Хайде, слънчице, излез, ЯНУАРЧЕ гука в твоя чест- 4

• 29 925
  • 736
  •   1
Отговори
# 300
  • Madrid
Хубави снимки видах!

Роси,аз и преди съм го писала,но за теб ще споделя пак моето мнение за капането на кърма в носа и очите.Не е добра идея,понеже ако има бактерии,те ще имат благоприятна среда като лактазата,която се съдържа в кърмата,и  ще се размножат бързо.Така проблема ще се задълбочи.Мисля,че физиологичния разтвор и помпата са достатъчни.Бояна има сополи от доста време. Confused

Mis-Demeanor,съжалявам искрено за загубата ти!

Аз не се втелявам толкова много сега с Бояна относно пипане,гледане,обличане и т.н.Правех го със Сами.Дойде ми в повече.Сега съм много спокойна и бебето ми също.Дори Самуил има промяна,честно ви казвам.
Със свекърва ми сме коренно различни хора,съответно...има изказвания,ама без отзвук от моя страна. Mr. GreenЗа родителите си споделих вече. Heart Eyes

Отивам да поспя,нещо се поизморих тези дни,бяха почивни,но пък ние не се спряхме-риба,излети,молове,чистене...направо съм  Tired.

Лека нощ!

# 301
Христос Воскресе!

Да кажа и аз за моята  #Silly И то точно днес се случи.
Днес малката почти не спа.Спи половин час  и после будува до следващото хранене.Приспиване с люлеене на ръце,в леглото и каквото и да било не помага.Аз и пея да спи-тя ми гука  Laughing Да се чудиш да се смееш ли,да плачеш ли.
По някое време отидохме на гости за Великден.Следователно малката е в количката и аз  я бутам да заспи.А тя-Не я бутай.Така ще свикне и ще иска постоянно така да заспива.Щом не реве я остави.
Ей.... #Cussing out и това не и е за първи път.Ми как да не го бутам ,детето не  е спало цял ден и аз да му гледам сеира ли.Или пък другото-Не я взимай в ръце веднага щом ревне...така постоянно ще иска да е в ръцете ти.
Да ама как да я оставя да се къса да реве ,а?!Червена с потекли сълзи....и аз да я гледам от страни... Sick Ми никога няма да стане това.
Ей туй по празниците на всички много ни се насъбира..
Относно пипането-хората си мият ръцете.Но малката ми племенница миналата седмица бръкна в устата на малката и то след като извади едно боклуче от коша. #Cussing out Sick Всичко стана за секунди...Направо се побърках.Дърпа я за ръцете ,стиска я за крачетата...и то все като е в ръцете на свекървата  ooooh! А малките деца не си знаят силата и не са внимателни. Confused

# 302
  • Варна
.

Последна редакция: вт, 06 апр 2010, 19:53 от Rosi79

# 303
Mis-Demeanor, моите съболезнования, предполагам ти е много тежко в този момент  Sad
Лина, моят юнак много ми дреме по гърдите, разликата с началото е, че тогава чак не успяваше да се наяде и после продължаваше да спи, докато сега просто яде много бавно така и като го махна от гърдата веднага се събужда...
Тани, моето дете ако спи по половин час между храненията, аз ще си хвърлям шапката от радост  Laughing Доволна съм дори когато спи 2 пъти за по половин час за цял ден... не е по спането това дете и туй то  Thinking
За свекървите ви чета - интересни мнения, интересни взаимоотношения - в края на краищата важното е мъжете ви да ви подкрепят, останалите ще ги строите лесно така  Peace Аз не мога да кажа, че имам особено оплаквания в тази насока, но май това е просто защото винаги съм гледала да спазвам дистанция и отношенията ни да не стават много близки, защото това винаги поражда проблеми. Дори и така пак се поизнервям на някои неща, няма как - различни хора, различни поколения, различни разбирания... обаче знам, че ако имам нужда от помощ, винаги ще са насреща (както и моите родители) и това определено го ценя  Hug
При нас бяха весели празниците, бяхме се събрали с баба ми, родителите ми, сестра ми с нейния племенник - то си беше пълна лудница, ама на Камен определено му беше интересно и се забавляваше детето, въпреки че му идваше малко в повече от време на време - в тези случаи просто някой го взимаше с количката и го извеждаше навън на спокойна разходка далеч от цялата дандания (аз имам ужасно шумна рода, направо сме като сицилианско семейство  Embarassed)
Много ми стана смешно - имаше там някаква приятелка на баба ми и тя с правнуче колкото Камен и като се започна - кое бебе колко било наддало, кой кърмел, кой не кърмел, кой колко бил отслабнал след раждането - едно безкрайно сравняване  ooooh! - селска му работа  Joy Опитах се аз да обясня да се радват на бебетата и да престанат да ги сравняват и че това е най-голямата глупост на света, ама ходи им обяснявай на бабите  Laughing
Леле, леле, какъв народ сме!!!!!!!!  ooooh! То не са суеверия, то не са селски изпълнения, все едно в 17 век живеем!  Tired

