ЕВРОВИЗИЯ - 2010 - SHARE THE MOMENT - 2 тема

• 18 919
  • 447
  •   1
Отговори
# 15
А вие като по-вещи в Евровизията искам да ви питам следното:

Предишните години българските участници обикаляли ли са околните ни страни, за да си представят песните, както Миро направи сега?

# 16
Да. Колкото повече места обиколи, толкова повече шансове за точки Peace

# 17
  • София
Да. Колкото повече места обиколи, толкова повече шансове за точки Peace

Peace Елица и Стунджи например направиха страхотно турне в Гърция с "Вода", от където междувпрочем получиха 12 т.

# 18
И аз искам да предложа за слушане най-любимата си песен от тазгодишните селекции - "Polemao" - Giorgos Karadimos Исках Гърция евровизионен победител с тази песен. Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

http://www.youtube.com/watch?v=ymnc4ap4MGc

# 19
За гърция не се притеснявайте там винаги имаме 12 т.Ние все им даваме по 12 и те така.С тях си имаме негласно споразомение.

# 20
  • Срещу планината:)
 smile3501 супер оформление.

# 21
  • София/Осло
Да не ви изпусна!

# 22
  • MJF
kloi,   bouquet това се казва тема с настроение.
Започвам тези дни да слушам , после боб  Wink и пиша моята прогноза.

# 23
За гърция не се притеснявайте там винаги имаме 12 т.Ние все им даваме по 12 и те така.С тях си имаме негласно споразомение.

12-те точки на Гърция са ВИНАГИ за Кипър Mr. Green , а за нас обикновено са 8 или 10 ,давали са и по-малко  Peace А ние защо им даваме 12 нямам идея newsm78....е, като е Сакис разбирам Embarassed Laughing....ама и много гръцки студенти има в БГ та сигурно и те се скъсват от смс-и #Crazy

И аз тези дни ще ги прослушам песните и тогава ще се изкажа  Laughing

# 24
  • край голямата локва
kloismile3501

# 25
  • София
aledora, за Елица и Стунджи имахме 12 т. от Гърция, така че невинаги са за Кипър.  Peace Ето справка:

Score sheet-Final

# 26
  • На земята, която е всъщност звезда.

Разгледах таблиците с точките: на финала, където Кипър го няма, са ни дали 12 т., но на полу- финала, който тогава беше общ са дали максимума за Кипър.

# 27
http://www.eurovision.tv/event/scoreboard?event=1480

Ето от миналата година. Само две държави  ни дадоха някакви точки- Турция 2т. и Македония- 5т. Гърците изобщо не са гласували за нашата песен, и не само те. Това е обяснимо, разбира се, песента беше ужасна. Аз се чудя, че изобщо седем точки и дадоха.

А това, че традиционно гласовете на българите всяка година отиват за Гърция на мен ми е доста странно. И миналата година пак България даде 12 точки за Гърция, а анкетата тук, в нашия форум, показваше нещо коренно различно. Ето защо не вярвам на официалните резултати, струва ми се, че не са реални. Възможно ли е да са манипулирани?

Последна редакция: пн, 29 мар 2010, 15:01 от С О Н Я

# 28
  • На земята, която е всъщност звезда.
Имаш предвид гърците да са си напазарували карти от Бг ли? Thinking

# 29
Имаш предвид гърците да са си напазарували карти от Бг ли? Thinking

Да, и това си го мисля. И аз не знам, но ми се струва много странно това ежегодно гласуване за Гърция, независимо каква е песента им.
За Елена Папаризо, разбирам, цяла Европа я хареса, но другите...

Ето от миналата година как сме си дали гласовете :

http://www.eurovision.tv/event/scoreboard?event=1482

За Гърция -12
      Турция -10
      Азербайджан -8
      Армения -6
      Исландия-5
      Босна и Херцеговина - 4
      Финландия - 3
      Норвегия- 2
      Латвия -1

При положение че песента на Саша Рибак от самото начало дръпна здраво на първо място, ние сме дали едва две точки. В същото време в нашата анкета  тук Норвегия беше безспорен фаворит с много гласове пред останалите. Нещо гнило има, ми се струва...
  Не е възможно ние българите да имаме коренно противоположен вкус от този на повечето европейци, така мисля. Официалните резултати от гласуването на България са ми странни. Цели 16 държави са дали максимален брой точки за песента на Александър, още девет страни гласуват с по десет точки, десет осмици..., а ние -2 точки !!! Коментаторите тагава казаха, че тове а прецедент в историята на конкурса, за пръв път такова единодушие при оценяването на някоя песен. А България не участваше в този прецедент...Не го вярвам пък. На практика ние сме страната, дала най-малко точки за Рибак, няма друга такава, вижте таблицата.
  Даже ако искате да си направим анкетата тази година още сега. Така до финала вече ще са се събрали много гласове и можем да я ползваме като представителна извадка. Така ще се разбере манипулира ли се някак официалния вот или не.

Търсих миналогодищната тема с анкетата, но не я намирам. Искаше ми се да видим резултатите от нашето си гласуване.

Последна редакция: пн, 29 мар 2010, 15:34 от С О Н Я

Общи условия

Активация на акаунт