КУХНИТЕ - 30-та тема

• 72 449
  • 737
  •   1
Отговори
# 315
  • София

Аз продължавам да търся дръжки или по-скоро да се подмотавам, а вече ми монтираха новите врати  Mr. Green

Дай да ги видим де!  Grinning

# 316

Аз продължавам да търся дръжки или по-скоро да се подмотавам, а вече ми монтираха новите врати  Mr. Green

Бели, лачени врати, какво да им гледаш точно ти  tooth

Иначе има много неща за довършване, по-нататък ще пусна и снимки.
Стана добре, но не супер, все пак не е нова кухня.  Rolling Eyes

# 317
  • София

Бели, лачени врати, какво да им гледаш точно ти  tooth

нещо базикаш ме по бяло-лачената линия май, а  Laughing

ша видиш ти кат решиш след само месец, че са ти омръзнали...

леле, тва е много гадна клетва  Mr. Green

# 318
Харесах си мивка на fat но не зная каква е разликата между полимермрамор и гранискит,освен тази в цената.Ако някой има такава мивка нека сподели Peace

# 319
Момичета да споделя за китайския гранитогрес от Мангустадизайн. И ние взехме първо качество за около 30 лв/м2.  Калиброван е вярно.  НО е как да кажа крив. Нашия като го наредиха се оказа следното. Там където се събират 4 ъгъла на плочките , трите са на едно ниво, а 4-тата идва по-висока. Хората сменяха по няколко плочки и не можаха да уеднаквят на места плочките. Абе дано нещо разбрахте. Просто плочките са си такива.С една дума не е болка за умиране , ама ме дразни. Надявам се като сложиме мебелите и пердетата да не ми вади толкова очите. Иначе кухнята ми си лежи оттатък в кашоните. Утре е монтажа.

# 320
  • София
Момичета да споделя за китайския гранитогрес от Мангустадизайн. И ние взехме първо качество за около 30 лв/м2.  Калиброван е вярно.  НО е как да кажа крив. Нашия като го наредиха се оказа следното. Там където се събират 4 ъгъла на плочките , трите са на едно ниво, а 4-тата идва по-висока. Хората сменяха по няколко плочки и не можаха да уеднаквят на места плочките. Абе дано нещо разбрахте. Просто плочките са си такива.С една дума не е болка за умиране , ама ме дразни. Надявам се като сложиме мебелите и пердетата да не ми вади толкова очите. Иначе кухнята ми си лежи оттатък в кашоните. Утре е монтажа.

Tи ме шокира. Аз съм си капарирала от тях  Sick
Ти кога ги взима, кои модел?

# 321
Само да кажа, че последното явление го има и при испански марки при по големи размери плочки. Не е само при китайските. Майстора ми обясни, че това се дължи на голямата площ. Посъветва ме да купувам плочки не по големи от 33 на 33 см.

# 322
И нашите майстори казаха така. Гери плочките ги взехме преди 1 месец горе -долу. От две седмици са налепени. Модела е SA 614. Да не говориме, че и мострата беше малко по- различна от самите плочки. Явно си беше от друга партида. Иначе стоят красиво.

# 323
Тук при нас в квартирата са 45х45, полирани... направо са перфектно еднакви, наредени без фуга.... гладко е като огледало. Според мен този проблем майстора би трябвало да може да го оправи, ако е добър майстор. Моят каза, че качеството на плочките много зависи от майстора... Може да са хубави и майстора да ги нареди калпаво, а може и обратното.

# 324
Тук при нас в квартирата са 45х45, полирани... направо са перфектно еднакви, наредени без фуга.... гладко е като огледало. Според мен този проблем майстора би трябвало да може да го оправи, ако е добър майстор. Моят каза, че качеството на плочките много зависи от майстора... Може да са хубави и майстора да ги нареди калпаво, а може и обратното.

Абе не е точно така. Аз ползвам един и същи майстор вече за 5-ти обект. Гарантирам за него с главата си, фугите му все едно са с милиметър мерени. Всичките му неща са перфектно изработени с изключение на един светло бежов правоъгълен гранитогрес в сегашния ни апартамент. Там където се съединяват 4 плочки на места се разминава нивото. Почти незабележимо е и ако не го знаеш няма да го забележиш. Ама аз винаги му проверявам качеството с лупа и го видях.

Каза, че подобно измятане на плочките се получава при недобро съхранение в складовете. И няма никаква гаранция дали ще е китайски или испанки гранитогрес или теракот. Затова препоръча по малки размери и предимно квадрати. Това не значи, че при правилно съхранение плочката да не си е ок. Просто въпрос на късмет, ама няма как да проверявам в магазина изметната ли е или не плочката.

# 325
  • София
Ох, нашите трябвада са с фуга защото е ново строителство. Ще говоря с майстора, но пак се притесних. Тъкмо се бях успокойла. Защото аз ги избрах, а мъжа ми каза, че са много ефтини... И ще ми натяква и т.н.
А от Мангуста се обадиха, че са на лице.  newsm78
Ще видя да откажа едните.  newsm78 незнам вече се изморих, а сме в началото  newsm61

# 326
Takа се получава с големите плочи.Ние сложихме гранитогрес 60/60 ,1во качество,испански......но естествено при такъв голям размер има измятане на самата плоча,още при печенето....,но това е нормално и ние го знаехме.Направихме фугата към 2мм,за да може да се коригира на местат където е необходимо и мога да кажа,че стана незабележимо.Без фуга стои идеално,когато плочата е идеална.Иначе съм се убедила,че има хора които,не забелязват такива "подробности" у плочите и други,като мен дето се вманиачават в детайлите  Shocked

# 327
Как съм изпуснала темичката не разбрах?!
На пръв поглед видях въпроса на red shoe-да,за кант дръжките вратичките се режат леко по-малки,за да се сложи кантът,който повдига размера с няколко милиметра,дано ме разбра. За да ти сложат кант дръжки на готови вратички май ще трябва леко да ги резнат.Моите в антрето са кант и по тях съдя! А аз на моите лачени врати не сложих дръжки,така и не се реших какви да избера и ги оставих без в крайна сметка! Peace

geryger, за кой град искаш препоръка за фирма?!Моята е от фирма от провинцията, за 3,20м с долни пдч и горни мдф лак шкафове,полимермраморна мивка,плот на Еггер,бутилиер,вграден кош и отцедник и 5 чекмеджета,  излезна 1950лв. Доволна съм много!  Peace

# 328
  • София
пуснете една снимка на тези кант дръжки  baby_neutral
В София съм. Браво на твоята фирма Simple Smile

Една приятелка ме посъветва, да не съм си взимала механизъм за бутилки, отцетник и др. подобни от фирмата която прави кухнята, а да си остава шкаф и после да го монтира за пример мъжа ми....
Възможно ли е да се монтира в последстивие такъв механизъм и колко се спестява се чудя?
да не говоря, че мъжа ми едва ли ще го монтира.

Последна редакция: чт, 08 апр 2010, 23:58 от geryger

# 329
Моите са такива !

Общи условия

Активация на акаунт