# 304
Момичета, благодаря за съболезнованията...от вчера сме си вкъщи в София. Покрай това нещастие и множеството близки и народ , които се изсипаха, се борих пък неистово с намаляваща кърма и неспособност да кърмя ефективно... засега май положението е овладяно, но малкият продължава да нервничи, да се прегърва, да има колики и газове и нито един вид капки да не помагат...ама то като се замисля откакто се е родил, та и отпреди това, започнаха тревогите ми покрай татко, лека му пръст, и нервните ситуации вкъщи, та нищо чудно и заради това да е нервно бебето...вече и аз не знам какво да си мисля, след като и роднините постоянно натякват, че имам "нервна кърма" или че има "безобразно хранене" (т.т. не на 3 часа, а на поискване) според педиатърката и разни други бабини деветини, които както виждам, са минали и покрай вашите уши особено покрай семейните празници...и на мен всичко ми идва в повече вече, дори нямах време да скърбя дето се вика, но добре, че са децата в такъв момент, заради тях знам,че трябва да се стегнаи да продължа напред...
Исках да питам нещо много важно-някой да е чувал дали ЗК пое ли Пентаксим и Превенар вече?,че ние трябва на 13-ти април да си бием втората доза от 2-те ваксини, а струват 200 лв общо все пак....Благодаря предварително  bouquet

# 305
Христос Воскресе!
Пожелавам Ви мир, късмет, здраве и благоденствие!
Мис Демеанор, току-що говорих с личната лекарка на Стефани, пентаксима със сигурност е влязъл по здравна каса от 1-ви април, но още не са им доставяли. Ние имаме ваксина за утре и тя ни посъветва да изчакаме до края на седмицата, не дава гаранции обаче че ще им доставят от безплатните.
Ние най-после направихме погачата - точно на Великден. Чистата молитва й четоха в Струпешкия манастир. После сбирката беше в къщата на свекърите ми в Струпец, те бяха подготвили всичко, аз се включих само в салатите и предястията. Иначе за гостите - присъстваха само поканени от нас с мъжа ми, изцяло се бяха съобразили че това е наш празник. Само не можахме да поканим колкото ни се искаше, понеже мястото беше ограничено, но все пак ако беше у нас и толкова нямаше да може. Стефани спа страшно много там, у нас никога не е спала толкова през деня. Не се притесни от многото хора, гукаше и се усмихваше на всички. Получи много хубави подаръци - най-вече за лятото тоалети, има и няколко роклички и играчки доста. Мисля кръщането й пак в същия манастир да го направим, но сигурно празненството ще е в ресторант, че ни се иска да поканим повечко хора. В нашия край има традиция кръщането да се прави на годинката, но аз мисля да е другата пролет, горе-долу по това време, та да можем да седнем в заведение с градина, да има къде да играят децата, че повечето ни приятели са с малки деца.
Момичета, вашите бебоци страх ли ги е да стоят сами в стаята, когато са будни? Стефани, като сме в една стая може да си работя нещо и да не й обръщам внимание си кротува, но само да мръдна от стаята, се почва рев. Също коликите се завърнаха с пълна сила, а две-три седмици въобще нямаше.
Днес при нас е доста студено и ветровито и май няма да има разходка. Чакам да дойде дядо й и ще ходя да й купувам памперси. Хубав и неревлив ден!

