливо детство и много слънчев и изпълнен с радости, късмет и любов житейски път
Да ви почерпя по повода както си му е реда.. Ние ще празнуваме в събота, снощи поръчахме тортата - жълтичка с цветчета - много свежа и пролетна!

Малко се улях с размерите, ама ще ме прощавате..  Mr. Green

# 284
 ЧРД на Миро и на Илия! Пожелавам им всичко най-хубаво в живота да им се случи!  bouquet newsm59

Общи условия

Активация на акаунт