Топли слънчеви лъчи огряват нашите канадски ширини - 41

• 34 851
  • 733
  •   1
Отговори
# 225
Ехо какво стана със самолетните билети,казвайте къде и кога е най-евтино Simple Smile

# 226
  • Vaudreuil Canada
Честит Рожден Ден на mamamia!
Бъди обичана, влюбена, щастлива и удовлетворена от живота!
Весел празник!

# 227
Честит рожден ден, mamamia!   bouquet Бъди чаровна, обичана и желана!

Аз имам въпрос към монреалските мами - били ли сте на това изложение http://www.salonmaternitepaterniteenfants.com/louise.php
и какви са ви отзивите? Ние мислим утре да го посетим та ако може да споделите какво да очакваме. Благодаря предварително.

# 228
  • Лавал-Пловдив
Не съм ходила, но ако идеш и е интересно, разкажи тук, може да ида и аз. И без това се чудя какво да правя по цял ден Sad Ама време а... #Cussing out

# 229
Здравейте!

Навсякъде ли времето е така шантаво като при нас? За 5 мин. може да смени от буря до слънце!

Искам да попитам наистина ли са затворили Канадското консулство в София както чувам? Това значи ли, че единствения вариант за изваждане на документи, за да ни дойде някой на гости е да се отиде до Румъния? Дано не е така  Praynig
Благодаря предварително!

# 230
  • Vaudreuil Canada
Консулството в София е затворено - документи за виза се пращат директно в Румъния с куриерска фирма като се праща и паспорта, а от там връщат паспорта със или без виза Simple Smile Ако преценят може да извикат кандидата за виза на интервю.

# 231
Благодаря ти много! Предполагам, че има хора тук, които са го правили? Ако има някакви съвети как да стане лесно, моля пишете ми (може и на лични да не занимаваме всички). Едва навивам майка ми да дойде, ако трябва да пътува до Румъния, директно ще се откаже, знам си Sad А ние не можем да пътуваме това лято и много ни е домъчняло Sad Та трябва някаква максимално лесна процедура да организирам. Приемам всякакви съвети. Благодаря много!

# 232
Здравейте канадски мами,

Честито на рожденниците, да са живи и здрави и много щастливи!

zana333 аз съм ходила два пъти на това изложение. Голямо е, има много народ (особено събота и неделя). Аз бих посъветвала да се отиде през седмицата. Има щандове на магазини, производители и организации относно всичко за което се сетиш, свързано с бебето и малкото дете.
Обикновено на място продават нещата без такси и на малко по-ниски цени от тези, които ще намериш по магазините. Също така има и щандове на магазини/производители, които по принцип продават само по интернет.
Има много нещо за разглеждане и на мен винаги ми е интересно, но ако искаш да го разгледаш обстойно цялото ти трябва поне един ден.
По принцип, в единия край на залата правят пясъчник, където децата да играят, но е такава безумна гъчканица, че аз бих отишла с минимален брой деца Simple Smile
Утре мисля да ходя и да съм там откъм 11 до към 15 часа. Ако някоя друга мама ще идва, може да ми пише на ЛС да се разберем да се видим Simple Smile

# 233
  • Vaudreuil Canada
Millena ние пускахме така документи за виза - всичко е абсолютно същото като с консулството в София - приготвяте се същите документи и паспорта и се изпращат с куриер в Букурещ - просто си плащате и за връщането на паспорта (оторизирате куриера да го получи). То и преди беше така, но консулството играеше ролята на куриера Simple Smile

# 234
Здравейте!
Не съм писала отдавна. Искам да помоля за съвет..харесала съм си тази количка http://toysrusca.shoplocal.com/toysrusca/default.aspx?action=det … dBRUCan100409-ENG за децата ми (единият ми син е на 4 мес.,а другия на 25 мес.) дали е удобна и практична. Ако някой има тази или подобна двойна количка и има опит ще се радвам да сподели.
Другият ми въпрос е дали знаете каква е процедурата по изкарване на ЕГН на дете родено в Канада?
Благодаря ви предварително!

# 235
  • Лавал-Пловдив
Ако ще изкарваш ЕГН от Канада: 1) отиваш във Външно министерство в Отава, където ти бият един червен печат на акта за раждане ( този, който ще пращаш в Бг ) Ходи се сутрин от 10-12. Оттам отиваш в нашето консулство, където попълваш една молба, плащаш 40 $ и това е  - те ти го задвижват.
Аз се отказах, защото не искам на бг акт за раждане Сами да е с 2 имена, както е на канадския. Ще изчакам да се приберем в бг, майка ми попита в кметството ми по район и са и казала, че при лично присъстващи 2ма родители може да се извади бг акт за раждане с 3 имена. Затова засега този въпрос съм го замразила.

# 236
kaka_dora , а ще представяте ли канадския акт като доказателство че датето е ваше

# 237
  • Лавал-Пловдив
Да, с печата Simple Smile

# 238
Аз ще си ходя до България с мъжа си и на място ще изкараме акт за раждане, така че необходим ли ни е печат от Външно министерство. Аз съм в Онтарио, ако това има значение. Моят син е с 3 имена на канадския акт за раждане, така че разлика няма да има поне в това. Просто искам да знам дали имам всичко от тук, за да няма изненади.

# 239
  • Vaudreuil Canada
aneta007 трябва ти и акта с печата и превод на акта който се прави от българското посолство/консулство - с тези два документа и твоите документи в бг общината ще ви издадат бг-акт за раждане и егн.

Общи условия

Активация на акаунт