# 306
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Привет мамита и честито Възкресение!

Mis-Demeanor - ужасно много съжалявам за загубата ти! Сърцето ми се сви.  Hug Нормално е бебчо да усеща твоята мъка, но не мисля, че това е причина да се предадеш с кърменето. Бебето усеща майка си и когато не го кърми. Не мисля, че има "нервна кърма".  Hug

За свекървите и близките и аз много се нервя, но си мисля, че не съм права и, че малко преекспонирам нещата. Че се взирам повече. Те не мислят зло на децата ни, нито на нас. И свекърва ми е в състояние да ме изкара извън равновесие, ама вече просто я пускам покрай ушите си. При нас малко има и ревност от нейна страна към моите родители. Защото ние много обичаме да ходим при тях с мъжа ми. И нея май това я дразни. Ама това не е за сметка на нея. Тя може да ни вижда всеки ден, а моите родители са на 300 км. Друг е въпроса, че тя не идва да ни вижда.... Не че това  ми е проблем  Mr. Green Иначе и тя винаги се надвесва над бебето и почва "Ох на баба, сладкото, милото...." ама пищи направо. Аз се дразнех, но Марина и се кефи, така че си мълча. Като видя, че се изморява, казвам "Айде стига игри, че тя и се приспа" и така.....

Ние ходихме при нашите за празниците. Марина определено се поизнерви от смяната на обстановката. Ама и като че ли има колики пак. Виждам че е масово явление в темата и мисля, че Сънрайз е права. Всички колити, язви, гастрити се обострят през пролетта.  newsm78. А и ние забравихме БиоГаята и, което може би също оказа влияние. 

# 307
Здравейте,
Благодаря за отговорите относно заспиването, бях се притеснила, защото го свързвах с по-слаб приток на мляко, а и без това се тревожех дали бебка се храни достатъчно...но сега като започна пак да си ака, макар и по-малко, се окуражавам Simple Smile
... Но не мисля, че е нещо плашещо това! Бебчетата ни са различни - може да се изморява повечко!
А може и така да е, защото тя от бързане в началото на кърменето, чак се задъхва  Grinning

wicky, не й се връзвй толкова на свекървата, че като се ядосваш да не си навредиш за кърмата Peace

Rosi79, дано проблема на Вики мине по-бързо, а как е бебка? Минаха ли сополките?

Mis-Demeanor, това т.нар. "безобразно хранене", според мен само може да ти помогне за кърмата...не се предавай!!!

А при нас вали ли вали...май до четвъртък ще сме закотвени в къщи  Cry

# 308
Здравейте!Уф това време хич не става за разходки. Sad А бебка вкъщи не иска да спи и това е.
Мис Демеанор ,моите съболезнования  Hug
Искам да ви питам нещо,момичета.На някоя от вас дошъл ли е вече МЦ?Честно казано забравила съм как беше първия МЦ след предишното раждане.Вчера открих няколко кафяви капчици ,които обикновенно предвещават идването му.Обикновенно най-късно на другия ден ми е дошъл.Но за сега само няколко червени капки по превръзката ,а обикновенно не е оскъден-Та се чудя какво е МЦ ли нещо друго ли? newsm78
Другото което исках да питам е възможно ли е бебка да е забравила да яде от шише? До колкото знам в родилното поне няколко пъти е яла от шише (вечно я взимах непробудно спяща и си мисля,че са й давали за да не е гладна)После вкъщи първите дни хапваше изцедена кърма от шише освен сукането.Но поне месец  не е яла от шише,а аз искам да отида на доктор и да оставя кърма .Мисля да изляза след като й дам ,но имам 15тина минути път,а при лекарката се чака доста обикновенно и ако реши да ме прати някъде...Ако можеше да излезе на разходка щях да се безпокоя по-малко защото навън спи повече отколкото удома и може да ме изчака.И не знам какво да правя?А и колко да оставя като не знам колко яде?Страх ме е и да не откаже шише като не е яла от толкова време,а мен да ме няма.

