ЕВРОВИЗИЯ - 2010 - SHARE THE MOMENT - 2 тема

• 18 921
  • 447
  •   1
Отговори
# 285
  • MJF
Понеже будувам и сега случайно по БНТ виждам , че в " Полет над нощта" гост е  Миро.

Виждам че вече е сложено финалното гласуване. Досега на конкурса не съм гласувала но гледам внимателна  Peace. Нали се гласува от 1 до 12 но без даване на 9 и 11 точки. Гласува се с 10 вота. Споменавам го за да не би аз да греша. Гласува се за 10 броя песни от финала.  Thinking
Да изясним този "въпрос".

Последна редакция: сб, 15 май 2010, 12:00 от 6o6ul4o

# 286
Реалното гласуване е по тази система. Но има и жури от всяка държава, което също гласува. Така във вота на всяка страна песните са подредени според оценките на журито и на зрителите 50/50. Сумират се точките жури публика и отново се подреждат.  Как са гласували журитата на отделните държави става ясно чак след Евровизия. В нашата анкета kloi,предлага да изберем финална дузина, а не десетица. Няма лошо. Grinning

# 287
  • MJF
 Laughing като будувала нощес сега след кафе събуждането си разбрах мисълта  Mr. Green
като индивид давам до колко гласа с смс? и за колко различни песни?
иначе щом казвате 12 така да бъде, макар че сред тази "боза" за мен и 3 са ми много  Laughing

# 288
Не знам да има ограничение за колко песни можем да гласуваме.  Аз бих подкрепила Израел. Щото и да гласувам за Украйна полза никаква. Thinking А за това колко есемеса може сигурно ако има такова ограничение ще го споменат по време на самите гласувания. Ти да не би да искаш да гласуваш? Simple Smile

# 289
Бре, че кога успяха да гласуват цели 10 човека!  smile3556 И що тук никой не пише какъв му е бил вота?
Азербайджан, Израел, Германия, Франция, Хърватска, Норвегия, Испания, Албания, Швеция, Босна, Белгия, Турция.
И да се самокоригирам - очите на Дидрик Соли Танген не са сини, а с някакъв  светлокафяв нюанс. Вече мога да спя спокойно. Wink

Последна редакция: сб, 15 май 2010, 15:00 от Morphea

# 290
Реших да кача и другите песни на Харел Скаат от Израел - прекрасна музика, прекрасен глас. Heart Eyes Heart Eyes Останалите три песни, от които израелците са избирали коя да пратят, сега ги чувам за пръв път
Песни само за меланхолици:
Harel Skaat - Closer http://www.youtube.com/watch?v=xndbIwYc0Zk&feature=related
Harel Skaat - Away http://www.youtube.com/watch?v=vJem8o3Uq6k&feature=related

# 291
Моята класация:

1.ТУРЦИЯ          7.ШВЕЙЦАРИЯ
2.ДАНИЯ            8.ИЗРАЕЛ
3.МОЛДОВА      9.БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА
4.ИСПАНИЯ      10.ПОРТУГАЛИЯ
5.АЛБАНИЯ       11.РУМЪНИЯ
6.ИСЛАНДИЯ    12.АРМЕНИЯ

# 292
  • На брега на реката
 smile3506   Прави сте , че трябва да си гласуваме само за една песен...

Ама правилно си беше и да оставя избор до 20 песни, защото  толкова пък са смс-ите , които всеки има право да пусне.

Вариантите станаха много. Можем да нулираме и започнем отначало, ако пожелаете.

# 293
  • София
Аз и без това за повече от две песни не можах да гласувам (повече СМС-и надали ще пусна  Grinning ). Според мене няма нужда да нулираме класацията.  Peace

# 294
Превода на испанската песен на Daniel Diges (Algo Pequenito)
http://vbox7.com/play:5f53d05d

# 295
smile3506   Прави сте , че трябва да си гласуваме само за една песен...

Ама правилно си беше и да оставя избор до 20 песни, защото  толкова пък са смс-ите , които всеки има право да пусне.

Вариантите станаха много. Можем да нулираме и започнем отначало, ако пожелаете.
Kloi,не съм виждала и аз такава система за гласуване. Проблемът е, че сега като разгледах резултатите, виждам, че много песни имат еднакъв брой гласове. Така накрая може да се окаже, че всички влизат в класацията. Или трябва да се подреждат по системата 12, 10, 8, 7,6, 5,4, 3, 2,1 и всеки да си ги напише в пост, без анкета. Но това изисква време, да се подредят личните предпочитания и след това да се сметнат точките.
 Или другия вариант - да се гласува за една единствена песен. Не знам и аз. newsm78

# 296
Френските фенове са стартирали нова игра - за най-красив клип на Евровизия 2010. Участват 29 клипа/явно 10 държави не са направили клип/. Системата също е 12, 10 и т.н.
В същото време клиповете са разделени в 9 категории с по 5 клипа, както в наградите на МТV - за най-странен клип, за най-забавен клип, за най-монотонен клип, за група, за студиен клип, за най-красив пейзаж, "High-Tech"/за специални ефекти/ и за воден клип/в който присъства вода/. България е номинирана в 2 категории - за най-забавен  клип  сме в компанията на Финландия, Исландия, Литва и Румъния. За специални ефекти се състезаваме с Азербайджан, Беларус,  Естония и отново Румъния. Simple Smile Гласуванията  най-красив клип и за категориите са отделни.

# 297
Хмм, на мен ли така ми се струва, сякаш албанския клип е правен за друга музика, красив е, но би пасвал повече за бавна песен. Thinking

# 298
  • MJF
 Laughing Peace  Mr. Green
Няма объркване ако си изясним:
  • 1 човек за колко песни може да гласува
  • Десетте вота са от държава- т.е. събраните индивидуалните смс
Разбира се става въпрос за реалния конкурс.
Та аз понеже не съм гласувала до сега с смс , тези от вас които са наясно напишете за колко песни може да гласувате и с по колко смс? Стана ми много любопитно.

Morphea , няма да гласувам на кокурса. Нямам такива мераци но  Laughing винаги имам мнение коя песен трябва да спечели  Mr. Green в повечето случаи ми е обратно мисленето де - коя песен не трябва  Laughing. От 2004 като го гледам ежегодно конкурса не съм имала само една песен фаворит ама и такова като тази година - нито един фаворит, също не е било при мен.

# 299
Ето процедурата на гласуване, описана в официалния сайт на Евровизия.
http://www.eurovision.tv/page/oslo2010/voting

Вече са качени клипчета от първите репетиции в Осло на Молдавия, Естония и Русия. Сцената обаче ми се вижда доста по-семпла в сравнение с Московската миналата година.
 Припомням ви едно от визуално запомнящите се изпълнения:
http://www.youtube.com/watch?v=I97I4H6SCIk

Последна редакция: нд, 16 май 2010, 13:43 от Morphea

Общи условия

Активация на акаунт