Каква козметика за тяло използвате по време на бременност

• 67 742
  • 375
  •   1
Отговори
# 285
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Златна си и аз като се разрових видях няколко вида ама незнаех от кое точно сте доволни.Сега и ако го намеря лесно във Варна ще бъде ОК ама честно казано не съм виждала тази козметика.

# 286
Ще я намериш, ама трябва да питаш в аптеката. Аз ето това ползвам най-често
http://www.spirig.bg/excipial-lipo_u.php. И от Варна съм си го купувала  Peace

# 287
И аз точно това ползвах.    yes  Намира се само по аптеките.

# 288
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Благодаря ви за насоките.

# 289
Сутрин се мажех с Дева против стрии, вечер- с бебешко олио. Нямам стрии  Peace

# 290
  • Варна
А аз да питам - как сте с другата козметика? Аз тъкмо бях започнала да се мажа с един крем против целулит на Balea като разбрах, че съм бременна  Heart Eyes. Както и с новото хидратиращо мляко на Garnier. Та сега се чудя дали да продължавам...  newsm78

# 291
Освен мазане трябва и качествена ексфолиация, защото дори и със злато да се мажем, горните слоеве на кожата са мъртви и съответно абсорбиращата им способност е намалена. В долните слоеве се произвежда еластин и колаген. Ексфолиацията подобрява и циркулацията на кръвта и лимфата и съответно по-доброто снабдяване на клетките с необходимите хранителни вещества. Аз лично се мажа с каквото ми попадне, по няколко пъти на ден, но преди това задължително съм в банята. Не ползвам готови ексфолианти защото се притеснявам да не съдържат нещо вредно, а утайка от кафе и каша от едра сол и зехтин до зачервяване на кожата. Пия страшно много вода и си взимам редовно витамините.

# 292
Никакви кремове против целулит и никакви екфолианти по време на бременност не ползайте , измиващи без сапун е най-добре за баня, ако са и еко/био - още по-добре. Вижте organicshop май имат такива неща, подходящи за бременни.

# 293
Боби защо да не се ползват ексфолианти по време на бременност? Има и такива, които са био. Аз съм склонна да се съглася с мнението на Little Foot, че козметичните продукти се поемат по-добре от кожата и имат по-добър ефект ако няма мъртви клетки, но разбира се трябва да е най-нежната възможна ексфолация за коремчето  Simple Smile
Аз продължавам да ползвам против стрии олиото на Веледа за бременни и за сега няма стрии, но тъкмо влязох в 8-я месец - дано няма стрии до края  Praynig

# 294
anbibian, просто не знаех, че има био - ексфолианти, иначе на всички, които съм виждала изрично го пише: ако се съмнявате, че сте бременна, не ползвайте!

# 295
 За стрий,сега се хлепам с на Икаров маслото,но ми мирише ужасно,и не ми понася и смятам да си взема някоя серия,за бременни и да сложа край на мъките..

# 296
За стрий,сега се хлепам с на Икаров маслото,но ми мирише ужасно,и не ми понася и смятам да си взема някоя серия,за бременни и да сложа край на мъките..
И аз го ползвах това на Икаров точно когато ми се гадеше.....направо ужас Sick сега като се сетя за миризмата и направо имам чувството,че  ще върнат моментите  с гаденето!Много хора ми казват да не си купувам разни масла,а да използвам чиста мас  Thinking все още се чудя какво да правя,защото започнаха да ми се появяват стрии не по корема а по д..о  #Crazy

# 297
А пък на мен миризмата на Икаров ми понася много добре  Mr. Green
Иначе се мажа и с Мама Донна на Чико и с Дева. Редувам ги трите, като за сега стрии нямам а ми е втора бременност и съм в 9 месец, и съм 90 кг  Blush
Веднага след предишното раждане от рязкото свиване на корема и отслабването ми се появиха едни много ситни стрии по корема и дупето и отвътре на краката но изчезнаха след 5-6 месеца, като продължих мазането с изброените неща до когато което ми свършеше + един серум на Галеник (Елансил). Дано и сега да не се появяват големи, иначе малките пак ще ги преборвам с времето  Mr. Green
Който каквото и да ми говори че си е до кожа, аз мисля че редовното мазане (поне 2 пъти на ден) си оказва влияние и вредите са по-малки. Даже мъжо ме майтапи че ходя като омазано пиле  Mr. Green, ама знае че така трябва и явно има ефект, като гледам близките ми приятелки разни и роднинки.

# 298
Започнах с кремче против стрии ( за бременни ) на "Саносан" .Сега използвам такова на "Прегнакеър".Доволна съм за сега.

# 299
Мажа се с "Кокона" всяка вечер, но май ще започна и сутрин, че корема ми порасна доста.Като свърши мисля само с бебешко олио Wink

Общи условия

Активация на акаунт