# 309
Mis-Demeanor -   много съжалявам за загубата ти!
 За Пентаксима е влязъл по Здравната каса,но май няма да ни огрее-като всичко в България(едната фирма която не е спечелила търга за ваксината-обжалва процедурата в съда),та най-много за реваксинацията на годинката да ни огрее ваксината.На нас на 15.04  трябва да ни я бият(консултацията е тогава),но може да я отложат че Хриси от 1 седмица е със сополки и секрета се стича в гърлото(нещо като храчка и се дави)-на сироп сме и капки за нос.Сега сме по-добре-май останаха сополките сама(и те по-малко)-но трябва да спра сип.ропа и капките и незнам,температура нямаме,хрипове в дробчетата също(водихме я 2 пъти на лекар).То и татко и е болен от същия вирус беше зле сега се оправя,а вкъщи я носи като си слага маска(педито му каза,че вкъщи е по-добре да си слага маска).То и мен се опита да ме хване хремата и една кашлица,но не им се дадох-слагам си вит.с. в носа и си пия витамините и съм добре(че и аз се бях разсополивила).Иначе Хриси като види физ. разтвори като усети аспиратора са нос-така се дере ,направо все едно пищи-ужасно е (и аз това го оставям на татко и),а аз съм със сиропа и капките за нос(тя и тях не ги харесва).Като цяло сме по-добре, но дано се оправим до 15.04-нямам търпение да видя бебка кобко е порасла-мисля,че може да е с 1 кг,че даже и отгоре-ядем по 6-7 пъти на денонощие.Иначе основно яде(на кърма сме и малко чайче на Хипп-с лайка).След хранене спи повечето пъти понякога играе близо 1 часи след това пак спи и така.Напоследък спи през деня повече-средно яде вече на 3 часа ,а като заспи  прави и по-големи паузи.Насуква се и по-бързо-някъде за 15 минути(тя май е готова и малко преди това,но аз я държа повече-за по-сигурно да е хапнала).Гука смее се с глас ,закача ме,следи ме много.Като е будна все гледа къде съм в стаята(особено като има и други хора).Като я сложа по корем и се надига главата вече и заедно с раменете-надига и дупето(подготвя се за пълзенето).
Я да ви питам като и слагам памперса-вашите правят ли така-вече си надига кръста и дупето-като е легнала по гръб(та се налага да донамествам памперса.Обича да е голичка и като я обличаме след баня се сърди-абе голяма е скица.
Празниците ги изкарахме добре-получи подаръци,парички -и по-принцип тя обича да ходи на гости-спи и там,но като се приберем и я окъпем е по-изморена и спи повече.Снощи като заспа в 18.30и се събуди в 4 без 15 през нощта.Напоследък ме нямаше,защото като е хулбаво времето сме навън,а иначе 2 дена мих прозорците първо на нашата стая,на другия ден в хола-и от прозореца през мивката кърмя я и после пак на прозореца-доста се изморих и нашия тате като си дойде вот работа го хванах в петък и измихме на още 2 стаи прозорците и на 1 остъклена тераса(тя е доста голяма)-и вече приключих с чистенето и прозорците(но добре че ми помогна)-свекито въобще не помага за тези работи.По този въпродс книга мога да напиша(то необръщаш внимание,държиш се добре и все съм и крива)-ама откакто се разсърди и вече не се качва всеки ден горе при нас-ми е по-добре.Вчера бяхме на гости в кръстниците-наду ми главата-на баба това, на баб онова-само нейния глас се чуваше и е несъобразителна онзи ден отвори вратата да сипе още ядене-детето къпано ,спи-като и направи мъжа ми забележка вика ей сега идвам(ми това ей сега 5 минути,а те и двамата болни и след 5 минути пак същата работа).Вчера тръгнала да се разболява-10 пъти каза,че мъжа ми май я заразил,а кат оси тръгвахме тича да ми дава биберона и да я пипа(ама нали е тръгнала да се разболява-докато се обърна да ги взама и тя вече ги носеше).
Лек ден на Вас момичета-ние сега спим.Отивам да ви почета.

# 310
  • Ловеч
Mis-Demeanor мойте съболезнования,и кураж,сега трябва да си много силна.
За пентаксима казаха ,че е отпуснат от ЗК от 1 април.

За свекитата нямам думи идва  от време на време,да разнася детето на ръце.А живее на долни етаж.Все се меси в това как да го гледаме и как да го обличаме.Ако дойде някога пита "вие днес как сте с храненията,по график ли ядете".
Да бе ще си държа детето гладно че не е по график иначе.Сега по празниците имаше гости и направо ме изуми кагато дойде и ми предложи аз да съм наготвела за нейните гости,че тя се притеснявала а тя щяла да гледа детето.Само дето друг път не се и сеща да дойде да го види,идва само когато и трябва нещо,ама поне да не досажда да подпитва и да раздава акъли.

Днес времето е много дъждовно,не е за разходки.
От нас лек и спокоен ден на всички, Hug

# 311
renxy пробвай я за шишето. Вики определено не може да суче от шише- веднъж бях излязла за малко и оставих изцедена кърма за всеки случай. Добре, че не закъсняхме, че тя не искала шишето, пробвали и с лъжичка и не станало, и двете баби бяха пощурели - как детето си иска само мама Mr. Green

# 312
  • Стара Загора
На някоя от вас дошъл ли е вече МЦ?Честно казано забравила съм как беше първия МЦ след предишното раждане.Вчера открих няколко кафяви капчици ,които обикновенно предвещават идването му.Обикновенно най-късно на другия ден ми е дошъл.Но за сега само няколко червени капки по превръзката ,а обикновенно не е оскъден-Та се чудя какво е МЦ ли нещо друго ли? newsm78
При мен така започна. Два дни - кафеникаво течение и след това -  истинския цикъл  Mr. Green
И първия път ми дойде след втория месец и сега така.
И пак имам менструална мигрена  #Cussing out така се надявах след раждането да забравя за нея, ама не.

По празниците и 4-те дни бяхме на гости у моите родители - и ние и децата се чувствахме добре. Аз бях доволна, че има кой да ме отмени с грижите за децата, аз пък домакинствах и така всички сме доволни. Гледам, че се оплаквате от някои баби , аз лично не мога. И моите и на мъжа ми родители живеят на близко, ходим почти всяка седмица при тях и се разбираме. Оставям ги да се радват и грижат за децата, но и ме слушат Naughty

Хубавото време ни подмами и сега ... пак в къщи Crossing Arms

Последна редакция: вт, 06 апр 2010, 14:49 от Сиер

# 313
Ние пък снощи открихме сезона Embarassed Но след това имах кръв на бельото а днес някакви лохий ли са течение ли е знам ли...ще ходя до лекаря май  newsm78 При вас нещо подобно?

renxy при нас нямаше проблем първия път като оставих изцедена кърма, аз оставям по 150мл  Wink

# 314
Ох, Герганче, и ние открихме сезона и пак го закрихме - болна тема ми е направо това възстановяване след раждането, което все не се случва  Tired
Кръв не е имало, но и на мен след това пак започна да ми тече от тази жълта водичка, като края на лохиите... и още не е свършило съвсем  newsm78
Другото е, че лекарката ми каза, че съм се била възстановила напълно, всичко е зарастнало (имам много шевове - вътрешни, външни, включително и по шийката), можела съм ако искам да започвам с разни коремни преси и т.н. И аз взех че правих 3 дена поред упражнения за корема (даже много се забавлявахме заедно с Камен като ги правех) и след това като започнаха да ме болят шевовете - ужас - не мога да стоя права на едно място, още по-малко с детето на ръце  ooooh! Ако вървя пеша е ОК. Не знам какво става... но спрях всякакви упражнения и май се подобряват сега нещата...

Общи условия

Активация на акаунт